Poti sa-ti dai seama cu adevarat daca un copil minte?
Sunt copiii niste mincinosi nepriceputi?
Crezi ca poti detecta cu usurinta minciunile unui copil?
Cercetatorul comportamental Kang Lee studiaza implicatiile psihologice ale minciunii la copii. Acestia încep sa minta de la varsta de doi ani si se pricep foarte bine la asta. Lee explica de ce ar trebui sa ne bucure si sa sarbatorim primele minciuni din viata copiilor nostri. Totodata el ne prezinta o noua tehnologie care ne-ar putea schimba vietile in viitorul apropiat, intr-o lume in care minciuna seva schimba definitiv...
Dumezeule, avea taica Aïvanhov asta un ‘talent’ uluitor in a nu spune absolut nimic pipaibil si tangent, de a bate apa in piua si de a fuseri termeni, concepte si idei, ce n-am mai vazut la nimeni altcineva!
:Sick:
Zici ca-i romanas de-al nostru, ‘hranit’ de mic copil cu povesti gen … Mesterul Manole, Miorita si … Guru Grig!
:The-Incredible-Hulk:
„Fratie si pace pe pamint”, ce poate fi mai inaltator si mai … nimic de-atita?!?
:Woodstock:
Mai lipsea Oracolul din Delphi, Nostradamus, Baba Vanga ( bulgaroaica de-a lui nu intimplator) si chiar si … ‘oracolul’ din gimnaziu!
:Distort:
Fara suparare, Razvane, da’ citind toate infantilitatile de mai sus (sorry!), sarmanii mei neuroni ‘mediteaza’ deja la … self-imolare!
:Cry-Out:
Pe vremuri, cu banalitatile si stupiditatile de genul asta (sorry again!) luai un 5 chinuit la istorie, filozofie, stiinte sociale sau, daca te auto-cenzurai la partile religioase, ceva chipuri admirative la orele de dirigentie dintr-a VIII-a sau niscaiva aplauze mirate la … sedintele utc sau pcr de mai tirziu, zau asa!
:Cool:
Sint atitia autori absolut admirabili, autentici, geometrici, aspirationali, inteligenti, de f. buna calitate si substanta chiar si in Romania, incit nu prea mai inteleg la ce foloseste ‘cultivarea’ asta asiduua a lui Aïvanhov.
:I-m-Bored:
Nu de alta, da’ sa te duci in India, sa fii discipol de-al lui guru Neem Karoli Baba – poate cel mai mare si neclintit propovaduitor al doctrinei Sava (servitorul umil/in slujba totala a celorlaltor fiinte umane ori a societatii in ansamblu ei) – si tu sa nu stii ca meditatie insemana … rugaciune iar rugaciune inseamna … meditatie, parca e prea de tot, aproape o impietate!
:Conceited: :Disapproval: :Tears:
Te face aproape sa pari un fel de (sorry a treia oara!) … Petrache Lupu de la Maglavit, varianta … mai rafinata, upgradata la zi…
:Devilish:
He he, Aïvanhov spune si el multe lucruri, asa cum le vedea la vremea lui. In principiu ne invata de bine.
Ce e rau in a indemna oamenii sa se gandeasca si la altceva decat la realizarile materiale?
Iar meditatia nu e chiar acelasi lucru cu rugaciunea. Sunt surori, e adevarat insa in varianta crestina, rugaciunea este un termen clar ce difera de meditatia budista. In rugaciune te adresezi lui Dumnezeu iar meditatia se practica intr-un mod diferit.
Nici vorba, Razvane!
:Amazed:
Astea sint – fara suparare – precognitii ortodoxe pur romanesti, fixatii care confunda adrisantul cu metoda, argumentul cu concluzia si amesteca irational da’ emotional cauza cu efectul!
:Disapproval:
Nu de alta, da’ ‘meditatiile’ invatate si facute in Romania sint mai toate niste … glume nesarate si sinistre, zau asa! Oricita sorginte orientala li s-ar atribui…
:Cry-Out:
Daca o sa ai vreodata sansa unui maestru autentic care sa te faca sa reusesti sa intri in mod real in trupul, in esenta meditatiei orientale adevarate (tibetane in special), atunci o sa intelegi singur ca rugaciunea e meditatie si meditatia chiar e rugaciune.
:Woodstock:
Indiferent cui ii este adresata sau cum e formulata…
:I-Wish:
Nu sunt de acord cu Tata Mare,insa eu in locul lui Aivanhov asta,pentru a nu crea confuzie spuneam: datorita superdiviziunii muncii,realizarile umanitatii cresc in progresie geometrica,iar capcitatea omului de a le asimila in progresie aritmetica.De aici si neplacerile,pe care eu am convingerea,ca omenirea nu le va putea evita.