skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

O femeie cu puteri paranormale

 

Unii au numit-o Fenomenul Valentina, altii ii spun simplu Valentina. Controversata, polarizanta a parerilor despre paranormal, calificata cu epitete din cele mai diferite, cam asta s-a spus despre Valentina Garlea.

O femeie simpla din Moldova, din Dobrovat mai exact, un sat din judetul Iasi, oarba in urma unui accident suferit la varsta de 9 ani. O „taranca simpla” cum au numit-o unii ziaristi, care „vede” ceea ce noi, cei fara probleme nu vedem. Dupa unii a fost ofertata cu contracte de colaborare cu CIA si de catre importante personaje ale lumii. A mai fost numita tomograful viu sau a fost comparata cu celebra clarvazatoare bulgara Vanga. Totul a inceput din copilarie, cand Valentina putea prevesti viitorul apropiat, a continuat apoi cu puterea de a vedea bolile oamenilor. S-a spus ca-i harazita cu har divin sau ca-i impostoare.

Poate mai important decat a ne intreba daca este sau nu real Fenomenul Valentina, ar fi sa urmarim cateva din conceptiile Valentinei Garlea, sa incercam singuri, cu simturile noastre a decela adevarul si eroarea din glasul sau.

 

Text: privire in viitor

Clip: Youtube

Comentarii (28)
 1. „Cand un orb conduce pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa!”
  Filozofia despre „sufletul” care nu moare, ba se mai si reincarneaza de milioane de ori, desi, odata incarnat nu stie care i-au fost plusurile sau minusurile din viata anterioara pentru a putea avea o imagine a acelor defecte de caracter ce ar trebui schimbate in prezenta viata, a circulat si bantuie internetul romanesc de ani buni.
  Cat de naivi ar trebui sa fim pentru a crede in astfel de fantasmagorii?

  Este interesant faptul ca ori de cate ori se initiaza o discutie serioasa cu acesti crezatori in nemurirea sufletului si in reincarnare, discutie in care sunt aduse argumente si contra argumente, se constata cu stupoare cat de mare este numarul inadvertentelor acestei filozofii.
  Aproape fiecare sustinere a acestor propovaduitori se dovedeste o contradictie flagranta a altor sustineri ale lor.
  Toate aceste contradictii sunt date la spate de catre acesti propovaduitori ai filozofiei sufletului nemuritor si reincarnarii, fara sa se jeneze de inadvertentele si paradoxurile pe care le sustin cu o nonsalanta pe care doar orbirea lor o poate justifica.

  In siteul de socializare „omulintreingersidemon.ro” se poate urmari serii intregi de discutii pe aceasta tema. Acolo se poate vedea cu cata lejeritate se incalca cele mai elementare notiuni de logica si de dreapta judecata, cum se fac afirmatii aberante, numai si numai pentru a nu se recunoaste faptul ca filozofia nemuririi naturale a sufletului si a reincarnarii sunt „gogosi rasuflate”.
  Abordez aici una din contradictiile pe care le ridica filozofia reincarnarii si a sufletului nemuritor:
  hinduistii si adeptii reincarnarii sustin ca spiritul este creat de Dumnezeu, din Sine (altii sustin ca spiritul este, de fapt, o particica din Divinitate) dupa care, odata ce a fost creat este trimis sa se incarneze ( intrupeze) si sa se reincarneze -dupa unii, de milioane sau chiar miliarde de ori- pana ce acesta evolueaza ajungand intr-un final la identificarea cu Dumnezeu (sau, asa cum sustine Bivolaru: la integrarea in Absolut).
  Intrebare: daca spiritul omului este din Dumnezeu, daca spiritul este o emanatie a Sa, cum se face ca are nevoie de milioane sau miliarde de reincarnari pentru a evolua? Orice crestin sau om ce crede in Dumnezeu si/sau are cateva notiuni despre Divinitate, stie ca tot ce este din Dumnezeu, este desavarsit, este perfect ca Dumnezeu si nu are nevoie de nicio evolutie spirituala sau de alta natura.
  Care este noima milioanelor de reincarnari daca spiritul emaneaza din Dumnezeu si se intoarce in Dumnezeu?

  Astept cateva raspunsuri.

   
  1. De fapt ti-ar ajunge unul!
   Pune intr-o roaba tot ce ai citit pana acum si arunca-le intr-un canal!
   Baga capul vartos intr-o galeata de apa rece sa se invioreze putin si in scurt timp, prin dorinta sincera de a afla un adevar divin fundamental, ai reusi sa vezi primele crampeie din vietile tale trecute de aici sau aievea!
   Si apoi te-ai rusina tare de ce imprastii aici!
   Una e sa nu crezi si alta e sa dai verdicte asupra lucrurilor ce nu reusesti sa le intelegi!
   Cand vei reusi sa treci de faza asta a negarii oarbe, vei gasi suficiente cai de a aprofunda mecanismele incarnarii.
   Cititul singur, se vede treaba, nu ajunge!
   L-ai folosit ca sa negi nu ca sa cauti adevarul!

