skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Câinele și delfinul – să fim prieteni!

 

O prietenie minunată dintre un câine și un delfin pe o muzica celestă.
Imaginile sunt preluate din filmul ‘Zeus and Roxanne’ (1997), iar melodia, care ne încântă auzul, este ‘Song of the Seas’ de Vangelis.
Mesajul acestui scurt-metraj este simplu și profund – dacă un câine și un delfin pot fi prieteni, noi de ce n-am putea?
În filmul întreg Zeus (cainele) și Roxanne (delfinul) pot comunica unul cu altul. Împreună, ei schimbă viețile celor din jur.
Câinele este din rasa Podengo portughez. Câinii din această rasă au călătorit adeseori pe mare alături de marinarii spanioli, încă din secolul XV. Se spune că și Cristofor Columb a avut un asemenea câine la bordul navei sale.

A-aparut-File-de-Lumina

Comentarii (17)
  1. Minunat .! Multumim.! Doua animale inteligente capabile de reala prietenie fata de om si nu numai..asa cum se si vede.!!!

     
  2. Da,am vazut filmul si este impresionant ! Da,cainele si delfinul pot fi prieteni ptr ca au o „componenta” in sufletul lor,pe care omul zilelor noastre,NU o mai are : iubirea NECONDITIONATA ! Exceptia confirma regula ! Cainele si delfinul(si nu numai !) sunt FRATII NOSTRI !
    V-as recomanda alte doua filme de exceptie : Dolphin Tale si Eight Below ! Nu veti regreta !

     
  3. Buna ziua.

    „Daca un caine si un delfin pot fi prieteni,noi de ce n-am putea fi?” Buna intrebare.In postarea de pe data de 14 dec.am spus cate ceva care poate fi un raspuns la aceasta intrebare.Oricare animal,cu exceptia omului,poate sa se imprieteneasca cu alt animal,dar omul…Hmmm !!! Alte animale nu manifesta interese meschine ca omul.Alte animale probabil reusesc sa se imprieteneasca pentru ca energiile lor se armonizeaza,neimplicand in relatie tot felul de interese.Pe cand omul,atata judeca si gandeste infricosat sa nu cumva sa-i fie afectata mandria sau,ce stiu eu ce -ar mai considera unii oameni cand exista posibilitatea unei relatii.Toate animalele sub scara evolutiva a omului inca detin comoara pierduta de mult de om:iubirea neconditionata.
    Toate filmele ce arata prietenia in care este implicat un animal,pe langa om,sunt impresionante.Avem,noi oamenii,multe de invatat de la animele.Eu am realizat,avand multi ani la rand pisici,cata afectiune poate sa-ti daruiasca un animal.Nu vei intalni asa sentimente la om.Si voi spune aici un lucru pentru care,sunt convinsa ca voi fi cumva privita cel putin ciudat,ca dintre un copil si un animal ,prefer animalul.In cazul meu,o pisica.La modul cum am observat eu ca se dezvolta oamenii si,avand posibilitatea,sa cresc si pisicute, nu as mai dori un copil.Oricand prietenia intre un om si un animal va fi mai de dorit.
    Multa sanatate tuturor si ganduri frumoase in acest sezon,Sefora

    Un PS pentru Razvan.Te rog, pentru ce ne pui la incercare cu exercitiile de aritmetica?Poate este doar optional?S-ar putea sa-mi scape mie motivul,eu recunoscand ca nu sunt prea experta la computere.O zi buna.

     
    1. Buna ziua,
      Am fost extrem de ocupat si nu am putut interveni in discutia de acum cateva zile referitoare la prietenie.
      Sunt cateva lucruri de punctat. In primul rand, prietenia, ca si dragostea, nu se acorda conditionat, nu se ofera cu gandul ca vreau ceva in schimb. Eu ii dau lui ceva, si el doar primeste mereu si imi ofera inapoi mult mai putin. Acesta este troc nu este prietenie.
      O prietenie nu trebuie intretinuta, se intretine singura. Poate viata te duce in parti diferite, poate se pierde contactul intre doi prieteni, dar asta nu inseamna ca prietenia s-a rupt.
      Referitor la sexe, aspectul nu este relevant intrucat exista posibilitatea de a avea prieteni din orice sex. Este adevarat ca uneori se merge mai departe si se ajunge la dragoste, dar asta nu inseamna ca asa se intampla de fiecare data.
      Intr-o prietenie eu ofer tot ce pot fara sa tin cont de altceva decat de bucuria pe care i-o produc celuilalt.
      Stiu ca am un prieten atunci cand stiu ca daca il sun in miez de noapte ca am nevoie de ceva urgent lasa totul si vine sa ma ajute. Aceasta este prietenia, nu zambetele false si strangerile de mana din societate, nu mesele la care inviti pe unul sau pe altul.
      Pentru ca sa ai prieteni adevarati trebuie sa oferi prietenie din tot sufletul. Si prietenii vor veni la tine.
      Prietenia dintre un om si un animal este simpla, tocmai pentru ca animalul nu-ti inseala asteptarile. De la el nu ai asteptari, nu speri sa-ti aduca un buchet de flori sau sa iti dea vreun cadou. Cand te comporti la fel cu ceilalti, vei fi un magnet pentru prietenii adevarati.

