skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Omul și fluturele

 

Într-o zi într-un cocon a apărut o mică gaură.
Un om, care trecea din întâmplare prin preajmă, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forța să iasă prin această gaură mică. După multe încercări se părea că fluturele a abandonat și gaura rămăsese la fel de mică. Părea că fluturele a făcut tot ce putea și nu mai era în stare de nimic altceva.
Atunci omul a decis să ajute fluturele. A luat un cuțit și a deschis coconul. Fluturele a ieșit imediat. Însă corpul fluturelui era slab și anemic. Aripile sale erau puțin dezvoltate și aproape că nu se mișcau.
Omul a continuat să observe crezând că dintr-un moment în altul aripile fluturelui se vor deschide și vor putea suporta greutatea fluturelui pentru ca acesta să poată zbura. Însă acest lucru nu s-a întâmplat!
Fluturele și-a trăit restul vieții târându-se pe pământ cu corpul său slab și cu aripile chircite. Nu a putut zbura niciodată!
Ceea ce omul, prin gestul său de bunătate și prin intenția sa de a ajuta, nu a înțeles, este că trecerea prin gaura stramtă a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele să trimită lichidul din corpul său către aripile sale pentru a putea zbura. Era chinul prin care viața îl punea să treacă pentru a putea crește și pentru a se dezvolta.

Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie în viaţă. Dacă ni s-ar permite să ne trăim viaţa fără a întâlni obstacole, am fi limitaţi. Nu am putea fi atât de puternici cum suntem. „Nu am putea zbura niciodată!”

Autor: necunoscut

Comentarii (15)
 1. E adevarat nici larva si nici omul nu stie ce devine prin suferinta, dar vrea sa traiasca pentru a se regasi pe sine si de a se elibera. Alegerea este in toate sensurile. Decizia din penultima clipa conteaza.

   
 2. Va multumesc pentru mail-ul Miracolul Japonez – e o dovada ca despre ceea ce eu vorbesc – exista si functioneaza in avantajul tarii care le utilizeaza. Metoda de invatamant se gaseste si la Scoala Montessori si sau Waldorf cu succes. Daca se doreste cu adevarat se poate. Educatia este o forma continua de respect personal al individului si a familiei care asa evolueaza impreuna. Metoda aceasta se aplica si in scolile dacice – exista marturii scrise bineinteles la Vatican. Poate vom avea si noi intr-o zi sansa de a le cunoaste. Cu drag si cu respect

   
 3. Tu ai rabdare si nu te grabi
  Ca nu oi sti
  Ce care va sa zica devenirea naturala.
  De n-o respecti,o bagi in boala
  Si-i strici divina socoteala.
  Nici un copac nu creste mai avan
  De-l tragi de crendi in sus,un an.
  Si nici o floare nu-nfloreste deschizandu-i
  Cu gandu-ti shui
  Petalele ,fortat de dorul nu stiu cui.
  Asa,ai grija si in viata ta
  Invata-l pe „a astepta”
  Increzator ca totul e oranduit
  Si chibzuit
  De Altceva
  Si nu de mintea ta,
  Care se baga chiar d-intentia
  Este pentru a ajuta.
  Ea nu-telege ca de ajutor
  Esti doar atunci cand esti OBSERVATOR
  Al tuturor miscarilor,
  TU cel stapan,nemiscator.
  Lasa natura sa-si urmeze cursul sau divin
  Care-i sublin,
  Si-n fata caruia eu ma inclin,
  Dar caruia ,de te amesteci,ii dai chin.

   
 4. 1-Suferintele il intaresc pe om ,si sunt necesare decat orice placere ,pentru formarea unui mare caracter .C.Brancusi
  2-Apropo ,de cum e sa nu-ti simti trupul ;intr-o zi dupa ce lucrasem o dimineata intrega la un bloc enorm de marmura ,am observat ca intreg atelierul mi se stropise de sange .Era de la mainile mele ,in care -mi facusem cateva rani adanci . C.Brancusi
  ,, Datorita vietii scurte a fluturilor , anticii ii vedeau ca pe niste simboluri ai efemerului.Frumusetea fizica si zborul din floare in floare in cautarea nectarului , a transformat fluturele intr-o reprezentare a celor mai instabile si mai superficiale trasaturi ale sufletului omenesc.

