skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Maestrul fumător

 

Se spune că în secolul trecut un tânăr auzise de o mânăstire în care trăia un grup de pusnici după anumite percepte stricte. Carnea, tigara, alcoolul si dulciurile fiindu-le interzise cu desavârșire. Tânărul auzise că acei oameni trăiau cu mult mai mult decât ceilalți ajungând adeseori la 100 de ani.

Curios și dornic să-și prelungească viața, el a purces la drum în căutarea acelor oameni. După multe chinuri și multe peripeții a găsit muntele aproape inaccesibil unde era construită mânăstirea. Încă de la intrare fu uimit să constate numărul bătrânilor ce pășeau de colo-colo făcând muncile zilnice caracteristice unui asemenea stabiliment.

Întrebând în stânga și în dreapta află că începe ora de meditație cu maestrul. Curios și plin de speranță tânărul nostru se așeză în mijlocul bătrânilor în așteptarea maestrului. Era clar că toți trăiseră vieți lungi și pline de har. Mai încântat ca niciodată privi la ușa care atunci se deschisese.

Cu mare surpriză constată că un om matur, nici pe departe atat de bătrân precum ceilalti se apropia de ei. Cu toții se înclinară respectuosi în fața lui. Și mai uimitor era că maestrul pufăia cu pofta dintr-un trabuc pe care-l stinse doar atunci când ajunse lângă ei.

– Acesta e maestrul vostru? întreba soptit tanarul pe unul dintre vecinii săi bătrâni.
– Da el este, confirma acesta. E un mare și luminat om.
– Câți ani are? CUm se face că respectați un asemenea om.
– Oooo, dar e bătrân, niciunul dintre noi n-o să prindă cei 150 de ani ai maestrului.
– 150? repetă uimit tânărul.
– Daaa, noi avem pana in 108 ani dar deja nu prea ne mai țin puterile.
– Vad ca fumeaza!
– Așa este, după o friptură suculentă el ne spune că o țigară merge cel mai bine cu un pahar de vin.
– Dar știam că voi interziceți carnea, alcoolul și țigara.
– Oooo cu siguranță tinere, aceasta este calea noastră sfântă, dar maestrului îi sunt permise, el de mult a depășit aceste ispite.

