skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

În căutarea iluminării

 

Discipolul se apropie de maestrul său:
– De ani de zile sunt în căutarea iluminării, spuse el. Simt că sunt aproape să o ating. Am nevoie să ştiu care e pasul următor.
– Cum te întreţii?, întrebă maestrul.
– Nu am învăţat incă să fiu autonom; mă ajută părinţii. Dar ăsta e doar un detaliu.
– Pasul următor pe care trebuie să-l faci e să te uiţi direct la soare timp de jumătate de minut, spuse maestrul.
Discipolul îi urmă sfatul, ascultător. După ce trecură 30 de secunde maestrul îi ceru să-i descrie ce avea îmrejur.
– Nu reuşesc să văd. Soarele m-a orbit! spuse discipolul.
– Un om care caută doar lumina, evitând propriile responsabilităţi, nu va găsi niciodată iluminarea. Şi unul care se uită fix doar la soare va orbi. fu comentariul mestrului.

Autor: necunoscut

Comentarii (6)
  1. Pe mine ma bucura nespus ori de cite ori exista oameni care sint plini de candoare in fatza lucrurilor marunte ale existentzei (magnificentza vietzii sta adeseori in … micile detalii, nu?) sau sint incintatzi permanent de pildele mai mult sau mai putzin ziditoare ale intzeleptzilor. Si spun asta la modul cel mai serios, fara cea mai mica ironie ori lipsa de consideratzie pentru cineva…
   Sanatate siii … no offence!
   :Heart:

    
 1. Am citit undeva o povestioara in aceeasi tematica: Pe vremuri, in zorii mahomedanismului pe la anii 600 en, intr-un oras din Orient un admirator al profetului Mahomed s-a apropiat de acesta si i-a spus ca are o nedumerire vizavi de un vecin de-al sau. Profetul l-a intrebat ce nedumerire are iar respectivul admirator i-a spus ca vecinul sau se roaga toata ziua lui Dzeu asa cum a invatat de la profet, la ultimul etaj al unei case de oameni avuti. Atunci cand mai face pauze din rugaciune vorbeste numai in parabole din Coran si este foarte admirat de cei din jur, vecini, cunoscuti, cei din familie si mai ales de fratele sau, care il considera sfant in viata. Intrebarea admiratorului catre profet era daca acesta este modelul de urmat,caci nu stia cum sa-si mai hraneasca familia daca sta toata ziua sa se roage …
  Profetul Mahomed l-a privit zambind si i-a spus: „Mai intai spune-mi cine ii da de mancare vecinului ce se roaga, cine il imbraca, etc?” „Pai fratele sau munceste zi-lumina sa-l tina cu toata dragostea!” „Atunci dragul meu”, i-a raspuns Profetul, ” afla ca adevaratul sfant nu este cel ce se roaga, ci fratele sau!”

   
 2. Consider ca ILUMINAREA vine de la SINE … atunci cand reusesti sa te CUNOSTI cu ADEVARAT pe tine insuti ; mentinandu-se atata timp cat reusesti sa-TI TEMPEREZI EGO-ul .Va imbratisez.

   
 3. Iluminarea pentru mine este frecvența de funcționare pe iubire-înțelepciune și Întregimea ființei, care nu face abstracție de nici una dintre cele 2 lumi, văzută și nevăzută. Când știi că nevăzutul este baza a ceea ce vezi, și când începi să traduci corect cu mintea luminată de înțelegere, atunci vezi și trotuarul, dar și strada… de data asta știi să faci diferența între iluzie (umbrele interpretării minții peste realitate) și realitate.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top