    
  2. Stimate domnule Gabriel,
   Raspunsul este foarte simplu la intrebarea dvs.
   Sufletele noastre sunt evident perfecte, dar pentru a se intoarce la sursa, pentru unii Dumnezeu, pentru altii alte denumiri, au nevoie de a experimenta si a invata. De ce? Foarte simplu, pentru ca asta este scopul pentru care am fost creati. Ca sa traim si sa experimentam ceva ce nu se poate trai si invata in alt mod.
   Pe masura ce evoluam, ne apropiem de sursa, iar in final, ne contopim cu ea aducandu-i tot ce am trait vreodata.
   Problema cea mare este ca pe Pamant sunt suflete de un anumit nivel, iar chiar si cele mai evoluate suflete mai au inca mult pana la unirea cu Dumnezeu. Deci, chiar si cei mai evoluati oameni pot sti ce se petrece pana la un punct, dupa care nici sufletele lor nu mai au acces.
   Sunt destule carti pe aceasta tema unde sunt explicate extrem de clar toate aceste lucruri.
   Faptul ca dvs. nu credeti nu afecteaza cu nimic adevarul.
   Evident, argumente in favoarea teoriei reincarnarii sunt nenumarate, iar cele impotriva ei sunt numai de ordin dogmatic (pentru ca in cartile sfinte scrie altceva) si nicidecum de natura logica.
   Logica nu este contrazisa in niciun fel de reincarnare. Problemele care apar sunt ale celor care nu inteleg pe deplin procesul si care exprima aceste lucruri intr-un mod confuz sau neadecvat. Daca i-ati urmarit pe acestia intr-adevar s-ar putea sa gasiti multe aberatii.
   Pentru a testa teoria e suficient sa va duceti la un specialist care sa stie sa practice hipnoza si va va ridica bariera, astfel incat sa va aduceti aminte din vietile dvs trecute. Daca este o persoana serioasa va inregistra intregul proces si vi-l va pune la dispozitie pentru a nu crede ca aceste idei v-au fost inoculate intr-un mod arbitrar.
   Sa aveti o zi minunata!

    
  3. Educatia conventionala nu ne permite decat foarte greu sa atingem o gandire independenta.
   Conformismul duce la mediocritate.
   Educatia nu trebuie sa fie o simpla antrenare a mintii. A antrena mintea ptr. a o face eficienta,
   nu duce la plenitudine. O minte dresata este doar o prelungire a trecutului si modelata in acest
   fel, ea niciodata nu poate sa descopere noul. Ptr. a introna o educatie adevarata este limpede
   ca trebuie sa intelegem semnificatia vietii in intregul ei, iar ptr. aceasta trebuie sa fim capabili sa
   gandim, nu cu o consecventa logica, ci direct in spiritul adevarului. Un ganditor prea logic este
   in realitate nechibzuit, ptr. ca el se conformeaza unui model, el repeta fraze, iar gandirea sa
   urmeaza un fagas. Este imposibil sa intelegem viata in mod abstract sau teoretic. A intelege
   viata inseamna a ne intelege pe noi insine si acesta este atat inceputul cat si scopul final al
   educatiei.

    
 2. Buna ziua.
  Eu voi incepe prin a repeta ce am mai spus de mult in alte comentarii.Pentru ca noi oamenii sa intelegem cum are loc existenta in Infinit ar trebui sa incercam sa ne explicam sau sa ne revizuim notiunea de Dumnezeu.Pentru fiecare din noi ,pentru a ajunge la o intelegere acceptabila, trebuie foarte mult studiat,simplu,foarte mult de citit.Si de citit foarte diversificat,de la carti cu caracter filozofic,spiritual si stiintific.Intelegand de fapt ce este acel Dumnezeu despre care credem sau nu ca exista, poti intelege si procesul reincarnarii.Pentru mine,acest proces al reincarnarii mi-a dat explicatia necesara de a intelege inechtatea din lume.Numai aceasta reincarnare imi explica mie de ce exista atat de multa inegalitate pe Pamant.Am inteles ca ceea ce numim noi Dumnezeu este o Inteligenta Suprema ce penetreaza absolut tot ce exista in Infinit.In acelasi timp am inteles ca este complet gresit sa ne imaginam ca Dumnezeu ar fi o entitate ce sta cu ochii pe toata umanitatea,sau pe toate fiintele existente, judecandu-ne daca actionam corect sau nu.Tot prin propria-mi intelegere am ajuns sa gandesc ca procesul reincarnarii ar fi un proces ce ni l-am indus singuri ca o necesitate pentru a ne apropia de perfectionare. Proces ce poate dura vieti nenumarate. Asa cum spune Razvan,exista acum o multitudine de informatii si carti care,depinzand de nivelul fiecaruia de intelegere,poate sa ne aduca lamuriri despre acest proces si despre existenta noastra dincolo de viata in societatile fizice.
  Nu mai lungesc prea mult,cred ca am incercat sa explic ceva din felul meu de a intelege aceste notiuni care framanta omenirea de veacuri.
  Sa aveti o zi buna.

