skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cum vor arăta oamenii peste 100 de ani?

 

Putem modifica bacterii, plante și animale, însă futuristul Juan Enriquez pune următoarea întrebare: „Este etic să modificăm corpul uman?” Într-un discurs vizionar, pornind de la protezele medievale până la bioingineria de astăzi și știința ADN-ului artificial, Enriquez dezbate problemele etice asociate cu dezvoltarea umană și își imaginează metode prin care va trebui să ne transformăm propriile corpuri dacă sperăm să explorăm și să locuim în alte locuri decât pe Pământ.

Iată o întrebare importantă.
[Este etic să îmbunătățești corpul uman?] Pentru că începem să avem toate uneltele necesare să ne îmbunătățim. Putem modifica bacterii și plante și putem modifica animale, iar acum ajungem la un punct în care chiar trebuie să ne întrebăm dacă este etic și dacă vrem să modificăm ființele umane? În timp ce vă gândiți la asta, să vă vorbesc, în acest context, despre proteze, proteze din trecut, prezent și viitor.
Așadar, asta e mâna de fier care a fost a unui conte german. I-a plăcut să se lupte și și-a pierdut brațul într-o bătălie. Nu a fost o problemă, și-a făcut o armură, a îmbrăcat-o, a fost proteza perfectă. De aici vine conceptul de a conduce cu mână de fier.
Bineînțeles, aceste proteze au devenit tot mai utile, tot mai moderne. Se pot ține cu ele ouă fierte moi. Se pot controla în fel și chip și, gândindu-vă la asta, există oameni minunați precum Hugh Herr care au creat proteze absolut extraordinare. Așa că minunata Aimee Mullins poate să iasă gândindu-se „Cât de înaltă să fiu astă-seară?” Sau altcineva se va întreba pe care stâncă să mă cațăr? Sau vrea cineva să alerge un maraton, sau altcineva să danseze la un bal? Pe măsură ce adaptăm aceste lucruri, partea interesantă despre proteze este că ele se integrează în corp. Așa că aceste proteze externe devin genunchi artificiali, șolduri artificiale. Și ele evoluează din ceva doar bun în ceva esențial.
Când vine vorba despre un stimulator cardiac ca proteză, nu se spune ceva de genul „Îmi lipsește un picior”, ci „Dacă nu am asta, pot să mor.” Și astfel, proteza face simbioză cu corpul uman.
Patru din cei mai deștepți oameni pe care îi știu: Ed Boyden, Hugh Herr, Joe Jacobson, Bob Lander lucrează la un Centru de Bionică Extremă. Interesant de văzut aici este că aceste proteze sunt integrate în os. Sunt integrate în piele. Sunt integrate în mușchi. Încă un lucru la care s-a gândit Ed este cum să conecteze direct creierul, folosind lumina sau prin alte mecanisme, cu chestii de genul protezelor. Dacă puteți face asta, atunci puteți începe să schimbați aspecte fundamentale ale omenirii. Viteza de reacție depinde de diametrul nervului. Bineînțeles, dacă aveți nervi externi sau protetici, să zicem cu lumină sau metal lichid, atunci puteți mări acel diametru și îl puteți mări teoretic până în punctul în care, atunci când vedeți scânteia de lumină, vă puteți da din calea glonțului. Aceasta e amplitudinea schimbărilor de care vă vorbesc.
Este al patrulea nivel al protezelor. Acestea sunt aparate auditive Phonak și motivul pentru care sunt așa de interesante este că ele depășesc pragul la care protezele sunt destinate pentru persoane cu „dizabilități” și devin obiecte pe care o persoană „normală” ar dori să le aibă, pentru că aceste proteze, și asta e foarte interesant, te fac să auzi mai bine, dar îți poți concentra auzul ca să auzi o conversație de mai departe. Apare un super-auz. Se poate auzi la 360°. Se poate auzi zgomotul alb. Poți înregistra și, apropo, au și un telefon încorporat. Funcționează ca aparat auditiv, dar și ca telefon. O astfel de proteză ar putea fi dorită.
