skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Ajutor dezinteresat

 

Într-o seară, un tânăr se întorcea acasă. Dar, din cauza întunericului ce se lăsase, s-a împiedicat de un bolovan şi, căzând, s-a lovit destul de tare. Supărat foc, a plecat mai departe, dar un gând nu-i dădea pace. Ce căuta ditamai bolovanul în mijlocul drumului şi cum de nu l-a văzut la timp? Aoleu, dar dacă mai trec şi alţi oameni şi păţesc la fel ca el? Chiar în acea clipă, tânărul s-a oprit şi, cu toate că se lovise destul de tare şi se grăbea să ajungă acasă, a făcut cale întoarsă până la bolovanul cu pricina pe care l-a împins la marginea drumului. Acolo putea să stea oricât, că nimeni nu s-ar mai fi împiedicat de el. De-abia acum, tânărul nostru a plecat liniştit şi mulţumit spre casă. Rana pe care i-o pricinuise căzătura îl durea parcă mai puţin acum, când ştia că i-a scăpat, poate, şi pe alţii de la o suferinţă ca a lui.
Să ştii să te gândeşti şi la ceilalţi, înseamnă să ştii să trăieşti. Bucuriile celor de lângă noi trebuie să fie şi bucuriile noastre, iar durerile şi necazurile lor, trebuie să ne doară şi pe noi. Decât să ne purtăm fiecare de grijă doar noua, mult mai bine ar fi dacă fiecare ar avea grijă și de ceilalţi.
Te-ai întrebat vreodată dacă n-ai trecut chiar tu pe drumul acela de pe care tânărul a dat la o parte bolovanul? Fără să îl cunoşti, fără să te cunoască, fără să aştepte vreo mulţumire, omul acela ţi-a făcut un bine.

Autor: necunoscut

Comentarii (3)
 1. Daca pun suflet in ceea ce fac, daca am incredere in mine si in ceea ce fac, rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Atunci cand faci ceva „cu sufletul”, la finalul actiunii ne simtim fericiti , relaxati , impliniti …
  ………………………
  Mustrarile de constiinta pot face din viata noastra un iad adevarat …
  Constiinta :
  1. Sentimentul, intuitia pe care o fiinta umana o are despre propria existenta
  2. Sentiment al responsabilitatii morale fata de propria sa conduita.
  Mustrarea de constiinta :
  1- remuscare, regret.
  2- A fi cu constiinta impacata = a fi convins ca nu ai savarsit nimic impotriva legilor morale
  3-A fi fara constiinta = a fi lipsit de scrupule.
  ………………………………..
  – Ce fel de om sunt ? :)
  …Sunt o fiinta umana a carei valoare nu este la cat de bine fac lucrurile in viata .. Nu sunt ceea ce fac , dar , cand fac ceea ce fac ,, cu sufletul ,,.. simt ca ma aprind de … satisfactie … Ma simt cu adevarat vie ! Este uimitoare aceasta stare ! … Nu-mi place sa trec prin viata ca un simplu ,, robot ,, care sa fac totul ca la carte .. I-mi iubesc toate greselile , de fapt nu le consider greseli …sunt ,, sarea si piperul ,, care-mi infrumuseteaza , da un gust , o aroma aparte existentei … :)
  ………………….
  1-Dacă faci cuiva un bine, ţi-l faci ţie însuţi.- Ecaterina a II-a
  2-Când vrei să faci un bine cuiva, ţine seama de trei lucruri: de moment, de loc şi de persoană .
  – Seneca
  3-Când faci un bine, uită imediat. Când ţi se face un bine, nu uita niciodată.- proverb arab
  4-Dacă vrei să faci un bine, atunci fă-l când este nevoie.-proverb norvegian
  ……………………………..
  Bine faci, bine gasesti .. un vechi proverbe romanesc … :)
  O femeie avea 3 gineri si intr-o zi s-a gindit sa incerce iubirea ginerilor fata de ea si a pornit la drum sa-si puna planul in aplicare.In prima zi s-a dus la cel mare si dupa ce a fost primita cu bucurie si ospatata cu toate bunatatile ,soacra se duce la fantina { vezi doamne sa ajute si ea macar la scos niste apa! ) si se face ca pica in apa !ginerele cum isi iubea mult soacra sare si o salveaza !A venit seara toata lumea se culca ,toate bune si frumoase ! dimineata cind toti se scoala in curte o mare surpriza: o SKODA superba si un bilet in parbriz : Bine faci ,bine gasesti ! semnat : MAMA SOACRA ! A doua zi femeia pleaca la ginerele mijlociu unde se repeta situatia ca la cel mare, iar dimineata si acesta ca si primul gaseste in curte un SEAT de toata frumusetea ! A treia zi ajunge si la cel mic , totul decurge bine pina in momentul caderii in fintina ,cind in loc sa fie salvata , ginerele cel mic o lasa acolo si mai pune si capacul ! dimineata cand se scoala ce sa vezi ? in curte era un MERCEDES ultimul tip iar in parbriz biletul :Bine faci ,bine gasesti ! semnat TATA SOCRU :)
  …………………………………..
  Multumesc , multumesc ..si iar multumesc ..pentru fiecare postare care , ma face sa devin putin mai buna ! :)
  … Fiti voi insiva- ve ! :)
  Va doresc o seara mi-nu-na-ta ! :)

   
 2. :) Gandul zilei de marţi 12 ianuarie 2016

  „Cei mai mulți oameni sunt obișnuiți să ia viața așa cum este, fără să aibă vreo idee că evenimentele constituie o materie ce trebuie să o cunoaștem, căutând să ne deprindem cu ea, așa cum facem cu hrana pe care o preparăm, adăugându-i anumite ingrediente: ulei, oțet, sare, piper etc. Nu-i așa că nu ne hrănim cu pești, imediat ce au fost pescuiți, nici cu legume abia scoase din pământ? Așadar, bucătăria este arta de a face comestibile și chiar gustoase toate categoriile de produse ce ar fi indigeste sau insipide dacă nu le-am curăța, nu le-am coace, nu le-am asorta.
  La fel se întâmplă și cu fericirea. Fericirea este rezultatul unei adevărate bucătării interioare. Momentele bune ale existenței nu vă vor apare în mod spontan, nu le veți culege așa cum culegeți în trecere un fruct copt de pe ramura unui pom. Trebuie să învățați să lucrați în fiecare împrejurare, și mai ales în situațiile delicate, dureroase, adăugându-le niște elemente din spiritul și sufletul vostru, inspirate de înțelepciunea și iubirea divine.”
  Omraam Mikhaël Aïvanhov

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top