skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Ziua de azi

 

– Bătrâne înțelept, te rog ai milă! aud eu un glas ușor, tremurător, de femeie.

Nu sunt bătrân, dar toată lumea îmi spune așa. Deja m-am obișnuit, mă face să zâmbesc.

Încet, fără grabă, mă întorc spre femeia care mi-a cerut mila. Știu că dorește ceva, știu că această formulare, de a solicita mila, este anume făcută pentru a nu primi un răspuns negativ. Știu că acea femeie s-a gândit mult cum să mi se adreseze, și cum să mă oblige s-o ajut. Practic, cu sau fără voia ei, încearcă să mă manipuleze. Dar cine nu vrea? Doar Cel de Sus ne lasă cu voia liberă, neîngrădită sub soare.

Eu știu toate aceste lucruri și… zâmbesc. Îmi dau seama că are o nevoie arzătoare care a adus-o la mine. Mă uit la ea și văd că este tânără, frumoasă. Necazurile n-au iertat-o. Îi privesc mâinile și văd că sunt muncite, mâini de mamă, de gospodină, mâini harnice și bune.

– Spune draga mea, cu ce-ți pot fi de folos? o întreb surâzător.

– Știți, am auzit ca sunteți la marginea umilului nostru oraș, și am îndrăznit să vin…

Eu tac, nu o întrerup, chiar dacă așteaptă de la mine un semn, o aprobare. Vreau să o las pe ea să-și verse oful inimii.

– … să vă întreb, …nu știu ce să fac… sunt o femeie bună, ajut mereu și totuși n-am noroc în viață. Totul mi se pune împotrivă. Am numai ghinioane și…

– Ghinion nu există! spun eu privind-o pătrunzător. Cum este ziua ta? Spune-mi dragă fată, cum este ziua pe care o trăiești?

– Plictisitoare, obositoare, mă scol dimineața, mai fac curat prin casă, alerg să-mi rezolv diverse probleme, merg la muncă, apoi vin acasa, mai am grijă de copil, spăl, calc, mă culc frântă și a doua zi la fel, și la fel. Aceeași rutină zilnică îmi mănâncă viața. În plus, apar mereu necazurile unul câte unul.

– Și ce dorești de la mine? o întreb cu blândețe.

– Să-mi spuneți ce să fac. Mă chinui prea mult, nu mai pot trăi așa.

– Te înțeleg perfect. Viața pe care ai descris-o nu merită trăită. Trebuie să-i pui capăt cât mai curând.

– Să mă omor?

– Tu nu trebuie să mori, ucide doar acea viață irosită din tine! Începe alta. Spune la revedere vechii tale vieți, închide ochii… acum deschide-i! Noua ta viață, începe chiar acum, dar va trebui să știi SĂ TRĂIEȘTI ZIUA.

Ascultă cu atenție și îți voi povesti cum arată ziua de ASTĂZI în noua ta viață, cea pe care ai început-o acum.

Dacă te gândești că este doar o zi oarecare din viața ta, atunci greșești.

De fapt, AZI este singura zi din viața ta de care ai parte.

Este prima și ultima zi.

Totul în această zi se întâmplă pentru prima și pentru ultima dată. Trebuie să o privești ca pe un dar ce ți s-a dat. Un dar de la Cel de Sus.

ASTĂZI este singurul dar pe care l-ai primit. Este un dar special, deosebit.

Tot ce trebuie să faci este să fii recunoscătoare pentru acest dar pe care l-ai primit.

Dacă te gândești mereu, cu inima deschisă că ASTĂZI reprezintă cadoul cel mare, de care te poți bucura clipă de clipă, atunci, vei putea să-ți petreci ziua într-un mod minunat.

Începe ziua cu deschiderea ochilor. Mereu este un miracol și trebuie să fii uimită că ai ochi pe care îi poți deschide.

Apoi, vei vedea culorile ce sunt un dar pentru privirea ta. Întoarceți privirea către copilul tău și observă-i zâmbetul și somnul liniștit.

Apoi privește o frunză, o floare sau norii. Gîndește-te că ceea ce vezi azi este unic și inimitabil. Mai târziu, frunza sau floarea vor arăta altfel. Norii se vor combina într-un nou mod diferit de ce a fost cu doar câteva clipe in urmă.

Apoi începe să simți totul și cu celelalte simțuri. Pipăie o haină aspră, apoi un obraz de copil, apoi udă-ți mâinile și fiecare senzație în parte este prima în această zi de AZI.

Pentru câteva clipe închide ochii și învață să asculți.

Ascultă cum crește floarea.

Ascultă marea sau șipotul pârâului.

Dacă ești departe de toate acestea, atunci ascultă inima orașului.

Ascultă oamenii, ascultă-le sufletele sau chiar mașinile. Când trece un autoturism pe stradă și tu îi auzi motorul, tu de fapt asculți inimile a mii de oameni care au pus suflet în realizarea lui.