Toate aceste mii de bucățele se conectează și este timpul să ne întrebăm: cum vrem să modificăm ființele umane în următoarele secole? Pentru asta ne întoarcem la un mare filozof care a fost un om foarte deștept, chiar dacă era fan Yankee.
Yogi Berra spunea că, bineînțeles, e dificil să anticipezi lucrurile, în special cele din viitor.
Așa că în loc să începem cu anticiparea viitorului, să vorbim despre ce se întâmplă în prezent cu oameni ca Tony Atala, care reproiectează vreo 30 de organe. Poate că proteza finală nu e dintr-un material extern, titan. Poate că proteza finală folosește codul genetic propriu, remodelând părți ale corpului, deoarece ar fi mult mai eficientă decât oricare alta. Apropo de asta, luați în considerare munca lui Craig Venter și Ham Smith. Un lucru de care încercăm să ne dăm seama este cum să reprogramăm celulele. Reprogramând o celulă, se pot schimba toate celulele din acele organe. Și dacă se pot schimba toate celulele din organe, poate acele organe vor fi mai rezistente la radiații. Poate vor consuma mai mult oxigen. Poate vor filtra mai eficient substanțele nedorite din corp.
În ultimele câteva săptămâni, George Church a fost mult la știri pentru că a vorbit despre luarea unei celule programabile și inserarea unui întreg genom uman în acea celulă. Odată ce poți introduce un întreg genom uman într-o celulă, începi să te întrebi ai vrea să îmbunătățești vreo parte din acel genom? Ai vrea să îmbunătățești corpul uman? Cum ai vrea să îmbunătățești corpul uman? Când este etic să îmbunătățești corpul uman și când nu este etic să îmbunătățești corpul uman? Deodată, ne-am pomenit cu această tablă de șah multidimensională unde putem schimba genetica umană folosind virusuri pentru a combate boli precum SIDA. Sau putem schimba codul genetic prin terapie genică pentru eliminarea unor boli ereditare, sau putem schimba mediul și să schimbăm expresia acelor gene în epigenom și să le transmitem următoarelor generații. Și deodată, nu mai e doar o bucățică, ci sunt toate aceste bucățele făcute grămadă din care poți lua mici fragmente până ce toate fragmentele sunt puse cap la cap și te conduc către ceva foarte diferit.
Mulți oameni sunt foarte speriați de lucrul ăsta. Într-adevăr sună înspăimântător și există niște riscuri. Așa că de ce ai vrea să faci așa ceva? De ce am vrea în principiu să modificăm fundamental corpul uman?
O parte din răspuns e dată de Lord Rees, astronom roial al Marii Britanii. Una din afirmațiile lui preferate este că Universul este 100% răuvoitor. Ce înseamnă asta? Înseamnă că alegând orice corp la întâmplare și plasându-l oriunde în Univers sau în spațiu, mori. Lasă-l pe Soare și mori. Lasă-l pe suprafața Mercurului și mori. Pune-l lângă o supernovă și mori. Dar, din fericire, nu e adevărat decât 80%.
Un mare fizician a spus odată că există mici vârtejuri ale biologiei în amonte care creează ordine în acest torent rapid al entropiei. Deci în timp ce Universul disipează energie, există aceste vârtejuri în amonte care creează o ordine biologică. Problema cu aceste vârtejuri este că au tendința să dispară. Se mută, se deplasează în râuri. Din cauza asta, când un vârtej se mută, când Pământul devine un bulgăre de zăpadă, când Pământul devine foarte fierbinte, când Pământul e lovit de un asteroid, când erupe un super-vulcan, când sunt erupții solare, evenimente ce pot duce la extincție precum următoarele alegeri…
… atunci, deodată, există extincții periodice. Și apropo, asta s-a întâmplat de cinci ori pe Pământ așa că este foarte probabil ca specia umană să dispară într-o zi de pe Pământ. Nu săptămâna viitoare, nu luna viitoare, poate în noiembrie sau poate peste 10.000 de ani. În timp ce vă gândiți la consecințele acestui fapt, de credeți că extincțiile sunt comune, naturale și normale, și se petrec periodic, este o imperiozitate morală diversificarea speciei noastre.
