skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cine sunt EU?

 

Orice gând ai avut despre tine însuţi, indiferent că te-ai subapreciat sau supraapreciat, nu reprezintă cine eşti tu de fapt.
Este doar un gând.
Adevărul despre cine eşti nu poate fi gândit, pentru că este sursa tuturor gândurilor.
Adevărul despre cine eşti nu poate fi numit sau definit.
Cuvinte precum suflet, Lumină, Dumnezeu, adevăr, sine, conştiinţă, inteligenţă universală sau divinitate, deşi evocă binecuvântarea adevărului, sunt extrem de nepotrivite ca descrierea imensităţii a cine eşti tu cu adevărat. Oricum te-ai defini pe tine copil, adolescent, mamă, tată, o persoană vârstnică, o persoană sănătoasă, o persoană bolnavă, o persoană suferindă sau iluminată, întotdeauna în spatele acestor cuvinte se află adevărul despre tine. Nu îţi este străin. Îţi este atât de aproape, încât nu-ţi vine să crezi că eşti tu.
Adevărul despre cine eşti este neîntinat de vreun concept despre cine ai fi, indiferent că acel concept este ignorant sau iluminat, fără valoare sau măreţ.
Adevărul despre cine eşti este liber de toate conceptele. Deja eşti liber, iar ceea ce te împiedică să realizezi că eşti atât de liber, este ataşamentul tău faţă de vreun gând despre cine eşti.
Acest gând nu te împiedică să fii, cu adevăra,t cine eşti.
Deja eşti asta. Te împiedică doar să vezi cine eşti.
Te invit să îţi laşi atenţia să se scufunde în ceea ce a fost mereu aici, aşteptând deschis să fie văzut de propriul sine.
Cine eşti tu cu adevărat?
Eşti vreo imagine care îţi apare în minte?
Eşti vreo senzaţie care îţi apare în corp?
Eşti vreo emoţie care îţi trece prin minte şi corp?
Eşti ceva ce altcineva a spus că eşti?
Sau eşti răzvrătirea împotriva a ceea ce altcineva a spus că eşti?
Acestea sunt căteva dintre multele cărări de identificare greşită. Toate aceste definiţii vin şi pleacă, se nasc şi mor.
Adevărul despre cine eşti nu apare şi dispare. El este prezent dinainte de naştere, pe parcursul vieţii şi după moarte.
Să descoperi adevărul despre cine eşti, nu e doar posibil ci reprezinta dreptul tău din naştere. Iar gânduri cum că această descoperire nu este pentru tine, sau că acum nu e momentul, sau că nu eşti demn să afli, sau că nu eşti pregătit, sau că deja ştii cine eşti, sunt doar trucuri ale minţii.
Este momentul să investighezi acest EU-gând şi să-i observi validitatea. În timpul acestei examinări, apare o deschidere a inteligenţei conştiente pe care o reprezinţi, spre a se recunoaşte, în sfârşit, pe sine.
Cea mai importantă întrebare, pe care poţi vreodată să ţi-o pui este: Cine sunt eu?
Într-un fel, aceasta a fost o întrebare la care ai încercat să-ţi răspunzi în fiecare stadiu al vieţii.
Oricare activitate, fie ea individuală sau colectivă, are la bază ca motivaţie, investigarea în vederea autodefinirii. De obicei cauţi un răspuns pozitiv, care să te satisfacă şi fugi de răspunsurile negative, care nu-ţi convin. Odată ce această întrebare devine clară, potenţialul şi puterea ei direcţionează căutările pentru aflarea adevărului, care este cu final deschis, viu, a cărui profunzime de pătrundere e tot mai mare.
Ai trăit atât succesul, cât şi înfrîngerea.
La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, îţi dai seama cine eşti şi, oricum ai defini asta, nu este satisfăcător.
