skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Mecanica sufletului

 

Un om conducea o mașină pe un drum lung și singuratic, când, deodată, mașina s-a oprit. Omul a coborât și s-a uitat la ea, să vadă ce are. Gândea că, în curând, va găsi defecțiunea mașinii sale. O cunoștea bine, căci o avea de multă vreme. Totuși, într-un târziu și-a dat seama că nu reușește.
În acel moment, a apărut o altă mașină, din care a coborât un domn, care s-a oferit să ajute.
– Domnule, e mașina mea, o cunosc perfect. Nu cred să reușiți s-o reparați, dacă eu n-am reușit. Celălalt bărbat a insistat, schițând un zâmbet.
– Bine, încercați, dar nu cred să reușiți…, insista omul nostru. Cel de-al doilea s-a pus pe treabă și, în scurt timp, a reușit să pornească automobilul. Proprietarul, uimit, a întrebat:
– Dar cum ați reușit?
– Știți, numele meu este Felix Wankel… Eu am inventat motorul rotativ, pe care îl are mașina dumneavoastră…

Spuneți-mi de câte ori, lovindu-ne de probleme, afirmăm… aceasta esta viata mea, problema mea, destinul meu?… Încercați să-i cereți ajutor, mecanicului de suflete

H.Agudelo

Comentarii (5)
  1. Se pare ca exista o mecanica a sufletului asemantoare cu mecanica unui motor…unde un impuls genereaza o miscare…In cazul unei ,,pene” modul de abordare a ,,reparatiei ” conteaza .Sufletul nu are piese de schimb , dar are extraordinara putere de a se autorepara , autoapara in fata anumitor probleme . Doar de noi – fiecare dintre noi – depinde cat de tare permitem ca sufletul sa fie ranit….Ca si la un motor ,care nu se opreste brusc ci apar anumite semne in timp la care ar trebui sa fim atenti….si pentru suflet apar ,,semne ” cu mult inainte…Instinctula le simtim , dar le negam in dorinta de a nu crede , de a nu accepta ca chiar noua, ni-se poate intampla ….Mecanicul de suflete se afla chiar acolo in inima voqastra , dar cand il ,,chemati ” sufletul e deja facut praf….Solutia ..adunati si pastrati atata iubire pentru voi si pentru toti cei care va inconjoara
    pentru ca asta e cea mai redutabila arma de aparare…Sufletul se hraneste , se repara si traieste cu Iubire …
    O zi buna.

     
  2. Buna dimineata.
    Mecanicul sufletului sunt eu,esti tu.
    Asa cum spune si Vali si eu am inteles ca suntem autoexistenti [aceasta este expresia mea]sau ne putem autorepara.
    Dar mai intai trebuie sa scapam de balastul cu care am impovorat sufletul in viata asta,in alte vieti…
    Va doresc un suflet usor ghidat cu iubire,Sefora

     
  3. Unul dintre marile adevaruri ce ne insotesc pe drumul inaltarii este ca exact ceea ce avem nevoie sa iesim din impas, aia ne lipseste!
    Cine a ascultat cu atentie de-a lungul timpului Vocea lui Dumnezeu, a aflat ca dese au fost imboldurile de a ne ajuta reciproc sa trecem de obstacole!
    Aici intervine rolul mecanicului de suflete!
    El nu va conduce insa mai departe masina noastra!
    La volan, asadar!

     
  4. 1-Oricât de perfectă ar fi aripa unei păsări, ea nu ar putea niciodată să zboare dacă nu s-ar sprijini de aer.- Ivan Pavlov
    O seara Minunata ! :)

     
  5. Pe vremea cand lucram intr-o uzina din Bucuresti , exista (ca in orice fabrica sau uzina) , Compartimentul – Mecanic Sef , care se ocupa cu intretinerea si reparatia utilajelor (strunguri ,freze , masini de gaurit ,masini de rectificat , standuri de probe sa) . Chiar si azi am ramas in relatii foarte bune cu un coleg de facultate care a lucrat la acest compartiment . De la el am inteles de atunci ce importanta este revizia utilajelor , si inlocuirea pieselor ce prezentau uzura , preintampinandu-se astfel multe din defectiunile ce pot aparea in in timpul functionarii acestora.
    Simbolistic privind , consider ca noi suntem o „Masinarie Fantastica si Minunata ” ce venim pe lume fara ” Manual de functionare si de intretinere ” si fara „Certificat de Garantie”.
    Din aceasta cauza consider ca bine ar fi sa pastram Recunostinta Continua si sa le permitem „Sa-Si faca Reviiziile ” periodice si sa apelam atunci cand Simtim o ” defectiune ” la „Cei Trei Mecanici ” propri : „Mecanicul Trupului „, „Mecanicul Mintii” si „Mecanicul Sufletului ” . Este de ajuns sa fim intr-o relatie de Prietenie cu ei , si bineinteles si cu ” Seful Mecanicilor „- Divinitatea din noi , si sa ne Straduim sa le Simtim Mesajele.
    Prinsi insa in ” Tumultul Lumii ” suntem mai preocupati deseori de intretinerea , verificarea periodica si reparatia automobillui propriu ….decat de „Masinaria Fantastica si Minunata „………….

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top