Și este o imperiozitate morală pentru că o să fie foarte dificil să trăim pe Marte dacă nu modificăm corpul uman în mod fundamental. Nu-i așa? Pornim de la o singură celulă care este de la mama și tata, până la un număr de 10 trilioane de celule. Nu știm dacă, la o gravitație schimbată substanțial, se va întâmpla același lucru. Dar știm că dacă ne expunem corpurile așa cum sunt acum la foarte multă radiație, vom muri. Gândindu-ne la asta, chiar trebuie să reproiectăm lucrurile chiar și pentru Marte. Uitați de lunile lui Neptun sau Jupiter.
Parafrazându-l pe Nikolai Kardashev, să ne gândim la viață într-o serie de etape. Tipul 1 de civilizație e o civilizație care începe să-și modifice înfățișarea. Facem asta de mii de ani. Facem abdominoplastii și altele de genul. Ne modificăm aspectul și mi s-a spus că nu toate aceste modificări se fac din motive medicale.
Pare ciudat.
Tipul 2 de civilizație este unul diferit. În tipul 2 de civilizație au loc modificări fundamentale ale corpului. Cu hormoni de creștere, persoana se înalță; sau cu substanța X, persoana se îngrașă; sau își încetinește metabolismul; sau face o serie de lucruri, oricum îi modifici funcțiile în mod fundamental.
Pentru a deveni o civilizație intra-solară trebuie să creăm o civilizație de tipul 3 care arată foarte diferit față de ce avem aici. Poate ne vom împreuna cu Deinococcus radiodurans astfel încât celulele să se îmbine din nou după o expunere mare la radiații. Poate vom respira oxigen din sânge, în loc de plămâni. Dar e vorba de reproiectări radicale și unul din cele mai interesante lucruri din ultimul deceniu e că am descoperit o mulțime de planete. Unele din ele pot fi asemănătoare Pământului. Problema este că dacă vom vrea vreodată să ajungem pe aceste planete, cu cele mai rapide mijloace, Juno și Voyager și celelalte, se ajunge în zeci de mii de ani de aici până la cel mai apropiat sistem solar. Așa că dacă vrei să explorezi alte plaje sau dacă vrei să vezi un apus cu doi sori, atunci e vorba de ceva cu totul diferit, pentru că trebuie să modifici scala timpului și corpul uman astfel încât acesta să fie de nerecunoscut. Și aceasta e civilizația de tipul 4.
Nici nu ne putem imagina cum ar putea arăta asta, dar începem să avem o idee vagă a instrumentelor ce ne-ar putea duce atât de departe. Să vă dau două exemple.
Acesta e extraordinarul Floyd Romesberg și unul dintre lucrurile pe care Floyd le-a făcut este că a jonglat cu ceea ce constituie baza vieții. Toată viața de pe planetă este formată din combinațiile de ATCG ale ADN-ului. Toate bacteriile, plantele, animalele, toți oamenii, toate vacile și tot ce mai există. Floyd a schimbat două constituente, formând ATXY. Înseamnă că există un sistem paralel, în care putem să creăm viață, să facem copii, să ne reproducem, să evoluăm, care nu are legătură cu majoritatea lucrurilor de pe Pământ sau, de fapt, cu nimic de pe Pământ. Poate vor exista plante imune la toate bacteriile. Poate vor exista plante imune la toate virusurile. Dar de ce e asta așa de interesant? Pentru că asta înseamnă că nu suntem unica soluție. Asta înseamnă că putem crea variante alternative ale noastre ce pot fi adaptate la o planetă foarte diferită, ce pot crea viață, se pot înmulți.
Al doilea experiment, sau cealaltă implicație a acestui experiment, e că voi toți, toată viața e structurată pe baza a 20 de aminoacizi. Dacă înlocuiești doar doi componenți, dacă nu spui ATXY, ci spui ATCG + XY, atunci nu mai avem 20 de pietre de temelie, ci 172. Și deodată ai 172 de aminoacizi pentru a crea diverse forme de viață.