  In mitologia greaca , Psyche era reprezentata ca avand aripi de fluture.Sufletul de zburator al fluturelui , transformarea lui din larva din cocon intr-o fiinta zburatoare , evolutia dintr-o faptura legata de pamant intr-una inaripata , constitue o metafora clasica.Pentru grecii antici, un nou suflet uman se nastea odata cu iesirea din cocon a unui nou fluture.
  In diverse culturi, fluturele este un simbol al transformarii , regenerarii si zborului.In unele mitologii , sufletele celor morti erau transportate de pe pamant in ceruri de catre fluturi ; in altele , sufletele reveneau pe pamant sub forma unor fluturi.

  Zeitele-fluturi au aparut in diverse traditii , precum cea din Creta minoana si cea din Mexicul toltec.Unele din aceste divinitati , personificari ale unor anumiti fluturi, erau vazute ca simbolizand frumusetea, dragostea , sau spiritul celor morti.Altele , erau protectoare ale femeilor moarte in chinurile facerii sau a luptatorilor cazuti in razboaie.
  Una din zeitatile-fluture din Mexicul antic era zeita razboiului si a sacrificiilor umane.

  Fluturele nu este intru totul un simbol specific femeilor.Imparatul roman Augustus l-a adoptat ca simbol personal , iar preotii razboinici din poporul Populucas din Mexic foloseau fluturele ca un motiv de impodobire a platoselor pentru piept.

  In Japonia , fluturele , nerabdator sa zboare dupa poposirea lunga din cocon , este un simbol al tinerelor femei.El reprezinta frumusetea si gratia abia aparute , in urma unei transformari fericite.
  Americanii nativi considera fluturele o calauza in calea schimbarii.
  In China , fluturele este un simbol popular al fericirii maritale si al armoniei conjugale.

  Inca inainte de perioada de aur a heraldicii japoneze , fluturele a fost un simbol popular al razboinicilor si samurailor japonezi.
  Fluturele era reprezentat atat pe blazonul de clan , cat si pe cel de familie , fiind , in acelasi timp , o emblema a armurii samurailor.Fluturele era preferat datorita naturii sale duale , a delicatetii si simetriei elegante , dar si a evolutiei sale transcendente dintr-o larva intr-un zburator.

  Incantator , magic si inzestrat cu darul transformarii , fluturele reprezinta misterele naturii si bogatia imaginatiei umane. ,, Adunate de pe internet ..Sper sa va placa „Lucrurile merg nu neapărat cum ne dorim noi, ci cum Trebuie” ..O seara minunata ! :)

   
 5. Desi este o povestioara scurta , tare multe talcuri are . Iata cateva :
  1. ” Nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala ”
  2. ” Nu orice fapta pe care tu o consideri buna , este la fel considerata si de altul ” .
  3..” Nu interveni in Curgerea Normala a Vietii cuiva ”
  4. ” Cand faci un Bine …sa-l faci Bine ”
  5. „Confortul exagerat este ….Dusmanul Spiritului ”
  Va invit sa vizionati pe You Tube clip-ul melodiei Butterfly Dance ( Dansul fluturelui) interpretata de Yanni.

   
 6. Draga doamna Marilena faptul ca existam in acelasi spatiu fie el si virtual inseamna ca am intervenit unii si alti in evolutia fiecaruia. Fiecare replica sau comentariu cu sau fara sens , acceptat sau neacceptat produce o rectie celui care citeste – deci chiar daca pasager, schimba ceva, intervine. Omul doar prin simpla prezenta intr-un loc intervine si se intervine asupra lui, timpul insasi ne modeleaza. Si vorba aia „N-aduce anul ce aduce ziua si n-aduce ziua ce aduce minutul”. Personal Karma sau povestile despre Karma mi se par cea mai buna pacaleala – pentru ca nimeni cu adevarat nu cunoaste viitorul. Ce a fost valabil ieri, azi poate sa nu fie, iar maine sa fie complet diferit. Azi suntem teoretic toti in Romania, maine unii dintre noi care poate habar n-au acum, pleca oriunde in alta parte. Ne luam dupa Horoscop si Neti Sandu, dupa ce a ghicit in cartile de Tarot vecina sau in cafea, sau dupa ce i sa nazarit lui guru in meditatia in care a fumat iarba ? Bunica mea m-a invatat ca frumusetea vietii este ca trebuie traita si descoperita in fiecare zi si sa ai intelepciunea ca viata ta sa fie cat mai lunga , sanatoasa si implinita, depasind orice incercari, sa inveti sa fi tu insati – om. Bucura-te de viata si traieste-o cu toate simturile prin toti porii – e tot cea ce real ai. Cu drag si cu respect.