Dacă răspunsul la întrebare nu e unul sincer  şi doar unul convenţional, vei fi în continuare flămând să-l afli. Pentru că, indiferent de cum te definesc ceilalţi – bineintenţionaţi sau nu – şi indiferent de cum te defineşti tu însuţi, nici o definiţie nu îţi dă o certitudine durabilă.
Momentul în care îţi dai seama că nici un răspuns nu este satisfăcător pentru această întrebare, este crucial. Este deseori denumit ca fiind momentul în care eşti copt spiritual, momentul maturităţii spirituale. În acest punct, poţi să începi să descoperi cine eşti cu adevărat.
Prin puterea şi simplitatea ei, întrebarea „Cine sunt EU?” proiectează mintea înapoi la rădăcinile identificării personale, presupunerea fundamentală: „EU sunt cineva.” Decât să luam automat această presupunere, ca fiind adevărată, poţi cerceta mai adânc. Nu e greu să observi că acest prim gând, „EU sunt cineva”, duce la tot felul de strategii: să fii un cineva mai bun, mai protejat, un cineva cu mai multă plăcere, mai mult comfort, mai realizat. Dar când chiar acest gând fundamental este pus la îndoială, mintea întâlneşte EU-l care se presupune a fi separat de ceea ce îl caută. Aceasta se numeşte investigarea propriului EU.
Cea mai fundamentală întrebare: „Cine sunt EU?”, este cea mai ignorată.
Ne petrecem cea mai mare parte a zilelor, spunându-ne – nouă sau altora – că suntem cineva important, cineva neimportant, cineva mare, cineva mic, cineva tânăr, cineva bătrân, fără să punem niciodată la îndoială cea mai fundamentală intrebare: Cine eşti tu, cu adevărat?
De unde ştii că asta e cine eşti? Este adevărat? Chiar?
Când îţi îndrepţi atenţia către întrebarea: Cine sunt EU? probabil că vezi o entitate care are faţa şi corpul tău. Dar cine este conştient de acea entitate? Eşti tu obiectul sau, eşti tu conştiinţa acelui obiect? Obiectul vine şi pleacă. Părintele, copilul, iubitul, abandonatul, iluminatul, victoriosul şi înfrântul. Aceste identificări vin şi pleacă. Atenţia acestor identificări este mereu prezentă.
Să te confunzi cu un obiect duce la plăcere extremă sau la durere extremă şi la un ciclu infinit de suferinţă.
Când te decizi să nu te mai identifici greşit şi descoperi, direct şi complet, că tu eşti însăsi acea atenţie şi nu aceste definiţii impertinente, căutarea ta de către tine ia sfârşit.
Când întrebarea „Cine?” este condusă inocent, pur, pe toată calea, până înapoi la sursă, are loc o revelaţie imensă, uimitoare: Acolo nu există nici o entitate! Există doar acea indefinibilă, nelimitată recunoaştere a propriului tău eu, ca fiind inseparabil de tot ce îl înconjoară.
Eşti liber.
Eşti întreg.
Eşti infinit.
Nu ai un capăt, nu ai limite.
Orice idee despre tine, apare în interiorul tău şi va dispărea tot în interiorul tău.
Tu eşti atenţia – iar atenţia este conştiinţă.
Lasă chiar acum să moară toate definiţiile pe care ţi le-ai dat.
Lasă-le să piară şi observă ce rămâne.
Vezi ce nu s-a născut niciodată şi ce nu va muri nicicând.
Simte uşurarea dată de renunţarea la corvoada autodefinirii.
Simte irealitatea acestei corvezi.
Simte bucuria care există acolo.
Odihneşte-te în infinita pace a propriei tale naturi, înainte ca vreun gând despre EU să se ivească.

