skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Secretul fericirii

 

Cu mulţi ani in urmă, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr frumos, un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi datorită acestui lucru, el se considera cel mai fericit om din lume.
Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască, pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar.
Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era, în fiecare zi, mai fericit.

Într-o zi, a venit la el un copil şi i-a spus:
– Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. De ce nu mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?
Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:
– Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.
În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi, pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii:
Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru asta, trebuie să-L iubeşti şi să-I fii recunoscător, pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care ţi se întâmplă.
Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi, în fiecare zi când te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aştept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.” Acest pas se cheamă stimă ridicată de sine.
Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gândeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele, până când le vei obţine. Acest pas se cheamă motivare.
Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.
Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-L laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… acceptă şi uită! Ştiu că e greu, dar nu imposibil.
Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin; aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.
Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele Pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.
Al optulea şi ultimul pas: trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze şi observă împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb; când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.

Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău şi-l vei descoperi!

Autor text: necunoscut

 

 

Comandă cartea “Trepte spre Cer”

 de Răzvan Șerbu

Comentarii (16)
 1. NAMASTE ! Pentru a veni in sprijinul CAUTATORILOR DE LUMINA (cum ma consider si eu) recomand pentru „deslusirea ” mai usoara a INDEMNULUI : ” Secretul fericirii se afla in fiecare, cauta-l in interiorul tau si il vei descoperi ” , vizionarea partii a 5-a din ziua a 2 -a din Conferinta de la Bucuresti a acestui INGER CU CHIP DE OM – Jasmuheen . MULTUMESC DIN SUFLET , Razvan si FILE DE LUMINA pentru ca am avut ocazia sa am aceasta INTALNIRE , cu MESAJELE DIVINITATII TRANSMISE DE Doamna Jasmuheen. Am fost tare emotionat cand am vizionat de curand aceasta parte , deoarece in cele cateva minute de vizionare am gasit o multime de explicatii , a „fenomenelor ” ce se intampla cu noi si cu cei din jurul nostru. De asemenea vizionand Conferintele , la RECOMANDAREA D-nei Jasmuheen „am cunoscut ” un alt MESAGER AL DIVINITATII – Geoffrey Gurrumul Yunnupingu. Tare multa LINISTE si PACE imi aduce in SUFLET ARMONIA SUNETELOR din melodiile sale. Veti mai avea o surpriza cand il veti viiziona ……..Pace ,armonie si bucurie

   
 2. Multumesc, e de imprimat si de pus in fata sa nu uitam nicicand acesti pasi. Mi-a placut indemnul:” sa te trezesti intotdeauna cu un suras pe buze”.

   
 3. Foarte Adevarat tot ceea ce este scris Aici. Acestea sunt niste Legi ai Universului, care trebuie respectate cu strictete de toata Lumea, dar nu fiindca am fi obligati sa gandim si sa actionam in acest fel, ci din toata inima noastra, din toata fiinta noastra. Simtind cu Adevarat ca Asa trebuie. Fiind convinsi ca respectadu-le va veni si rasplata (dar nu asteptand rasplata) in vietile noastre, aceea de a avea tot ceea ce ne dorim si anume: „Fericirea”, care cuprinde Totul. Daca esti FERICIT, inseamna ca le ai pe Toate. Inseamna ca ai Tot ceea ceTi-ai pute dori si Tot ceea ce ai putea Avea. Seminarul Doamnei Jasmuheen care a avut loc la Bucuresti, il recomand tuturor sa-l vada si sa-l asculte. Recent l-am vizionat si eu. Mi-aplacut foarte, foarte mult. Si ma bucur extraordinar de mult, ( si aici va multumesc tot voua, Razvan, pentru acest lucru), ca avem acces la ele si noi cei care nu avem posibilitatea sa fim acolo in direct. Avem multe de invatat de la O Fiinta atat de Luminata.
  Multumesc inca odata pentru aceste mesaje minunate pe care ni le trimiti de fiecare data. O Zi FERICITA Toturor.

   
 4. Foarte frumos. Dar n-am inteles de ce trebuia toata acea introducere lunga si inutila: intai era vorba de un cufar, apoi doua, apoi nici unul (fiind inlocuiti de minte si inima). Ca pana la urma totul sa fie doar o lista de pasi de urmat. Si pana la urma ce au a face mintea si inima cu lista? Lista e buna, chiar foarte buna, dar contextul in care a fost povestita te cam ia „pe ocolite”.
  Oricum, frumoasa lista!

   
  1. Ce nu va place t? Sau mai exact ce suparari interioare aveti ? e doar o povestioara ,mai cititi o data si poate veti intelege exact de ce are si introducere.Daca ai ce scrie acolo poate reusesti sa fi fericit . Iar daca fericirea sar cumpara cu bani aceste povesti nu ar exista . o zi buna

    
   1. stimata lory, supararile mele interioare nu fac obiectul acestui articol (si nici al altuia) sau comentariilor la el. Eu doar observasem ca se putea foarte bine ajunge la lista de la sfarsit (care repet, e foarte frumoasa) si fara introducerea aceea lunga.
    Si in rest, va rog, nu mai fiti asa vehementa, nu arunca nimeni cu noroi. Sa incercam sa aplicam un pic macar al optulea pas din lista :)
    O zi minunata.

     
 5. Da, frumoasa lista…cred ca daca am asculta glasul inimii, ne-ar conduce pe drumul iubirii urmand pasii pe care i-ai descris atat de frumos…multumesc frumos Razvan,ne faci inima sa vibreze…Duminica binecuvantata tuturor!

   
 6. @clement:
  primul cufar este adevarul, iar la el se ajunge prin iubire (inima) SI intelepciune(minte).
  subiectul este „secretul fericii” , adica libertatatea …… „Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi”

   
  1. @ion: cu tot respectul, dar daca re-citesti comentariul meu o sa gasesti in paranteze faptul ca mi-am dat seama ce e cu cele 2 cufere. Eu n-am contestat nimic! Repet, singura mea observatie era ca la sfarsit descoperi ca inceputul nu prea isi mai avea rostul. Atat. In rest, repet, lista e foarte frumoasa!

    
 7. Recunoaștem cu ușurință aici cele zece porunci biblice și cîteva sfaturi evanghelice. Interesant e că tot ceea ce vine din extremul orient, spus cu alte vorbe și, eventual, garnisit cu cîteva figuri de stil ori cu un înveliș de poveste ni se pare mai inteligent, mai demn de citat și de urmat. Orice bătrîn al satului tradițional românesc cunoștea și aplica fără greș toate aceste reguli, adăugîndu-le însă ospitalitatea față de străini și rezumînd conduita față de semeni prin „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face“.

   
 8. Buna seara
  Pentru mine acestea sunt cele zece porunci,decalogul mileniului nostru.
  De fapt inceputul prezicerilor mayase…adica.. sper… sfarsitul dar si inceputul ..
  poate ne reapropiem de un Dumnezeu doar al iubirii,al nemarginetei iubiri care Este El
  Toate aceste frumoase articole „ale tale” Razvan cred ca sunt Biblia tradusa in cuvintele anilor 2000.
  Avem nevoie de aceasta reinterpretare a Bibliei.
  In fond totu i vechi si nou sub soare…
  cu mult drag

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top