skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Dansul acceptării

 

Acceptarea este un dans de o viaţă. Cu cât dansezi mai mult, cu atât devii mai priceput. Dar niciodată nu dansezi perfect.
Uneori oboseşti şi proclami: „Nu voi mai dansa”. Dar, pe urmă, în mod neaşteptat, te îndrăgosteşti – sau cineva îţi face o propunere de afaceri, pe care nu o poţi refuza. Indiferent cât de multîncerci, sau cât de mult te plângi, nu poţi opri dansul.
Greşelile fac parte din dans. Dar unii oameni nu ştiu asta. Afacerile lor dau faliment, sau partenerul îi părăseşte – iar ei îşi zboară creierii. Ei joacă pentru mize foarte mari.
Uneori luăm jocul puţin prea în serios. Uităm că suntem aici ca să învăţăm.
Avem nevoie să ne bine dispunem, să facem o pauză şi să ne bucurăm de dans în sine. Dacă nu învăţăm să râdem de noi înşine, din când în când, călătoria noastră devine greoaie şi apăsătoare.
Cu cât eşti mai nefericit, cu atât mai dificil devine dansul, pentru că trebuie să dansezi cu nefericirea ta. De aceea este atât de importantă acceptarea. Cu cât accepţi mai mult viaţa aşa cum este ea, cu atât dansul devine mai uşor.

de Paul Ferrini, autor publicat de Editura For You

http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=3

Comentarii (11)
  1. cele 5 principii REIKI:
    Doar astazi, nu te mania
    Doar astazi , nu te ingrijora
    Doar astazi,cinsteste-ti parintii, profesorii si stramosii
    Doar astazi castiga-ti painea in mod cinstit
    Doar astazi trateaza cu blandete tot ce este viu.
    Acceptarea ca si concept are aspect dual,acceptarea lui DA si acceptarea lui NU, dansul acceptarii face parte din viata ca si dansul neacceptarii.

     
  2. cuvinte pline de intelepciune auzite pt.prima oara de la dna Rodica Aldea maestra reiki,de care nu mai stiu nimic. Initierea mi-a facuto in 1994 iar din 1996 nu mai stiu nimic despre ea. Daca stie cineva ceva as fi recunoscatoare sa-mi spuna si mie .Ea era in Bucuresti eu in provincie, plecase in Israel iar de atunci nu mai stiu nimic
    Multumesc

     
  3. Danseaza cu oricine sau orice vine la usa ta. Cred ca Osho a scris in careva carte de a lui, mi-a placut pentru ca tocmai am avut ocazia sa inteleg…Am si scris in jurnalul meu aceasta afirmatie sa nu uit sa” dansez”.

     
  4. Eu nu prea stiam sa dansez,dar am constatat ca bucuria,iubirea,recunostinta din suflet iti ghideaza pasii,iar cei care simt ca tine danseaza alaturi de tine cu sufletul…si miros a trandafiri.O zi cu soare in suflet si miros de trandafiri tuturor !

     
  5. Acceptarea este un aspect fundamental al iubirii, nu poti sa iubesti ceva ce nu accepti.
    Daca ai pretentia ca esti pe calea evolutiei spirituale trebuie sa accepti Creatia in totalitatea ei, si cu aspectele care iti plac dar si cu cele care iti plac mai putin, atat la ceilalti cat si la tine. Asta inseamna de fapt dragoste neconditionata fata de Dzeu.
    Pana la urma sunt doar lectii de invatat pentru suflet, caci de aceea suntem aici … Practica aplicarii acceptarii s-a dovedit cam dificila pe planeta aceasta insa, atat la nivel de individ cat si de umanitate :)

     
  6. Consider ca ACCEPTAREA este unul din „ingredientele” ce nu trebuie sa lipseasca din reteta „COZONACULUI ” numit FERICIRE din care cu TOTI tanjim sa gustam macar din cand in cand (normal ar fi sa „consumam ZILNIC din „el” fara oprelisti, pentru ca nu dauneaza sanatatii ci chiar ADUCE SANATATE SUFLETULUI, MINTII si TRUPULUI ). Cantitatea de ACCEPTARE recomandata este …..FARA LIMITA . Si inca ceva , „reteta cozonacului” este aceeasi pentru TOTI, numai ca unii dintre NOI ignora sa FOLOSEASCA unele „ingrediente” si apoi se vaita ca AL LOR „cozonac al FERICIRII” nu e bun la gust si nu poate fi „consumat”. In loc sa se forteze sa caute si sa respecte „RETETA ORIGINALA ” aflata intr-un „sertaras ” al PROPRIEI INIMI , umbla bezmeci prin tot felul de „cofetarii si supermagazine” cheltuind „bani grei” .Sper ca am reusit sa va provoc si un micut ZAMBET….. . Pace si bucurie

     
  7. Da, batrane Dan…. desi ar trebui sa ma adresez ca unui aristocrat al vietii de zi cu zi, asa cum va percep, Va multumesc, chiar e o bucurie sa citesc ce scrieti siintr-adevar azi mi-ati adus un micutel zambetel. Necesar. …. Cu drag, sa aveti pace si bucurie !

     
  8. Invata sa razi de tine si invata maretia injosirii !In acceptare nu e dualitate.Cel care accepta (si nu sunt multi) priveste dualitatea ca pe un film,stapan fiind pe emotiile sale,constient deci ca e…doar un film.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top