skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Alan Watts – despre nimic

 

Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devine fascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge mai inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va functiona ca preot timp de sase ani inainte de a parasi Biserica catolica. Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys. Ulterior ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage. Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si buddhismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre buddhismul Zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are emisiuni frecvente la radio. In anii ce vor urma, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C. G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale cat si prin numeroasele sale emisiuni tinute la radio si televiziune. Moare in 1973 dupa ce a lasat o opera vasta.

Mircea Eliade despre Alan Watts:
Cunoştea bine creştinismul occidental si Zen-ul si putea înţelege o mulţime de alte lucruri. Il admiram mult. Mai avea o calitate destul de rară: se exprima într-un limbaj care nu era pretenţios, care nu era limbajul unei vulgarizări superficiale şi care era, totuşi, accesibil. Cred ca Watts nu a renunţat cu adevărat la preoţie, a căutat doar o altă  cale pentru a transmite omului modern ceea ce oamenii din alte epoci numeau ”Dumnezeu”.

 

 

Comandă Vise de Înger și File de Lumină la prețul special de 39 de lei.

pachetul-01-de-paste
Comentarii (3)
 1. Un alt spirit frumos pe care il prefer, pe langa Jung, Eliade, Nichita, Dalai Lama, etc !!!!!!!!!!!!!! Va doresc sa fiti binecuvantati de Domnicul cu multa lumina !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 2. Toate culorile si sunetele Lumii mi s-au furisat in Nimicul din mine ! :)
  Astazi , este ziua cea mai minunata din viata mea ! :) … Am redescoperit Maretia Paradisului ,ce se ascunde in sufletul meu !… ! :)

  ,, Ii multumesc Creatorului pentru maretia simplului fapt ca exist! Cum sa nu fiu recunoscator pentru tot ce se petrece cu mine? Am trecut printr-un veritabil proces de metamorfoza si astfel am ajuns la nivelul la care primesc, cu bucurie, toate experientele din viata mea. Teama a luat forma curajului, ura a redevenit iubire, adevarul a luat locul minciunii, confuzia a fost inlocuita de luciditate, panica a devenit siguranta, iar eu m-am transformat deodata, in cel pe care-l visam. Toate acestea s-au petrecut intr-o fractiune de secunda. Cum? Acceptand faptul ca Dumnezeu curge liber prin mine. A fost nevoie doar de o fractiune magica de secunda, pentru ca Lumina sa absoarba tot intunericul din viata mea. Nu pot sa exprim in cuvinte, multumirea deplina care ma cuprinde in acest moment. Ma simt smerit si sunt mandru, in acelasi timp, ca sunt fiul lui Dumnezeu! ,, … Cartea “Totul din Intreg”
  Multumesc FILA DE LUMINA , Multumesc Razvan , Multumesc … Multumesc ..Multumesc ! :)
  Va iubesc pe toti neconditionat ! :)
  SUNT FERICITA ! …Fericita ..Fericita .. la infinit :)

   
 3. Se spune din ” batrani ” ca :” La INCEPUT a fost LOGOS-ul ” . LOGOS-ul are tare multe interpretari dintre care cea mai cunoscuta este notiunea de CUVANT . Acest minunat om ii da LOGOS-ului cateva interpretari ca de exemplu : NIMIC , IDEE , MARELE VID . Privind la viata noastra putem constata , ca multe REALIZARI chiar si materiale ,le-am concretizat si materializat din ……NIMIC ( IDEE sau INTENTIE) . Va imbratisez cu iubire .

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top