skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Falsificatorul

 

Astazi a voi spune povestea unui artist extrem de talentat – Emmanuel Ninger.

El obişnuia să îşi cumpere cele necesare de la un magazin al cărui patron îl cunoştea bine. Într-una din zile, domnul Ninger şi-a plătit cumpărăturile cu o bancnotă de 20 Usd. Patronul magazinului i-a acceptat banii şi i-a pus în sertarul casei de marcat. Totuşi acesta a remarcat că s-a murdărit pe degete cu cerneală. A devenit suspicios şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii au obţinut un mandat de percheziţie a casei lui Emmanuel Ninger. În podul acesteia au găsit instrumente de reproducere a bancnotei de 20 Usd.

Meticulozitatea sa era extrema si politistii au descoperit ca pe toate bancnotele redesenate de el lipsea un mic amanunt: lipsea linia in care era specificat ca bancnotele erau realizate si tiparite de „Bureau of Engraving and Printing”. La proces, cand a fost intrebat de ce a omis acest rand el a replicat: „Cum puteam sa scriu pe ele ca au fost produse acolo cand nu era adevarat.”

Totodata, politistii au găsit şi 3 portrete pictate de d-l Ninger. Erau deosebite.

El a reuşit să păcălească o mulţime de persoane până în ziua ghinionistă în care patronul acelui magazin a observat cerneala de pe degete. După arestarea sa, cele 3 tablouri s-au vândut la o licitaţie publică cu 5.000 usd fiecare. Practic i-a luat aproximativ aceeaşi perioadă de timp pentru a picta bancnota de 20 usd cât i-a fost necesar pentru pictarea unui tablou de 5.000 usd.
Iata bancnotele, una adevarata si una facuta de Emmanuel Ninger

$100_(1880)

bancnota 2

Comentarii (4)
  1. „El a reuşit să păcălească o mulţime de persoane până în ziua ghinionistă în care patronul acelui magazin a observat cerneala de pe degete. După arestarea sa, cele 3 tablouri s-au vândut la o licitaţie publică cu 5.000 usd fiecare. Practic i-a luat aproximativ aceeaşi perioadă de timp pentru a picta bancnota de 20 usd cât i-a fost necesar pentru pictarea unui tablou de 5.000 usd.”
    Emmanuel Ninger – era un celebru necunoscut care trebuia sa supravietuiasca din talentul sau. Dar pentru ca tablouri nu vindea, oricat de talentat ar fi fost, deoarece era sarac – „saracia inconjoara, dar foamea da da dreptu”. Oameni pun pret pe bani si imagine – mai putin pe valori pana nu spun altii, ca acelea sunt valori. Daca nu ar fi fost arestat si nu si-ar fi dat seama experti de calitatile sale – tablourile sale ar fi fost de nici 20 de usd.- asa fiind recunoscut ca talent deja tablourile sale au inceput sa aiba pret la licitatie. O mie de oameni daca le-au vazut, n-au dat doi bani – dar cand s-a facut publicitate, au valorat deja mii. Asemeni lui sunt mii de oameni in lume cu daruri deosebite, dar nu pot sa le manifeste la adevarata valoare decat cand ajung sub o forma cunoscuti fie printr-o intamplare, fie cand cineva se sesiseaza sau autosesizeaza si stie sa pretuiasca adevarata valoare a muncii si talentului chiar si „neslefuit” in scoli. Din scoli ies absolventi cu diplome – dar talente se nasc. Dintr-o piatra cristalina daca nu este ea insasi diamant, nu are cum sa iasa un briliant indiferent cat ai slefuii sau ai investi. Dar daca ea insasi este un diamant…. si chiar si diamantele se scot din mina. Asa sunt si oamenii – asa se nasc si toate vin de la sine la un moment dat sau nu. Altii se chinuie si isi cumpara diplome, dar nici cu slujbe la Catedrala nu au talent pentru ceva ce pare interesant sau vandabil – e tot kitch ca si omul. Si valori se nasc in fiecare zi unde nici nu te astepti. Cu riscul ca ma repet – Maria Montessori si scoala gandita si organizata de ea a dus cel mai mare salt de descoperire si lansare de valori umane in toate domeniile. A plecat de la principiul simplu de a invata cat mai multi copii sa scrie si sa citeasca, sa le ofere sansa de a studia independent si de a invata in paralel sa isi dezvolte abilitatile native. Astfel a creat adulti independenti capabili sa ia decizii si sa se poata afirma in orice domeniu de activitate pentru a isi castiga existenta. Saracia nu este o boala, este doar o conjunctura nefavorabila de moment. Talentul si munca, increderea in fortele proprii si in sine este cheia de aur a succesului in orice domeniu, in orice timp. Si uneori si ce pare un ghinion sau un rau , este o sansa. Si aici sunt o multime de exemple inclusiv biblice – vezi povestea lui Iosiv si a fratilor sai, a lui Moise. Cand te nasti cu un dar il vei manifesta, pentru ca acesta iti este destinul indiferent de parerea celorlalti sau de sacrificiile tale. Deci ….ce e rau si ce e bine…

     
  2. Interesanta povestea de azi Razvan si confirma , daca mai era nevoie, ca multe talente ajung sa fie cunoscute numai dupa aparitia unor situatii grele, nenorocite , in viata acestor persoane. Situatii ca aceasta din povestea noastra, sau din cele mai raspandite , adica dupa decesul lor. Uneori chiar dupa multi ani de la plecarea lor, dintre cei vi, li se aduce o buna si meritata, dar tarzie, recunoastere. In alta ordine de idei…am o intrebare. Nu stiu daca e de vina PC-ul meu sau din programul tau, dar de la o vreme nu mai apare rubrica prin care ne puteam manifesta aprobul sau ne…aprobul fata de comentariile postate la diferitele material aparute zilnic pe “File de Lumina”! Cred ca ar fi necesar, desi nu prea e luat in seama de catre uni dintre noi. Am observant ca sunt postari ale unor personae, aproape la orice material, de regula foarte lungi, de cele mai multe ori deviate , serios, de la tema zilei….parca facute numai din placerea de se citi singur ( vorbesc de cel ce posteaza comentariul…). Si am constatat ca se ajunge cam la aceleasi cuvinte, dorinte, nemultumiri, de neadaptabilitati , de critica la adresa societatii, a familiei si mai ales a barbatilor…Ma opresc sa nu cad si eu in aceeasi postura! NAMASTE!
    ‘:Tears:’

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top