   
 3. A te cunoaste pe tine insuti , sa fii atent , la toate transformarile ,care se petrec in viata ta …Este exact ca si cum ai urmari…curgerea unei ape , de la izvor…si pana .. nu poti stii!…Asemeni apei curgatoare , existenta noastra , trece prin diferite etape … Placute …si mai putin placute ….
  Niciodata nu va trai nimeni sentimentele tale …emotiile …vibratiile ….Sunt singurele care iti definesc UNICITATEA ….
  …Intr-un moment de liniste ,profunda …trag cortina …dintre lumi…si ma furisez …printr-un loc ,secret …in Atelierul de Creatie …al Lumii……
  ………………………………………………………………………….
  …in legatura cu mama mea …Si-a prezis ,anul, luna si ziua …inclusiv a specificat ..ziua de luni… cand va fi inmormantata .. ..cu ceva ani inainte .
  ,…spiritul ei ne-a salvat …eram cinci persoane in masina …plus cosciugul.. …Masina a fost la cativa cm…de a sari de pe podul din Colentina …iar aproape de localitatea unde trebuia sa ajungem. …am avut pana pe dreapta …la ambele roti…
  …Concluzia , : …sa credem in mesajele primite din Univers …sa le dam atentie …pentru ca acestea …descifrate ne vor imbunatati viata …
  ..Suntem UNICI…..TREBUIE SA NE SCHIMBAM METODA DE INVATARE !sa vedem care au fost ,,erorile ,,…acestui HAOS in care se gaseste Planeta … .sa ne incarcam fisierul mintii …cu lucruri noi… care ne vor deschide ALTE USI spre O VIATA …pe care numai in visele noastre …o traim…
  …Am venit Aici pe pamant sa Invatam ,,sa vibram,,…impreuna cu Ritmul Universului…REINCARNAREA este CEVA REAL ….
  Si as putea continua la nesfarsit …
  Razvan , Multumesc mult pentru timpul pe care ni-l daruiesti neconditionat ,( sunt o cititoare fidela a Filei de Lumina )
  …Fenomenul Valentina este un caz fericit ..Cred cu toata taria ca cele relatate sunt reale …
  Sunt multe alte ,, fenomene ,, care nu au avut sansa sa gaseasca persoana potrivita care sa o faca sa straluceasca ..
  Va citesc toate comentariile , sunt alaturi de voi …O seara asa cum va doriti ! :)

  .

   
 4. Buna ziua , nu am putut vedea materialul dar e mai putin important…
  Am citit cartea ,,Fenomenul Valentina ‘’ acum ceva vreme in urma…si am gasit-o interesanta…Nu pot spune ca tot ce e scris acolo , am luat de bun sau adevarat dar sunt cateva aspecte demne de luat in seama…In general eu sunt mai sceptic…nu ,,inghit ‘’ orice gogorita pe nerasuflate….Ca o parantza as intreba daca din toti cititorii – navigatori pe acest site nu exista nimeni care din intamplare sau nu a fost si a vazut cu ochii sai …acest ,,fenomen ‘’ …??
  Ca un posibil raspuns pentru Gabriel si nu numai…Eu vorbesc din experienta mea si nu din ce as fi citit prin …cele carti.Abia dupa ce am trait unele experiente mi-am pus intrebarea …Ce se intampla de fapt…?
  Eram un pusti , cand am avut primele …cum sa le zic..treceri bruste si inexplicabile in ceva ce era atat de real ca nu intelegeam ce e cu mine…
  Totul incepea cu o usoara durere de cap…imi pierdeam constiinta – dar asta dura cateva secunde – aici…zece poate cel mai mult…Dar eu ma trezeam undeva …in alte locuri si timpuri…Vedema locuri si oameni …dura destul de mult casa inteleg cam si pe unde ma aflam….Revenirea se facea la fel de brusc si fara …,,preaviz’’…Totul era confuz si mai ales incercarile mele de a povesti celor apropiati ce se intampla…Ai mei – normal – m-au carat pe la doctori…fara nici un rezultat…Mult mai tarziu am ,,invatat’’ sa spun asa …sa contolez cumva aceste ,,treceri’’…toate se faceau in trecut…Mai nou am invatat sa ,,trec ‘’ in viitor al meu desigur…Dar nu a fost …bine. Cu o ocazie de aces fel , am influentat putin viitorul meu …si am primit un avertisment sever…Rezultatul a fost ca da , demersul meu a fost facut si am beneficiat de asta …Dar am inteles ca poate fi si altfel ….
  Despre suflet si reincarnare…Exista undeva …numiti-l cum vreti …Univers , eter , neant…O matrice baza. O energie care e statica…Adica acolo este si va fi mereu..Ea se divide . Diviziunile reprezinta parti ale sufletului , ale acelei matrice baza….Ea se poate divide in doua sau mai multe parti …Aceste parti se vor incarna pe Pamant. Pot de asemenea sa fie mai multe diviziuni in acelasi timp….dar nu mai mult de patru…De aceea poti ajunge sa iubesti un ..catel cu atata pasiune ( face parte din sufletul tau..) la fel sunt barbati si femei care se iubesc si se inteleg inca din prima clipa a existentei lor pana la capat…
  Locul acelei matrice – energie , se afla pe un anumit nivel , nivel care se va schimba o data cu trairile noastre succesive si in acelasi timp cu acumularea de energie – aici pe Pamant .Energia acumulata poate fi pozitiva sau negativa nu e o conditie asta….Exista de asemenea si un loc denumit ,,Stiinta lumii ‘’ sau ma rog eu asa am inteles-o…E o enorma baza de date…baza de care se ingrijesc niste fiinte tare curioase…Acolo e toata stiinta lumii de la inceputuri…
  Incerc sa nu deviez sa crede-ti cumva ca ..bat campii…La moartea fizica , sufletul se reintregeste . acolo in matricea aceea , si asteapta pana se reintorc toate partile care au fost divizate…Se face …ridicarea sau ..coborarea – cum am mai spus….Apoi se reia procesul de divizare. Daca energia acumulata e pozitiva – doar doua parti se vor reincarna….daca e negative se ajunge pana la patru…Telul e acela ca trebuie sa ajungem la nivelul cel mai superior de unde cu adevarat vom pleca acasa….Unde acasa …e alta poveste si deja sper sa nu ma crede-ti pe mine …plecat cu ,,sorcova’’…
  Sa aveti o zi buna.
  Ps. Daca vreti dovezi…nu am cum , si nici de ce,convinge pe nimeni.Ve-ti afla singuri asta…si va ve-ti aminti de ce ati citit acum …aici.

   
  1. Nota 10 plus! cu multumiri si recunostinta de la un alt „plecat cu sorcova”. Drum bun, pace, lumina si iubire pe drumul spre Acasa.

