skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Bogația ascunsă

 
O foarte veche legendă hindusă spune că, în momentul în care Creatorul a făcut lumea, El a ajuns la o dilemă și a zis:“…oare unde aș putea ascunde bogăția cea mai valoroasă pe care i-o dau omului, ca să fiu sigur că nu o va pierde…?
 
Cum m-aș putea oare asigura că aceste bogății vor fi transmise din generație în generație, pentru binele tuturor oamenilor… ?”În înțelepciunea sa divină, El a ales o ascunzătoare greu de găsit si acolo a ascuns El adevăratele bogății ale lumii. Acest sipet cu bogății îl poartă fiecare persoană.
 
Cheia acestei ascunzători se găsește în mintea ta, iar aceasta , odată deschisă, îți va dezvălui că
 
“Adevăratele bogății ale vieții se găsesc în inimile și mințile oamenilor… “
 

Mulțumim cititoarei Lumi care ne-a trimis acest minunat text la redacție

Comentarii (24)
    1. Poate, pe alt Dumnezeu ?… Poate, ca pentru unele fiinte exista mai multi dumnezei….Dar, pentru cazul de aici exista UNUL SINGUR – DUMNEZEU !….DUMNEZEUL DIN INIMA TA !…DUMNEZEUL DIN TINE !…daca exista !…

      
     1. E vorba de un alt Dumnezeu ce creeaza o alta lume, in care traiesc alte fiinte… un Univers paralel, din care noi nu facem parte… nu avem de unde sa stim.

       
 1. :)……………. dulce raspuns…d-na Eugenia, dar si f. relevant. Chiar pe toata nu aveati cum s-ao gasiti, dar sunt sigura ca ati gasit 2-3-7 saculeti cu aur in sufletul dvs. Cu drag , o zi frumoasa… sa avem toti!

   
 2. Cred ca bogatie mai mare ca Iubrea, daruirea si compasiunea nu putem avea. Daca nu gasim aceste daruri, traim degeaba! Poate sunt cam dura dar asta este parerea mea. Iertare daca supar pe cineva.Multumesc File de Lumina ca mi-ati amintit darurile pe care le-a pus Bunutul in mine!

   
  1. Cred ca incepand pe la jumatatea vietii noastre incepem sa descoperim in noi bogatiile puse de Dumnezeu. In anii primei tinereti suntem prea prinsi in valtoarea vietii ca sa putem face introspectii si sa aflam cine suntem cu adevarat. Dar din clipa in care am aflat, nimic nu mai este la fel si lumea parca este alta…

    
  2. Aveti dreptate, acestea sunt bogatiile noastre. Nu e cazul sa va cereti iertare pentru nimic.
   O zi minunata!

    
 3. Adevarat, am trecut de viltoarea vietii iar lumea mea este alta…… Multumesc pentru atentie!

   
 4. Am mai spus-o ! Suntem ceea ce GANDIM ! Iar gandurile,daca nu sunt in ARMONIE CU CREATIA LUI DUMNEZEU…

   
  1. Daca gandurile sunt negative, atunci mergem in directia gresita, daca gandurile sunt dominate de IUBIRE nu avem de ce ne teme pentru ca stim ca Dumnezeu este langa noi.
   O zi minunata!

    
 5. Despre doi barbati care abia au murit, Dumnezeu a auzit spunandu-se ca in timp ce erau in viata toti banii pe care ii vor darui urmau sa fie depozitati in doi saci separati, si la moartea lor, sacii vor fi cantariti. Atunci cand fiecare dintre ei traiau pentru ultimele ore, Dumnezeu a trimis vorba sa-si aduca sacii. Unul era plin ochi, voluminos si rasuna din cauza metalului ce il continea. Celalalt era atat de mic si usor incat se puteau vedea cateva monede prin acea panza. Fiecare om si-a recunoscut sacul: „Iata-l pe al meu”, a spus primul, „il recunosc ; am fost bogat si am facut bine de multe ori.” Celalalt a spus: ” Acesta este al meu. Am fost mereu sarac. Ah! Nu am avut mai nimic sa dau”. Dar ce surpriza a fost atunci cand sacii au fost pusi pe cantar pentru ca sacul cel voluminos a devenit usor in greutate si cel mic s-a dovedit a fi atat de greu incat doar pe primul il puteai ridica. Apoi Dumnezeu i-a vorbit omului bogat: „Este adevarat ca ai daruit multe. Dar ai facut-o pentru lauda si pentru a vedea numele tau inscriptionat pe toate templele mandriei. In plus, daruind nu te-ai lipsit de nimic. Du-te de-a stanga mea si fii multumit ca pomana pe care ai facut-o valoreaza ceva, chiar si un lucru mic.” Apoi Dumnezeu i-a vorbit omului sarac: „Ai daruit foarte putin, prietenul meu, dar fiecare dintre monedele tale, care sunt pe cantar, reprezinta o lipsa pentru tine. Chiar daca nu ai dat de pomana, ai fost generos si cel mai important este ca ai facut-o firesc, fara a te preocupa daca se va tine cont de fapta ta cea buna. Ai fost indulgent si nu ti-ai judecat semenii ; dimpotriva, ai gasit scuze pentru toate faptele lor. Du-te de-a dreapta mea si iti vei primi rasplata ta.”

   
  1. Eu va multumesc pentru ca aveti un suflet minunat. Va multumesc si pentru frumoasele cuvinte.
   O zi minunata!

    
  1. Fiecare cand priveste in sufletul sau descopera miracole, trebuie doar sa le scoata la suprafata.
   O zi minunata!

    
 6. Am fost ,,echipati” complet dupa chip si asemanare,,, aceleasi atribute divine… El ne asteapta sa ne intoarcem Acasa, pentru ca impreuna sa lucram intru Frumusetea Creatiei… cunoascandu-ma pe mine insami il cunosc pe Dumnezeu… O zi in pace divina!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top