skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Despre viață și moarte

 

La bătrânețe majoritatea ajungem la concluzia asta. Se apropie moartea …
„Omul a separat viaţa de moarte. Intervalul dintre a trăi şi a muri este frica.
A trăi, înseamnă chinul nostru zilnic, blestemul nostru zilnic, suferin­ţa şi confuzia zilnică şi, din când în când, anumite deschideri către zări fermecătoare. Aceasta numim noi a trăi şi ne este teamă de moartea care pune capăt acestor nenorociri.
Mai curând ne agăţăm de cunoscut, decât să facem faţă necunoscutului – cunoscutul însemnând casa noastră, mobila noastră, familia noastră, caracterul nostru, munca noastră, ştiinţa noastră, singurătatea noastră, zeii noştri.
Noi am acceptat că viaţa înseamnă agonie şi suferinţă, ne-am obişnuit cu acest lucru şi ne gândim că moartea este ceva ce trebuie evitat cu grijă.
Şi totuşi, când ştim să trăim cu adevărat, moartea este extraordinar de asemănătoare cu viaţa.
Nu se poate să trăim fără ca, în acelaşi timp, să nu murim.
Nu putem să trăim dacă nu murim psihologic în fiecare clipă. Acesta nu este un paradox intelectual.
Ca să trăim complet, total, ca şi cum fiecare zi ar fi o nouă frumuseţe, trebuie să murim pentru ziua de ieri, altminteri trăim mecanic, iar o minte mecanică nu poate cunoaşte niciodată ce este iubirea.
Pe noi, în general, ne înfricoşează moartea pentru că nu ştim ce înseamnă cu adevărat viaţa.
Nu ştim cum să trăim şi de aceea nu ştim cum să murim.
Câtă vreme ne va fi frică de viaţă, ne va fi frică de moarte.
Omul pe care viaţa nu îl înspăi­mântă, nu se teme că se va găsi intr-o nesiguranţă totală, căci el ştie că lăuntric, psihologic, nu există siguranţă.”

de J.Krishnamurti

Un comentariu până acum
 1. ,, Nu ştim cum să trăim şi de aceea nu ştim cum să murim ,, … Da .. Acesta-i adevarul !
  …………………………………………………….
  Nimic nu este rau sau bun, toate lucrurile sunt expresii ale Sinelui.
  Am crezut , cred si voi crede numai in experienta de viata personala ..Orice experienta avuta are rolul de a ne invata ceva .Dupa parerea mea, este singura care ne ajuta sa ne formam un caracter puternic … Suntem unici , suntem atat de diferiti unul fata de altul .. Fiecare are calea sa, misiunea sa in viata …
  Nu pot concepe ca as putea prelua ,, un model ,, caruia sa-i copiez obiceiurile propriei personalitati …Este bine sa luam anumite lucruri de la altii dar , modelandu-le dupa propria noastra personalitate … A fi autentic inseamna a ne bucura de propriile reusite …Suntem creatorii propriei noastre vieti …
  “Eu nu am nimic, şi totuşi Universul îmi aparţine”
  Ati recunoaste propria divinitate , inseamna recunoasterea divinitatii intregii lumi si a intregii creatii !
  … Deschideti portile adevaratei iubiri , acea iubire care nu cere nimic de la nimeni , acea iubire care iti va calauzi pasii spre iubirea divina …
  “Un ascet pelerin a ajuns intr-un sat. A venit la el un om care i-a spus ca vrea sa il cunoasca pe Dumnezeu.
  ………………………………………
  :)
  – Ai iubit vreodata pe cineva? l-a intrebat ascetul.
  – Nu, nu sunt vinovat de un lucru atat de obisnuit. Nu am cazut niciodata atat de jos. Eu vreau sa il cunosc pe Dumnezeu.
  – Nu ai simtit niciodata suferintele dragostei? l-a intrebat din nou ascetul.
  – Iti spun adevarul, i-a raspuns omul.
  Calugarul a intrebat pentru a treia oara.
  – Gandeste-te bine. Nici macar putina iubire pentru cineva, pentru oricine? Nici macar putin nu ai iubit?
  – De ce pui aceeasi intrebare mereu? l-a intrebat omul. Nu ti-am spus ca nu? Eu vreau starea de indumnezeire, vreau realizarea de sine.
  La acestea, ascetul a replicat:
  – Atunci va trebui sa ma ierti, dar trebuie sa mergi la altcineva. Experienta mea imi spune ca daca ai fi iubit pe cineva, pe oricine, daca ai fi avut o licarire a iubirii, atunci as fi putut sa o ajut sa creasca, sa se dezvolte, sa ajunga la Dumnezeu. Dar daca nu ai iubit niciodata, atunci nu ai nimic in tine, nu ai nici o samanta care sa poata creste ca un copac. Prietene, in absenta iubirii, eu nu vad nici o poarta catre Dumnezeu.” (Osho)
  ……………………………….
  Iubiti-L pe Dumnezeu , iubiti-va , mama , tata , copilul , prietena , sotia ,,vecinul ..iubiti-va animalul de companie …gradina ..cu florile . pomii . si tot ce este in ea ..natura …munca pe care o prestati.. iubiti orice , pe oricine vreti ..Un sigur lucru nu uitati : Iubiti-va pe voi insiva -ve ! …Abia atunci veti cunoaste ce inseamna sa traiesti cu adevarat… Secretele lumii spirituale ti se vor dezvalui rand pe rand .. Din acest punct realizati ca lumea materiala nu mai este atat de importanta pentru voi …
  ……………………………………..
  :)
  Gandul zilei de vineri 22 ianuarie 2016

  „Mulți oameni se interesează de știința ezoterică fără să fie în prealabil pregătiți! Redând câteva citate luate la întâmplare din unele cărți din care nu înțeleg mare lucru, ei sunt mândri, considerându-se niște astrologi, niște alchimiști, niște magi, niște cabaliști…Săracii de ei, ei nu-și dau seama că existența și întreaga lor ființă nu sunt decât o dezordine ce nu are nici o legătură cu adevărata astrologie, alchimie, cu adevărata magia sau Cabală. Ar fi indicat să lase în pace toate aceste științe! În viața zilnică trebuie să demonstrăm mai întâi că posedăm o anumită cunoaștere.
  Desigur, citind niște cărți, reușim să dobândim mereu niște cunoștințe, devenind chiar foarte erudiți. Dar aceasta nu este adevărata cunoaștere. Adevărata cunoaștere este să fii capabil să te stăpânești, să te eliberezi de slăbiciuni, să nu mai fii mereu prada unor tulburări interioare. Cel care posedă adevărata cunoaștere caută să se manifeste peste tot ca o prezență luminoasă și binefăcătoare. Numai după aceea studiul știiței ezoterice îi va aduce cu adevărat ceva.”
  Omraam Mikhaël Aïvanhov
  ………………………………
  Te iubesc J.Krishnamurti , oriunde ai fi … Va iubesc pe toti ! :)
  Multumesc , Multumesc ..Multumesc ..pt tot ! :)

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top