skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Puritatea

 

Puritatea nu presupune să ne ţinem la adăpost de orice contact. Nu, această puritate ce necesită numai protecţie este inutilă, fiind chiar dăunătoare. Adevărata puritate este iubirea divină, fiindcă iubirea divină este viaţa, este apa care ţâşneşte din izvor, iar această izbucnire respinge tot ce este murdar, şters, obscur. O puritate lipsită de iubire nu este cu adevărat puritate.
Atâţi clerici au crezut şi mai cred încă că puritatea constă în a te feri de iubire! Ei sunt poate albi ca zăpada, dar sunt la fel de reci ca zăpada, iar puritatea lor este sterilă. Nu trebuie să ne ferim de iubire, nici de contactul cu alţii, ci de egoism, de posesivitate; în momentul în care asemenea sentimente pătrund într-o fiinţă, ea nu mai este pură. Adevărata puritate este cea a apei cristaline care ţâşneşte, care curge şi udă câmpiile şi grădinile în sufletul şi inima tuturor fiinţelor.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Un comentariu până acum
  1. Puritate. Un alt cuvant. Cand il rostim il asociem cu ceea ce este fara pata, autentic, fara vina.Unii o vedem des, altii, n-o vedem deloc.Totul sta in privirea noastra, in gandul nostru.Puritatea exista in fiecare lucru, in fiecare fiinta.Doar ca uneori este evidenta si alteori nu se vede deloc.Dar asta nu inseamna ca ea nu exista.Ea exista, este acolo, doar ca noi nu o putem vedea sau intelege.Puritatea o gasim in fulgul de nea, dar si in privirea care il invaluie.O gasim in parfumul florii de cais, dar si in bucuria simtirii.Puritatea face parte din tot si din orice.Singura conditie ca sa o vedem este sa-i aratam acea parte din noi care sa o poata reflecta in realitate.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top