Comentarii (26)
 1. PARTICELE DIN VIATA MEA …….un mister repetat …..vise premotorii ,intuitii ,dedublari ,OZN-uri ,teleportari… involuntare ….Am dat atentie la toate aceste experiente estrasenzoriale …..Simt ca fac parte din viata mea …. Daca trece o zi si nu mai primesc nici un ,,semn ,,ma simt neglijata ……Seriozitatea cu care am tratat toate aceste ,lucruri , a dat rezultatul mult asteptat ….am aflat Cine sunt eu cu adevarat …………Adevarul mi s-a revelat treptat… ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… OCTOMBRIE 2012 …particip la o vanatoare …….cu un barbat ..nu-I vad chipul……un caine alearga un porc mistret …….simt un sentiment de ….mila …..cainele prinde mistretul…..totul devine o pasta …….asemeni unei gume …care se lungeste………….barbataul taie in doua acea pasta ………vad cutitul si …. sange …….ma trezesc …… o aura rosu portocaliu…………nu-mi vine sa cred ….inchid ochii…. ai deschid…….imaginea se repeata.…ma documentez………… desene descoperite pe un tavan egiptean….. oul metamorfozei…….
  Este cel cu un oval rosu-portocaliu si care reprezinta capete de egipteni care se intorc, facand o miscare la 90° care le permite sa intre intr-o lume noua. Tot ca si ei, vom trece mai intai printr-o metamorfoza. La fel ca si la fluture, corpul nostru se va transforma repede in ceva similar dar unic si diferit din multe puncte de vedere………………. “Fluturele parcurge o metamorfoză completă, în patru stadii, de la ou la adult………………………………………………………….
  . 18 03 2013 ..revelatie ….MATRICEA PRIMORDIALA …a fost …Prima Noastra Casa …ATUNCI…Totul era Perfect…in Echilibru……Viata noastra pe aceasta Planeta este , o scoala , pe care trebuie sa o ,,absolvim ,, … Invatam ,,sa vibram,,…impreuna cu Ritmul Universului…ATUNCI vom fi pregatiti sa deschdem POARTA SPRE O LUME NOUA ,Lumea Noastra Reala pe care o meritam …dar …intotdeauna exista acest DAR ,depinde de puterea de intelegere a fiecaruia , ca la scoala :….Poti repeta clasa ,de cate ori este necesar ….Concluzia :REINCARNAREA este CEVA REAL …………………………….
  .O energie …pe care o simt mereu langa mine ….de la o varsta frageta …Am suferit mult dar in acelasi timp ma simt si protejata …Realitatea vietii inca nu am dscoperit-o…dar suntem foarte aproape….de ADEVAR…Sunt starile mele …eu cred mult in aceste stari …….Am avut o ,,revelatie ,,…..Inteligenta umana se apropie de Perfectiune …tehnologia tinand pasul in acelas ritm…dovada existenta celui mai mare instrument stiintific ,acceleratorul de particole LARGE HADRONCOLLIDER (LHC-nu intamplator se afla in Europa …)din satul francez CROZET…E logic ca si civilizatia umana sa fie in acelas stadiu ….cel mai inalt care a existat