Autor: Răzvan

De același autor: Sufletul Lupului Alb

Comentarii (2)
 1. … Dupa aproape cinci ore de curatenie (inca nu mi-am gasit ,, discipolii ,, :) care sa-mi faca ,, smotru ,, in locul meu .. inclus si timpul ,, pierdut ,, la o tigara si o cana cu apa .. … nu ma pot incadra in cei , min . 2l pa pe zi :) )
  … … ma asez pe scaunul de la ,, birou ,, si …deschid pagina Filei de lumina … Celulele obosite ale trupului … mi se preling spre parchet prin scaun … Ca sa nu mi le risipesc ..trag canapeaua , pe care rar o ,, strang ( numai cand vin nepoteii sau musafiri anuntati ) imi inalt picioarele , intinzandu-le lejer … Trag aer adanc in piept … inchid ochii …
  … As sta asa in nestire …ma simt centrul universului in jurul caruia se invarte totul .. zgomotul ventilatorului de la Hard disck … triliul pasarelelor ce-mi inunda camera prin termopanul fixat pe aeresire ….huruitul de la o masina care nu poate porni .. o drujba sau un ferestrau electric .. isi anunta prezenta … _ Sunt si eu ..si eu ..
  …..Simt furnicaturi la nivelul extremitatilor picioarelor … Daca mai stau in ,, meditatie ,, s-ar putea sa-mi piara pofta de treaba ! :)
  ..Un gand imi strafulgera mintea :
  – Nu crezi ca pentru astazi ajunge ? ..
  – Cred ca ai dreptate minte draga … Si maine e o zi ! :)
  …………………………………………….
  …. Fiti voi insiva -ve , Fiti propriul vostru stapan ! Faceti ceea ce va place , cand va place si ..cu cine va place ! :)
  Viata trebuie traita Acum si Aici ! .. ,, Nu da-ti vrabia de pe gard pentru cea din mana ! ,,
  ………………
  – ,, Oooo cu siguranță …, aceasta este calea noastră sfântă ,, … :) .. Sa facem ,, ce vrea muschii nostri ! ,, :)
  … Sa nu mai ascultam si sa nu ne mai fie frica de ,, dracul ,, .. ca ,, dracul ne ia ! ,, …
  …………………………………….
  :) Apropo de drac ..Mi-am adus aminte de un banc …
  .. Dracu isi cauta o sotie cuminte, desteapta … femeia perfecta, si o cauta , o tot cauta … In cele din urma apeleaza la ajutorul lui Dumnezeu: Doamne ajuta-ma sa-mi gasesc sotia perfecta ! …
  – „du-te si pune … o oglinda … cea care nu se va uita in ea pe aia sa o iei de nevasta”
  Zis si facut … Pune dracu oglinda si in sfarsit … se insoara.
  . MORALA: :)
  – fetelor nu va mai dati perfecte, ca va ia dracu.
  ………………………………..
  … Trecui si eu pe aici .. Sper ca v-am facut sa zambiti ! :) ..
  Mai am de dat cu aspiratorul in camera … gata pe moment .. cu mopul dupa ce-mi mai trag sufletul ! … Am pierdut atatea ,, informatii , de pe facebook ! :)
  … Inainte sa-mi iau la revedere , sa nu uit
  … Multumesc mult Razvan , Multumesc File de lumina ..Multumesc .. Multumesc la toti care ,, ne ,, :) viziteaza pagina !
  ……………………….
  :) Gandul zilei de joi 24 martie 2016

  „Apa conţine mari mistere, şi unele dintre aceste mistere sunt legate de sânge. Sângele este o apă sublimată. Între apă şi sânge există mari analogii, şi nu numai între apă şi sânge, dar şi între apă, sânge şi lumină. Lumina soarelui, care este sângele său, este deopotrivă o formă de apă, o formă superioară de apă. De aceea la ultima cină luată împreună cu discipolii săi Iisus a spus: „Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică”, acest sânge este lumina ce coboară din soare.
  Deoarece apa face parte din existenţa voastră zilnică, vă închipuiţi că o cunoaşteţi. Nu, voi îi cunoaşteţi numai câteva aspecte şi câteva întrebuinţări. Dar în ziua în care veţi ajunge să gândiţi şi să simţiţi apa ca sânge şi lumină, de abia în acel moment o veţi cunoaşte şi veţi şti cum să o folosiţi în lucrarea voastră spirituală.”
  Omraam Mikhaël Aïvanhov
  …………………………
  O zi minunata , sa fim impodobiti cu totii , cu laurii inţelepciunii. .. :)

   
 2. Maestrul nu tine nici o dieta,nu ii este frica de nici o substanta.Odata ce te-ai regasit,esti stapan si suveran pe viata ta.Nimic nu-ti poate dauna.Toate restrictiile si recomandarile privitoare la ceea ce consumam,sunt valabile pentru cine urmeaza pe altii.Oricat ar fi cineva de cunoscator in domeniu,recomandarile lui restrictionare nu sunt luate in seama de cei care-si sunt stapani.Frica de raul pe care unii ti-l prezic daca nu respecti niste indicatii,face mai mult rau,decat produsul incriminat [credinta ta te vindeca,sau te imbolnaveste].Un maestru poate ingurgita si otrava si nu i se intampla nimic [vedeti Rasputin !]Daca omul si-ar sti Maretia,nimic n-ar putea sa-i dauneze.Interesul comercial al medicinei,al nutritionistilor,al religiilor etc. a scornit diete care mai servesc o doza de frica celor ce cred in ele.NIMIC NU TE POATE AFECTA PANA NU CREZI!Ignora restrictiile [chiar si in privinta fumatului] ,omule,si fii increzator in Ceea Ce Esti Cu Adevarat !

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top