      Ca sa raspund acum la PS – exercitiile de matematica sunt necesare pentru a scapa de toate programele fantoma ce pun in mod automat comentarii pline de reclame, virusi, etc. Inainte de a pune acest sistem primeam aproximativ 200 de comentarii fantoma zilnic. Astazi, nu mai soseste niciunul. :)

       
  4. ma bucur ca am inceput saptamana sub semnul prieteniei,iubirii neconditionate, al sentimentului de compasiune si de ocrotire a tot ce este viu.
    O saptamana asemeni minunatelor sentimente din acest film.
    Cu drag

     
  5. Bine spus ;
    ,,dacă un câine și un delfin pot fi prieteni, noi de ce n-am putea?,,
    De dragoste de caine,
    De suflet asa mare,
    Nu este om in lume,
    Sa poata fii in stare,

    Sa incercam o clipa,
    Sa fim cu totii caini,
    In pace si iubire , sa traim ,,
    Sa fim mai bunï ,,
    Multumesc ,pentru acest videoclip minunat ! :)

     
  6. Excelent ! Foarte frumos filmuletul de astazi. Emotionant ! Minunata si interesanta prietenie intre cele dua animale. Mi-a placut, imagini, muzica, tot. Multumesc !
    O saptamana Binecuvantata va doresc, Tuturor !

     
  7. Inca o provocare prin aceasta intrebare. Multumesc draga Razvan . Consider ca a atunci cand faci ceea ce Simti , asa cum fac aceste doua Necuvantatoare (in limbajul nostru) dar….poate Cuvantatoare in limbajul Universului) , „neaplecand urechea ” la Flecareala mintii , reusesti sa nu mai ai Asteptari de la ceilalti sau cu alte cuvinte : ” Atunci cand nu-ti faci iluzii despre cineva ….nu ai Deziluzii ” . Cineva spunea ca un om poate avea 6000 (sase mii ) de personalitati .O fi sau nu asa , nu stiu , cert este ca Firea omului „mintos ” este foarte schimbatoare. A Necuvantatoarelor consider ca este foarte putin schimbatoare . Asa ca …………….

     
  8. Am asteptat …si am tot asteptat sa vad daca cineva va face un comentariu pertinent . Cu tot respectul tin sa va amintesc ca ati cazut in extaz in fata unui filmulet …slabut facut cu scop comercial si pentru ..copii. Ceva in genul Delfinul Flipper sau maimuta Giudi….- Va mai aduceti aminte de ele..?….U caine wsi un delfin nu au fost si nu vor fi prieteni niciodata . Poate o curiozitate specifica ai va anima in a fi mai generosi in anumite gesturi….sar de aici si pana la prietenie e cale lunga. Toti o tineti cu extazul si cat e de ,,nemaipomenita aceasta prietenie…
    Omul e veriga de legatura intre aceste animale. Aveti pareri din cele mai diferite cu privire la prietenia sincera dintre oameni….Voi excludeti din start – din mintea voastra – posibilitatea de a fi prieteni cu cineva ….Un om poate face legatura chiar si de prietenie cu aproape orice animal…
    Niciodata un leu nu va fi prieten cu o gazela…..sau un sarpe Booa prieten cu un soarece….In toate animalele primeaza instinctul primar…acela al supravietuirii….Filmulete care speculeaza latura umana se vor mai face….E frumos sa crezi…dar pana la un punct.
    Cainii si pisicile , printr-o curioasa alchimie a timpului au devenit atat de apropiate omului ca le putem confunda cu membrii ai familiei ,cu drepturi depline…dar un om ramane un OM. Nu vreau sa cadem in latura biblica dar ceva adevar exista acolo…Omul e in varful lantului trofic al evolutiei .Putem comunica prin vorbe ; semne ; ganduri samd….Pentru o viata buna trebuie sa avem grija la relatiile noastre cu semenii nostri.
    NU numai ,,ceilalti ” nu sunt demni sau buni de a ne fi prieteni……Pe noi ne vedem ….????????????

     
  9. Buna ziua Vali.
    Si de unde deduci dumneata ca toti cei ce au comentat pe aici nu se vede pe el insusi?
    Dar nu vreau sa vorbesc pentru altii,pentru ca,scriind cate un comentariu pe ici colea,nu poti cunoaste omul ce se ascunde in spatele acelui comentariu.Din experienta proprie stiu ca in scrisori unii se pot dezvalui mai bine,dar si multi isi pot ascunde adevarata fata,mai ales ca exista posibilitatea de a nu spune nimic despre tine folosind vorbele altora.
    Dar modul cum ai inceput comentariul mie mi se pare un pic cam…sa zic doar,hazardat.Sa inteleg ca dumneata consideri ca ai facut singurul comentariu „pertinent?”Foarte frumos !
    Nu am avut ocazia sa cunosc ceva din vietile animalelor,cu exceptia perioadei cand am inceput sa cresc cateva pisici [intr-o perioada am avut trei pisici]
    si nu pot afirma cu certutudine ca animalele intre ele nu pot fi apropiate,ca sa nu folosesc expresia prietenie,pentru ca ,pentru mine,cuvantul prietenie inseamna ceva cu totul deosebit. Dar urmarind acele pisici,acum am posibilitate sa urmaresc si niste catei [acum am trei catei] , eu cred ca si intre animale se incheaga ceva asemanator unei prietenii.Si ai dreptate,depinde de OM.Omul isi spune cuvantul in ambianta din Natura.Daca oamenii ar avea mai multa consuderatie unii pentru altii am putea vedea multe aspecte deosebit de induiosatoare si pline de invatatura in vietile animalelor ce ne inconjoara.Poate omul speculeaza intradevar relatiile dintre animale dezvaluind o dorinta a lui proprie.Sa fie mai multa armonie in lume.Da,sa fie mai multa armonie in lume.Depinde tot de OM.
    O zi buna,Sefora

     
    1. Va multumesc…la inceput a-mi arati o ..nuielusa ” dar pana la urma ….ajungeti la concluzia mea…
      A-mi cer scuze daca v-am suparat….
      O zi buna

       
  10. Esti simpatic Vali.Nu,nu m-am suparat si sa stii ca-mi place uneori,doar uneori,sa comentez aici.
    Sa auzim de bine,Sefora

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top