Al doilea experiment la care să vă gândiți este unul foarte ciudat care a avut loc în China. Tipul ăsta a transplantat sute de capete de șoareci. Da? De ce e acesta un experiment interesant? Gândiți-vă la primele transplanturi de inimă. Un lucru pe care obișnuiau să-l facă era să aducă soția sau fiica donatorului, iar receptorul să răspundă doctorilor la „Recunoști această persoană? O iubești? Simți ceva pentru ea?” Astăzi râdem de asta. Râdem pentru că știm că inima e un mușchi, dar au fost sute sau zeci de mii de ani de „I-am oferit inima. Mi-a furat inima. Mi-a frânt inima.” Am crezut că era vorba de sentimente și că poate sentimentele erau transplantate cu inima, dar nu.
Dar cum e cu creierul? Acest experiment are două posibile rezultate. Dacă poți obține un șoarece funcțional, atunci poți vedea dacă noul creier e o tabula rasa. Acest lucru chiar are implicații. A doua opțiune: noul șoarece o recunoaște pe Minnie. Noul șoarece își amintește de ce îi e frică, cum să străbată labirintul și dacă asta se adeverește, atunci poți transplanta memoria și conștiința. Întrebarea cu adevărat interesantă este: Dacă poți transplanta asta, singurul mecanism de intrare-ieșire este cel de aici în jos? Sau poți transplanta acea conștiință în ceva anume care ar fi foarte diferit, care ar rezista în spațiu, care ar rezista zeci de mii de ani, care ar fi un corp complet reproiectat care ar găzdui acea conștiință pentru o foarte lungă perioadă de timp?
Să revenim la prima întrebare: De ce ai vrea vreodată să faci așa ceva? Vă spun eu de ce. Pentru că este selfie-ul final.
Asta e făcută de la șase miliarde de mile depărtare, iar acela e Pământul. Acolo suntem noi toți. Și dacă acel lucru mărunt dispare, toată omenirea dispare. Motivul pentru care vei vrea să modifici corpul uman este pentru că eventual vei vrea o poză la care să spui „Aici suntem noi. Și aici suntem noi. Aici suntem noi.” Pentru că așa va supraviețui omenirea unei extincții pe termen lung. Și acesta e motivul pentru care se pare că nu e etic să nu îmbunătățim corpul uman, chiar dacă poate fi înfricoșător, chiar dacă poate fi dificil. E ceea ce ne va îngădui să explorăm, să trăim și să ajungem în locuri la care nici nu putem visa azi, dar la care pot ajunge într-o zi stră-stră-stră-strănepoții noștri.

Comentarii (7)
  1. Material bun sa ne puna pe ganduri!
    Din pacate, unghiul de vedere e preponderent din plan fizic!
    Intr-un fel e ca si cum am incerca sa ne imaginam cum vor arata computerele intr-o suta de ani fara a tine cont de evolutia procesorului care le determina nu atat infatisarea fizica pe cat performantele de lucru.
    Chiar daca ramanem pentru inceput la perspectiva a ceea ce vor oferi tehnologiile actuale in viitorul apropiat la capitolul „piese de schimb” pentru corpul uman, e cert ca vom ajunge la performante demn de admiratie!
    Ne-am putea face ganduri ce rol are insa „cipul” din noi, sufletul adica, in a determina evolutia corpului in care se manifesta!
    Un corp aflat in coma, spre exemplu, e un corp din care sufletul s-a retras, cel putin pentru o vreme!
    Fara suflet acest corp poate fi tinut in stare de minima functionare cu ajutor artificial.
    In aceasta stare e clar ca nu mai exista evolutie, nici macar pastrarea acumularilor ci doar supravietuirea fizica a acestui corp. Intr-o vreme nici excitatiile electrice la care sunt supuse celulele nu vor mai ajuta fiindca acestea se vor epuiza.
    Sufletul asadar e cel care determina ceea ce se intampla!