    
 5. Am intrat in Era Varsatorului….Se spune despre aceasta Era ,ca va fi Epoca de aur a Umanitatii,va aduce dupa sine o noua stare de spirit ,va avea loc o regenerare spirituala ,va fi Era Armoniei Universale care va genera solutii creative pentru problemele umanitatii .
  Orice pas inainte , oricat de mic ar fi , inseamna PASUL CEL MARE …..,,Pic cu pic se face marea
  MATRICEA DIVINA nu intelege decat LIMBAJUL SENTIMENTULUI…..
  Einstein catre Bohr:„Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul!„;
  Bohr catre Einstein:„Nu-i mai tot spune lui Dumnezeu ce sa faca!„… :)

   
 6. Va multumesc, domnule Razvan.
  Nu am vreme sa raspund fiecarui comentariu asa ca ma voi rezuma doar la cel oferit de dvs.

  „Sufletele noastre sunt evident perfecte, dar pentru a se intoarce la sursa, pentru unii Dumnezeu, pentru altii alte denumiri, au nevoie de a experimenta si a invata. De ce? Foarte simplu, pentru ca asta este scopul pentru care am fost creati. Ca sa traim si sa experimentam ceva ce nu se poate trai si invata in alt mod”
  1) Din punctul meu de vedere, vorbind despre „spirit-suflet”, nemurirea naturala a sufletului, reincarnare si Dumnezeu, nu putem accepta ca sursa crearii sau a emanatiei sufletului (sau spiritului), pentru unii sa fie Dumnezeu, pentru altii sa fie altceva sau altcieneva.Sufletul nu poate avea decat o singura sursa. Iar in contextul discutiei noastre nu poate fi decat Dumnezeu.
  2) Daca sufletul este o creatie, chiar daca aceasta creatie este opera lui Dumnezeu, in nici-un caz nu poate fi privit ca parte din Divinitate.
  Ar insemna ca Divinitatea sa-si creeze propriile-I componente. Ceea ce ar duce, fara doar si poate, la concluzia ca Dumnezeu nu este desavarsit in Sine. Iar daca Dumnezeu nu este desavarsit, atunci nu este Dumnezeu.
  3) Daca sufletul este o emanatie a Divinitatii, altfel spus, este o „prelungire” a Ei, avem doua aberatii:
  a) unde se poate gasi o asemenea „prelungire” a Divinitatii daca, cu totii suntem de acord ca Dumnezeu este omniprezent (???) si
  b) ce sau cine poate face ca o „prelungire” sau o emanatie a lui Dumnezeu sa ajunga la un moment dat sa fie atat de nedesavarsita incat sa necesite milioane de reincarnari cu scopul ca prin toate acestea, spiritul-emanatie din Dumnezeu, sa se desavarseasca si sa se poata reintegra in „Absolut”?

  Dvs. afirmati in continuare:
  „Pe masura ce evoluam, ne apropiem de sursa, iar in final, ne contopim cu ea aducandu-i tot ce am trait vreodata”
  Cu ce scop ii aducem toate acestea lui Dumnezeu (sau „sursei”)? Ca sa-L desavarsim prin aportul nostru sau pur si simplu doar sa-L informam de ceva ce nu stie? Indiferent ce varianta am alege, ambele implica nedesavarsirea lui Dumnezeu si deci, desfiintarea Lui.
  Un Dumnezeu nedesavasit, un Dumnezeu imperfect, nu este Dumnezeu!

  „Problema cea mare este ca pe Pamant sunt suflete de un anumit nivel, iar chiar si cele mai evoluate suflete mai au inca mult pana la unirea cu Dumnezeu. Deci, chiar si cei mai evoluati oameni pot sti ce se petrece pana la un punct, dupa care nici sufletele lor nu mai au acces.
  Sunt destule carti pe aceasta tema unde sunt explicate extrem de clar toate aceste lucruri.
  Faptul ca dvs. nu credeti nu afecteaza cu nimic adevarul”
  Stiu si eu ca necredinta nu afecteaza adevarul. Numai ca, Adevarul trebuie sa fie atat de logic si autentic incat nici o intrebare sa nu-l poata gasi fara raspuns si sa nu-l poate dovedi ca mincinos, desfiintandu-l.
  Nu gasesc potrivit sa ma trimiteti la carti. Adevarul nu sta pe carti ci pe firescul lucrurilor, pe logica si coerenta lor.
  Cartile sunt scrise de indivizi vizibil interesati sa castige de pe urma lor. Adevarul nu se bazeaza pe carti. Si nu cartile ne reveleaza Adevarul.
  („Vai de omul care se increde in om si se bizuieste pe un muritor!”)

