skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
Evolutia Tehnologiei

Evolutia tehnologiei

 
Oamenii au ajuns la niște realizări uriașe în planul fizic: nu se poate să nu observăm în ce măsură progresele științifice și tehnice au transformat viața. Nu este, însă, suficient, iar acum ei sunt chemați la niște realizări și mai importante, mai vitale pentru ei , datorită capacităților spiritului. Prin meditație, prin rugăciune, ei trebuie să învețe să intre în legătură cu lumea divină, astfel ca lumina, iubirea, puterea spiritului să coboare pe pământ, în ei și asupra tuturor ființelor din jurul lor.
Progresele științifice și tehnice au niște limite și prezintă aceleași pericole. Dacă toate descoperirile nu sunt stăpânite datorită unei viziuni superioare a lucrurilor, omenirea va fi depășită, distrusă de ele. Realizările științifice și tehnice nu sunt suficiente pentru a transforma viața. Viața va fi transformată cu adevărat prin spirit, fiindcă pacea, libertatea și fraternitatea de care avem cu toții nevoie sunt realizări ale spiritului.

de: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Comentarii (4)
 1. Dumezeule, avea taica Aïvanhov asta un ‘talent’ uluitor in a nu spune absolut nimic pipaibil si tangent, de a bate apa in piua si de a fuseri termeni, concepte si idei, ce n-am mai vazut la nimeni altcineva!
  :Sick:
  Zici ca-i romanas de-al nostru, ‘hranit’ de mic copil cu povesti gen … Mesterul Manole, Miorita si … Guru Grig!
  :The-Incredible-Hulk:

  „Fratie si pace pe pamint”, ce poate fi mai inaltator si mai … nimic de-atita?!?
  :Woodstock:

  Mai lipsea Oracolul din Delphi, Nostradamus, Baba Vanga ( bulgaroaica de-a lui nu intimplator) si chiar si … ‘oracolul’ din gimnaziu!
  :Distort:
  Fara suparare, Razvane, da’ citind toate infantilitatile de mai sus (sorry!), sarmanii mei neuroni ‘mediteaza’ deja la … self-imolare!
  :Cry-Out:

  Pe vremuri, cu banalitatile si stupiditatile de genul asta (sorry again!) luai un 5 chinuit la istorie, filozofie, stiinte sociale sau, daca te auto-cenzurai la partile religioase, ceva chipuri admirative la orele de dirigentie dintr-a VIII-a sau niscaiva aplauze mirate la … sedintele utc sau pcr de mai tirziu, zau asa!
  :Cool:

  Sint atitia autori absolut admirabili, autentici, geometrici, aspirationali, inteligenti, de f. buna calitate si substanta chiar si in Romania, incit nu prea mai inteleg la ce foloseste ‘cultivarea’ asta asiduua a lui Aïvanhov.
  :I-m-Bored:
  Nu de alta, da’ sa te duci in India, sa fii discipol de-al lui guru Neem Karoli Baba – poate cel mai mare si neclintit propovaduitor al doctrinei Sava (servitorul umil/in slujba totala a celorlaltor fiinte umane ori a societatii in ansamblu ei) – si tu sa nu stii ca meditatie insemana … rugaciune iar rugaciune inseamna … meditatie, parca e prea de tot, aproape o impietate!
  :Conceited: :Disapproval: :Tears:
  Te face aproape sa pari un fel de (sorry a treia oara!) … Petrache Lupu de la Maglavit, varianta … mai rafinata, upgradata la zi…
  :Devilish:

   
 2. He he, Aïvanhov spune si el multe lucruri, asa cum le vedea la vremea lui. In principiu ne invata de bine.
  :D
  Ce e rau in a indemna oamenii sa se gandeasca si la altceva decat la realizarile materiale?
  Iar meditatia nu e chiar acelasi lucru cu rugaciunea. Sunt surori, e adevarat insa in varianta crestina, rugaciunea este un termen clar ce difera de meditatia budista. In rugaciune te adresezi lui Dumnezeu iar meditatia se practica intr-un mod diferit.

   
  1. Nici vorba, Razvane!
   :Amazed:
   Astea sint – fara suparare – precognitii ortodoxe pur romanesti, fixatii care confunda adrisantul cu metoda, argumentul cu concluzia si amesteca irational da’ emotional cauza cu efectul!
   :Disapproval:
   Nu de alta, da’ ‘meditatiile’ invatate si facute in Romania sint mai toate niste … glume nesarate si sinistre, zau asa! Oricita sorginte orientala li s-ar atribui…
   :Cry-Out:

   Daca o sa ai vreodata sansa unui maestru autentic care sa te faca sa reusesti sa intri in mod real in trupul, in esenta meditatiei orientale adevarate (tibetane in special), atunci o sa intelegi singur ca rugaciunea e meditatie si meditatia chiar e rugaciune.
   :Woodstock:
   Indiferent cui ii este adresata sau cum e formulata…
   :I-Wish:

    
 3. Nu sunt de acord cu Tata Mare,insa eu in locul lui Aivanhov asta,pentru a nu crea confuzie spuneam: datorita superdiviziunii muncii,realizarile umanitatii cresc in progresie geometrica,iar capcitatea omului de a le asimila in progresie aritmetica.De aici si neplacerile,pe care eu am convingerea,ca omenirea nu le va putea evita.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top