    Va dau aici un exemplu banal, cunoscut de cativa ani! Un chinez miliardar s-a insurat cu o frumusete irezistibila din tara sa! Mai tarziu aceasta i-a „facut” doi copii care erau de o uratenie fizica ce l-a socat! Incet a aflat ca sotia sa facuse inainte o sumedenie de operatii estetice…
    Dar acest exemplu nu e elocvent decat in plan fizic deoarece spiralele genetice pe care stiinta ni le prezinta atat de plastic cu ajutorul computerelor sunt insotite paralel de informatie energetica, nedetectabila cu aparatele si care inmagazineaza informatia ce va fi determinanta in functionarea noastra.
    Aceea e scopul ascuns al puterii de a o modela si controla, dar trebuie tinut cu orice pret ascuns cunoasterii noastre.
    Ceea ce facem asadar in plan fizic e doar cosmetica, inselatorie. Inselam pe cei din jur cu „chipul” nostru si mai ales pe noi insine!
    Pe de alta parte a reutila corpul uman cu piese noi asigura un support pentru experimantarea pe mai departe a corpului uman, a vietii in acest plan fizic, de catre suflet.
    E tot un castig !
    Sigur ca performantele deja obtinute pe pamant depasesc puterea noastra de intelegere, dar acestea nu sunt nici destinate nici accesibile plebeimii. Supraoamenii creati printr-un mix biotehnologic au destinatia lor, nu usurarea sau infrumusetarea vietii omului de rand.
    Aceata din urma ar face mai bine sa invete cum sa-si optimizeze functiile, cum sa protejeze acest corp fizic, templul nostru de pe pamant daruit noua de catre Dumnezeu in care ne desfasuram si evoluam! Degenerarea lui atat de rapida ar trebui sa ne puna pe ganduri. Dar cum am fost dresati sa ne ocupam doar de partea fizica, vom incerca sa apelam numai la masuri fizice pentru a sustine acest corp.
    Functiile si mai ales frumusetea interioara au ramas pe drum !
    Forma noastra fizica se afla in permanenta schimbare, se stie dintotdeauna. Multi dintre noi au vazut in meditatii fetzele acelea turtite de tip ice age din filmul de animatie pe care le aveau de fapt atlantii. Cum am ajuns acum la infatisarea actuala, e mai complicat, de vina nu e doar evolutia normala pe cat multe interventii dinafara pamantului. S-a folosit un manunchi de gene comune dar s-au experimentat multe rase, vreme indelungata izolate geografic.
    Acceptarea de catre corpul nostru a acestor piese, indiferent daca sunt doar mecanice, electrice, electronice, biochimice, se supune unor legi pe care stiinta le stie cu siguranta dar daca le-ar recunoastre existenta ar recunoasste lucruri mari care le-ar darama esafodajul creat cu migala sute de ani, pe de alta parte ei traiesc din vanzai, care cu atat sunt mai mari cu cat stimularea noastra la cumparare e mai puternica !
    Pe langa gandurile inaripare ce incercam sa ni le facem la citirea unui asemenea material nu strica asadar sa ne facem ganduri si la cadrul in care se aplica !

     
  2. ,, Functiile si mai ales frumusetea interioara au ramas pe drum ! ,, … Frumos spus nicu ..
    …………………….
    ,, Cum vor arata oamenii peste 100 de ani ? ,, … nici nu-mi pun ac intrebare ..
    ……………………….
    – Exista un Sine Cosmic ( Spirit )sau un Creator ? …

    Spiritualitatea este , o putere mai mare decat mintea , viata si corpul , este o trezire continua la realitatea interioara a fiintei .
    Omul spiritual , trebuie sa inteleaga , puterea sa interioara , ascunsa sau Puterile care controleaza lumea , sa gaseasca raspunsuri la intrebarile pe care si le pune lui insusi …
    Numai printr-o realizare si experienta interioara spirituala , fiinta mentala se poate transforma intr-una spirituala ..
    Ultima sau cea mai mare transformare, este ,omul eliberat, care si-a dat seama de Sine ( Sinele este independent fata de lumea fizica , deriva din constiinta, cea care sta la baza existentei fizice )… a intrat in Constiinta cosmica, s-a unit cu Eternul …
    Transformarea spirituala este individuala si nu colectiva ..