  „Evident, argumente in favoarea teoriei reincarnarii sunt nenumarate, iar cele impotriva ei sunt numai de ordin dogmatic (pentru ca in cartile sfinte scrie altceva) si nicidecum de natura logica”
  Eu afirm contrariul: Argumente pro filozofia reincarnarii nu exista. Exista sarlatani care pot sa povesteasca fel de fel de basme babesti,
  exista indivizi interesati sa traiasca din propovaduirea acestor filozofii, propovaduire pe care o fac in diverse forme (carti, articole, emisiuni video, materiale propagandistice, etc, etc). Totul se bazeaza pe povesti si pe naivitatea celor care le cred.
  Am in siteul meu (mai sus mentionat, nu-l mai renumesc aici pentru a evita parerea ca ii fac reclama intr-un spatiu care nu imi apartine)
  pe cineva care este adept al filozofiei nemuririi sufletului si al reincarnarii acestuia. In urma cu cca un an, i-a murit mama la care tinea foarte mult. Si astazi continua sa se intrebe, public si in propriile-i ganduri: „Unde este mama mea…daca exista undeva, ea stie cat am iubit-o. De ce nu-mi spune nimic, de ce nu-mi da macar un semn ca ii este bine sau ca ii pasa de mine??? Sute de intrebari fara raspuns.
  Sa se vina la un astfel de om cu bla-bla-bla-uri despre sufletul care traieste undeva, asteapta pe niste trepte de lumina…sau s-a reincarnat in cine stie ce oratanie din ograda nu stiu carui taliban care tocmai se va gandi sa o puna in tigae saptamana viitoare sa o dea copiilor sa o manance (trebuie sa recunoastem: se poate si astfel de reincarnari!)…mi se pare de-a dreptul degradant.
  Daca sufletul este nemuritor iar dupa moartea „carcasei” (asa cum vad ca se exprima aici credinciosii in reincarnare) acesta se duce in „sferele inalte”, cum de isi permite sa fie atat de nepasator fata de suferinta creata de „moartea carcasei lui omenesti” si nu are macar un ochi pentru cei ramasi cu inimile sfasitate de durere?

  „Logica nu este contrazisa in niciun fel de reincarnare”.
  Spuneti ca nu este contrazisa logica de filozofia reincarnarii. Dar nici chiar dvs nu mi-ati raspuns la intrebarea de aseara!
  Ce sa inteleg, ca nu stiti raspunsul sau ca il vedeti lipsit de logica si nu mi-l oferiti?
  Eu il astept in continuare!

  „Problemele care apar sunt ale celor care nu inteleg pe deplin procesul si care exprima aceste lucruri intr-un mod confuz sau neadecvat. Daca i-ati urmarit pe acestia intr-adevar s-ar putea sa gasiti multe aberatii.
  Pentru a testa teoria e suficient sa va duceti la un specialist care sa stie sa practice hipnoza si va va ridica bariera, astfel incat sa va aduceti aminte din vietile dvs trecute. Daca este o persoana serioasa va inregistra intregul proces si vi-l va pune la dispozitie pentru a nu crede ca aceste idei v-au fost inoculate intr-un mod arbitrar”
  Domnule Razvan, o aptitudine sau o capacitate pe care o au doar cei initiati, nu este aptitudine. Aceea este sarlatanie.
  Aptitudinile omenesti ne sunt comune tuturor. Cand cineva afirma ca are altceva decat au toti ceilalti oameni, acela, fie minte cu nerusinare
  fie se afla in relatii oculte cu entitati malefice iar acestea il folosesc ca medium in scopul de a-i amagie pe cat mai multi.
  Ce Dumnezeu este acela care isi lasa fiii pe mana unor sarlatani, sa le spuna acestia trecutul si cam ce au facut bine si ce au facut rau in presupusele vieti anterioare? Ii era greu lui Dumnezeu sa ne lase noua posibilitatea sa stim ce am facut bine si ce am facut rau in vietile precedente, si astfel sa ne putem corecta…
  asa cum orice elev ramas repetent are posibilitatea sa stie la ce materie a invatat bine si la care materie nu a invatat in anul precedent pe care tocmai l-a pierdut?

  Sa aveti o noapte frumoasa!

   
  1. Domnule Gabriel S.
   Dumneavoastra de fapt nu cautati adevarul ci vreti sa va impuneti punctul de vedere.
   Evident ca toate intrebarile dvs au raspuns insa nu-l veti accepta nici daca ar fi clar ca lumina soarelui.
   Sincer, chiar doriti sa va raspund la toate intrebarile sau intram intr-o dezbatere fara final?
   Exista doua optiuni pt dvs. pentru a nu crede in reincarnare.
   1 Sunteti ateu si nu credeti nici macar in existenta sufletului. – lucru putin probabil conform celor scrise de dvs.
   2. Faceti parte dintr-o confesiune ce este convinsa ca adevarul ei este suprem si raspunde la toate intrebarile.
   In amandoua cazurile raspunsurile mele logice nu v-ar satisface intrucat credinta dvs se afla in inima nu in minte.
   Prin urmare, ma gandesc, ca cel mai bine ar fi ca sa credeti dvs. in ceea ce doriti, si sa-i lasati si pe ceilalti sa creada in ceea ce doresc. A-ti impune credinta ta cu forta nu reprezinta un lucru demn de admirat.
   Si ca sa vedeti ca nu ma feresc de o dezbatere voi comenta doar la un singur punct, si anume raspunsul dvs. legat de hipnoza.
   „Domnule Razvan, o aptitudine sau o capacitate pe care o au doar cei initiati, nu este aptitudine. Aceea este sarlatanie.
   Aptitudinile omenesti ne sunt comune tuturor. Cand cineva afirma ca are altceva decat au toti ceilalti oameni, acela, fie minte cu nerusinare
   fie se afla in relatii oculte cu entitati malefice iar acestea il folosesc ca medium in scopul de a-i amagie pe cat mai multi.”

