skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Ateul si credinta

 

Un ateu a căzut de pe o stâncă. În timp ce cădea, el s-a prins de o mică rădăcinuţă. A rămas astfel, atârnat între cer şi prăpastia de sub el, ştiind că nu va mai rezista multă vreme.

Atunci, i-a venit o idee.

– Dumnezeule! a strigat el cât îl ţine a gura. Tăcere! Nu i-a răspuns nimeni.

– Dumnezeule, a strigat el din nou. Dacă exişti, salvează-mă, şi îţi promit că voi crede în tine şi că îi voi învăţa şi pe alţii să creadă.

Din nou, tăcere! Subit, s-a auzit o Voce ca de tunet, care l-a făcut aproape să dea drumul la rădăcina de care se ţinea:

– Aşa spun toţi atunci când se află la greu!

– Nu, Doamne, nu! a strigat el, cu ceva mai multă speranţă. Eu nu sunt la fel ca alţii. Nu vezi, am început deja să cred, acum, când ţi-am auzit şi vocea. Nu mai trebuie decât să mă salvezi şi voi proclama pretutindeni numele Tău, până la capătul pământului.

– Foarte bine, a răspuns Vocea. Te voi salva. Dă drumul la rădăcina aceea.

– Să dau drumul la rădăcină? a strigat omul, nevenindu-i să-şi creadă urechilor. Mă crezi nebun?

 

Se spune că atunci când Moise a izbit cu bastonul în Marea Roşie, miracolul mult aşteptat nu s-a produs. Abia când primii oameni s-au aruncat în apele mării, acestea s-au dat la o parte, creând o cale prin care evreii au putut trece.

 

Text: Anthony de Mello

Comentarii (7)
 1. Creştinismul este singurul care oferă o relaţie personală cu Creatorul Aici şi Acum si care se prelungeşte în veşnicii.
  Isus a spus, “…aceasta este viaţa eternă, să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat” (Ioan 17:3 GBV).
  Isus , a trait in contact constant cu Dumnezeu spunând că El nu afăcut nimic din propria iniţiativă, ci doar ceea ce L-a văzut pe Tatăl făcând, şi L-a auzit pe Tatăl spunând (Ioan 5:19,20,30).
  ……………………………………………………………………………………….
  Cred in Dumnezeu , Cred in Miracole si mai Cred ca Va sosi Timpul cand voi putea sa argumentez acest lucru !
  Dumnezeu întotdeauna mi-a a vorbit prin vise şi viziuni …
  A trebuit sa treaca un timp indelungat ca sa inteleg ca tot Ceea ce mi s-a intamplat A fost Voia Lui …
  Eu nu am facut decat sa ma las ghidata de Intuitie ..Intuitia este vocea Lui Dumnezeu !
  Pentru mine fiecare zi este diferita …Vad , aud , simt , traiesc , fiecare moment ,fiecare secunda altfel…Asta imi da o stare permanenta de trezie mentala .. Imi defineste Unicitatea ..Sunt Eu insami ! ..Este modul meu de a trai ..Este felul in care eu imi inteleg existenta ..
  ……Nu cred in Nimic fara a experimenta prin propriile mele simturi , trairi , experiente …
  Povestea de astazi este mult mai profunda decat pare la prima vedere..
  Multumesc Razvan !
  Adevăratele miracole nu trebuie să le vezi, ci să le simţi. Şi în orice creştin se întâmplă un miracol atunci când, apropiindu-se de ceilalţi prin dragoste, simte cum se aproprie de Dumnezeu.-anonim
  … Nu încetaţi a vă ruga, pentru că prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutorul, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire, şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin.
  O sambata minunata ! :)