vreodata ….Da ,m-am exprimat corect…Tot ce a fost pana ,ACUM ….au fost …pregatirile pentru MARELE ADEVAR…Una e sa fii ,aterizat cu inteligenta …vorbesc despre ceea ce stim sau ne dam cu parerea despre civilizatiile superioare noua ….si ,,alta mancare de peste ,,….pentru noi ….care am parcurs….treptat….aceste trepte ….ca sa ajungem …AICI…etc …UNIVERSUL ,pt a accelera evolutia noastra spirituala ,a hotarat ,sa-si dezvaluie secretele ….mai curand …decat noi ,am putea concepe ….(Nu mai suporta sa ne vada in ..AGONIA …care a cuprins TOT si TOATE …) ……………………A existat ,viata sau poate chiar exista pe MARTE.Nu este singura Planeta ….SE APROPIE TIMPUL ,cand vom fi mai aproape de DUMNEZEU…EL NU ARE FORMA…POATE FI ORICE DORESTE …ESTE ENERGIE >>>>NOI SUNTEM ASEMENI LUI….Tot Raul din Lume a fost si Este Necesar….pt evolutia noastra ….NIMENI NU E VINOVAT ,pentru acest rau….PENTRU A EVOLUA <ORICE RAU E NECESAR…..Cand vom fi capabili ,SA IUBIM TOT RAUL din Lume …nu iubirea care ne-a fost ,,incarcata ,constient ,in mintea noastra ….sex…atasament …etc…pentru a fi mai usori manipulati…si ,,mulsi ,,…pana la extenuare ….etc …..ATUNCI ,vom afla cu adevarat ce inseamna IUBIREA ADEVARATA …IUBIREA DIVINA ….si vom afla CA SUNTEM BUCATICA DIN DUMNEZEU…NOI SUNTEM UNIVERSUL….SA NE TREZIM …cu totii…A rasarit ,Soarelele ….Cata splendoare !………. Nu de f mult timp am avut o experienta …pe care …multi incearca sa o ,,castige ,, ,prin diferite metode ….meditatie ,droguri ….m…. sex…Eu am avut acea …stare de beatitudine …fara sa fac nimic…. Am experienta ,necesara …de a putea face o diferenta ….Nu exista cuvinte …simti … o imbratisare ..o contopire … a Energiei Cosmice …cu energia …din tine …Am devenit…una cu materia …La un moment …dat …am realizat …ca nu ma pot desprinde…din acea stare euforica … A fost pentru prima oara …cand nu mi-am iubit mama …am simtit-o straina ……. Exista ceva mai mult decat am cunoscut noi pana ACUM …..Ce am facut ,mai mult decat alcineva ? …Nimic …Cred …ca Dumnezeu …mi-a daruit ….mai multa iubire….decat am putut ,duce ….Este Iubirea Adevarata …este Singura in putere …sa ne duca …ACASA…Iubeste cu sufletul !…. :)
  Odata ce ai incercat zborul, vei pasi totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci ! (Leonardo da Vinci)…………..MULTUMESC !………….PENTRU TOT SI TOATE……DIVINITATII …MAESTRULUI MEU …MIE …ca am fost atenta …RAZVAN ,FILEI DE LUMINA si toata lista …..Cred ca acest ,,mesaj,,…a ….punctat TOT….In sfarsit ….am ajuns la PACE :) …..Am omis….am plans…ca O ELIBERARE ….Drumul sprea …ACASA ….L-am …invatat ….etapa cu etapa …si faptul ca NU SUNT SINGURA ….im aduce o STARE DE LINISTE …..OARE CE MAI URMEAZA ?…

