skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Când este bine să minți?

 

La întrebarea din titlu probabil multa lume ar raspunde simplu – niciodată. Și totuși, mascarea adevarului, prezentarea unor iluzii sunt uneori necesare, poate urmăresc un scop nobil sau alteori fac parte din industria divertismentului. A trăi în adevăr fără să calci limitele sale reprezintă o provocare prostească pe care unii chiar o acceptă. Un magician, un iluzionist, sau chiar un film sau o carte ar fi imposibile intr-o lume a adevărului absolut întrucât sunt doar fantasme si minciuni.

Spre exemplu, să-i spui mamei prietenului tau ca arata tanara si bine la cei 80 de ani ai sai ar fi imposibil. Soldatul adevarului i-ar zice ca e urata si batrana, iar zambetul i-ar dispărea de pe chip bătrânei doamne.

Oare cat de mult trebuie sa calcam granita dintre adevar si minciuna ca sa nu devenim niste mincinosi?

Poate clipul urmator v-ar putea da un indiciu.

 

Un comentariu până acum
  1. Sunt o persoana asertiva … Spun simplu , precis : ce vreau , ce simt …Imi exprim spontan si onest gandurile , trairile , convingerile .. Ma simt bine in pielea mea …Nu agreez minciuna … Am trait satisfactii si insactifactii in egala masura dar nu am renuntat niciodata a-mi asculta vocea interioara ..chiar si atunci cand de multe ori am fost nevoita sa mint doar pentru a proteja pe cineva ..
    … Cea mai frumoasa si sincera minciuna este cand o mama minte pentru copilul sau ..
    … Vizionarea acestui filmultet mi-a adus aminte de o intamplare asemanatoare ! … Fi-miu era prin anul doi la liceu … ,, Proaspat ,, orfan de tata si-a gasit refugiu in activitati pozitive ( una dintre ele : si-a facut propria Statie de emisie – receptie , infiintand un post de radio pirat .. in … apartament… care , incet incet a capatat amploare , inchiriind un spatiu … Pe atunci inca nu aparusera , amenzile pe care le risca „piratii undelor” :) … Pana aici totul pare ok ..insa nu mai avea si timp sa frecventeze cursurile si sa participe la activitatile din programul de invatare si cele organizate de scoala …
    …Am avut aceeasi surpriza ca si mama din filmulet .. Am primit o scrisoare prin care mi se comunica : …,, din cauza absentelor nemotivate fiul d-voastra este exmatriculat din unitatea de invatamant in care a fost inscris ,, … Nu am stat mult pe ganduri ..Am pus mana pe telefon si am sunat-o pe diriginta …inventind un scenariu cat mai credibil pe care l-am jucat cat de bine am putut .. ..Am si plans :) … Am mintit ca fiul meu este nevoit sa mearga la servici pentru a ne intretine pe mine si sora-sa …
    …Totul a luat o intorsatura neasteptata in favoarea lui ..A fost dat de exemplu in fata clasei pentru sacrificiul facut , fiind alaturi de familie in aceste momente grele … Toate absentele au fost motivate si ..a luat nota 10 la purtare .. In general a avut 9 ..tot din cauza absentelor .. Anii au trecut .. am motivat sute de absente la baiat cat si la fata … Si … iata-ma cu doi copii poate nu genii dar minunati ..care mi-au daruit cei mai frumosi si mai nazdravani nepotei …
    ………………………………….
    ,, Oare cat de mult trebuie sa calcam granita dintre adevar si minciuna ca sa nu devenim niste mincinosi? ,,
    Raspuns : De cate ori este nevoie , in situatii asemanatoare cu cele din filmulet ! .. Doar .. numai atunci ,,si … Ar mai exista un moment .. sa te minti pe tine atat de mult incat toate mincinile pe care le-as putea numii imaginatii ..sa te ajute la evolutia sufletului .. Sa te minti constient este cel mai minunat lucru pe care il poti face tu pentru tine ..
    .. Orice lucru iti doresti imaginatia te ajuta sa-ti indeplinesti toate dorintele .. Cu timpul vei realiza ca ai totul fara sa ai nimic ..
    ….
    Minunat filmulet .. Multumesc ..multumesc mult ! :)

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top