skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Iva, câinele care a dispărut

 

Astazi am tradus pentru dumneavoastra un film scurt din cinematografia Cambodgiana, in care daca nimeni nu face nimic, un câine care a dispărut va ajunge cina cuiva.
Iva este câinele unei fetițe dintr-o localitate din Cambodgia. Între ei exista o legatura stransa.
Disparitia cainelui este declansatorul care porneste roata evenimentelor expuse in acest film scurt.
Decizii grele trebuie sa ia o fetiță atat de mica.
Filmul este realizat intr-o maniera interesanta ce aminteste de perioada de glorie a filmelor mute.
Cu siguranta este un film ce merita urmarit.

Comentarii (4)
 1. NAMASTE DRAGII MEI ! În „ACUM” totul este realizat după gînd. Aşa s-a întîmplat şi aseară în Bucureştiul nostru iubit. În „ACUM” faptele urîte se plătesc fără nicio indulgenţă. În „ACUM” FIECARE VIAŢĂ ESTE LA FEL DE MĂREAŢĂ ÎN OCHII CREATORULUI NOSTRU şi la fel de IUBITĂ ,DE VALOROASĂ. Ce face diferenţa în realitatea 3D între o floare şi o buruiană ? Doar scara noastră de valori individuale -foarte greşită,omul dînd importanţă totdeauna PRIPRITĂŢILOR.
  ESTE IMPORTANT cutare ,lucru,om,animal,piatră,prieten,muscă etc NUMAI DACĂ-MI ADUCE M.I.E. P.E.R.S.O.N.A.L. UN FOLOS. Dacă nu ,mă încurcă,mă deranjează……..
  După scara asta se raportează omul ,aici. Ce nu mi-e util nu tre să existe. Cu ce sîntem mai superiori în OCHIUL DOMNULUI ROMÂNII FAŢĂ DE ALTE NAŢII ? DE CE TRE BUIE CA SĂRACII SĂ SE SACRIFICE,că vor sau nu ÎN INTERESUL CELOR CU BANI ? DE CE LEGILE PĂMÎNTEŞTI AU DOUĂ ÎNŢELESURI ? DE CE CODUL MUNCII ESTE FAVORABIL DOAR ANGAJATORILOR ? DE CE IVA TREBUIE OMORÎTĂ ?
  Ne marginalizăm mereu unii pe alţii cînd în noi MOARE IUBIREA,SIMPATIA,EMPATIA,CONDESCENDENŢA. Cînd raţiunea metelică străpunge cu vîrfu-i ascuţit firavele aţe ale INIMII. DUPĂ UNII SÎNTEM PREA MULŢI ŞI -ZIC EI, AM FACE UMBRĂ PĂMÎNTULUI DEGEABA,mîncăm prea mult,poluăm prea mult, ne războim din lăcomie,ne furăm unii pe alţii,ne minţim şi manipulăm ca la carte ,după manual,ne sabotăm ,legea pumnului şi braţului ridicat nu mai dă loc de negociere . Credeţi că suferă cineva de dincolo de cortină,sau sîntem văzuţi,ascultaţi ori salvaţi de vreo farfurie zburătoare,sau un moş uitat de zile de dincolo de nori ? NU. Nimeni nu vină să ne ridice în nacelă. Ne vom ciopîrţi unii pe alţii în inconştienţa creată de viciile,poftele,lăcomia,îngîmfarea şi IGNORANŢA NOASTRĂ DE NOI ÎMPOTRIVA NOASTRĂ !
  Cui îi pasă de viaţa unui căţel în ziua de azi ? Filmuleţul are „un fir roşu” al naraţiunii şi pentru cine a avut timp să-l urmărească în totalitate a văzut şi simţit că o mică fiinţă umană numită IUBIRE,MILĂ,SUFERINŢĂ l-a căutat,l-a răpit de la o moarte canibalică ducîndu-l,cu riscul de a nu-l mai avea aproape întrun loc -zice-se sigur. Finalul ne spune că nu a fost aşa, că OMUL ANUNAKI E RĂZBUNĂTOR ŞI NEIERTĂTOR.Şi ce-şi pune în minte ,cu fălcile îndîrjite va ucide. Aparent ,banal…. dar dacă frunzărim fiecare detaliu al filmuleţului constatăn că s-a declanşat o DRAMĂ IN LUMEA CUANTICĂ Şi că orice acţiune are şi o CONTRAREACŢIUNE. Apropo de contrareacţia instantanee din „ACUM” şi TOT CE VA URMA ACESTUI „ACUM”- Cred că în asta constă reacţia ,inadaptarea semenilor noştri la ACTUALELE ENERGII CARE ÎNNOBILEAZĂ MAMA PĂMÎNT şi EA mereu ne ROAGĂ SĂ NE ARMONIZĂN ÎN FRECVENŢA IUBIRII DE CELE 3 REGNURI + NOI UNIŢI CU NOI,CU TINE,CU EL,CU EA CU ceea ce DOMNUL NOSTRU LORD SANANDA COREGENTUL CERULUI ,ACESTUI UNIVERS ŞI AL ACESTEI PLANETE ,DOMNUL NOSTRU MULT IUBIT ISUS CRISTOS, cînd ne-a învăţat să NE RAPORTĂM UNII FAŢĂ DE ALŢII CU INIMA. CRED CĂ din această cauză ,”ACUM” pleacă şi vor mai pleca în următorii ani atît de mulţi semeni de AICI.

   
 2. In aceasta dimineata pe drum spre serviciu.
  Soare mult, o trecere de cale ferata, bariera pusa, un canton vechi si darapant.
  Afara sunt 6 grade. Asteptam.
  Dintr-odata din canton iese un copilas intr-un trening subtirel.Avea cam 4 ani , rade si alearga – nu stiu daca era incaltat.In urma lui un altul cam de 2 ani , rade si alearga sa-l prinda pe celalalt – nu stiu daca era incaltat.
  Se imping in joaca si susotesc ceva intre ei. Pe urma iau un pumn de pietricele si crestet langa crestet le lasa sa cada pe rand.SI RAD, alearga spre usa cantonului in care este o perdea- fara usa…
  Ochii mi se umplu de lacrimi. Oare ce ma doare, ma gandesc , ceea ce simt eu , sau bucuria lor?Si oare este bine ca ma doare? Oare n-ar trebui sa ma bucur ?.Pentru ca ei nu vad ceea ce vad eu, nevinovatia lor le aduce bucurie fara griji, ei nu vad nimic urat. Si atunci, de ce eu as crede ca nu este asa?
  In calea nostra prin aceasta viata sa nu facem judecata intre urat si frumos, intre bine si rau , pentru ca ceea ce mie mi se pare rau , celuilalt i se poate parea o binecuvantare.Sa primim tot ce ne da aceasta viata , sa ne privim in oglinda si sa ne aducem aminte ca NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR.

   
 3. Dupa cum se afirma in diverse studii ,cercetatorii au descoperit secretul atractiei dintre om si caine si de ce ” Cainele este cel mai bun prieten al omului ” . Oare o veni vreodata VREMEA cand se va putea afirma ca „Omul este cel mai bun prieten al …cainelui” ?. Consider ca aceasta se va intampla atunci cand ” Omul va deveni cel mai bun prieten al lui insisi si al …Omului „.Va imbratisez.

   
 4. Consider ca in Fila de azi , fetita ne arata modalitatile cum Omul poate deveni cel mai bun prieten al cainelui : Inocenta , Compasiune , Recunostinta si Iubire . Va imbratisez.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top