    Adevarul spiritului este un adevar al fiintei si constiintei si nu un adevar de gandire…
    ….
    Cred ,ca , si peste 100 de ani , Adevarul se va lasa descoperit … :)
    Oare va cobori raiul pe pamant ? :)
    ……………….
    Multumesc mult pt postare ..la fel de mult , multumesc nicu pt comentariul facut .. Ambele le-am parcurs cu mare interes ! :)
    .. La a inimii chemare să răspunzi din inimă, calea s-o deschizi iubirii.,, – Shota Rustaveli
    Ce seara minunata ! :)
    Ion Suruceanu
    https://www.youtube.com/watch?v=7Qu91bCFOKs
    ..
    Mi-s dragi cuvintele să știi
    Ele-mi sunt surorile
    Atunci, iubito, când nu vii
    Eu vorbesc cu florile
    Cuvintele-s averea mea
    Ele mi-s palatele
    Cuvântul și cu inima nu seamană la altele

    Ce seară minunată
    Mai spune-mi iubito o dată
    Mai spune-mi că ești frumoasă
    Și că-mi vei fi mireasă
    Și vom avea o fată
    Mai spune-mi iubito o dată

    Mi-s dragi cuvintele să știi
    http://Versuri.ro/w/kn02
    Ele-mi sunt surorile
    Atunci, iubito, când nu vii
    Eu vorbesc cu florile
    Tăcerea nu mi-e dragă mult
    Nu mi-s dragi tăcerile
    Atunci când uiți de mine cânt
    Eu vorbesc cu stelele

    Ce seară minunată
    Mai spune-mi iubito o dată
    Mai spune-mi că ești frumoasă
    Și că-mi vei fi mireasă
    Și vom avea o fată
    Mai spune-mi iubito o dată
    :)

     
  3. M-am amuzat urmărind clipul, nu glumă … :) „Futuristul Juan Enriquez” este unul dintre cele mai joase suflete ca vibrație pe care le-am întâlnit vreodată, și asta nu-i puțin. Și cu trupul de asemenea este extrem de jos… Pentru mine tipul ca ansamblu este chiar o adevărată contra-performanță de reținut pt propria statistică …. Un om obișnuit fără nicio preocupare spirituala este muuult mai înalt atât ca suflet cât și ca trup decât el. Toata povestea lui de altfel este bazată pe ideea de SEPARARE între om și Creație, adică cum să facem să „dregem” efectele accidentelor cu proteze care mai de care mai deștepte dacă ne-a lovit Dzeu, natura, ghinionul, etc. Ideea de a se apleca eventual și asupra cauzelor, adică de ce cineva a suferit un accident, clar nu i-a trecut prin cap vreodată … Uitați-vă în ochii lui cu atenție să vedeți cât de speriat este de pericolele lumii în care trăim.
    Trăind de atâția ani în spaima asta nu-i de mirare că este așa cum este. Individul se identifică total cu corpul său, până și conștiința crede că o poate transplanta așa ca pe un organ, săracul de el. E mort de frică „Pentru că așa va supraviețui omenirea unei extincții pe termen lung” că dispare omenirea, vedeși la sfârșit ce zice …
    Ei și, ce dacă moare omenirea, care-i problema?? Au trăit și murit în univers miliarde de civilizații, adică corpuri folosite de suflete ca instrumente de a învăța. Este foarte bine așa, pentru asta sunt corpurile proiectate, oricum ar arăta! Dacă însă te identifici cu corpul ca „marele futurist” tremuri in pantofi că mori, și deși ești praf pe interior de frică visezi și proiectezi proteze să-ti prelungească o viață pe care nici măcar n-ai aflat de ce o traiești …

     
    1. Nu conteaza de la cine inveti, daca ai ceva de invatat. :)
      Ce mi se pare interesant si perfect plauzibil este ca odata cu dezvoltarea tehnologiei implanturilor si al imbunatatirilor tehnologice care pot fi aduse trupului, vor exista oameni sanatosi care vor dori sa achizitioneze asemenea „gadgeturi”. nu este exclus sa apara chiar o moda in a purta si afisa in societate cele mai noi „imbunatatiri corporale”. Daca la asta mai adaugam si experimentele mai mult sau mai putin interzise cu genomul uman, te intrebi pe buna dreptate cum va arata omul peste 100 de ani.