Asculți bucuriile și necazurile lor, asculți copii care îi așteaptă acasă când se întorc de la muncă și femeile iubitoare care-i primesc cu masa pusă și o vorbă bună.

Sau, poate trece un tramvai. Poți auzi inima vatmanului ce se trezește cu mult înaintea ta, cu singurul scop de a duce oamenii la treburile lor.

Ai atât de multe de ascultat în această minunată zi de AZI.

Apoi deschide ochii și privește fețele oamenilor pe care îi întâlnești.

Fiecare dintre ei are o poveste incredibilă în spatele său. Și în spatele poveștii lui există o altă poveste, mai veche, povestea strămoșilor lui.

Toate aceste povești minunate trec AZI pe lângă tine și tu le poți vedea, pentru că ai ochii deschiși.

Trebuie să-ți deschizi inima și vei putea să te bucuri de toate aceste povești minunate.

Deschide-ți inima și bucură-te de geniul oamenilor care a prins viață pentru tine.

ASTĂZI te poți bucura de apă direct la tine în casă, de telefonul cu care poți auzi vocea iubită din orice colț al lumii.

Deschide-ți inima și către cei ce-ți oferă electricitate sau căldură, ca tu să nu dormi în frig și multe alte daruri de care unii oameni nu vor avea parte niciodată.

De toate acestea te poți bucura ASTĂZI cu inima deschisă. Pentru tine au muncit atâtea generații, ca tu să te bucuri de ele AZI.

Lasă-le să te pătrundă, astfel încât fiecare persoană pe care o întâlnești să fie binecuvântată de tine, de privirea, zâmbetul, atingerea sau chiar de prezența ta.

Apoi, s-ar putea să-l vezi și pe cel care te iubește și pentru care tu reprezinți AZI toată lumea lui.

Oferă-i bucurie și o lume în care tristețe nu-i.

Oferă-i inima ta cu ce are mai bun. Nu-i oferi capricii, supărări, ci fă-l să simtă că ASTĂZI este și pentru el un cadou și o binecuvântare.

Astfel, când va veni seara, vei putea spune că ÎNTR-ADEVĂR AI AVUT O ZI MINUNATĂ!

Autor text: Răzvan

Comentarii (59)
 1. Ce articol minunat. Cum uitam noi oamenii, sa deschidem ochii, pentru a vedea frumusetea a tot ce ne inconjoara si care nu ne costa nici-un ban.

   
   1. Învaţă de la floare,
    Cum să zâmbeşti la Soare.
    Învaţă de la fluturi,
    Trăieşte fără scuturi.
    Învaţă de la apă,
    Ce orice stâncă-o sapă.
    Învaţă de la Soare,
    Sa dăruieşti, nu doare.
    Învaţă de la nor,
    Ce-i veşnic, trecător.
    Învaţă de la furnică,
    Trăieşte viaţa fără frică.
    Învaţă de la stele,
    Cum ar fi cerul fără ele ?

     
 2. Multumesc pentru minunatele povestioare din fiecare dimineata. Ma simt minunat cand citesc si-mi dau seama ce norocoasa sunt pentru ca v-am descoperit. Astept dimineata pentru a citi aici si recunosc ca-mi place foarte mult acest mod de a incepe o ALTA DIMININEATA din viata mea. Multumesc domnule si va doresc tot binele din lume pentru ca dumneavoastra reusiti in fiecare dimineata sa aduceti in viata mea o stare de bine, bucurie, fericire. Sunteti ca un clopotel care ma face sa ma trezesc si sa vad VIATA cu alti ochi. FELICITARI!

   
 3. Multumesc frumos! Da, AZI e un cadou, e cadou si acest mesaj, mereu avem nevoie de un impuls de a ne gandi la ACUM. Am citit fiecare fraza cu bucuria ineditului,totul e nou!

   
  1. Ma bucur sa va pot aduce un strop de bucurie in viata. Sper ca si in continuare sa fiti la fel de multumita de articolele noastre.

    
 4. super,super,super,super……articolul asta arata viata mea…..gustos articol…..:))))))))))))))))

   
 5. Multumesc Razvan ca prin aceasta povestioara plina de intelesuri mi-ai reamintit ca trebuie sa ma bucur pur si simplu. Nu ma costa nimic sa surad si sa multumesc intregului Univers .Sa ai si tu o zi minunata.

   
 6. Minunat.Un adevar crud-punem interesele inainte de toate si uitam sa ne traim viata frumos si in armonie cu toata lumea.Uitam sa ne bucuram ca traim .

   
 7. De ceva vreme,nu multa, citesc ”File de lumina” si bucuria intalnirii sporeste cu fiecare lectura: un izvor de intelepciune si de frumusete. Scriu asta nu doar pentru continutul mesajelor, ci si pentru maiestria redarii acestuia.
  ….se poate oferi mai mult decat recunostiinta mea?