   
 7. https://www.google.de/search?q=corn+circles&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DotGUtrGF8XXtAb3joDICQ&sqi=2&ved=0CEAQsAQ&biw=1252&bih=546&dpr=1.09
  Desi sint mai multe, la pagina 13 este unul din cele mai frumoase mesaje- simbol extraterestre ce ne-au fost aratate, referitor la tema OM- FLUTURE!
  Desi L-ati mai vazut, ma gandesc ca e o placere sa-l mai privim o data!
  Asa cum metamorfoza de la cocon la fluture reprezinta „a-ti lua zborul”, tot asa reprezentarea omului cu aripi de fluture ne sugereaza eliberarea, a ne lua zborul in sferele mai inalte ale evolutiei spirituale.
  Se pot compara aceste simboluri: cocon- fluture si om- fluture cu cel egiptean reprezentat prin Sfinx: In „spate” animal, „in fata” om!
  Trecerea de la o stare la alta, la cea superioara bineinteles!
  A nu se confunda cu grosolana manipulare a omenirii cu darwinismul creat special de ocultism pentru a ne abate de la cunoastere si prin asta de la evolutie.

   
 8. https://www.google.de/search?q=corn+circles&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DotGUtrGF8XXtAb3joDICQ&sqi=2&ved=0CEAQsAQ&biw=1252&bih=546&dpr=1.09
  La pagina 13 e una din cele mai frumoase reprezentari ce ne-au aratat-o fratii nostri stelari pe tema „Fluture”!
  Desi a-ti mai vazut-o, va invit sa o mai savurati o data.
  Asa cum iesirea din cocon inseamna trezirea „la viata”, sau daca mergem mai „inapoi” in evolutia noastra si privim Sfinxul egiptean vedem „in fata om, in spate animal”*, tot asa in acest simbol deosebit reprezentat pe camp e sugerata trezirea fiintei umane care „isi ia zborul”!
  * A nu se confunda cu grosolanul si jignitorul darwinism ce ne-a fost „bagat pe gat” in scop manipulativ, pentru a ne abate de la cunoastere si intelegere si prin asta de la evolutie!

   
  1. Nu am inteles de ce nu a intrat primul mesaj direct, banuiesc ca a asteptat sa fie „sfintit”!
   Am crezut ca am facut o gresala tehnica si a trebuit sa-mi amintesc cit mai exact ce am scris prima data ca sa rescriu, trimitandu-l inca o data!
   Banuiesc ca a-Ti inteles.

    
 9. Draga Nicu, Charles Darwin nu a fost un ocultist – a fost realist. Cercetarile comparative din mai multe tari, biologi si geneticieni independenti spun aceleasi lucruri demonstrate prin metode diferite. Studiul ADN-ului s-a facut si se face in toate tarile inclusiv in Romania de peste 50 de ani. Despre viata – evolutii- specii plecand de la stadiul de celula si de la parintele Geneticii Gregory Mendel si pana la cercetarea romaneasca actuala prin nume de prestigiu la nivel atat romanesc cat si european si/sau mondial D-na Prof. Dr. Marioara Godeanu si mai tanara Doamna cercetator Mihaela Stanescu. Sunt multi cercetatori romani implicati in secretele vietii indiferent de domenii atat in biologie , bio- fizica si bio-chimie.Eu personal ma bucur de valorile si colaborarile de real succes si apreciere romanesti. Instututul de Fizica Atomica Magurele cat si centrele de cercetare de la Iasi, Cluj, Bucuresti atesta valoarea si calitatea invatamantului si cercetarii romanesti si duce mai departe acolo unde nu este politizat valorile scolii de cercetare romanesti si recunoasterea lor la nivel european si mondial. Omul cu fluturi indiferent unde poate va fi. Si imagistic sigur sunt multi, dar e atat de frumos in realitate in care oamenii se bucura sa admire fluturi nu sa aiba mintea fluturelui. Suntem specii diferite – comun avem timpul si dreptul la viata. Ocultii isi pot insusi si lumina soarelui si a X-a Dimensiune – in realitate ……Si eu pot sa ma consider Regina din Saba cine ma poate contesta cand stau singura la baie pe tron ?