   
  1. -CINE SANT EU-?-NOI-?——–EU SANT INFINIT , INCEPUT SI SFARSIT , TRECUT, PREZRENT SI VIITOR -LUMINA DIVINA SI IN REST CAT CUPRINDE–DOAR–DRAGOSTE-IUBIRE-ARMONIE-Nnu exista cuvinte sa ne definim , doar gandul nostru ne poate face sa fim cine vrem sa fim

    
 2. ,,Acolo nu există nici o entitate! Există doar acea indefinibilă, nelimitată recunoaştere a propriului tău eu ca fiind inseparabil de tot ce îl înconjoară.” Acum stiu de ce EU=TU… nu exista separare, doar mintea obisnuita sa vada separare o vede acolo unde nu exista asa ceva. Te inteleg si te ,,vad” pentru ca TU esti alta expresie in manifestare a constiintei infinite in care EU si TU una suntem. Cum sa nu te iubesc? Ce ma mai impiedica? A nu iubi tot inseamna ca nu iubesti Viata. Iar Viata este TU si EU. Logica matematicii este intrecuta: 1+1=1: 1+n!=1 :) Iar sunt vesela de dimineata! O zi glorioasa perpetua tuturor!

   
   1. Bucuroasa sa va ,,recitesc”! Nu mai am cale de intors… sunt fericita iremediabil… va molipsesc orice-ar fi :) O seara deosebita sa avem cu totii! Daniela

     
 3. Daniela, multumesc ca ai scris in cuvinte ceea ce eu am simtit, Sunt una cu tot ce exista, si stiu ca e adevarul pt. ca vine cu multa bucurie. Citesc si recitesc „Viata Impersonala” nu cunosc autorul, nu a aflat nici cine ne-a trimis mesajul (dar e din internet) .Unora le vine usor, altii trebue sa invete. Ne propune sa ordonam, sa pretindem constiinte noastre individuale si muritore o supunere implicita pana intra in subconstient si deodata observam ca stim sa ne bucuram la gandul a cine sunt EU.
  Multumesc pentru acest mesaj, a venit la timpul oportun.

   
  1. Felicitari pentru ceea ce citesti si recitesti acum, Eugenia,…
   Cartea, nu are un autor,…ea a fost predata spre editare fara ca cineva sa vrea sa-si puna semnatura pe mesajul transmis,…
   Asa cum stii, poti spune ca autorul, esti chiar tu,…in esenta, poate fi altfel?
   Cel ce se-ntreaba Cine este,…este chiar Cel ce-si raspunde,…
   Cautatorul, fiind insusi cautatul,…
   Acea ”atentie” pura, din mesajul de mai sus,…Constiinta Eu Sunt,….plecata in a se explora pe Sine insusi, ca Cel ce sunt,…
   Cuvantul de la inceput,…constiinta fara forma de a fi, concepandu-se pe Sine, a fi Om,…

   Succes tuturor, in a va regasi,…

    
  2. Iubita mea… binecuvantata este ziua in care am intrat in experienta ..Filelor de Lumina”. Sarac este cel care sta cu spatele la cate ceva! Am descarcat de pe scribd ,,Viata impersonala”… sunt impresionata… am trecut prin metamorfoza descrisa acolo… acolo iti vorbesti tie insati/insuti… intr-o zi o sa zbor :) glumesc, iar sunt vesela in zorii noptii :) Iti multumesc!

    
 4. Citind postarea cu „Cine sunt eu” imi amintesc ca acum cativa ani cand mai tineam cursuri de spiritualitate le puneam cursantilor incepatori trei intrebari ca sa vad din ce punct de intelegere pleaca. Cele trei intrebari erau „Cine esti tu?”, ” De ce ai venit aici ?”, „De ce acum?” desigur in sensul de suflet nu de persoana si le spuneam ca nu exista raspuns castigator ci exprima doar un concept despre sine, acela care este la momentul respectiv ca sa stim de unde pornim …
  Chiar si acum inca imi mai aduc aminte cat de diverse puteau sa fie perceptiile despre propriul sine sau suflet de la persoana la persoana, uluitor de diferite, desigur functie de gradul de evolutie al sufletului respectiv.

   
 5. Probabil ca inainte de „CINE sunt eu?” ar trebui sa gasim raspunsul la intrebarea „CE sunt eu?”

   
  1. Sau,”Cine ar trebui să fiu eu”.Eu zic să nu ne mulțumim cu niște impresii care,chiar dacă susținem că le-am testat,pot fi extrem de subiective.Dar,să vedem ce spune D-zeu despre om;Epistola către Romani,cap.3,vers.10-12”…nu este nici un om neprihănit(drept),nici unul măcar.Nu este nici unul care să aibe pricepere.Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe D-zeu.Toți s-au abătut ,și au ajuns niște netrebnici.Nu este nici unul care să facă binele,nici unul măcar”.vers.23 ”Căci toți au păcătuit ,și sunt lipsiți de slava lui D-zeu”.
   Și acum,atenție;vers.24 ”ȘI SUNT SOCOTIȚI NEPRIHĂNIȚI(drepți)FĂRĂ PLATĂ,PRIN HARUL SĂU,PRIN RĂSCUMPĂRAREA,CARE ESTE ÎN HRISTOS ISUS”(bine de citit și versetele următoare).
   Cel mai vrednic de crezare,este argumentul pe care îl susține D-zeu despre om,și acest lucru îl vom vedea dacă vom citi Biblia.

