skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cât de greu e un pahar cu apă?

 
Într-una din zile, profesorul a venit la facultate, ţinând mâna în sus, cu un pahar plin cu apă.
– Cât cântăreşte acest pahar?, a întrebat profesorul.
– 150 grame, 300 grame, au răspuns studenţii.
– Nu pot afla exact ce greutate are, dacă nu îl cântăresc, a răspuns profesorul. Dar ce se va întâmpla, dacă ţin paharul în mâna, timp de 5 minute?
– Nimic!, au răspuns studenţii.
– Ce se va întâmpla dacă ţin paharul în mâna, timp de o oră?
– O să simţiţi furnicături în mâna dreaptă!, au răspuns studenţii.
– Foarte bine! Şi ce o să se întâmple, dacă îl ţin aşa o zi întreagă?
Unul dintre studenţi a intervenit:
– O să vă amorţească braţul! O să vă tremure tot corpul! Probabil o să paralizaţi şi vom fi nevoiţi să chemăm ambulanţa!
Toţi colegii au râs.
– Foarte bine! Dar pe tot parcursul acestei zile, greutatea paharului se va schimba?
– Nu! au răspuns studenţii.
– Atunci de ce braţul meu va avea de suferit?
În clasă s-a lăsat liniştea…
– Ce ar trebui să fac pentru a scăpa de durere?
– Puneţi paharul acela jos! A strigat unul dintre studenţi.
Problemele pe care le întâlnim în viaţă, respectă acelaşi principiu.
Ţineţi-le cu voi câteva minute şi vi se vor părea minore! Păstraţi-le câteva ore şi vă vor măcina! După câteva zile, vă vor paraliza şi nu veţi mai fi în stare să faceţi nimic!
Aşa că… lasă paharul jos chiar în clipa asta şi, după un timp, vei putea privi aceste “probleme”, ca pe oportunităţi.

Autor: necunoscut

Text pus la dispozitia dvs. de Editura For You

Comentarii (12)
 1. IUBIREA ESTE LEGEA VIETII…..Nu poti trai fara sa iubesti…A iubi ,inseamna …ca stii cum sa-ti incarci ,,bateriile ,,…iti prelungesti singur viata …Nu te costa nimic…dar ,,profitul ,,este fantastic….Dar …vezi ..tu ..intotdeauna exista ,un …Dar. . …Acest sentiment…inaltator …iti poate aduce cea mai mare suferinta ……..IUBIREA ESTE O ENIGMA . …Daca nu reusesti sa o descifrezi…vei suferi…IUBIREA ESTE….TOCMAI …PAHARUL CU APA …PE CARE-L PORTI CU TINE …….Pe zi ce trece …devine …tot mai greu…mai ales atunci …cand nu ti-o poti impartasi….SUFERINTA TE CUPRINDE …CU …TOTUL…..Te sufoca …Simti cum …te afunzi…din ce in ce mai adanc …mai adanc…Nu mai ai aer …DIVINITATEA iti sare in ajutor…ca de fiecare data , de altfel…Ai o misiune de dus pana la capat…. ..si …Apare ,,Asteroidul….. Cand iubirea se intoarce ,,.impactul este …fantastic……pulverizeaza … paharul plin cu iubire ….Paharul meu …paharul vostru …..Totul ..devine …o flacara imensa …incandescenta ….in care te pierzi ……. ..te descompui…Devii…Materie …Toti suntem…Materie ..Vie …pt ca ai acel sentiment ca EXISTI…Simti… ENERGIA din tine ………Ne-am Eliberat…am plans …am ras…am tipat …m-am bucurat ..v-ati bucurat….am obosit…..A TRAI CONSTIENT … inseamna .ca …TE CUNOSTI IN TOTALITATE… :TRUP ,SUFLETsi MINTE ….DAI ATENTIE STARII…care te-a cuprins….si ……Faci tot posibilul ..sa te debarasezi …de starea confuza …in care ai intrat fara voia ta ….. te odihnesti…cat ..mai mult… te relaxezi ..asa ….cum iti place tie …………….A doua zi …realizezi …ca ,,furtuna ,,,s-a calmat…. ARMONIA…s-a instalat …pe ,,fotoliul,,…unde pana acum .se ,lafaia,,in toata spendoarea ei acea suferinta sacaitoare ….TRUPUL …SUFLETUL SI MINTEA… SUNT …UNA …. Si azi ai nevoie de o zi …relaxanta ….dar… te simti alt OM…..IUBIT…TANAR..FRUMOS….RASPLATIT….pentru IUBIREA DARUITA ….PUTERNIC…si incepi sa gandesti …deja la ziua de maine ….pt ca …ESTI PREGATIT…….sa pasesti…. increzator…PLIN DE SPERANTA ……..intr-o LUME NOUA …LUMEA IUBIRII…….VEI DARUI IUBIRE IN CONTINUARE …. fiinta ta nu stie altceva … …DAR….FARA SA MAI PORTI CU TINE GREUTATEA PAHARULUI.. …. ACUM ITI FACI UN PLAN…bine gandit …realizezi…ca TOTUL …inclusiv TU …ESTI UNIVERSUL ….si UNIVERSUL ARE LEGILE LUI….care daca nu sunt in ARMONIE ..cu LEGILE TALE ….CAZI …iNTR_UN HAOS TOTAL…Situatia actuala a PLANETEI……..LECTIA DE VIATA ….prin care tocmai ai trecut…..AI TRECUT-O CU BRIO……….VEZI SOARELE CUM STRALUCESTE…pe ulita ta ….chiar daca afara sunt nori ….MULTUMESC ..DIVINITATII….MULTUMESC ….FILEI DE LUMINA….VOUA ….celor care cititi ACUM aceste randuri ….MIE …..ca am puterea sa povestesc si la altii…starile mele ….IUBIREA ADEVARATA este CHEIA care DEZLEAGA MISTERELE UNIVERSULUI ….VA IUBESC ! Punct .