   
  1. Da, se poate oferi mai mult decat recunostinta. Daca doriti sa oferiti mai mult, uitati-va intr-o oglinda si… zambiti.
   Multumesc!

    
 8. „Yesterday is History,
  Tomorrow is a Mistery,
  Today is a GIFT,
  That’s why we call it PRESENT! ”
  Intr-adevar, AZI/ACUM este singura realitate. S-o traim frumos, in pace , iubire si armonie!
  Va multumim pentru minunatele raze de lumina pe care le raspanditi in lume:)

   
 9. Da, este un articol frumos. Pur si simplu este o aplicatie practica a principiului fundamental ca divinul exista doar in clipa de ACUM. Acest principiu este propovaduit de toti maestrii spirirtuali adevarati de altfel, inclusib Krishna, Budha, Iisus, Mahomed, … Ca sa fi in ACUM nu trebuie sa te mai gandesti la TRECUT care reprezinta identitatea ta, si nici la VIITOR care de fapt nu este sub controlul tau ci doar un produs al mintii si ambitiilor noastre … adica ambele reprezinta pur si simplu EGO-ul nostru.
  Deci cine reuseste sa traiasca numai in ACUM si abandoneaza TRECUTUL si VIITORUL, deci EGO-ul, ajunge sa traiasca in DIVIN! Ideea este ca trebuie sa lasi numai Mintea Superioara si Sinele Superior sa te conduca.
  Chiar mi-a reusit in cateva randuri asta si este SENZATIONAL ca traire! Ajungi si te privesti dinafara cu „ochii” Sufletului si te simtu unit cu tot si toate! Nu mai exista separare, dualitate si alte nebunii de nivel 3D.
  Nu este asa greu pe cat pare sa intri in starea asta, neplacut este cand iesi din ea :(

   
  1. Nici cand iesi din aceasta stare nu trebuie sa fie neplacut, ci trebuie sa te bucuri pentru ca stii ca te poti intoarce oricand.

    
  2. Te rog, zi-mi si mie cum ai reusit sa traiesti ACUM! Si eu incerc dar „mintea” nu ma lasa, mereu apar ganduri din trecut sau viitor. Presupun ca si cei ca mine, cu IQ subunitar, pot reusi, nu?

    
   1. … draga Liviu, sincer am urmat cursuriile unei scoli de spiritualitate, dar asta era acum ani de zile cand si vibratia generala era mult mai joasa ca acum. Pe atunci mi-au trebuit cateva luni bune lucrand zilnic vreo 30min.
    Acum, la nivelul urias de vibratie comparativ fata de atunci in care ne „imbaiem” toti din cauza Trecerii din 21 dec, in 2-3 luni aproape oricine poate ajunge unde am ajuns eu … cu conditia sa nu fii chiar crancen atasat de bani, putere, control asupra celorlati, adica gen om politic, interlop, patron de club de fotbal :) sau mai stiu ce. IQ-ul nu are niciun rol aici, ba chiar poate dauna daca este prea mare si combinat cu egoul :). Cei cu IQ peste 200 insa de obicei au egoul sub control altfel se autodistrug rapid.
    Daca doresti detalii scrie- mi pe claudiu.bnu@hotmail.com.
    Totul porneste de la eliminarea FRICII, inclusiv cea fundamentala adica cea de moarte. Frica (griji, temeri, etc) de fapt ne face sa ne agatam de ego si deci de trecut si viitor.

     
   2. Sunt mai multe cai ce duc la viata de ACUM, cea pe care am descris-o in povestea mea.
    Trebuie sa uiti de vointa. Nu cu vointa reusesti. Trebuie sa-ti folosesti imaginatia. Ea este prietenul tau cel mai bun.
    Imagineaza-ti ca esti copil care acum descopera lumea pentru prima data. E suficient pentru inceput. Apoi, incet, incet vor veni toate.

     
 10. Da, Claudiu, subscriu la ce atat de frumos ai afirmat si ma bucur ca mai multi dintre noi au aflat ce ai aflat si tu. Am doar de adaugat ca totul exista in Acum, iar pentru cei care se afla ades in 3D, inca o clarificare:
  -trecutul nu mai poate fi modificat, sa nu ramanem ancorati acolo;
  -viitorul, decurge din AZI. Astazi il faurim, astazi este tot ce avem, tot ce putem schimba.
  ”Ajunge grija zilei de azi” a spus Iisus.

   
  1. Sa nu uitam, totusi, ca sufletul si durerile sufletului trebuie vindecate. acolo intervine acea ”intoarcere in trecut” pentru a ne vindeca si a ierta fie pe noi insine fie pe ceilalti. Uneori, pentru ”lumea 3D”, ca de altfel si altii, e greu sa traiesti in prezent fara a vindeca trecutul complet. Eventual si viitorul ;)

    
 11. Imbolduri subtile si necesare!Prezentate cu mult simt de raspunere si cu umilinta sufletului de ai aduce aproapelui o implinre spirituala.Va multumesc pentru varietatea temelor abordate!

