skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Culorile și ploaia

 

Cu mult timp în urmă, la începutul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea că era cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai importantă, cea mai folositoare, cea mai iubită.
Verdele spuse: “Uitati-vă la iarbă, frunze şi copaci. In mod evident vedeti şi voi că sunt cea mai importantă culoare. Sunt culoarea vietii şi a speranţei. Uitaţi-vă în jur şi o să vedeţi că sunt peste tot”.
Albastrul l-a întrerupt şi exclamă: “Gândiţi-vă la cer şi la mare. Apa stă la baza vieţii şi fără mine nu ar exista cerul albastru. Fără mine nu ar exista nimic!”
Galbenul râse: “Eu sunt luminos şi cald, iar tu eşti atât de serios. De fiecare dată când te uiţi la o narcisă galbenă sau la o floarea-soarelui zâmbeşti. Soarele, luna şi stelele sunt galbene, frumuseţea mea este atât de evidentă încât oricine mă vede rămâne uimit.”
rainbow-5251Portocaliul începu să se laude: ” Eu sunt culoarea mâncărurilor sănătoase ce dau putere. Morcovul, portocala şi dovleacul au multe vitamine. Şi atunci cănd portocaliul umple cerul, la răsărit sau la apus, frumuseţea mea este atât de evidentă încât toţi cei ce mă văd se opresc să mă privească cu admiraţie şi uimire.”
Ei bine, Rosul începu să strige: “Eu sunt conducătorul întregii vieţi. Sângele este roşu şi sângele înseamnă viaţă. Eu sunt culoarea pasiunii şi a iubirii.”
Violetul se ridică în picioare şi era foarte înalt. El vorbi dând foarte multă importanţă spuselor sale: “Eu sunt culoarea imperiala şi a regilor. Oamenii puternici întotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii şi a înţelepciunii.”
La sfârşit, cu o voce joasă şi timidă, Indigoul spuse: “Cu greu mă observaţi, însă deşi sunt tăcut, fără mine nu aţi fi nimic. Aveţi nevoie de mine pentru echilibru şi contrast şi pentru linişte interioară.”
Argumentarile au continuat, fiecare culoare în parte lăudându-se, ridicându-se în slăvi şi certându-se. Fiecare în parte considera că este perfecţiunea întruchipată. În timp ce se certau din ce in ce mai tare, un fulger puternic lumina cerul. Începu să tune şi să plouă cu găleata. Culorile tremurară de frica şi se strânseră în braţe pentru a se linişti şi proteja una pe alta.
Apoi ploaia începu să vorbească: “Voi, culorilor, sunteţi atât de nesăbuite. Vă certaţi care este cea mai bună, fiecare încercând să fie deasupra celorlate. Nu înţelegeţi că fiecare în parte aţi fost făcute cu un scop special, Curcubeufiecare este unică şi diferită? Luaţi-vă de mâini şi urmaţi-mă!”
Făcând ce le spuse ploaia, culorile se apropiară şi se luară de mâini. “De acum încolo”, zise ploaia, “când plouă, fiecare dintre voi se va întinde de-a lungul cerului într-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al păcii şi al speranţei.”
Astfel, oameni buni, de fiecare dată când ploaia curaţă pământul, căutaţi un curcubeu pe întinsul cerului.
Când apare, ţineţi minte că fiecare dintre voi este special.
Lăsaţi culorile curcubeului să vă reamintească să vă apreciaţi pe voi înşivă şi pe cei din jur!

Autor: necunoscut

A-aparut-File-de-Lumina

Comentarii (24)
 1. Frumos.! Minunat.!!! Adevarat.!!! Fiecare culoare are rolul si farmecul sau,iar curcubeul..e intruchiparea perfectiunii…a pacii..si-al sperantei…de mai bine..!!! Multumim.!!!

   
 2. R O G V A I V – celebra formula a culorilor din frumosul Curcubeu- a fost prima mea lectie despre culori. Armonia lor , insa , trebuie sa se rasfranga asupra oamenilor…Oamenii trebuie sa inteleaga , ca indiferent de sex, varsta, natie, zona geografica, nivel de cultura sau bogatie , ei trebuie sa fie in armonie, precum aceste culori , care ne guverneaza viata !

   
  1. Oamenii sunt unici, precum culorile. Impreuna sunt mai puternici si mai rezistenti, dar trebuie sa fie uniti si sa existe un liant magic – dragostea.
   O zi minunata!

