skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

O cauză nobilă – un dans – un premiu

 

Dansul modern pate fi uneori prea abstract și prea departe de canoanele clasice pentru a fi înțeles cu ușurință. Totusi, alteori mesajul e atat de curat, de simplu, de pur, incat dansul devine o forma de comunicare perfecta intre suflete.
In clipul urmator, spiritele si gandurile noastre sunt prinse in povestea unei case de copii.

Vibe XX este o competiţie de dans care se desfășoară în California de Sud. Câştigătoarea ediţiei de anul acesta este trupa de dans ”Cookies”.

Dansatorii sunt îmbrăcaţi în pijamale şi la început stau nemişcaţi. Apoi, iau foc și încep să redea scene dinamice din viața copiilor orfani dintr-un orfelinat. La un moment dat totul devine foarte organizat, iar membrii trupei Cookies se aşază în formaţie şi execută mişcări de dans într-un sincron spectaculos.
Unul din dansatori prezinta un copil care sufera şi este înconjurat şi protejat de ceilalţi colegi ce formează un zid în jurul său. Toţi dansatorii dau senzaţia unei unităţi care nu poate fi distrusă atunci când se adună unul lângă altul şi se acoperă cu păturile.

Este un dans fenomenal pe care o sa-l urmariti cu inima si cu sufletul.

Comentarii (4)
 1. Privind povestea prezentata pe scena , nu m-am putut opri sa nu ma gandesc la cei care au dansat-o .
  Nu m-am putut opri sa nu ma gandesc la sutele ,la miile de ore in care au dansat, au repetat, au fost alaturi unii de altii , au impartasit aceeasi pasiune. La povestile de dragoste si de prietenie care se leaga in spatele unei astfel de munci.
  Nu m-am putu opri sa nu ma gandesc la sentimentul de APARTENENTA comun atat al celor din poveste cat si al celor care o pun in scena.Fiecare apartine unui grup care impartaseste aceleasi bucurii si tristeti, care se identifica unul cu altul , care nu au nevoie de profesori pentru ca fiecare a fost professor si elev in acelasi timp.
  Doua grupuri in care individul se contopeste in intreg si intregul se defineste prin individ.
  Si cand fiecare o apuca pe drumul lui, ramane cu ei trairea a ceva mai inalt si mai plin decat tot ceea ce au trait pana atunci si tot ceea ce vor trai de atunci inainte.

   
 2. Da , se poate ! Cand iubesti cu adevarat ceea ce faci , Dumnezeu se exprima prin tine …Un moment magic pe care l-am savurat secunda cu secunda ! …
  Numai un om inteligent , intelept , poate transforma raul , intunericul , uratul in bine , lumina sau frumos ! Un exemplu bine de luat in seama . Ar trebui sa invatam sa nu capitulam in fata firii noastre inferioare !
  … Minunat ! Multumesc mult !
  O seara binecuvantata, pentru mine , pentru toti ! :)

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top