skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Semnatura care salveaza

 

Haideti sa sarim inca o data in ajutorul prietenilor nostri din Africa. Semnaturile dvs. si-au atins tinta in trecut si isi vor atinge tinta si in viitor.

Va afisam mai jos o scrisoare-petitie sustinuta de cea mai mare organizatie nonguvernamentala din lume AVAAZ.

Sa-i ajutam! Semnatura ta poate schimba in bine soarta a zeci de mii de oameni si poate opri vanatoarea ca sport de agrement intr-o zona întinsă din Africa.

Pentru mai multe amanunte cititi articolele de la sfarsitul materialului.

 

În câteva ore, președintele Tanzaniei, Jakaya Kikwete, ar putea demara evacuarea a zeci de mii de masai de pe pământurile noastre, pentru a face loc vânătorilor de lei și leoparzi. Ultima oară când Avaaz a tras un semnal de alarmă pentru tribul nostru, președintele s-a văzut nevoit să își abandoneze planul. Presiunea globală îl poate opri din nou. Dați click mai jos pentru a ne ajuta:

„Suntem bătrânii tribului Masai, unul dintre cele mai vechi triburi africane. Guvernul tocmai a anunțat că plănuiește să alunge mii de familii de pe pământurile noastre, pentru ca turiștii bogați să poată împușca aici în voie lei și leoparzi. Evacuările vor începe imediat.

Anul trecut, când acest plan a fost dezvăluit pentru prima oară, aproape un milion de membri Avaaz ne-au sărit în ajutor. Atenția voastră și furtuna pe care ați declanșat-o au forțat Guvernul să își nege intențiile și au oprit proiectul timp de câteva luni. Dar președintele a așteptat ca atenția comunității internaționale să scadă și acum și-a reactivat planul de acaparare a pământului nostru. Avem din nou nevoie urgentă de ajutorul vostru!

Chiar dacă președintelui Kikwete nu îi pasă de noi, a dovedit deja că va ceda sub presiunea internațională creată de presă și de public – adică de voi toți! Mai avem probabil doar câteva ore la dispoziție. Vă rugăm să fiți din nou alături de noi pentru a ne ajuta să ne protejăm pământurile și oamenii și a salva cele mai maiestuoase animale din lume. Trimiteți vestea mai departe, înainte de a fi prea târziu. Sunteți ultima noastră speranță:

https://secure.avaaz.org/ro/stand_with_the_maasai_2014_loc/?brJABab&v=48715

Tribul nostru trăiește de secole pe pământurile din Tanzania şi Kenya, respectând animalele locului, protejând natura și jucând un rol crucial în prezervarea ecosistemului fragil al zonei. Dar Guvernul încearcă de ani buni să scoată bani din pământurile noastre, transformându-le în terenuri de vânătoare pentru şeicii şi prinţii Orientului Mijlociu. În 2009, când au încercat să elibereze zona pentru distracțiile lor ucigașe, am opus rezistență și sute dintre noi au fost arestați și bătuți. Anul trecut, prinți bogați s-au distrat împușcând din elicopter păsările din copaci, spre oroarea noastră. Aceste crime contravin întregii noastre culturi.

Guvernul tocmai a anunțat că va elibera o fâșie enormă de pământ din teritoriile noastre din Loliondo pentru a crea un coridor natural. Mulți bănuiesc însă că aceasta e doar o manevră pentru a înlesni accesul unei corporații străine care organizează vânători și clienților săi bogați către animalele maiestuoase pe care aceștia vor să le împuște. Guvernul susține că schimbările plănuite sunt benefice, dar efectele pe care le vor avea asupra tribului nostru vor fi dezastruoase. Mii dintre noi vor trăi drama dezrădăcinării și își vor pierde casele și pământurile pe le care pasc animalele.

Președintele Kikwete știe că această afacere va fi dezaprobată de turiști – o sursă vitală de venit pentru Tanzania – și nu vrea să șifoneze imaginea țării. Dacă reușim să provocăm acum un val de proteste la nivel global, chiar mai mare decât în trecut, atrăgând și atenția presei asupra acestui subiect, îl putem convinge să își reconsidere planul. Fiți alături de noi acum și cereți-i lui Kikwete să oprească vânzarea:

https://secure.avaaz.org/ro/stand_with_the_maasai_2014_loc/?brJABab&v=48715

Deposedarea de pământurile strămoșești va duce la dispariția tribului Masai din această regiune a Tanzaniei, iar mulți dintre oamenii noștri au spus că vor mai degrabă să moară decât să își părăsească pământurile. În numele oamenilor și al animalelor care trăiesc pe aceste meleaguri, vă rugăm să fiți alături de noi pentru a schimba decizia președintelui nostru.

Cu speranță și determinare,

Bătrânii tribului Masai din regiunea Ngorongoro”

SURSE

IPP Media: Masaii se opun tentativelor de evacuare pentru Ortelo
http://www.ippmedia.com/frontend/?l=52669

The Guardian: Tanzania neagă planurile de evacuare a masailor pentru a face loc vânătorior regale
http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/15/tanzania-evict-maasai-uae-royals

The Guardian: Turismul este un blestem pentru noi
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/06/masai-tribesman-tanzania-tourism

News Internationalist Magazine: Ţintit şi doborât
http://www.newint.org/columns/currents/2009/12/01/tanzania/

Societatea Popoarelor Ameninţate: Raport privind evacuarea populaţiei Loliondo Maasai
http://lib.ohchr.org/HRBodies/UPR/Documents/session12/TZ/STP-SocietyThreatenedPeople-eng.pdf

FEMACT: Raport întocmit de 16 inspectori pentru drepturile omului şi organizaţii media din Loliondo
http://www.pambazuka.org/en/category/advocacy/58956/print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top