    
 3. Daca o ploaie le-a fost de ajuns Culorilor sa-si tempereze Orgoliile si sa formeze Curcubeul ….oare noua Oamenilor ce ne trebuie sa ne temperam Orgoliile si sa Constientizam ce Fiinte Minunate suntem si sa incepem sa daramam ” Zidurile Separarii ” dintre noi ? . Consider ca Fiecare dintre noi poate gasi Raspunsul , Ascultandu-si Sinele .Dar ca sa Reusim sa ne Ascultam Sinele……………….

   
 4. Simplu, adevarat, profund. O lectie binevenita pentru OAMENI! Pacat ca prea putini ajung sa citeasca aceste minunate pilde.

   
  1. Nimic nu este intamplator. Fiecare pilda ajunge la cel care are nevoie de ea atunci cand el va avea nevoie de ea.
   O zi minunata!

    
 5. La inceputurile timpului,doar o minte conflictuala crede ca se certau culorile.Vedeti cum si atunci cand autorul vrea sa transmita o invatatura,o pilda incepe cu…cearta?I se pare mai interesant,mai picant.Asa apar si in cartile pentru copii povestiri ale unor intamplari,sau povesti,scenete in care predominant e conflictul.Sa ne mai miram acum de violenta omenirii?Astfel de invataminte au hranit-o.Chiar daca unii ar spune ca e o nimica toata,asa o cearta oarecare,tineti cont ca aceasta se sadeste intr-o constiinta de copil in formare.Chiar daca rasadul pare plapand,fertilizat in continuare mereu si mereu cu astfel de energii duce spre adolescenta,sau tinerete deja la manifestari violente de proportii.Este rodul unei astfel de „educatii”.Putem lua multe,multe exemple de basme (chiar nemuritoare) si daca avem abilitatea de a merge la radacina energiilor ce modeleaza constiintele micutilor,observam cum si prin aceste „pilule” intentia mentinerii unei atmosfere conflictuale in lume cu razbunari,pedepse,vrajba,invidie, si-a atins scopul,iar ratacirea mintilor a luat-o drept valoare educationala.E momentul sa vedem cu claritate cum a fost creata aceasta stare de fapt si s-o inlocuim cu invataturi care cladesc !

   
  1. Imi pare rau sa va contrazic, dar asa este viata, cu bune si cu rele. Daca consideram educatia unui copil si ii prezentam doar partea pozitiva a vietii atunci ar fi pe cat de neadevarat pe atat de daunator intrucat copilul care este crescut intr-un balon nu va fi pregatit pentru greutatile vietii. Majoritatea celor care au reusit in viata au avut multe probleme inca de cand erau mici si au invatat cum sa le depaseasca.
   Apoi, traim intr-o lume bipolara, in care exista lumina dar si intuneric, veselie dar si tristete, lacrimi dar si hohote de ras. Daca nu ai plans niciodata nu vei sti ce este bucuria, daca nu ai stat in tensiune nu te vei putea bucura de liniste.
   Evident, nimeni nu trebuie sa exagereze si sa prezinte copiilor lucrurile macabre, oribile sau negative, dar de aici si pana la a cauteriza orice poveste sau pilda care a stat la baza educatiei copiilor de mii de ani e cale lunga. Daca scoatem zmeii din povestile lui Harap-Alb ce mai ramane? Un print frumos care se duce la o printesa, o ia de nevasta si traiesc fericiti pana la adanci batraneti. :)
   O zi minunata sa aveti!

    
 6. Ce a stat la baza educatiei de mii de ani a dus tocmai la VIOLENTA DE TOATE FELURILE CE DOMINA VIATA SOCIALA DE AZI.

   
  1. Eu sunt mereu impotriva cenzurii, oricat de bine intentionata ar fi. Daca am izgoni toate personajele negative din toate povestile, daca al elimina toate certurile si tot ce poate atinge sensibilitatea cuiva, atunci sunt ferm convins ca efectele ar fi contrare celor pe care le asteptam cu totii.
   Peste tot unde au fost restrictii, cum ar fi prohibitia sau oricare alta, au aparut rezultate absolut ingrozitoare.

    
 7. MULTUMESC Razvan pentru fiecare pilda care ajunge la mine, chiar atunci cand am nevoie de un curcubeu in viata mea. MULTUMESC !