   
 12. Terapia iertarii, practicile crestine, samanice….cu graba, toate, astazi sunt de aplicat.

   
 13. MULTUMESC DIN INIMA PENTRU ACESTE „PASTILE DE INTELEPCIUNE” aflate in articol si in comentarii . Cineva spunea : „AZI este acel MAINE , de care IERI te ingrijorai ….” . Pace si bucurie

   
 14. Draga Razvan ma bucur ca ai scris un articol care parca ti l-a dictat bunica mea. Era unul dintre modurile ei de a vindeca oameni aratandu-le cat de importanti, utili si fericiti sunt. Ce insemna sanatatea, familia,prietenii, profesia,lumea cu farmecul ei infinit si dorinta de a traii si experimenta fiecare senzatie, emotie,traire, visare,implinire. Totul este la dispozitia ta si pentru tine de aceea trebuie da traiesti cu respect atat fata de tine cat si fata de orice manifestare a lui Dumnezeu din viata ta oameni,plante,animale,locuri. Ma bucur ca din ce in ce mai multi prieteni File de Lumina scriu. Este foarte important sa stim ca suntem din ce in ce mai multi oameni care gandesc si traiesc frumos si stiu sa aduca aceste daruri in viata a cat mai multi deocamdata cititori. Cand te vei mai gandi, draga Razvan si dragi prieteni poate ne vom si vedea, asa vre-o doua ore la vre-un sfarsit de saptamana. Cu drag si cu respect.

   
 15. Draga Daniela Alexandra –toate tipurile de terapii spirituale facute repede, repede au proprietatea de ati face creierii varza. Fiecare terapie are un timp de asimilare si de acomodare pentru ati fi cu adevarat cunoscuta si utila tie si semenilor. Cantitatea nu inseamna calitate. Nu devi spiritual in sensul de intelept sau terapeut pentru ca ai participat intr-un weekend la un curs care iti confera o diploma sau o initiere. Cunosc cu parere de rau multe persoane care, beneficiind de posibilitati materiale au platit pentru a face toate gradele sau toata invatatura, ca initieri ma refer in cel mai scurt timp in speranta ca asa evolueaza spiritual sau au capacitati si puteri manipulatorii mai mari fata de alte persoane.Ego-ul lor a crescut brusc si au incalcat toate legile privind respectul, ordinea si armonia universului si relatiile cu semenii. Au gandit si provocat multa suferinta considerandu-se net superiori, incalcand liberul arbitru al fiecaruia si stimuland la randul lor ego-ul celor carora s-au apucat sa predea si pentru a obtine foloase materiale imediate. Cu cat a avut o personaliate mai carismatica si-au creat mai multi adepti, dar fiind o forma de manipulare si nu una de intelegere si dezvoltare reala spirituala – raman la stadiu de afaceri ambalate ca tehnici spirituale. Spiritualitatea adevarata iti deschide un univers fantastic in care este ordine, respect si armonie iar raspunsurile le primesti cand meriti si daca sunt pentru tine. Te invata sa relationezi cu tine, este prezenta in realitatea ta si te invata cate ceva chiar si cand te pocneste. Intelepciunea se obtine prin experienta directa, prin trairea ta in fiecare clipa a vietii tale, de care devi foarte constient si responsabil.Un om spiritual nu face caz de stiinta lui fiind constient ca este si el in pemanenta transformare si tu in prezenta lui esti o experienta noua atat pentru tine cat si pentru el cand i te adresezi.Stiinta vindecarii implica stiinta vindecarii intregului si putini sunt cei care au adevarata intelepciune. Am 46 de ani si am fost crescuta de doua bunici considerate vraci, ambele provenind din linii care se pierd in timp. Am participat la multe terapii si daca te ajuta cu ceva sunt Maestru Reiky,Karuna,Munay Ky,si participant la diverse terapii holistice, constelatii familiale, terapii cu ingeri si tot ce a aparut.Mi-am putut permite financiar participarea si obtinerea recunoasterilor asa ca iti spun din experienta nu din auzite. Toate au cate ceva bun si ceva discutabil depinde de nivelul de educatie si cultura sau de capacitatea de asimilare. Dar cu mana pe inima iti spun ca educatia si stiinta vindecarii pe care le-am mostenit nu se compara cu nici una – deoarece se bazeaza cu adevarat pe respect, ordine, armonie, bun simt si constiinta. Sunt sigura ca multe poate si tu le-ai invatat in copilarie – bunicile mele lucrau cu totii oamenii care veneau indiferent de varsta, sex, religie invatandu-i in primul rand respectul fata de sine ca sa se poata vindeca nu doar la trup ci in primul rand la suflet. Iar respectul este fata de tot, sine, familie, prieteni, cunoscuti si orice manifestare a lui Dumnezeu – plante, vietuitoare locuri aratandu-le ce insemna Dumnezeu Tatal Cer si Mama Pamant din a caror iubire ne-am nascut toti – daruri pe acest pamant pentru a experimenta impreuna viata.In familia mea au fost cunoscute si respectate toate religiile ca o dovada de respect fata de prietenii si cunoscutii care ne-au calcat pragul casei. Bunicile mele aveau cunostinte si tehnici diferite de vindecare dar asta le-a apropiat pentru ca au inteles ca mai au fiecare ceva de invatat sau ca una stia ceea ce cealalta nu era in masura sau nu avea inclinatie catre a face cu adevarat bine celui atins de incercarile vietii. Practicau medicina naturista dar mai ales stiau sa asculte omul si sa il invete pe el cum sa isi rezolve el greutatile si incercarile. Tratau cu mult respect si nu au facut nici una o afacere din asta. Mentalitatea lor era simpla. Au primit acest dar mostenire din neam si il transmit celor ce vor sa invete simtindu-l si traindu-l cu aceesi pasiune si respect. Primeau in schimb diverse lucruri pe care oamenii si le permiteau a le oferii in schimbul a ceea ce ofereau ele. Este important – spuneau ele ca eu sa le ofer din stiinta si din inima iar cei ce primesc sa poate oferi ceva din inima pentru a echilibra darul si unul si altul dau si primesc. Totul pe lumea asta are valoare – daca tu nu pretuiesti, nici nu vei respecta, nici nu te vei bucura, nici nu vei aprecia la adevarata valoare. Bunicile spuneau ca in viata sa iti alegi cu grija invatatorii ca sa poti plati pretul stiintei si mai ales daca iti va placea cu adevarat ce devi . Daca aceea stiinta te reprezinta si te ajuta pe tine in relatia cu ceilalti.Si mai spuneau ca in viata orice om isi poate lua orice diploma dar pentru diploma de om, da examen cu fiecare om pe care il intalneste si daca o pierde se pierde de fapt pe sine. Si mai spuneau ca trebuie sa traiesti in acord cu tine si asa cum gandesti si cum vorbesti tot asa sa si traiesti – faptele tale spun mai multe despre tine si lasa-le pe ele sa vorbesca pentru ca oricum se vad si nu le poti ascunde dupa nici un ban si dupa nici o haina. Cu respect si cu drag pentru toti cititorii File de Lumina.