    
   1. Domnule Ion, ce-ati simti daca ati afla ca eu sunt cea care am sugerat aceasta postare? Nu cred ca deranjez pe nimeni afirmand ca am studiat invatatura si cuvintele vii de acolo. De aceea pot sa aduc in lumina faptul ca preotii timpurilor lui Iisus cunosteau litera pe dinafara si tot ei L-au condamnat. Primul lucru pe care l-au auzit au fost ,,credinta vie” , nu litera moarta. Eu va inteleg pozitia, mi-ati sugerat si mie, insa pe mine nu ma deranjeaza. Conform Modelului pe care-l urmam acolo unde vezi ca nu e primit darul pe care-l faci, il iei si pleci, la fel si cu pacea… numai sa fie pacea duhului divin, nu pacea pe care noi vrem sa o impunem. Fiecare om de pe planeta asta se afla intr-un stadiu de evolutie pe care eu nu-l judec. Fiecare om are in anticamera sufeltului lui frati care asteapta sa fie ajutati. Ajutorul insa nu-l va da decat cel pregatit in acest sens, altfel facem mai mult rau crezand ca neaparat salvam noi pe cineva. Mai pe scurt, cine are nevoie de mine ma va gasi daca m-am vindecat pe mine insami, sunt in pace si liniste plenare. In asemenea stare divina cuvinte ca forta, impunere, putere de convingere dispar din DEX. De aceea repet, pace noua si buna intelegere! Va imbratisez cu drag! Daniela

     
 6. EU sunt CEEA …CE EU SUNT …..in acest moment ….MA IUBESC …VA IUBESC …..LIBER …DESCHIS…FARA KARMA …FARA PACAT ….EU SUNT TU ……Salut DIVINITATEA din tine !…EU si TU….SUNTEM …INFINITUL !

   
 7. Ion Burciu, imi pare bine ca putem conversa pe marginea Bibliei. Mie-mi plac mesajele unde-mi spune ca sunt neprihanita, nu sunt plina de pacat, Dumnezeu ne-a creat fara pacat, noi am spus” asta e bun sau rau” Daca e sa comentam dupa Biblie, atunci putem avea o discutie in liniste si pace, eu scriu ce stiu, si raspunde tot asa. Am amintit mai sus ca eu citesc Viata Impersonala, unde mi se spun lucruri minunate si zice sa afirm EU SUNT DUMNEZEU . Sa sti ca m-am speriat, si din smerenie nu am mai citit, pana mi-a venit materialul a doua oara. Atunci am cautat in Biblie (am citit Psalmii mai de mult si stiam de asta, acuma am cautat sa ma uit si la trimiteri.) Psalmul 82,6 ne spune „Sunteti Dumnezei, toti sunteti fii Celui Prea Inalt” iar in Evanghelia lui Ioan 10,34 Isus le-a raspuns fariseilor „Nu este scris in legea voastra „Eu am zis „Sunteti Dumnezei „si Scriputa nu poate fi desfiintata?” Si atunci am citit linistita mai departe si am inteles minunea care sta in noi, pentru ca asa am fost creati. Cu respect, eugenia.