   In primul rand este de-a dreptul hilar ce spuneti dvs. Daca sunteti atat de minunat de ce nu va duceti sa interpretati o sonata sau o arie de opera direct la Scala din Milano? Adica si dvs aveti aptitudinea de a canta cu voce de tenor. :) sau poate ca tablourile pictate de dvs sunt mai bune ca ale lui Leonardo?
   Da domnule trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca nu toti oamenii sunt la fel, in gandire, in aptitudini, in initieri, si in multe altele. Aici nu e vorba de necuratul sau de entitati malefice. Este hilar, zau asa.
   Apoi, dvs. nu ati inteles sau nu cunoasteti chiar nimic despre hipnoza? A fost studiata aceasta tehnica de sute de ani. Cercetatorii au date exacte asupra acestei stari a constiintei. O puteti gasi chiar si in tratatele de medicina. Daca nici acestea nu au logica, atunci cu siguranta trebuie sa fie vreo entitate malefica la mijloc. :)
   Ca sa va spun mai exact. Cel care hipnotizeaza este un om ca oricare altul, doar ca si-a dezvoltat aceasta abilitate. Conform studiilor medicale, peste 80% din oameni pot hipnotiza. Evident, pentru a reusi trebuie si antrenament. Ceea ce unii au facut. Ca la orice, unii sunt mai talentati si mai buni decat altii, dar asta nu are importanta.
   Ideea este ca prin hipnoza facuta de oricine se poate face o regresie temporala. Iti poti aduce aminte de intamplari de mult uitate din copilarie etc. De asemenea s-a constata ca iti poti aduce aminte si de intamplarile din viata sau vietile anterioare.
   Aici apar doua probleme:
   1 Amintirile sunt false si au fost sugerate (induse) de hipnotizator.
   2 Amintirile sunt reale.
   Pentru a se elimina orice ambiguitate se recomanda inregistrarea sedintei cu un reportofon sau chiar cu o camera de luat vederi. La inregistrare, veti vedea cu ochii dvs. ce a spus hipnotizatorul si ce ati raspuns dvs. Veti vedea daca incearca sa va pacaleasca sau nu.
   Deci, cel mai simplu este sa incercati singur si veti avea raspuns la intrebarile dvs.
   Totusi, va sfatuiesc ca in cazul in care faceti acest lucru si va „converiti” la cei care cred in reincarnare, sa va feriti sa incercati sa-i fortati, sa va accepte ideile, pe cei care nu cred.
   O zi minunata sa aveti!

    
  1. Domnule watcher,
   Rating-Widget se cheama pluginul de care ati intrebat.
   Daca dvs. suteti autorul acelor clipuri minunate de pe Youtube tin sa va felicit si sa va multumesc.
   O zi minunata sa aveti!

    
   1. Multumesc pentru informatie.
    Va asigur ca aprecierile sunt reciproce.

    Daca aveti idei unde as putea ajuta ma puteti contacta pe adresa de email.

     
    1. Idei am multe, si un ajutor de la cineva ca dvs. este intotdeauna un dar special.
     Va voi contacta cu siguranta, si, poate ne putem chiar si intalni.
     O zi minunata va doresc.

      
 7. Gabriel, atat Razvan cat si ceilalti s-au straduit (chiar prea mult) sa iti explice unele lucruri. La tine problema este simpla. Iei in brate, in mod excesiv, doua expresii : „logica” si „sarlatanie”. Dar esti sigur ca logica ta e cea corecta? Si nu cumva logica asta ti-ai format-o din informatii pe care le-ai gasit tot din niste carti ? Sunt sigura ca da. In astfel de discutii sa stii ca logica nu poate sta pe primul loc. Pentru ca noi nu cunoastem Adevarul Absolut in intregime. Si atunci trebuie sa lasam loc si inimii ‘sa gandeasca”, sa simta.
  Sunt foarte multe lucruri pe care nu le accepti si le numesti cu inversunare „sarlatanii”. Nu contest ca lumea e plina de sarlatani, dar din nou, esti sigur ca ii etichetezi in mod corect pe cei care nu au de a face cu asa ceva? Ii plangi pe naivii care se lasa pacaliti de impostori si automat consideri aceasta situatie ca fiind „rea”. De ce? Poate asta este una din lectiile lor de viata care-i va ajuta in evolutia lor. Nu-ti critic felul cum gandesti deoarece gandesti exact de pe treapta pe care te afli. Si aici nu e absolut nici o problema, toate la timpul potrivit. Eu iti respect parerile chiar daca nu sunt de acord cu ele. Respecta si tu parerile altora, nu le critica si nu incerca sa ti le impui pe ale tale. Ia exemplu de la Dalai Lama care insoteste fiecare idee emisa cu expresia „aceasta e parerea mea”.
  Iti doresc o zi minunata!