   
  1. Draga Luiza, foarte frumos ai grait, iar ceea ce au fost si te-au invatat bunicile tale reprezinta esenta. Multumesc lui Razvan ca ne-a impartasit pocestea si tie, pentru mesajul trimis.

    
 16. IN fiecare zi am o zi minunata pentru ca nu ma plang indiferent ce-mi da ziua respectiva ! Dumnezeu mereu imi da o lectie si ma determina sa si vad ce e in jurul meu ,ma bucur de zambetul fiicei mele si de alura de inger cand doarme ma bucur ca sunt sanatoasa si ca pot cshimba cate ceva si pot merge mai departe si crede ti-ma nu am o viata tocmai roz dar stiu sa extrag din tot ce e neplacut si o parte buna a lucrurilor .Invat in fiecare zi de la copilul meu, de la natura ,de la cei din jur si mai ales invat de la MANTUITOR si ma straduiesc sa fiu mai buna ,sa invat lectia iertarii si a iubirii.Nu-mi este usor dar merg innainte CA O FLACARA! Multumesc Razvan pentru toate lucrurile frumoasa ce -mi sunt date sa le citesc si cate lectii ne expui spre a invata si a merge pe calea luminii si cunoasterii! SA FII BINACUVANTAT!

   
 17. Multumesc pentru aducere aminte……..De multe ori uit cine sunt cu adevarat:un copil care traieste intens Acum si Aici…

   
 18. Razvane…pentru tine poate e usor sa te bucuri…dar ce te faci atunci cand deja de prea mult timp, desi ai ochii larg deschisi nu se mai vede nici o lumina!…atunci cand simti ca ai dezamagit pe absolut toata lumea si ajungi sa crezi ca le-ar fi mai bine fara tine??!!…invata-ma cum sa invat sa ma bucur…mi-ar placea ca cineva SA VREA si sa poata sa faca asta pentru mine…

   
  1. Daca vrei sa te bucuri, in primul rand trebuie sa te impaci cu tine si sa te accepti asa cum esti. Acceptarea este de fapt adevarata iertare.
   Acest pas nu este de loc simplu, dar trebuie sa-l faci pentru a te putea bucura din inima.
   In paralel, poti citi si aplica cele scrise intr-un articol mai vechi de la noi de pe site:
   http://filedelumina.ro/2012/05/15/cum-sa-fii-fericit/

    
  2. Draga Ana,

   Iti raspund aici pentru ca si eu am trecut exact prin ce treci tu acum.