   
 8. Nu crezi ca s-a saturat lumea de sensibilitatea atinsa de certuri?Nu vorbesc de restrictii,ci de o cu totul alta programa de educatie care sa nu mai puna bazele violentei.Deja o astfel de abordare se experimenteaza in unele tari si rezultatele se vad pe acei copii prin bucuria cu care traiesc,prin creativitate,armonie si respect reciproc.La acestia ,violenta este perceputa drept o forma de primitivism pentru ca nu li s-a inoculat conflictul,Lumea iese din dualitate (caracterizata prin certuri,lupte,contradictii,dominare,control,razboaie,etc.);intra in echilibru.Nu mai vrea si nu mai poate ramane pe bratele balantei,a balansoarului, unde e o zdruncinare nebuneasca;trece in punctul de sprijin ,de unde poate intr-adevar fi stapanul a toata realitatea ,creindu-si-o prin sine insusi echilibrat, nemaifiind supusa suisurilor si coborasurilor generatoare de suferinte.Chiar daca toate acestea se mai petrec inca in dualitatea din jur,cel echilibrat doar le observa,dar nu-l mai ating,nu le mai traieste si atunci viata lui e o permanenta bucurie a acceptarii.Pentru aceasta sunt importante semintele semanate in frageda copilarie.LUMEA E INTR-O ENORMA SCHIMBARE IN CONSTIINTA;O CONSTIINTA A ECHILIBRULUI.

   
  1. Sincer, nu cunosc unde se experimenteaza, iar rezultatele nu le pot comenta atata vreme cat nu le stiu.
   In teorie totul este extrem de frumos, dar nu sunt convins ca unui copil i se poate inocula notiunea de frumos, respect si armonie daca nu i se prezinta si „balaurul din poveste”, adica ceea ce este urat, rau, lipsit de respect si nearmonios. Oare de ce in basme invinge intotdeauna binele? Tocmai ca un copil sa invete ce e bine si ce e rau. Daca ii prezinti doar binele atunci nu are termen de comparatie iar viata il va lovi precum un tren cand va ajunge la maturitate. Va fi pus in fata unor lucruri pe care nu le intelege pentru ca nu le-a vazut si nu a auzit niciodata despre ele.
   Apoi, ceea ce spuneti dvs, se refera la o constiinta superiara adusa de intelepciune, total diferita de ceea ce se intampla in sufletul unui copil.
   Practic nu poti sari peste adolescenta si maturitate si de la copilarie sa sari direct la intelepciunea senectutii.
   Ma scuzati ca sunt atat de sceptic insa pur si simplu nu cred ca asa ceva functioneaza oricat de minunat ar suna in teorie.

    
  2. Parerea mea este ca lucica are dreptate, dar vorbeste despre o epoca VIITOARE, cand umanitatea va fi ajuns deja in 4D ca vibratie si evident ca educatia va fi asa cum descrie ea, fara sa mai bagi pe gat copiilor basme dualiste cu feti frumosi si zmei ca sa-i inoculezi cu 3D.
   Razvan are si el dreptate dar vorbeste de situatia CURENTA de umanitate de 3D, profund ancorata in dualism. Ce spune lucica de ce s-a facut prin alte tari ca educatie inaintata sunt din cate stiu eu experimente punctuale cu succes limitat totusi, pur si simplu pentru ca nu pot functiona pe scara larga intr-o lume ce nu le accepta.
   Razvan vorbeste de educatie pe principiul continuitatii istorice, al experientei practice ce survine o data cu varsta. Adica in a doua parte a vietii, eventual, dupa ce esti plin de „cicatricile” vietii traite, reusesti sa te mai desprinzi de cateva tipare 3D pe care ti le-au bagat pe gat prin educatie cand erai mic si vulnerabil…. :) Evident ca este de dorit sa nu fii inghitit de la inceput acele tipare de gandire, vehiculate inclusiv prin basmele astea dualiste.
   Ca sa ajungi din educatia de dualism 3D in cea de 4D descrisa de lucica eu nu cunosc decat doua cai: cea lunga data de progresul continuu, adica in 30 ani o sa fie cu 25% mai bine ca acum si tot asa, ce tine de schimbarea intregii umanitatii de fapt, si calea rapida adica in 10-15 ani sa fie cu 100% mai bine ca acum …. dar a doua varianta cere sa ne „rarim” brusc cu minim 80-90% astia care gandim dualist aici pe planeta :)