   
 8. Eu cred ca marele castig al acestui site este ca au loc pareri diferite. Ca exista sansa ca fiecare sa isi manifeste parerile si astfel sa isi aduca argumentele sale. Provenim din medii diferite, avem experiente de viata diferite, am trecut fiecare prin fel de fel de evenimente care ne-au marcat existenta si care ne-au pus sub semnul intrebarii toate cunostintele la un moment dat. In fata vietii a atator schimbari ne cautam un echilibru si o valoare . Cand societatea moderna tehnologica a dat totul peste cap prin prisma faptului ca ne-a relevat foarte multe informatii in termen scurt – unii ne-am adaptat altii nu. Suntem in acelasi timp si fiintele biologice si fiintelele care si-au creat un mod de viata superficial-virtual si avem probleme de adaptare a unui sistem de valori. Cautam stiinta strabunilor care se pare este stiinta vietii si dorim sa o adaptam la realitatea nostra considerand ca asta ne va da puteri supranaturale. La asta contribuie foarte mult si industria IT si filmele americane cu eroi cu capacitati fantastice. Creierasul nostru a cam luat-o razna si nu realizam ca acela este film sau joc. In realitate ceea ce facem zilnic are gradul sau de valoare, inteligenta, spiritualitate. Cartile ne dezvolta imaginatia si ne pun noi intrebari, suntem supusi maipularilor de orice fel pentru a face ceva .. de la a deveni consumatori de la un produs pana la orice…. oare ne mai gandim ? Mai avem timp sa ne cunoastem pe noi si sa facem ceea ce real ne este util in fiecare zi in relatia cu ceilalti …. sau consideram ca noi avem toata stiinta lumii si suntem mai motivati la a avea orice comportament ? Apoi multa lume vrea sa isi castige existenta usor si sa traisca in lux fara vre-un efort – asa ca manipularea poate avea orice forma cui i se potriveste si gaseste persoane care o accepte. E mai usor sa fii condus deoarece nu ai nici o responsabilitate fata de consecinte si poti fi vesnic nemultumit – altul a facut, altul a decis, altul oricum ma iarta, altul e treaba lui sa faca, altul – societatea, politicienii, vecinul, parintele, copilul, preotul,terapeutul, medicul, oricine. Si este mai simplu sa fi codependent financiar de munca altuia decat sa participi activ la ea. Iar unii vor neaparat sa fie lideri si pentru asta fac orice curs, scoala si invata tehnici de manipulare de a convinge. Dar si ei sunt de fapt manipulati pentru a manipula pentru interesele de grup ale altora – trebuie sa fii un vanzator de ceva: produse, servicii, doctrine, dogme. Trebuie prin manipulare sa fii cel mai bun vanzator de orice. Si fiecare de fapt in relatia cu ceilalti face un schimb de ceva. Acum cel mai bine platit domeniu este IT – crearea de illuzii si forme de manipulare si control virtual prin internet. Apoi industria razboiului, industria farmaceutica si industria sexului cu toate serviciile conexe.. Sunt cele mai rentabile.S-a constatat ca o forma de manipulare colectiva si obedienta este religia si atunci si aici cei ce se ocupa de acest domeniu sunt foarte bine finantati – imaginea si regia conteaza. Accesul la foarte multa informatie si comunicare a facut ca multe sisteme de valori sa fie bulversate si acum trebuie sa ne reorientam. Dar toti traim in realitate si suntem conditionati de existenta zilnica unde facem din ce in ce mai mari eforturi ca sa ne-o asiguram. De peste douazeci de ani de deschidere a granitelor tinuti ca un arc strans multi au explodat in extrem – acum suntem intr-o perioada istorica care ne obilga sa ne echilibram si sa ne armonizam. Avem totul la dispozitie si de fapt nu mai stim care este de fapt valoarea si trebuie sa ne asumam raspunderea propriilor fapte si decizii care multora nu ne/le place … dar astia suntem. Acest site ne ofera sansa cred eu sa ne exprimam pareri si idei si mai ales sa invatam sa comunicam intre noi chiar daca gandim cu argumente diferite. Este si asta o lectie de viata si de a invata toleranta si de ne accepta diversitatea. Cu respect.

   
 9. Ce valoare are cunoasterea care face sa dureze confuzia ? Ce valoare au competentele
  tehnice si industriale daca le folosim ptr. a ne distruge unii pe altii ? Ce semnificatie
  are existenta noastra daca naste violenta si intristare?
  A negocia viata in schimbul supravietuirii economice nu inseamna libertate. Libertatea
  este eliberarea atat de frica cat si de supravietuire.
  Din pacate, Teama si Ignoranta sunt primele blocaje care ii impiedica pe oameni sa urmeze
  drumul corect. Ei se agata de vechile lor obisnuinte, care devin astfel lopata cu care isi sapa
  singuri mormantul !
  Unii se autoprogrameaza la involutie prin actiunile, cuvintele si gandurile lor.
  Fiecare decide ptr. propria sa viata.

   
  1. Am postat ceva la moment asa ca acum incerc sa va raspund doar dvs.
   In sustinerea a cea ce ,,povestesc ‘’ eu vine si dovezile – studiile facute de oameni de stiinta , doctori din intreaga lume , curiosi si incitati de aceasi tema.
   Asta face parte din competentele tehnice de care dispunem pentru a masura sau intelege ceva ce cu o simpla privire nu se poate…Cunoasterea creaza confuzia deoarece dovezile sunt inca firave si …puternic combatute de un intreg sistem …Sistem interesat pana la paroxism de a pastra dogma si ideile aducatoare de profit si avantaje inimaginabile pentru restul oamenilor….
   Ignoranta creaza confuzia …Stare intretinuta de acest sistem. Cand lucrurile sunt confuze , a manipula o idée …o multime …sau un intreg popor devine o joaca.
   Libertatea e relativa . Nu exista libertate absoluta . Cel putin aici . Totdeauna vom depinde de ceva …Ceva ce face parte din fiinta noastra dar care se afla undeva dincolo de noi….O simtim , fiecare din noi simte asta , dar neavand certitudinea cautam repere….Traim viata aceasta constienti . De fiecare depinde cat si in ce fel o traim…Cu ce plecam din aceasta viata , influentam viitoarea noasta evolutie ( sau involutie…)
   Sa aveti o zi buna…

