skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Zâmbetul lui Dumnezeu

 

Zilele trecute am întâlnit o persoană care mi-a spus că nu crede în zâmbetul lui Dumnezeu.
Problema este mai complicată decât pare la prima vedere, întrucât avem de-a face cu multe variabile și necunoscute. În primul rând, dacă Dumnezeu există. Aici, după cum știm, există două tabere, credincioșii și ateii. Din punctul de vedere al ateilor Dumnezeu nu zâmbește, pentru că nu există.
În cazul în care există, cum arată Dumnezeu? Este oare plin de sentimente asemenea oamenilor?
Dumnezeu este descris diferit în funcție de fiecare religie în parte, deci ca să ajungi la un numitor comun este aproape imposibil, și pentru că acest lucru nu este suficient, mai trebuie să adăugăm și noile curente care nu-l mai văd pe Dumnezeu ca un tătuc protector la care ne ducem cu jalba sau rugăciunea și care ne dictează așa cum dorește voința Lui. Această nouă abordare îl consideră pe Creator mai degrabă ca o energie primordială din care se nasc toate sufletele și la care revenim mereu și mereu.
Prin urmare, a răspunde corect la întrebarea dacă Dumnezeu zâmbește este o utopie, pentru că întotdeauna vor fi oameni cu alte credințe și vor nega părerile celorlalți. Să ne limităm la creștinism, care după cum bine știm, se bazează pe Biblie. Vom observa, mai ales în Vechiul Testament, că Dumnezeu se mânie, pedepsește și are un comportament foarte omenesc. Prin urmare, dacă el simte toate emoțiile pe care le trăiește un om, cu siguranță poate simți și bucuria, fericirea și chiar extazul. Zâmbetul și hohotul de râs nu-i sunt străine, mai ales dacă ne gândim că am fost creați după chipul și asemănarea Lui.
Știind că poate zâmbi și râde, singura problemă care ne mai rămâne, este să vedem dacă o și face. Studiem documentele și aflăm că în Psalmul 20 într-o traducere a Patriarhului Nicodim, se spune: „Şi cu zâmbetul feţei Tale l-ai umplut de bucurie”, adresându-se lui Dumnezeu. Deci Dumnezeu zâmbeşte. Pe de altă parte, Apostolul Pavel spune ca Dumnezeu e de fapt un Dumnezeu fericit. „Potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu care mi-a fost incredintata mie (1Tim.1:11)“, afirma el.
În cazul în care reprezentarea lui Dumnezeu este mai aproape de acea energie eternă din care provin toate și la care ne întoarcem mereu, atunci lucrurile sunt ceva mai simple întrucât fiecare dintre noi suntem o părticică din El, și în noi există scânteia divină. Așadar, dacă zâmbesc eu, atunci zâmbește și El.
Prin urmare, fiecare dintre noi are libertatea de a crede în ce dorește, fie că-l cheamă Vishnu, Dumnezeu, Buddha, Alah sau altfel, pe cel căruia i se închină. De asemenea, se poate gândi la Creatorul lui ca la unul mânios, impasibil sau chiar surâzător și fericit.
Al meu, este unul care râde, pentru că eu cred că prin fiecare zâmbet al nostru, ne aducem și nouă și Lui, bucurie.
Al vostru cum este?

Autor: Răzvan

Comentarii (14)
 1. Felicitari pentru ,,zambetul”daruit.Lumina in suflet si multa inspiratie.

  PS-he,he s-au inmultit ,,Carmencitele” pe acest site.Neaparat trebuie sa purtam numere caci altfel ne incurcam intre noi.

  O zi frumoasa la toata lumea si neaparat si tizei mele.