       
      1. Razvan draga, tii pariu cu mine ca in max 5-7 ani asta cu protezele va fi ultima grija a umanitatii 3D?! Atunci se va pune problema de „fiecare pentru el” pentru supravietuire …. Iar umanitatea ramasa peste 100 ani nu va avea nevoie de proteze :) . Daca te uiti, asa in mare, in energiile ce se invart prin planeta si prin umanitate si mai ales ce vin de la soare si centrul galaxiei peste omenire, o sa-ti dai seama ca atunci cand ecartul intre aceste energii si ceea ce face o civilizatie, trendul ei daca vrei, devine prea mare atunci civilizatia este distrusa … In acest caz se dezagrega campurile corpurilor sub presiunea radiatiei, este fizica simpla, nu-i nimic personal de la nu stiu ce entitati, ET, arhangheli sau in ce-o mai crede fiecare, fie prietenoase sau nu.
        Exact asta s-a intamplat la sfasitul Atlantidei acum cateva zeci de mii de ani, totul se desfasoara in cicluri care se tot repeta in Creatie. Este Fizica Creatiei, asta-i tot …

         
  4. Noi suntem produsul manipularilor genetice!
    Mai exact suntem obtinuti prin clonare.
    Macar daca am fi fost produsi la unison! Dar nici aici nu s-a putut fiindca au fost o multitudine de interese si « operatori « ! Rasele ce acopera pamantul nu sunt produsul evolutiei cum cu drag ne-ar face sa credem ci rezultatul experimentarilor milenare cu material genetic ! Proaspat adus dinafara pamantului si amestecat cu cel plantat in urma cu multe milioane sub forma de primate si care au fost lasate sa se adapteze conditiilor terestre.
    Tot din acest material s-au clonat primele rase de sclavi folositi la exploatarea rezervelor de pe aceasta planeta.
    Fara a intelege ca universul musteste de viata si ca aceasta viata e purtata, modelata si adaptata de miliarde de ani in toate partile ne invartim in jurul mamaligii fierbinti !
    E clar asadar ca sufletele noastre au incarnat in imensitatea universulöui in orice corpuri au avut ocazia cum o fac de sute de ori si pe acest pamant pana cand am invatat ce se putea invata aici si vom pleca dupa puteri sa ne continuam evolutia in alte sfere, sau sa ajutam la alte experimente asemanatoarein alte colturi de univers !
    Dar mai e pana atunci, examenele acestea de final de aici ne dau mare bataie de cap si ne scremem de se aude pana departe !
    Toate aceste experimente fac parte din maretul plan al Creatorului si se desfasoara dupa legi universale. Sigur ca s-au facut abuzuri peste abuzuri, iar aceia care nu s-au tinut de reguli platesc si vor plati prin readucerea la starea de armonie a ceea ce am dezechilibrat candva prin actiunile noastre ! Asa vor face si marii zilelor noastre care in naivitatea lor cred ca ce fac va ramane fara urmari si raspundere! Nu va doriti sa fiti in pielea lor in vietile ce-i asteapta ! Unii sunt atat de cazuti incat nu se mai poate repara nimic, urmand a fi reciclati ca un deseu. Alötii vor avea nevoie de sute de vieti pentru a reface ce au stricat ! Ceilalti s-au ales cu invatatura, au ales, chiard aca au fost manipulati si constransi mai tarziu sa petreaca sute de vieti intr-un asemenea corp ca cel de aici de pepamant ! Candva toate ajung la un rezultat, nimic din ce se petrece in univers nu e fara folos !
    Chiard daca uneori pare de neinteles, depaseste orice limita a suferintei sau acceptarii noastre, candva am cautat astfel de experiente pentru a invata ceva !
    Cu cat un suflet e mai evoluat cu atat cauta experiente mai deosebite, sigur exceptand cazurile in care cei afectati au ales o viata sau experienta mai grea pentru a reechilibra mai repede ce au distrus candva.
