skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Pacea interioară

 

Au fost odată doi artişti cărora s-a cerut să ilustreze pacea, descriind o scenă paşnică.
Primul artist a desenat o imagine frumoasă de la tară, dintr-o zi caldă de primăvară. Un soare blând iluminează iarba verde. O casă de tară pitorească si vitele adunate pe lângă ea sunt scăldate de căldura zilei. Un fermier se plimba liniştit în urma plugului si a cailor, pregătind câmpul pentru primăvară. Această imagine redă frumusetea şi liniştea.
Al doilea artist a abordat subiectul altfel. El a pictat o stâncă maiestuoasa. Copaci ciudaţi, contorsionati timp de ani de zile de către furtuni, apar din coastele stâncilor. Nori negri se târăsc la înălţime mică, ameninţători, iar dâre de trăsnet brăzdează cerul încruntat. Pictura arăta violenţă, haos şi furie.
Dar pe măsură ce o priveai, ceva ieşea în evidentă. Acolo – într-una din crevasele muntelui stâncos, adăpostit de vânt şi ploaie – apărea un cuib cu două păsări mici. Aparent nepreocupate de furtuna care amenintă, ele se arătau calme, liniştite şi pline de pace, aşteptând cu răbdare să treacă vijelia.
Şi, oare, nu se întâmplă la fel în viaţa noastră? Poate că ne dorim, într-adevăr, să fim înconjurati de pace, dar furtunile sunt cele care vin asupra noastră. Problemele, presiunile, ameninţă să prindă în vârtejul lor pacea noastră sufletească. Numai că pacea interioară nu trebuie să plece în momentul în care circumstantele exterioare se schimbă.
Ea trebuie să fie clădită pe convingerea că furtuna va sfârşi prin a trece, că vom supravietui şi vom deveni mai puternici datorită ei şi că, până atunci, nu suntem, totusi, singuri.

Sursa: qigongspirit.wordpress.com

Comentarii (9)
 1. Si …pentru ca , nu am talent la desen …M-am gandit cum as putea ilustra eu Pacea interioara … Am desenat un . (Punct ) :)
  Punctul – simbolul Unicului Dumnezeu

  Punctul este centrul a tot ce exista, toata creatia graviteaza in jurul lui. Fiind imobil, miscarea complexa universala se realizeaza si se centreaza in jurul lui.

  Este centrul simetriei, unificarea contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. Punctul este sursa de unde totul ia nastere si in care totul se intoarce, este locul de explozie si implozie al Universului, este este simbolul constiintei supreme, nonformale si forta de legatura si coeziune a toate cate sunt.

  La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Mandalele create de Emrys, au fara exceptie un punct unic de creatie care este si punctul de armonie, punctul de greutate al lucrarii. Daca ne focalizam atentia in acest punct central, generator, fara sa fim absorbiti de frumusetea din jur intram in comuniune cu Unicul Divin, este o modalitate foarte simpla si eficace prin care putem invata ce inseamna comuniunea cu Dumnezeu.

  Punctul este matematic mai degraba un element fara substanta si forma pentru ca nu are dimensiuni, este caramida care sta la baza spatiului si totusi nu este de gasit. Este legat intim cu invizibilitatea si cu omniprezenta Divina, este in totul si totusi nu este pe nicaieri.

  Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane descentrate, defocalizate, cu tendinte de exteriorizare excesiva si imprastiate.
  http://www.emrys.ro/punctul_simbolul_unicului_dumnezeu
  ………………………………………………………………………………….
  Viaţa este oportunitate, foloseşte-o. Viaţa este frumuseţe, admir-o. Viaţa este un vis, realizează-l. Viaţa este o provocare, înfrunt-o. Viaţa este un joc, joacă-l. Viaţa este o promisiune, realizeaz-o. Viaţa este tristeţe, depăşeşte-o. Viaţa este un cântec, cântă-l. Viaţa este o luptă, accept-o. Viaţa este o tragedie, înfrunt-o. Viaţa este o aventură, îndrăzneşte. Viaţa este noroc, fă-ţi-l. Viaţa este viaţă, luptă-te pentru ea.
  – Maica Tereza
  ………………………………………………………………………………………
  O poveste simpla si totusi complexa ! Chiar mi-a placut …mult , mult de tot !
  Multumesc , Razvan !
  Sa visati cu totii ,frumos ! :)

   
  1. Rosa tu esti mereu incantatoare, poate nu toata lumea apreciaza exuberanta pe care o expui la fiecare comentariu, dar noi cu suguranta da.
   Zile minunate sa ai!

    
 2. Intr-adevar,asa este…!!! Pacea interioara trebuie sa ne-o gasim noi insine,dincolo de evenimentele pe care ni le rezerva viata si mediul..!!! Caci…asa cum in natura..vremea e schimbatoare,asa e si sufletul omului,intr-o continua framantare si schimbare…!!! De noi,de fiecare in parte depinde cum ne gasim..si unde….acea pace interioara,daca vrem sa traim sanatos,frumos….si mult..!!! Multumim..!!!

   
  1. Unii traies mai mult, altii mai putin. Nu controlam noi asta.
   Ai dreptate cand spui ca pacea interioara o gasim in inima noastra.
   O seara minunata!

    
 3. Dupa multe suferinte si cautari am aflat ca in ultimii ani nu am trait viata , doar am parcurs-o, pentru-ca nu m-am iubit pe mine insami, nu m-am mai acceptat din momentul in care am vazut ca nu sunt la inaltimea asteptarilor mele,si astfel critica din mine a pus stapanire pe mine si a sufocat iubirea din mine.

  ***
  Avem iubire ,avem pace …..avem TOTUL
  Scopul nostru pe acest pământ este să învățăm iubirea…

  ***
  “Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta.
  Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

  ***

  O saptamana minunata, oameni minunati!

   
  1. Problema este mereu cea a asteptarilor, de la tine, de la altii, de la soarta. Cand nu ai asteptari, nu poti fi ranit.
   Cand te iubesti pe tine trebuie sa ocolesti acea iubire care intareste ego-ul, si totul este minunat.
   Zile minunate sa aveti!

    
 4. Consider ca atunci cand iti pastrezi PACEA INTERIOARA in orice situatie ivita in viata ta , demonstrezi ca ai reusit sa TE CUNOSTI cu ADEVARAT pe TINE INSUTI si ai inteles ca in aceasta Lume Terestra …..TOATE TREC . Va imbratisez

   
  1. Si noi te imbratisam Batrane Dan. Comentariile tale sunt mereu o sursa de intelepciune si de bucurie.
   Zile senine sa ti se arate!

    
   1. Iti multumesc draga Razvan pentru urari . Am convingerea ca dincolo de ” norii de pe Cerul Lumii ” straluceste intotdeauna ” Soarele din noi ” .Te imbratisez si va imbratisez .

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top