   In primul rand incearca sa faci ceea ce Razvan ti-a spus : Accepta-te asa cum esti ACUM ; Cu bune si cu mai putin bune, nimeni nu e perfect, perfectiunea poate fi o capcana daca o vrei cu orice pret !

   In al doilea rand accepta lumea asa cum e, de fapt asa cum o percepi tu acum – asta e doar un punct de pornire .

   Dupa ce ai facut asta, inchide usa ! Usa spre trecut, spre ceea ce incearca sa te doboare – Nu uita. ceea ce nu te omoara, te intareste ! Nu ai murit, nu-i asa, deci chiar daca nu constiintezi esti mult mai puternica acum !

   OK

   Acum cauta in jurul tau o floare …un copil…un animal…un copac…un cer senin sau cu nori…orice iti poate oferi natura, si opreste-te si priveste ce ai gasit…doar priveste, vei avea surpriza sa descoperi ce minune este, cum iti patrunde in suflet, cum iti deschide sufletul si o neasteptata si blanda senzatie de pace si fericire apare si te acopera …

   Nici o persoana, cat ar fi de saraca, bolnava, doborata de necazuri si stress, nu rezista in fata acestei oferte…

   Suntem inconjurati de minuni, stilul de viata pe care il avem acum nu ne lasa timp sa ne bucuram de ele, pur si simplu ne fura fericirea pe care o putem obtine usor si gratis ( ! ) in orice moment .

   Daca faci asta macar o data zilnic, e ca si cum ti-ai hrani sufletul, e ca si cum ai turna apa limpede peste un pamant uscat si crapat, in care o floare este aproape moarta !
   Floarea este sufletul tau, ofera-i apa vie pe care o poti lua de oriunde din jurul tau…

   Poti face asta dimineata cand te trezesti, sau intr-un moment cand te simti coplesita de dezamagiri si griji,, adica oricand si functioneaza fara gres !

   Te rog incearca, macar o saptamana si poate dupa asta imi vei raspunde …Eu am facut-o si o fac zilnic, este un miracol ce s-a intamplat cu mine, daca eu am putut si tu poti, trebuie doar sa gasesti forta de a incepe !

   Cu drag, a ta prietena de oriunde,

   Dorina

    
  3. Consider ca IN PRIMUL RAND , TU TREBUIE SA VREI ! ASCULTA-I pe Razvan si pe Dorina. As adauga doar cateva recomandari : TRAIESTE IN PREZENT !, IUBESTE-TE (adica RESPECTA-TE si STIMEAZA-TE), NU-TI FACE ILUZII DESPRE OAMENI, CA SA NU AI DEZILUZII si PLASTIFICA-TI MINTEA CU CE-TI PLACE si CU TOT CE E BENEFIC si FRUMOS !. VIATA E O SCOALA ! TOT CE NI SE INTAMPLA SUNT LECTII DE VIATA ! Pace si bucurie

    
 19. Cautam Frumosul,Binele,in exterior,cand de fapt,EXISTA IN NOI ! IL CAUTAM PE DUMNEZEU IN ALTA PARTE DECAT IN NOI !
  De fapt,SUNTEM CEEA CE GANDIM ,ATRAGEM CEEA CE GANDIM !
  Va propun un exercitiu :ZAMBITI ORICARUI OM PE CARE-L INTALNITI,INDIFERENT CUM ESTE EL…VETI AVEA PARTE DE MIRACOLE ! Iar cei care nu va „raspund”,sunt de compatimit,nu de judecat ! Noua Cale este Lumina,Speranta si Bucuria,exprimate in tot ceea ce facem !

   
 20. Razvan, este prima oara cand citesc aici, mi-a trimis o prietena mail. Iti multumesc si sa stii ca esti o binecuvantare pentru cel care citeste si are inima si mintea deschisa. As dori sa nu uitam nici o clipa aceste invataturi si ele sa devina modul nostru de a fii si atunci lumea ar fi alta. Eu sunt sigura ca ne indreptam spre aceasta cale.Imi place cum scrii si ma voi abona .As vrea sa mai spun ca si eu , am pornit pe aceasta cale de a ma bucura si de a fi recunoscatoare pentru tot si foarte multe s-au imbunatatit in viata mea, insa aceasta munca nu trebuie intrerupta nici o zi pana devine modul tau de a fi. Din Domnul Dumnezeul fiintei mele , salut si onorez Domnul Dumnezeul fiintei tale.

