skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Furnicile și roua

 

Într-o dimineaţă, un roi de furnici a ieşit din întunericul subteran la suprafaţă, în căutare de hrană. Din întâmplare, furnicile au trecut pe lângă o plantă ale cărei frunze erau acoperite cu roua dimineţii.
– Ce sunt astea?, a întrebat o furnică, arătând spre picături.
– De unde vin?
Unele au răspuns:
– Vin din pământ.
Altele au zis:
– Vin din mare.
Curând, s-a iscat o ceartă – un grup a aderat la teoria mării, cealaltă la teoria pământului.
O singură furnică, cea înţeleaptă, stătea deoparte.
Ea a zis:
– Hai să ne oprim puţin şi să căutam semne, pentru că totul tinde să stea aproape de sursa să. Şi, aşa cum se spune, totul se întoarce la origini. Nu contează cât de sus arunci o cărămidă, ea tot pe pământ va cădea. Tot ce tinde spre lumină, trebuie să-şi fi avut originea în lumină.
Furnicile nu erau întru totul convinse şi erau pe cale să reia dispută, dar soarele răsărise şi picăturile de rouă dispăreau de pe frunze, ridicându-se, ridicându-se spre soare şi dispărând în el.
Totul se întoarce la sursa iniţială, trebuie să se întoarcă la sursa iniţială.

Poveste budistă

Comentarii (3)
 1. Am citit articolul indicat de Nicu si este ff adevarat.Nu locuiesc in Romania ci in Canada dar urmaresc zilnic tot ce se intimpla acolo.ma doare cind peste tot vad numai plingeri de „vai cum este in Romania”, „numai in Romania se putea intimpla”, „numai noi romanii ….”, nu este adevarat , voi(noi) romanii sintem net superiori altora ,in gindire in simtire si in multe altele ramine doar sa fim mindri de asta sa ne-o spunem unii altora in toate ocaziile si sa promovam tot ce este romanesc asa cum se face acum cu ia romaneasca .Aici in Canada producatorii organizeaza culegere libera de fructe, legume,adica mergi si iti culegi singur ce doresti si platesti apoi cosul cules sau faci abonament la o ferma si ei iti aduc saptaminal legumele intr-o anumita zi la un anumit loc si functioneaza de minune.Sint sigura ca si in Romania s-a inceput asta dar trebuie sustinuti , apreciati si mai ales cumparate aceste produse locale si eliminati cei care nu sint autentici.Eu personal am incredere in tinerii de astazi ca vor schimba ceva in bine .Pina atunci fiti mindri ca sinteti romani si sa manifestati asta oriunde va aflati .
  Nu raspund la provocarile negative , asta este parerea mea si sinteti liberi sa fiti sau nu de acord cu ea.Va doresc o vara frumoasa tuturor.

   
  1. D-na Oertensia …aveti dreptate 100%. In urma cu 15 ani, in Romania , in loc. Folia (jud Timis) am vrut sa cumpar faina de malai (pt. o mamaliguta). Am ramas uimita sa gasesc doar faina importata din Ungaria !…sarea era din turcia…etc. ! Si atunci m-am gandit ca cineva (care e in masura) saboteaza economia romaneasca. Am plans pt. lucratorii din minale de sare, am plans pt. taranii romani a mea.
   Si n-am mancat mamaliguta dorita in acea zi.
   Si daca a-si intelege ….DE CE…???
   In fine…sa fiti iubiti si Domnul sa va apere !

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top