   
 2. Toata creatia este facuta din foarte multa iubire de Dumnezeu… Iubirea este nelimitata…Si de aceea trebuie sa ne iubim unii pe altii nelimitat si neconditionat….Va trimit iubirea mea nelimitata si neconditionata pentru voi toti care cititi aceste randuri.

   
 3. …..Dupa ce a INCETAT sa mai dea vina pe altii pentru ca „LUCRURILE ” nu mergeau asa cum CONSIDERA EL , dupa ce a CONSTATAT ca” PROBLEMA ” CONSTA IN GRADUL DE FRAMANTARE pe care il acorda ” problemei” , dupa ce a VAZUT INDRUMAREA din spatele SITUATIEI NEACCEPTATE PE MOMENT ( sau mai pe inteles …BINELE din SPATELE RAULUI ), dupa ce SI-A INVATAT LECTIA DE VIATA din fiecare „SITUATIE PROBLEMATICA ” IVITA , dupa ce S-A CONCENTRAT PE GASIREA SOLUTIILOR DE REZOLVARE A SITUATIILIOR IVITE ( si nu pe AMPLIFICAREA FRAMANTARII MINTII in legatura cu „problema” ) , dupa ce a reusit sa INTELEAGA ce INSEAMNA ATASAMENTUL fata de orice SITUATIE si CONSECINTELE SALE NEFASTE , dupa ce a SIMTIT ce inseamna cu adevarat ACCEPTAREA , dupa ce „SI-A FACUT TIMP si PENTRU INIMA SA , dupa ce SI-A REDESCOPERIT DIVINITATEA DIN INIMA SA , DUPA CE A INCEPUT SA SE IUBEASCA (SA SE STIMEZE si SA SE RESPECTE CA FIINTA ) ,dupa ce SI-A ASUMAT (si isi asuma in continuare ) RESPONSABILITATEA si CONSECINTELE GANDURILOR , SIMTIRILOR , FAPTELOR si …CONSECINTELOR LOR ) , Batranul Dan e de acord cu indrumarea…..: „lasa paharul jos , chiar in clipa asta si, dupa un timp, vei privi aceste ” probleme” ca , pe OPORTUNITATI „………si chiar O URMEAZA de ceva vreme ……cu CURAJ si BUCURIE ,MULTUMIND DIVINITATII PENTRU INDRUMARE si pentru SINCRONICITATILE IVITE pe parcursul „DRUMULUI „…… neavand vreun regret ca procedeaza asa. Namaste !

   
 4. DIVINITATEA….EXISTA … …..TREBUIE DOAR SA NE RUGAM ,DIN ADANCURILE SUFLETULUI NOSTRU …..CE VREAU EU DE LA VIATA ASTA ?PENTRU CE SUNT EU AICI ?.CU CAT VEI SAPA MAI ADANC….vei descoperi….HARURI …la care pana atunci ….nici nu te puteai gandi ……….CREATORUL , ne-a adus AICI pe PAMANT …SA INVATAM DIN PROPRIILE NOASTRE EXPERIENTE …BUNE SAU RELE …..iar ,,altii,,…au profitat de naivitatea noastra …si ne-a ,,incatusat,, in cele mai ,,oribile ,,lanturi…din care noi oamenii…cu greu vom mai putea sa iesim….SA-I URAM ?-NU….apasat….SI RAUL FACE PARTE DIN PLANUL DIVIN ……TOATE TRANSFORMARILE COSMICE… AU LOC…. NUMAI ATUNCI CAND RAUL SE CONTOPESTE CU BINELE ….INTR-UN BINBANG….DISTRUGATOR….UNDE NU MAI STII SA FACI DIFERENTA …CARE-I BINELE SI CARE-I RAUL ….si ca TOTUL SA FIE IN ARMONIE …ASA CUM AM FOST LA INCEPUTURI ..SE NASTE O LUME NOUA …SI IN CARE NU VEI STI NICIODATA ….CINE A CONTRIBUIT LA NASTEREA EI ….BINELE ? …RAUL ?….IN… CARE VIATA CONTINUA …DE LA CAPITOLUL….ANTERIOR……INTR-UN CUVANT….OPERELE NOASTRE DE ACUM LE VOM CONTINUA IN CELELALTE VIETI….TOATE ACESTE TRANSFORMARI LE VOM SIMTI SI TRAI FIECARE DUPA GRADUL DE INTELEGERE …….NIMENI NU ESTE MAI ,,STIUTOR,,SAU ,,NESTIUTOR,,…DECAT ALTUL …NUMAI IMPREUNA VOM REUSI….SA NE IUBIM ,SA NE IUBIM …. SI SA FIM RECUNOSCATORI CREATORULUI….VIETII SI ,,OPORTUNITATLOR,,CARE NI SE IVESC ……MULTUMESC !…..MULTUMESC.!…Pronuntand aceste cuvinte ,…cu puterea Mintii….SIMT O INFINITATE DE GANDURI PURE ….VINDECATOARE ….si MULTA MULTA IUBIRE ….pentru TOT si TOATE….

   
  1. ….chiar daca o sa „ne iasa vorbe ” …(dar oare ce importanta ar avea acestea, in cazul ca le vom considera doar „vorbe-n vant’? ) ……SIMTIREA Batranului Dan este ACEEASI cu a TA …..

    
 5. ….ce s-au imprastiat pe mare ….:)…Ce vorbe ?…Nu le inteleg …sensul ?…Tacerea dintre noi…?…Aceste ..vorbe?…

   
 6. Pentru Batranul Dan; Te rog să nu râzi de mine,dar vreau să te întreb,ce semnificație are expresia ”Namaste”,pe care am văzut că o folosești mai mereu?

   
  1. ….Consider ca atunci cand razi de cineva conform LEGII OGLINDIRII (pe care o consider FUNCTIONALA )….razi de tine …asa ca …. Aceeasi intrebare despre Namaste a pus-o si Batranul Dan dupa ce a ‘pasit ” in OAZA DE SPIRITUALITATE ” numita FILE DE LUMINA . Namaste este o forma de salut in India , cu plecaciune si cu palmele unite in sus care transpusa in cuvinte exprima ca : DIVINITATEA DIN MINE SALUTA (IMRRATISEAZA ) DIVINITATEA DIN TINE . Cautand pe Google gasiti mai multe despre Namaste . Namaste

    
   1. Mulțumesc mult! De aceea am afirmat intr-o intervenție că este bine ca să ne mai și ajutăm unii pe alții pentru a înțelege unele lucruri pe care alții le cunosc mai bine.Uneori este mai greu,fiindcă mândria nu te lasă să te smerești și să apelezi la alții,dar beneficiile sunt mari.Și în fond,ce avem de pierdut?

     
    1. ….UNA DIN INDRUMARILE PRIMITE pe DRUMUL PE CARE AM PORNIT IN CAUTAREA RASPUNSURILOR LA INTREBAREA : CARE ESTE ROSTUL NOSTRU PE ACEST PAMANT ? a fost o PRELEGERE inregistrata pe caseta audio ,pe care o pastrez cu sfintenie , intitulata ” DESPRE PATIMI si …..DESPATIMIRE ” sustinuta de un MESAGER AL DIVINITATII – Arhimandrit TEOFIL PARAIAN cauia ii pastrez in inima RECUNOSTINTA CONTINUA (acum poate fi vizualizata si pe internet ). Pace ,armonie si bucurie

      
 7. Multumesc !-Batrane Dan …L-am vazut si L-am ascultat …Arhimandrit TEOFIL PARAIN …este intr-adevar un MESAGER AL DIVINITATII…O alta experienta noua traita …O ,parere…Numai cine nu vrea …sa auda …nu aude …dar cine vrea cu adevarat…sunt o mie de posibilitati…chiar poate sa ,,traga ,, si cu urechea …tot parerea mea …Dar daca savarseste un lucru bun …este iertat de DUMNEZEU… Pace !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top