    
 10. Dragi prieteni,Imi place sa va urmaresc ,dar intervin mai rar ,Doar atunci cind cred ca e absolut necesar.In legatura cu spusele domnului Gabriel,cum ca sufletul nu poate fi o parte a divinitatii.De unde a ajuns dumnelui la acesta concluzie nu stiu….DAR …daca ar citi o carte pe care o are aproape oricine in casa ,fie intelectual ,fie taran ar incepe sa i se deschida calea spre adevarata cunoastere…In BIBLIE la psalmul 81 se spune”DUMNEZEI SUNTETI TOTI SI FII AI CELUI PREA INALT „….Ce parere aveti??? Si acest lucru nu-l spun numai crestinii ,ci si orientalii si musulmanii,care sunt siguri ca toti suntem scintei divine…E adevarat ca mai sunt f. multe de spus si ca in drumul spre sursa mai ne abatem, mai o luam pe false poteci,pt. ca Dumnezeu ne-a dat libertate deplina…Depinde de multi factori…
  Si tot la psalmul 81 se spune in continuare,oarecum cu tristete (,ca nu ne putem pastra divinitatea-uneori) „Dar voi ca niste oameni muriti…”
  DAR VOI CA NISTE OAMENI MURITI>>>”
  Au trecut multi ani pina am inceput sa citesc cu atentie sfinta carte …Multi arunca cu pietre , dar sunt sigura ca nu au citit nici 3 pagini…darmite sa meditezi…Greu, dar f. frumos… Vorba domnului Razvan ,fiecare sa creada ce vrea.

   
 11. Iubeste si slujeste.
  Aceasta este lectia pe care trebuie s-o invatam.
  Ceea ce am vazut aici este absolut superb.
  Nu voi comenta nimic pentru ca nu este nimic de comentat.
  Ma bucur doar enorm ca nu sunt singura si ca mai sunteti atat de multi cautatori!
  Ma bucur ca ne putem privi impreuna pentru a vedea fiecare in ce stadiu al evolutiei am ajuns.
  Accept puntul de vedere al fiecaruia si ma bucur .
  Sa ne bucuram impreuna de drumul parcurs , de ceea ce a fost si de ceea ce va veni pentru fiecare dintre noi .
  Ramaneti in lumina!
  Va multumesc!

   
 12. Draga Carmen,
  Ce frumos vorbesti si gindesti !Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa ne binecuvinteze pe toti !Asa sa fie ,sa ne bucuram impreuna,indiferent de credinte !!!

   
 13. Cine are sau nu, dreptate este irelevant… cred că ce contează mai mult este să fim deschişi la minte şi să admitem că ar putea totuşi exista posibilitatea ca şi altceva în afară de ceea ce percepem acum ca fiind adevărat şi ceea ce constituie experienţa noastră de zi cu zi să existe… să ne amintim că acum nu prea mult timp omenirea credea că Pământul este plat… pentru a descoperi un ceva anume trebuie să dispunem de instrumente specifice, interioare sau exterioare fiinţei noastre, care să permită ca această descoperire să aibă loc. Însăşi atitudinea de a fi deschis spre a admite că ar mai putea exista şi altceva este ceea ce ne va duce mai departe spre ceea ce am ales să experimentăm fiecare dintre noi. Dacă ceva anume nu poate fi demonstrat ştiinţific încă, aceasta nu înseamnă neapărat că acel ceva nu există, deşi ştiinţa a făcut unele progrese în domeniul interacţiunii conştiinţei cu materia, spre exemplu. Este vorba despre informaţie. Totul este logic şi are sens în univers, dar trebuie să admitem că este posibil să nu deţinem încă, toate informaţiile. Ar fi logic, spre exemplu, ca A+B+C să facă D. Dar dacă noi nu suntem conştienţi că C există, atunci bineînţeles că pare o aberaţie ca doar A+B să facă D… când vom dispune de mijloacele necesare pentru a descoperi şi C, atunci totul va căpăta dintr-o dată sens. Până atunci însă, păstrăm o atitudine deschisă, altfel, dacă suntem încăpăţânaţi să credem că A şi B este tot ceea ce există, nu vom recunoaşte niciodată C-ul……

   
 14. Draga Razvan, inca o data Multumesc! Multumesc toturor sufletelor minunate care isi fac timp sa imparta din lumina lor cu toti ceilalti

  Lumea se trezeste, unii ne am trezit, unii inca dorm, dar toti respiram acelasi aer, venim si plecam din acelasi loc, unii cu ochii deschisi, unii cu ochii inchisi altii aparent orbi… Fiecare cu ritmul lui, cu drumul lui, cu lectiie lui dar toate fac parte din intreg
  ” The dark is the absence of light” ” The cold is the absence of heat”
  „The warrior who knows his path doesnt need to prove the other is wrong”

   
 15. D-na Valeria va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase , insamna mult pentru mine.
  Din inima va intorc binecuvantarea , care spusa din suflet este mult mai mult decat o urare.
  Suntem unitate in diversitate , o lectie uitata demult de oameni.
  Atunci cand vom fi destui care sa-si aminteasca aceasta , cursul existentei noastre se va schimba.
  Cu drag va spun tuturor , ramaneti in lumina!

   
 16. buna ziua
  ma puteti indruma cum sa iau legatura cu dna garlea valentina?? multumesc
  un mesaj pe mail ar fi binevenit :)

   
 17. Frumos şi simplu vorbeşte doamna. Aş vrea să ştiu şi eu ce destin am avut, am şi oi avea, mă frământă neştiutul şi lumea asta şuie n care trăim…
  Mi e greu să cred că fiecare are o misiune, că dumnezeu există, că dumnezeu ne trimite aici să fim criminali, mămici, cerşetori, mai ştiu eu ce? … Ne vrea fericiţi sau chinuiţi?… Şi cel mai mult, aş vrea să ştiu ce au căutat două persoane in viaţa mea. De m au schimbat cu totul…
  Puteţi lăsa o adresă de email? Aş vrea să ştiu dacă doamna imi poate răspunde la aceste lucruri…

   
 18. Buna
  As dori sa iau legatura cu doamna Valentina, cine stie daca mai lucreaza in clinica Medisan din Iasi si are date de contact precise?
  http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top