   
 8. Doamna Eugenia,sunt bucuros că aveți acelaș nume ca al soției mele.Și mie îmi face plăcere când mi se spune (în Biblie că sunt socotit neprihănit(atenție,sunt socotit,nu că sunt de facto),și sunt și fericit,fiindcă așa spune D-zeu.Romani 5(1);”Deci,fiindcă suntem socotiți neprihăniți,prin CREDINȚĂ ,avem pace cu D-zeu,prin DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS”(a se citi și Galateni 2(16). Cât despre faptul că suntem D-zei,în Noul testament nu există această afirmație.Dopmnul Isus,a folosit expresia din Ps.82(6) ca sa demonstreze altceva fariseilor și preoților.În N.T.,în Ev.Ioan cap.1,vers 12,”Dar tuturor celor ce L-au primit(pe Dl.Isus),adică celor ce cred în numele Lui,le-a dat dreptul să devină COPII AI LUI D-ZEU;,și vers.13,”născuți nu din sânge ,nici din voia firii lor,nici din voia unui om,ci din D-zeu”.Deasemeni,în 1 Ioan cap.4.vers.4”Voi,copilașilor,sunteți din D-zeu…”
  Să nu ne înșelăm,crezând că suntem D-zei,și să-L înjurăm pe D-zeu.Cu o ocazie,Dl.Isus,le-a spus acelor oameni care-L ispiteau cu felurite întrebări,și se etalau cu faptul că sunt urmașii lui Avraam;”Voi aveți de tată,pe Diavolul…”(Ioan 8(44).
  Doamna Eugenia,dacă vă face plăcere ca să mai conversăm pe teme biblice,pentru a nu deranja pe ceilalți prieteni ai filelor de lumină,vă dau adresa de e-mail:burciuionel@yahoo.com.,și astfel ne vom ajuta să cunoaștem corect ce spune D-zeu despre oameni(citatele care le-am expus mai sus,dinep.Romani),și alte lucruri care ne sunt necesare pentru viața în legătură permanentă(nu numai de Crăciun și de Paști) cu D-zeu.
  Cu dragoste din D-zeu,Ion Burciu,din Covasna

   
  1. Dragul meu domn, Ion Burciu,…
   Ioan 8(44), este o constatare, nu un verdict,…
   Cu alte cuvinte, este constatarea ce priveste ”valorile” la care se inchina oamenii,…si nu, originea omului,…
   ”Fiti dar voi, desavarsiti precum Tatal bostru este”,…la ce s-ar referi, dupa intelegerea domniei voastre?,…
   Desavarsiti ca Diavolul?!!!,…
   Hmmmmm,….nici sa rad, nu-mi vine,…
   Schimbati-va Tatal,…
   Toate cele bune,…