   
 10. Nu am afirmat ca a fost un ocultist, macar daca era!
  A fost doar o unealta ieftina in mana Puterii! Putere care nu e cunoscuta omului de rand; si acei ce-i credem puternicii lumii nu sant decat unelte amarate.
  Ca multi altii de care s-au folosit in implementarea programelor lor malefice!
  Daca ne asteptam ca exact acestia, formati de generatii de aceeasi Putere, vor recunoaste de buna voie ca au gresit, am putea astepta mult si bine! E treaba lor de altfel, cat si a celora care asteapta sa gandeasca- simta altii in locul lor obisnuiti sa ramana in comoditatea lor paralizanta.
  Dar mai bine sa ramanem la fluturi si la visul eliberarii din faza de cocon!

   
 11. Draga Nicu eu stiu ca puterea financiara corupe si oamenii nu isi mai realizeaza dimesiunile umane – au bani – foarte multi bani si isi permit orice. Dar pana acum nimeni nu a reusit sa isi cumpere nemurirea indiferent de ceea ce a incercat. S-au lansat de-a lungul timpului fel de fel de zvonuri, tehnologia a evoluat, si-au schimbat sange, organe -dar nu au stopat imbatranirea ba chiar si-au accelerat-o. Fiinta umana are cod unic, irepetabil, asa incat nici cu prporiile clone nu au reusit sa se salveze – si sunt mai disperati. Au incercat si poate au reusit contactarea altor civilizatii – a celor ce aveau nevoie de resurse – asa ca poate au pus la dispozitie resursele pamantului contra viata. Trebuiau doar sa actionere sa distruga cat mai multa populatie umana sub diferite forme de genocid mult mai sigure si mai puternice decat un razboi si atunci au inventat vaccinurile si hrana modificata genetic care produce consecinte ireversibile dar sigur distructive in masa prin sterilizare si aparitia unor forme de cancer care pana acum nu se manifestau decat la anumite varste in urma unor traume majore. Acum se nasc copii cu cancer evolutiv, malformatii congenitale, prematuri cu distrofii si chiar se omoara copiii la nastere prin „neglijenta” medicala dorita. Medicina se face in fata calculatorului si se recomanda tratamente …. care te transforma intr-un bolnav cronic, disperat si depresiv dependent de medicamente, incapabil sa iti evaluezi corect potentialul si realitatea. Politicienii sunt cumparati usor si santajati, sunt exact ca viermii sau ca serpii in perioda de reproducere – colcaie impletindu-se. Se au la mana reciproc si se santajeaza pentru ca de fapt toti sunt penali din punct de vedere legal si constitutional in majoritatea tarilor care colaboreaza cu FMI. Sunt o ciuperca saprofita. Da au bani si capacitate de distrugere in masa. Se protejeaza si au acces la orice informatie oricand in asa fel incat nu au opozitie umana. Distrugand identitatea popoareleor si posibilitatea de a trai decent in tara de origine au imprastiat intelectualitatea sau oamenii care fiind valori umane autentice s-au fi putut coaliza si opune. Au introdus neincrederea in orice, frica, tradarea, santajul, teroarea, opresiunea, disperarea. Personal cred ca si desenele din lanuri sunt facute de cativa sateliti ce orbiteza in jurul pamantului. Sunt imagini care de pot realiza usor pe calculator in programul CorelDraw sau in Autocad – sunt mult mai multe acum – asa ca nimic nu ma mira. Ceea ce am remarcat au fost totusi „interventiile semiinvizibile” de la Focushima care nu au permis difuzarea norilor radioactivi. Am multe semne de intrebare vis-a vis de mai multe zone terestre si ce se intampla la nivel de scoarta sau sub scoarta terestra si modificari de relief si teritorii. Ori se detoneaza ceva sub anumite zone , ori sunt reactii de consecinta in urma unor experiente in alte zone. Sunt din ce in ce mai multe experiente marine care intradevar pot avea ca rol distugerea vietii. Se pescuieste abuziv nerespectand perioadele de inmultire. S-au aruncat in oceane deseuri radioactive sau experiente biochimice. Actualele experiente nu se justifica pentru omenire si nici dorinta de a gasi solutii viabile pe alte planete distrugand intregi areale. Sunt, este adevarat si masuri de protectie a mediului dar prea putine zone comparativ cu zonele in curs de calamitare. Rosia Montana este o bomba cu ceas care ticaie, apoi exploatarea gazelor de sist si consecintele de asemenea dezastruase ireversibil – cine le va suporta consecintele? Banii nu pot reface viata dar o pot distruge. Cred ca daca sunt „extraterstrii distructivi ai civilizatiei umane” sunt si „extraterestii benefici si protectori ai civilizatiei umane”. Ma intreb dat fiind comportamentul nostru pe care ii atragem ? Japonezii au fost si sunt aparati dar sunt civilizati se respecta valorile de mediu si civilizatie. Noi suntem ……….Globalizarea a distrus si distruge valorile individuale si nationale – totul devenind o masa amorfa de manevra suntinuta la nivel de leguma prin medicamentie, religie si promovarea slabicunilor umane – droguri, prostitutie, alcool,violenta si un climat de insecuritate si instabilitate.Bunica mea spunea ca intotdeauna in istorie au fost oameni care ar fi facut orice numai sa aiba puterea absoluta confundand valoarea vietii cu valoarea banilor sau a oprtunitatii de a se ridica brusc pe scara sociala. Categoric au facut mult rau si multi nevinovati au platit cu viata, dar…. la un moment dat ceva s-a intamplat si ….. istoria a luat o alta directie….. apoi s-a uitat si iar s-a repetat. Omul a creat false valori carora se inchina si isi justifica comportamentul dar uita ca exista timpul si eroziunea naturala si ceea ce distruge de fapt se autodistruge. Cand s-a descoperit si testat bomba atomica , au realizat si consecintele dezastruase. De ce spun ca japonezii sunt „ajutati” – cum arata Japonia azi si cum sunt orasele si viata in SUA – nivelul de educatie, de sanatate, mortalitatea infantila, bolile degenerative, …… . Prin hrana si medicamente fiinta umana si-a dereglat gena. Acolo unde nu s-au folosit – indivizii sunt sanatosi dar au un nivel redus de educatie…… lumea daca nu isi revine cat de cat economic se indreapta cu toate tehnologiile catre comuna primitiva – deoarece nu isi permit un trai decent prin lipsa conditiilor. In Romania este jale… afacerile si initiativa privata tinde catre zero. Zilnic se inchid firme – IMM-uri si in curand se va renunta si la PFA-uri la noile legii care ne asteapta. Statul nu te ajuta cu nimic in schimb te indatoreaza fara speranta ca sa iti poti castiga existenta – esti infractor din start iar legile curg in defavoarea ta. Sincer … habar nu am de ce am facut atata scoala. O cunostinta de-a mea a fost femeie de servici la o familie in Israel si apoi a avut o recomandare la o familie din Suedia. Ne-am intalnit in piata Obor . Ea o doamna desavarsita, calma, linistita care a venit intr-o scurta vizita in Romania – si-a construit o casa in Portugalia si acum traieste din turism de lux. A plecat din 1991 si a vazut lumea intre familii civilizate si bogate autentice. A spus ca d-abia asteapta sa plece. A vandut tot ce mai avea aici si nu va mai revenii – nu isi imagina ca suntem atat de inapoiati ,saraci si jegosi. Doar piata si parfumul pietii au ramas, gustul pamantului si al bogatiilor sale – oamenii…. Poate parea nesemnificativ dar am mai discutat si cu alti romani veniti in concediu care initial si-au dorit sa se intoarca dar cand au aflat ce „faradelegi” avem, instabilitate, lipsa de coerenta, de respect……. s-au intors de unde au venit. Multi isi doresc sa se intoarca fiindu-le dor dar ….aici nu stiu din ce ar putea trai si ce ar face……nu s-ar putea adapta de la ordine si stabilitate la mizerie si haos. Dar sper ca ceva se va intampla…… sper ca bunica a avut dreptate si pamantul asta va scoate solutii,……sau inca o biserica, guru, salt cuantic. Suntem infasurati intr-un cocon – ………poate ne vom transforma in fluturi. Sunt foarte frumosi si traiesc doar cateva zile numai pentru a se inmultii – adica „a poleniza” fizic si spiritual – de aceea se numesc efemeride. Sper sa schimbam lumea …….real.

   
 12. Vad ca Esti „toba de carte”!
  Iti propun sa-Ti „golesti ceasca” si sa treci la subietul urmator facand o „decorporalizare”!
  =)

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top