    
   1. Pentru cei ce imbratiseaza constient a doua cale ,asa cum ii spui tu,cei 80-90% sunt cu usurinta lasati la o parte,acceptandu-i asa cum sunt.Ei inteleg neputinta datorata educatiei si frica de a iesi din ea (fiind „predata” cu amenintari de pedeapsa si cu „nu se poate) si-si vad in continuare de mersul lor.Ei stiu sigur ca ceea ce fac ei e…”contagios” si ca a forta pe ceilalti este doar vechea metoda care n-a dat si nu poate da rezultate.Nici macar neacceptarea lumii inconjuratoare nu-i deranjeaza;acceptarea lor fata de ceilalti conteaza.Acceptarea nu pote fi pretinsa dinafara si ei cunosc asta (nici nu le-ar folosi daca nu au ajuns la cea launtrica).Tavalugul a pornit si nu mai poate fi oprit de nimeni, oricat s-ar incerca.In curand,cei care „se prind” vor rade de propriile negari si neancrederi de azi.SE NASTE O LUME NOUA ;i-a sosit sorocul !

     
 9. SI TOTUSI ,,POVESTEA ESTE FFFFFF .FRUMOASA ,,,ASA COPIII ,CARE CITESC SAU CARORA LI SE POVESTESTE ,,,ISI DAU SEAMA CA TOATE LUCRURILE SAU CULORILE ,,AU FARMECUL SI FRUMUSETEA LOR ,,,, LUCICA IN MARE ARE DREPTATE,CU VIOLENTA ,, DAR RAZVAN , A PUCTAT EXCEPTIONAL ,,,DIFERENTA
  VA IUBESC ,,,LA MULTI ANI ,,,
  CE FRUMOS TRAIM SI ACUM IN POVESTI

   
 10. O minunata poveste de viata, impletita atat de colorat in seninul cerului ,in stralucirea iubirii, in dezmierdarea pasiunii ,in linistea visarii si adancul inimii….o poveste pe care noi toti sa o privim in esenta ei si sa luam acea ALBA si INFINITA creatie ,care este LUMINA ,,,minunat colorata cu IUBIREA.
  Multumesc acestui „curcubeu”,care a sosit astazi in filele vietii mele.

   
 11. Binele si raul…,judecati ale mintii, sunt cele doua contrarii ILUZORII (depinde de ce parte a baricadei esti) si nu mai e necesar sa se INVINGA una pe alta.ECHILIBRUL le contopeste si…lupta inceteaza.Numai asa poti uni Cerul (imensa parte nevazuta a Sinelui) cu Pamantul(infima parte vazuta).Un recunoscut Maestru Iluminat,Sosan,spunea:”cand esti pro si contra,cerul se desparte de pamant”.Da,nu e usor,dar e simplu.Doar atunci esti LIBER….Sa nu uitam ca devenim ceea ce credem.Cand spui „nu cred”,nu vei experimenta sentimentul inaltator al echilibrului,secondat de o senzatie indescriptibila in cuvinte,momente in care traiesti intelegerea iluziei contrariilor care,pentru tine nu mai sunt decat miscari halucinante de energii sufocante,dar inutile,chiar comice in inconstienta lor.

   
  1. Ceea ce spuneti dvs. se refera la starea de meditatie, la nirvana cum spun orientalii sau „pacea inimii” conform calugarilor nostri. Pentru a ajunge la aceasta stare trebuie intai sa te scufunzi in tumultul vietii.
   Spuneti aceste lucruri minunate unui adolescent care a fost tradat in dragoste pentru intaia data. Apoi, cand va mai creste si va avea primul copil sa-i spuneti ca bucuria lui este o iluzie si necazul la fel atunci cand i se imbolnaveste vlastarul. Nu va intelege. Nu are cum. Trebuie intai sa traiasca. Viata e ca o carte, la sfarsit tragem concluziile. Nu poti sari de la prefata direct la bibliografie si sa spui ca ai inteles tot.

    
 12. Nu vi-l contest pe „nu se poate” al dv.,care e asa tocmai datorita educatiei in bine/rau.SE POATE !!!!! Nirvana la care va referiti e rupta de planul terestru; in UNIREA despre care vorbesc,cele doua sunt ingemanate ,exprimate impreuna prin om aici in viata de toate zilele.Deja sunt foarte multe informatii si dovezi si e surprinzator chiar sa se mai spuna la aceasta ora …”nu se poate” !!!!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top