    
   1. Îmi pare rău că nu-mi dau seama după nume,ce sunteți,fata sau băiat,fiindcă am o cunoștiință care îl cheamă Giny(Gynel),este adevărat,fără doi de ”n”,dar foarte bine se poate să fiți și fată(fiindcă au ajuns timpurile de nu se mai deosebesc bărbatii de femei).În sfârșit,sunteți un om,și am să răspund unui semăn al meu.
    Cât despre constatare și verdict,totdeauna un verdict se dă,după ce se face o constatare.Dacă constatările sunt finalizate de către cine trebuie,judecătorul dă verdictul:-Vinovat-sau invers.In acest caz,când Domnul Isus le-a explicat care este starea lor(constatarea),cred că și verdictul,care de fapt și l-au stabilit ei(cum de altfel fiecare își stabilește aici pe pământ verdictul pe care îl va primi la scaunul de judecată al lui D-zeu),este acelaș.
    Originea omului!.Omul a fost creat de D-zeu,desăvârșit,și vorbea cu D-zeu(în Eden)în fiecare zi.După ce a acceptat păcatul(moartea și spirituală și biologică),prin neascultare de D-zeu și ascultare de Șarpe(Diavol),omul a fugit de D-zeu,și El a trebuit să-l caute,fiindcă se ascunsese.De atunci încoace,omul,tot fuge,fuge de D-zeu și cochetează,se desfată cu Șarpele(cuy păcatul.Dar,slăvit să fie D-zeu,că a prevăzut și o modalitate pentru ca omul să poate reintra în părtășie cu EL,prin împăcarea care a făcut-o Dl.Isus Cristos la Golgota.Acum(adică de la jetfa D-lui Isus ),prin acceptarea D-lui Isus ca Domn și Stăpânitor al vieții tale(prin credință)se poate reveni la statutul de COPIL AL LUI D-ZEU(născut nu din carne,nu din …ci,din D-zeu,Ioan 1(11-13))
    Cât despre versetul din 1 Petru 1(16)”..Fiti sfinți,căci Eu sunt sfânt”.,trebuie să vă spun ceva;Nici odată în Biblie,nu o să găsiți porunci sau îndemnuri,decât la modul perfect,desăvârșit,la superlativ.Eu cred că este foarte normal așa ceva,fiindcă D-zeu nu umblă cu jumătăți de măsură,chiar dacă știe exact că omul nu poate să fie sfânt prin el însuși,ci numai prin Dl. Isus,care a luat păcatele acelui om asupra Sa,fiind socotit de D-zeu sfânt(nu de facto,ci de jure).Dacă cineva ar fi putut să fie fără păcat prin voința lui,puterea lui,nu ar mai fi scris Ap.Pavel în ep.către Romani;”Căci nu este nici unul neprihănit,nici unul măcar,căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui D-zeu”.Dar chir Pavel însuși era tare necăjit în cap.7 că atunci când vrea să facă binele,răul se ține lipit de el.Nu ar mai fost cazul să scrie ap.Ioan în 1 Ioan,cap.1 ver.9”Dacă ne mărturisim păcatele,El este credincios și drept,ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice neșlegiuire”.D-zeu,și Dl.Isus nu ar fi putut să spună,”Fiți și voi sfinți cât se poate,că de…oameni sunteți”,cred că aceste lucruri sunt ușor de înțeles,ca să nu se ajungă la fanatism,cum au încercat să demonstreze o sectă,că ei pot să fie sfinți cum scrie în Biblie,până când,datorită groazei care o purtau în fiecare zi fiindcă vedeu că nu pot să fie desăvârșiti,mi se pare că au înebunit .
    Dragă Gnny,eu nu pot sa-mi dau seama cât de mult cunoști Cuvântul lui D-zeu(Biblia),deci pe D-zeu,ca să știu la ce nivel pot să ma adresez.Dacă dorești să discutăm mai mult,eu am dat adresa de e-mai.
    Penultimile tale trei rânduri,nu le înțeleg ce vrei să spui,mai cu seamă cu verdictul:”Schimbați-vă tatăl”!!!???
    Să dea Domnul ca toți oamenii să poată reveni la statutul de copii ai lui Dzeu,fiindcă sângele D-lui Isus,are putere să ierte pe oricine.
    Cu salutări sfinte,Ion Burciu

     
  1. Mariana, acum am vazut mesajul tau (daca mi-e adresat mie :) ). Locuiesc in Craiova, iar in iunie e posibil sa fiu in Arieseni (aproape de tine :) ) Nu am citit Ramtha, insa o sa intru sa citesc pe diagonala :). Ce-ti trece prin minte? O seara binecuvantata tie si tuturor!

    
 9. Nimic special , acum decat ca as dori sa te cunosc.Am simtit asta cand am citit comentariul tau.
  Te-am intrebat de Ramtha fiindca mie si sotului meu ne place in mod deosebit.
  Are carti traduse in limba romana.Iti dau e-mailul meu sa putem comunica :
  marianaelena_pop@yahoo.com.poate ne putem intalni in iunie daca esti de acord.
  Sa auzim numai de bine .

   
  1. Buna Mariana,
   si mie imi place Ramtha, ma bucur sa intalnesc pe aici pe cineva careia ii place de asemeni. N-am fost la cursurile tinute de scoala acestuia dar i-am citit vreo 2 carti, cartea alba si inca una parca, si am rezonat cu destule concepte de acolo..
   Poate corespondam candva pe aceasta tema daca te intereseaza …
   Claudiu

    
 10. Mai fratilor , cred ca in drumul spre adevar a-ti cam ratacit cararea, pe bune,parte din voi sunteti dusi , Nea Ion mai judeca ceva ,in rest . Lost in the jungle.Sorry.

   
  1. Bine zis „mai judeca”,dar nu numai…ceva.Judeca tot ! Eu cred ca d-l Ion nu a intrat inca in secolul 21.

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top