   
 2. Eşti călător
  Parintele Arsenie Boca
  ***
  O, ştii omule, că din prima şi ultima zi a vieţii tale alergi mereu. Îţi transporţi sufletul spre limanul Împărăţiei lui Dumnezeu, în căruţa trupului tău.
  Te-ai gândit cum să-ţi pregăteşti această căruţă: Nici un om chibzuit nu încarcă lemne, fân sau altceva în carul său, până nu-l pregăteşte mai întâi: -îl lungeşte, pune lanţuri, prăjini şi apoi încarcă povara pe care doreşte să o transporte.
  Dacă pentru încărcătura unei poveri obişnuite ne pregătim căruţa cu atâta grijă, cu atât mai vârtos trebuie să ne pregătim căruţa trupului cu lanţurile înfrânării,pentru ca să putem transporta cu pace sufletul nostru.
  Dacă noi oamenii nu îndrăznim să încărcăm o căruţă nepregătită,
  cu atât mai vârtos Domnul nostru nu va revărsa Harul Său într-un trup neîngrijit şi un suflet pustiit.Nu o spun eu, ci Sfântul Apostol Pavel, care zice: „orice faceţi cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi ca pentru Domnul.” În numele Domnului Iisus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu Tatăl, iar vorbirea voastră să fie cu sare dreasă şi nu cu grabă să asculte zăbavnic să vorbească. Zăbavnic la mânie dacă cineva socoteşte că e cucernic, dar nu-şi ţine limba în frâu, ci îşi amăgeşte inima, cucernicia acestuia este zadarnică.De aceea când vorbeşti, omule, gândeşte-te că vorba ta rămâne scrisă în sufletul celui ce o ascultă – să te zideşti pe tine şi pe el cu fiecare cuvânt – şi el şi tu sunteţi ai lui Hristos care pentru noi creştinii este temelia vieţii noastre. Iar pe această temelie care se zideşte aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie, lucrul fiecăruia se va face cunoscut. Îl va da pe faţă ziua Domnului – prin foc. Şi dacă lucrul pe care l-a clădit va rămâne, va lua plată.Nu uita că eşti o cărămidă duhovnicească din marea clădire a Bisericii lui Hristos.Rămâi cuminte în acest zid socotindu-te legat de celelalte cărămizi cu mortarul iubirii.
  Nu te smulge din linia acestui zid duhovnicesc rotunjindu-ţi cuvintele dintr-o frământătură curată a gândurilor şi arde-le în cuptorul minţii luminate şi apoi le trimite pe marele şantier al vieţii omeneşti.Clădirea construită astfel, niciodată nu se va prăbuşi.
  ***
  Destinul nostu e colosal de inalt : indumnezeirea.
  ***
  Un weekend minunat, oameni minunati !

   
 3. ,,Voi oamenii, sunteti dumnezei…” ce mama dracul;ui atatea comentarii despre natura om-dumnezeu, parca dumnezeu ar fi undeva in afara naostra…Noi suntem dumnezei (scrie si in Biblie~!!!) si reprezentam pe Dumnezeul dumnezeilor in manifestarea lui tridimensionala!!!

   
 4. De unde ati scos ca nu s-au deschis apele Marii Rosii cand Moise la porunca lui Dumnezeu a intins toiagul spre mare?
  documentati-va inainte de a scrie despre ceva, ce Biblia spune foarte clar. Puteti citi in Biblie Exod 14

   
 5. Asa se trateaza „problema” ,Bibicule ! Nu mai e timp de cai verzi pe pereti.Daca tot o tinem cu ..noi crestinii,noi musulmanii,noi hindusii,noi etc.-urile ,ramanem in mentalitatea de Ev Mediu,mult ravnita de biserici,moschei,temple…Dumnezeu e UNUL IN INFINITATE, pe care o locuieste si o sustine in difeite forme de manifestare si,in aceasta infinitate exista si Pamantul pe care il locuieste sub forma manifestata numita OM.Omule,esti Dumnezeu ,ca altceva nu ai ce fi . DUMNEZEU ESTE TOT CE ESTE. TU ESTI. DECI,ESTI DUMNEZEU! Nu te mai speria de acest ADEVAR ! (e la mintea cocosului !).

   
 6. „Asa spun toti cand se afla la greu „…..insa minunat este sa spunem si sa SIMTIM si cand viata noastra „curge ” lin . Va imbratisez.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top