   
  1. Va multumesc.
   Cuvintele dvs. sunt minunate si ma bucur ca va avem printre noi.
   Un singur lucru as dori sa adaug.
   Lumea nu trebuie sa o schimbam noi, este perfecta in imperfectiunea ei.
   Fara necaz, nu exista bucurie.
   Am in pregatire acum o carte in care chiar am scris o poveste pe aceasta tema.
   Numai zile minunate va doresc!

    
 21. Ii multumesc atat lui Razvan, cat si Dorinei si nu in ultimul rand anonimului care a simtit nevoia sa-mi raspunda. Eu stiu toate aceste lucruri si de foarte multe ori am reusit sa ma ridic cu ele…doar ca acum este altfel!. Nu e vorba de imaginea care as dorii sa fiu…nu vreau sa fiu altceva decat sunt…doar ca am obosit sa fiu nefericire…stiu ce trebuie sa fac!…doar ca nu mai gasesc forta de a o face! Am obosit!!! Cei din jur asteapta prea mult de la mine…iar eu nu sunt decat ceea ce sunt! Si credeti-ma stiu ce sunt!…doar ca lumina din interior nu mai poate sa razbata. Nu consider pe nimeni vinovat pentru ceea ce traiesc…da e adevarat! Nu m-am acceptat niciodata…doar ca nu m-am nascut asa. M-au invatat altii sa nu ma ccept ! Si acum mi-e din ce in ce mai greu sa-mi amintesc ce sunt!
  Va multumesc din suflet pentru intentie!!!!
  Pace si lumina…

   
  1. „ORICE INVAT …ARE SI DEZVAT !” spunea cineva. De obicei starile prin care treci TU sunt asemanatoare cu unele din starile prin care trec MULTI DINTRE NOI , si de obicei in timpul acestor stari , incepem sa ne punem intrebari si sa cautam raspunsuri. TOTI…. ” obosim” la un moment dat . Semnalul este SA NE OPRIM, SA NE ODIHNIM UN PIC, SA NE CAUTAM TIHNA DE CARE AM „FUGIT” SI SA NE REGASIM SINELE PROPRIU. AVEM PUTERI NEBANUITE ! SUNTEM CREATORII PROPRIILOR NOASTRE VIETI ! DIVINITATEA ESTE IN NOI ! AM VENIT LA „SCOALA VIETII ” PENTRU NOI .CREAZA-TI ARMONIA INTRE SUFLET , MINTE si TRUP !STAPANESTE-TI MINTEA , N-O LASA SA TE STAPANEASCA EA PE TINE !Pace si bucurie

    
 22. Dane, Dane, repet…eu stiu toate astea dar s-a creat un cerc vicios si nu mai pot sa-l rup…stiu ca de mine depinde starea mea de bine, as putea spune chiar fericirea si tocmai pentru ca nu reusesc sa ma redresez, nu gasesc resortul necesar, sentimentul de vina se amplifica…simt ca dezamagesc, in primul rand pe mine, sau mai corect spus pe ceea ce reprezint eu! Ma bucur insa sa vad ca mai exista oameni carora le pasa de cei de langa ei fara a avea un interes imediat…inseamna ca mai exista speranta…MULTUMESC CA EXISTATI!
  …PACE SI LUMINA

   
  1. Cineva spunea : ” De fapt NU POT inseamna NU VREAU (nu doresc) ” . Recomandare : FA-TI TIMP si citeste cartile lui Vadim Zeland : „SPATIUL VARIANTELOR” si celelalte doua aparute. Poate te vor ajuta ….daca VREI. Pace si bucurie

    
  2. Singurul lucru pe care-l poti face ca rupi un cerc vicios este sa faci rost de timp. I-ati 2-3 zile libere si iesi din mediul tau normal. Adica iesi din casa, fa-ti o minivacanta. Nu poti 2-3 zile, macar una sa fie. Aceasta zi sa fie doar pentru tine. Fara prieteni, fara sfaturi, fara ganduri, fara nimic. In aceasta zi sa te duci undeva in natura. Poate la munte, poate la mare sau macar intr-un parc. In aceasta zi va trebui sa lasi toate gandurile deoparte si sa privesti si sa asculti natura. Dar e foarte important sa lasi TOATE gandurile si problemele deoparte.
   Incet-incet iti vei incarca „bateriile sufletului”.
   Acesta este doar primul pas.
   Numai bucurii sa ai!

    
 23. Am citit zeci de carti de dezvoltare spirituala, cunosc aproape toate aspectele de care vorbesti…am ajuns in stadiul in care orice carte noua cumpar, nu mai gasesc nimic nou in ea, aceeasi Marie dar cu alta palarie…am fost si la cursuri de dezvoltare spirituale, chiar am gradul doi intr-una din zecile de terapii energetice…concluzia finala a fost ca la nivel declarativ cu totii stim ce trebuie sa facem, dar practica ne omoara….stiu ca sunt la scoala, stiu ca am examene de luat si stiu ca nu risc altceva decat sa repet cu brio clasa…si totusi atunci cand energia ta este la un nivel scazut este greu sa-ti ridici nivelul vibrational de unul singur…nu cred ca sunt multi cei care pot declara ca reusesc acest lucru singuri fara ca ceva sau cineva sa produca declicul care sa rupa cercul de care vorbeam…Eu asta caut acum…tocmai pentru ca constientizez faptul ca eu mi-am ales incercarile ma face sa devin si mai frustrata atunci cand raspund provocarilor…sau mai bine spus ma deranjeaza modul in care raspund provocarilor…Va multumesc inca odata pentru tot!
  …pace si lumina tuturor!