    Materialul din postare are o alta destinatie, mai subtilöa, si e pus in circulatie de interese si grupari care cu drag ne-ar castiga increderea si mai ales sprijinul nu atat pentru a-si continua lucrarile ce le desfasoara demult in a manipula genomul sau a crea implantate, pe cat in a-si justifica cele facute pana acum si care vor iesi in curand la iveala !
    E la fel ca la imprastierea in spatiul aerial a tuturor substantelor ca la urma in loc sa dea seama de incomensurabilele distrugeri, sa ne spuna nonsalant : ce vreti oameni buni, am vrut sa va ajutam…
    Deci « lucrarile » la genomul uman se desfasoara decand lumea, numai ca noi vom fi ultimii care vom afla, iar implantatele ce le purtam in noi sunt de o asemenea perfectiune incat nici nu le putem detecta prin mijloace tehnice !
    Tema implantate in corpurile noastre, mai ales in cele energetice, e de o importanta covarsitoare ! Daca ar disparea toate din noi subit ne-am simti ca puscariasul ce a stat mai toata viata in celula si a fost pus brusc in libertate !
    Sigur ca ne place sa ne ocupam de implantatele mai rudimentare, mai ales cele cat mai mecanice cu putinta ca asa a fost dresata mintea noastra !
    Marea greutate consta in a diferentia ! Una e ceea ce au facut civilizatii extraterestre vechi de miliarde sau milioane de ani (ultimele fiind si ele produsul celor mai vechi!) si alta e ceea ce fac unele decazute care de multa vreme s-au aciuit in jurul pamantului crezand ca e si va ramane lada de gunoi a acestui colt de univers !
    Dar cum si in gunoi creste viata, iata ca incepem sa aflam ca si in noi e aceeasi samanta divina ca pretutindeni care samanta a inceput sa devina constienta de esenta si mai ales menirea ei cerandu-si drepturile ! Gradinarii care ne tot framanta cu labele lor murdare vor constata surprinsi ca a venit vremea sa-si ia grebla ( ca cea a lui Vali !)si sa dispara ! Fiindca ei nu ne-au crescut cu drag ci doar sa ne « manance » ! Si ca sa nu le mirosim balele, ca la reptilieni de exemplu, ne-au invatat sa mancam carne ca si ei miros la fel a carne cruda !
    Si ne-au mai impaiat cu implantate si programme care de care mai sofisticate de am ajuns sa aratam ca niste arici ! Cele suferare in material sunt dragalase in comparatie si mai ales ca efect ! Sunt bune mai ales de montat in brate devotate sa-l mai stranga mai eficient pe cate un nicu de gat !
    Sigur ca mai sunt suflete cu gramada care sa aleaga incantati o astfel de incarnare ! Sau sa si-o incoroneze pe cea de acum ! Ca viata viitoare va fi fericit sa poate reveni aici ca sa refaca ce a stricat chiar alegand sa se nasca fara brat, e alta treaba !
    Orice material poate fi asimilat de corpul nostru prin actiune energetica si chiar daca ar fi din orice altfel de material decat cele cunoscute de noi ca biologice, el poate fi acceptat de corpurile noastre si impregnat cu esenta noastra pana la identificare si functionare fara cusur !
    Daca acest mecanism ar fi cunoscut si aplicat in medicina, mari pasi am face in scurt timp ! Dar ce s-ar face big pharma care vinde medicamente de miliarde de impiedicare a respingerii corpului strain implantat in noi ! Din asta traiesc ! Proteze poate face ingineria si fara ei !
    « Chinezul » care incearca transplantarea capului nu stie nici macar unde e sediul sufletului, daca stie chiar ca exista asa ceva si ce mecanisme determina « schimbarea de personalitate », facand doar lucru mecanic la care incearca sa observe empiric ce parte din el s-a indragostit de Minnie Maus !
    Ma gandesc ca daca aduc in discutie ca pe pamant de cloneaza corpuri intregi in care patrund suflete alesilor ca sa-si prelungeasca viata si prin asta puterea pe pamant, va produce insomnii !

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top