   
 2. ..si Domnul Dumnezeu,Creator al meu,zambeste,..pt ca eu si El ne conversam de cand imi aduc eu aminte…,ma insoteste clipa de clipa, are si a avut grija de mine,permanent…cand am avut perioade dificile I-am simtit/”vazut” prezenta …si cand ne-am ‘intalnit”intr-un moment extrem, am aflat si ca este extrem de tolerant:nu ne cere/impune numic, doar vrea sa fim/traim fericiti (se pare ca este adevarat,ca ne intrupam doar pentru a ne bucura de toate senzatiile fizice,parfumurile,..dar fara a face rau altora…desi si aici este mult de „povestit”).
  Razvan,nu am mai scris de mult,…aseara am citit ceea ce postasei,as fi vrut sa scriu cate ceva, dar…era prea mult de „povestit”…oricum multumesc mult pt ceea ce ne scrii,cred cu siguranta ca si tu ai avut o intalnire de grad zero cu Dumnezeu si iti multumesc pt
  Sufletul tau Frumos, care isi indeplineste contractul de viata!..si in acest mod ne intalnim,aici,acum,in locurile acestea numite astazi Romania ! Namaste

   
 3. Cand omenirea cauta viata pe o alta planeta sau sistem…cauta …apa… apa si verdeata…apoi….cauta forme de viat si atmosfera…adica formatiuni de manifestare ale apei in cele trei stari de agregare…lichida, solida, gazoasa…..nu am aflat …sau nu am citi inca ca pe o alta planeta …cu posibilitati …de viata se cauta viata de apoi…sau vre-o entitate in care exista pe pamant o religie….Nimeni nu il cauta pe Budda. nici pe Allah, nici pe Dumnezeu , nici pe Iehova, nici pe Manitu. nici pe Marea Balena albastra, nici pe Confucius, nici pe …Sfanta Speranta pe care o au toti…se cauta…APA….chestia aia banala fara de care Viata sub toate formele si aspectele ….nu ar exista…..Heloooooo…Pamantul catre oameni….Eu am fost inaintea voastra…..si ca voi au disparut multi….oare cand veti intelege ca eu va permit sa existati cat timp imi respectati…limitele…sau…..Nu este prima data …cand si voi ati aflat ca eu ma scutur de toate…inclusiv de voi…si …o iau …de unde vreau….Sunt o planeta unicat in univers….si ma bucur de asta, chiar daca voua nu va ajunge…am milioane de specii de a ma manifesta intre voi si de a crea infinite forme de viata in orice mediu consider…..religiile voastre va omoara intre voi…sunt creatia voastra de inrobire …desi va nasteti ca oricine altcineva liberi, ca si banii si averile si teritoriile…real nu aveti nimic, decat pe voi insiva…dar…e o zi cand va nasteti si o zi cand plecati….Viata mea e …odata cu universul…voi depindeti de mine, nu eu de voi….Buna dimineata…va ofer totul gratis..Treziti-va.!!!!

   
 4. Scuze..cred ca am un virus…care imi face probleme la scris…si mai ales la corecturi…dispar litere..

   
  1. Ne-am obisnuit cu el!
   De ani buni!
   Cred ca nici unui „saman” nu i-ar fi usor sa-l localizeze in „computerul central!”
   Problema e cu scosul!

    
 5. Multumesc Nicu…voi face o exorcizare samanica a calculatorului…..asta ca tot s-a intors o cunostinta din Peru…asa incat….cine stie..ce a descoperit pe acolo…in privinta tehnologiilor si virusilor inter comunicativi. Pana acum nu am luat legatura dar…exista un motiv serios acum.

   
 6. Sentimentele acestea gen iubire, manie, tristete, zambeste, etc eu cred ca sunt pur omenesti si cine crede ca si Dzeu are un sentiment sau altul de acest gen nu face in fond decat sa incerce sa proiecteze pe EL propriile sentimente … Daca crede ca acest fapt il/o ajuta, de ce nu? Isi face un construct mental si emotional de acest gen si obtine un Dzeu cu sentimente :) Dar asta nu si inseamna ca Dzeu si in mod absolut are sentimente de orice fel …

   
 7. Din punctul meu de vedere Dumnezeu are sentimente. De ce?Pai, nu este numita Legea Noului Testament-legea iubirii.Nu din iubire Dumnezeu il trimite pe Unicul Fiu sa se jertfeasca?Nu din iubire El ia asupra lui pacatele lumii?Sa mai spun ca noi suntem chipul si asemanarea lui Dumnezeu cu cele trei insusiri:ratiune, sentimente, vointa.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top