   
  1. Despre „DIMINUAREA IMPORTANTEI PROBLEMEI ” ai auzit ? Daca nu , atunci poate merita sa incerci s-o CAUTI in cartile mentionate .Exista sanse sa-ti declanseze , ceea ce nu reusesti inca sa gasesti. Consider ca doar PRACTICA , combinata cu TEORIA , cu IMPLICAREA si ENTUZIASMUL ne poate transforma in PROFESIONISTI in ORICE domeniu de activitate . Lipsa uneia din „verigi” duce cum zicea cineva la ” vanare de vant”. Apropo de grade …… consider ca doar SUFLETUL si TIMPUL SUNT ALE NOASTRE, restul „proprietatilor ” sunt creatii ale mintii si ale EG0-ului . Ce parere ai ? Pace si bucurie

    
 24. …Nu a fost o manifestare a Ego-ului…chestia cu gradele…am vrut doar sa subliniez ca practica in calatoriile interioare nu imi lipseste…am avut si trairi de multe ori! A fost o perioada in care eram acolo sus! Dar e ca si in sport: nu e foarte greu sa ajungi sus, e greu sa te menti acolo!….repet din nou, nu am probleme cu orgoliul si de cele mai multe ori imi doresc sa fiu invizibila! Nu simt nevoia sa ies in fata! Cat priveste TIMPUL si SUFLETUL…Timpul e o iluzie, dupa parerea mea, iar sufletul doar…ESTE!
  PACE SI LUMINA

   
 25. …Si legat de PROFESIONISTI, nu are nici o legatura ceea ce traiesc eu cu „vanarea de vant”. Nu cred in retete din care daca lipseste un incredient nu mai iese prajitura. Vreau sa cred doar in SUFLETE care SUNT langa SUFLETE atunci cand acestea striga dupa ajutor…Cred in simtire, cred in ziua de azi si sper ca voi gasii LINISTEA pe care o caut…DETASAREA nu este tocmai punctul meu forte…Si nici IUBIREA DE SINE… Stiu ca suna a blasfemie curata dar nu este asa! EU imi iubesc sufletul si in fiecare zi imi cer iertare pentru ceea ce ii fac! Cu manifestarea din lumea materiala am eu o problema! Imi doresc sa depasesc aceasta problema si pentru asta lupt! Stiu ca este una dintre lectiile din viata pe care mi-am ales-o dar asta nu face cu nimic mai usor procesul prin care trec! …
  PACE SI LUMINA
  P.S.- I-TI MULTUMESC CA EXISTI!

   
  1. Lamuriri : In legatura cu gradele , am sesizat la multe persoane care au diplome pe tema spiritualitatii , o INFATUARE , pe care o consider anormala pentru cineva care „paseste ” pe cararile LUMINII (cum bine zici tine de EGO). In cea am scris in mesajul anterior ma refeream la parerea mea despre TIMP si SUFLET. In legatura TIMPUL , consider ca in VIATA , cu cu cat te intrebi mai devreme „OARE CE AM FACUT EU CU TIMPUL MEU PANA ACUM? ” e cu atat mai bine. Important cred este sa cauti raspunsuri pentru A-TI FACE TIMP PENTRU SINELE PROPRIU. Oare INTELEPTII nu au dat dovada ca sunt PROFESIONISTI in INTELEPCIUNE „folosind ” pe langa cele patru „ingrediente ‘ si altele ? . Ce zici ? Daca ITI IUBESTI SUFLETUL asta nu inseamna ca TE IUBESTI PE TINE ? (adica TE STIMEZI si TE RESPECTI).Atunci de ce ii faci ce-i faci ? ca apoi sa-i ceri iertare ? Ai pus ” punctul pe i” PROBLEMA= LUMEA MATERIALA. Toti avem aceasta „problema ” intr-un fel sau altul. Cineva spunea : Importante sunt SOLUTIILE la problema si nu „problema” in sine . Pe mine m-au ajutat „Cautarea BINELUI din spatele RAULUI, intelegerea faptului ca OAMENII ca si SITUATIILE DIN VIATA SE SCHIMBA CONTINUU, expresia „TRECE SI ASTA”, „DIMINUAREA IMPORTANTEI PROBLEMEI ” si altele. Pace si bucurie

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top