skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Pildele lui Solomon – Cuvinte de intelepciune

 

Timpul a trecut, cuvintele au fost luate de vânt, cei care le-ai auzit prima dată nu mai sunt de mii de ani printre noi. Toțuși, unii le-au scris, alții le-au transmis urmașilor lor doar prin cuvinte. Aceste cuvinte intelepte au ajuns astazi la noi „periate“ și îmbunătățite de generații. Cât sunt ele de reale? Au fost ele spuse chiar în această formă de Solomon?
Este posibil, dar puțin probabil. Multe sensuri se pierd chiar și la o simplă traducere. Dar aceste amănunte nu fac decât să sporeasca vraja și misterul. Adevărul din spatele cuvintelor este atât de puternic, încât nu poți decât să te bucuri de înțelepciunea acestora și să încerci să le aprofundezi mai mult. Ideile care sunt hrană pentru suflet merită prețuite la adevărata lor valoare.

Vă invităm să urmăriți acest clip minunat și să vă bucurați de fiecare imagine, de fiecare sunet și mai ales de fiecare cugetare.
Vizionare plăcută!

Comentarii (3)
 1. si de la Pitagora
  foarte de actualitate

  Meditează asupra fiecărui lucru,lăsându-te condus de Inteligenţa perfectă din înalt,si, de vei ajunge, după ce îţi vei abandona trupul,în liberul eter,vei fi zeu etern, nemuritor, şi pentru totdeauna învingător al morţii.
  Şi abţine-te să mănânci carne: acest lucru este împotriva naturii tale şi îți va împiedica purificarea!Aşa că, vindecă-ţi sufletul! Astfel ţi se va revela drumul către Eliberare!
  Aminteşte-ţi că bunurile pământeşti se dau uşor persoanelor şi că, în același fel, se iau uşor.
  Aminteşte-ţi de legea cauzei şi a efectului din viaţa ta.Îţi este dată posibilitatea de a depăși propriile pasiuni. Aşadar, printr-un mare efort, înfrânează în tine însuţi lăcomia, lenea, luxul,mania,pasiunile sexuale şi supărarea iraţională!Nu uita că destinul le conduce, în mod inevitabil, pe toate persoanele la moarte.
  Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste universul,sa punem capat nesocotintei si nepasarii noastre, si numai dupa aceea sa ne dedicam cunoasterii lucru¬rilor divine.
  Nu savarsi nicicand vreo fapta de care sa te rusinezi, nici fata de altul,nici fata de tine. Si, mai ales, respecta-te pe tine insuti.
  Nu te purta in nici-o imprejurare fara sa gandesti.Ci adu-ti aminte ca omul sortit e ca sa moara,si afla ca averea asa cum se castiga, asa se risipeste.
  Cat priveste necazurile pe care le indura oamenii din cauza Destinului potrivnic, accepta-le ca si cum le-ai fi meritat;indura-le rabdator si nu te-mpotrivi. Cauta sa indrepti, pe cat iti sta in putinta.Dar cugeta temeinic la acestea:
  ca Soarta ii pazeste pe cei buni de cea mai mare parte din aceste nenoriciri.
  Multe vorbe,bune sau rele ies din gura amenilor;nu le-intampina cu admiratie, dar nici nu le respinge.
  Iar daca cineva spune lucruri false,indura cu rabdare si blandete.
  Ia seama-n orice imprejurare la cele ce-ti voi spune:Ca nimeni, niciodata, prin vorbe sau prin fapte, sa nu poate sa te determine sa spui sau sa comiti ceva nefolositor pentru tine.
  Cugeta inainte de a faptui, ca sa nu te porti nesabuit,ca numai omul pacatos spune sau face lucruri nesocotite.Nicicand deci sa nu faci ceva de care apoi ai sa regreti
  Nu face nimic din ceea ce nu stii; ci invata tot ceea ce trebuie sa stii, si viata fericita iti va fi.
  Nu trebuie sa neglijezi sanatatea trupului tau,dar da-i cu masura bautura,mancare si miscare,si numesc masura ceea ce nicicand nu te va stanjeni.
  Deprinde-te cu o viata curata si simpla;si pazeste-te sa faci ceea ce trezeste invidia.
  Nu cheltui fara rost, ca cei ce nu stiu in ce consta binele.Dar nici nu fii zagarcit; dreapta masura este cea mai buna in toate.
  Nu-ti lua drept obligatii ceva ce ti-ar putea dauna si cugeta inainte de a face.
  Nu lasa ca dulcele somn sa-ti inchida pleoapele,mai inainte de a te-ntreba astfel despre faptele tale de peste zi:Cu ce-am gresit? Ce am facut? Ce n-am facut din ce trebuia sa fac ?Incepe cu prima si mediteaza asupra celorlalte.
  Si apoi,daca socoti va ai gresit,necajeste-te;iar daca ai facut bine, bucura-te.Straduieste-te sa pui in practica aceste percepte,
  mediteaza asupra lor;acorda-le toata dragostea ta,si ele te vor pune pe calea virtutii divine.
  Vei mai sti ca oamenii isi atrag relele prin propria si libera lor alegere,
  Putini sunt cei ce-au invatat sa scape de necazurile lor.la tot ce ti-ar putea servi pentru purificarea si eliberarea sufletului.Mediteaza asupra fiecarui lucru,
  Menţine, pe cât posibil, ordine în viaţa ta. Elimină luxul din toate! Căci acesta dă naştere la invidie în ceilalţi.

  O zi minunata,oameni minunati!

   
 2. Consider ca Pilele sunt minunate atunci cand sunt ASCULTATE ……si nu doar auzite , si devin CALAUZITOARE atunci cand sunt APLICATE . Multumesc draga Sofia , multumesc draga Razvan . Va imbratisez

   
 3. Cateva Pilde ne daruiesc si Cleopatra si Pavel Stratan in melodia – DARUIESTE . Va imbratisez

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top