skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Limba a fost dată oamenilor pentru a binecuvânta

 
Limba este un instrument prețios, dar ea nu a fost dată omului pentru felul cum el o folosește de cele mai multe ori: să îi slăbească sau să îi distrugă pe alții. Adevărata sa vocație este de a-l ridica pe cel care a căzut, de a lumina, a încuraja, a orienta pe cel care își caută calea. Dacă în această viață, anumite persoane nu pot vorbi, se poate ca această infirmitate să le vină ca o pedeapsă a răului ce l-au produs într-o viață anterioară, blestemând, calomniind sau acuzând în mod greșit oamenii. Limba a fost dată oamenilor numai pentru a binecuvânta, a mulțumi, a comunica în înțelepciune, dreptate și iubire. Cei care nesocotesc valoarea acestei bogății ce o posedă o vor pierde într-o zi, într-un fel sau altul.
Limba este responsabilă de multe evenimente fericite sau nefericite din existență; ea ne face să ne câștigăm sau să ne pierdem niște prieteni. Așadar, încercați să arătați că sunteți înțelepți, buni, cinstiți, stăpânindu-vă limba, găsind mereu un cuvânt binevoitor pentru fiecare.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Comentarii (2)
 1. E foarte comod sa dai vina pe viețile anterioare, dar dacă nu exista reincarnarea, atunci care ar fi explicațiile? Sunt multe aspecte care nu susțin aceasta teorie budista. Cu atitea vieti anterioare ar fi un complet haos de informație genetica, ceea ce nu este specific naturii.

   
  1. Informatia genetica se transmite prin gene de la parinti, bunici si stramosi, la copii. Natura se descurca destul de bine cu aceasta informatie genetica, care preia mii de caracteristici ancestrale si le trimite urmasilor. Evident, asta nu are nicio legatura directa cu sufletul. Poate va refereati la karma sau shambala in comentariul dvs. Dati-mi un singur aspect irefutabil care pune pe butuci teoria vietilor anterioare si voi fi de acord cu dumneavoastra, dar asa ceva nu exista. La aceasta intrebare se raspunde clasic de obicei cu citate din Biblie, Coran, etc. Practic, se opune o credinta alteia si se merge pe pricipiul care striga mai tare, acela are dreptate.
   Prin urmare, daca dvs. nu ati gasit sensul, nu l-ati inteles in ceea ce priveste reincarnarea, asta nu inseamna ca nu exista, ci pur si simplu ca dumneavoastra nu ati studiat indeajuns problema. In rest, va pot spune ca in toate credintele mari, monoteiste exista contradictii. Spre exemplu, cea mai mare „nepotriveala” din credinta crestina o reprezinta chiar imaginea lui Dumnezeu. Acesta e descris intr-un anume fel in Vechiul testament si cu totul diferit in Noul Testament.
   Discutia pe aceste teme este lunga si sunt enorm de multe lucruri de spus atat de o parte cat si de alta. La noi pe site sunt bineveniti toti cei care cred sau nu cred in divinitate, indiferent cum o numesc ei.
   O zi minunata sa aveti!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top