skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cursa pentru scoici

 

Astăzi vă prezentăm unul dintre cele mai periculoase și mai îndrăznețe obiceiuri de procurare a hranei. Eschimoşii coboară sub gheaţă atunci când este reflux.
Au la dispoziţie numai jumătate de oră să ajungă sub gheaţă, apoi, sub gheaţă, apa de mării revine.
În jumătate de oră culeg atâtea scoici câte pot – dar nu pot să depăşească timpul, pentru că plătesc cu viaţa.
Toată lumea cunoaște cazuri în care cei care au coborât sub gheaţă după scoici nu s-au mai întors.
Nici gheaţa nu e sigură, oricând se poate rupe, nefiind apă sub ea care să o ţină…
Acest obicei nu reprezintă un test de curaj gratuit ci este necesar pentru supraviețuirea în acele condiții vitrege. Atunci când se află sub gheață rămân singuri cu inimile lor, cu credințele lor, doar ele sunt în stare să le ofere liniștea pentru a putea culege scoicile. Instinctul de conservare le strigă să fugă, dar ei rămân până sosește apa și pleacă în ultimile secunde.

Comentarii (11)
  1. Buna ziua.
    Daca gandim la cat de aspra este viata unor fiinte pe aceasta planeta,ar trebui sa nu ne plangen noi,cei ce avem un oarecare confort,nemai vorbind de cei ce se scalda in lux.Este impresionant acest mod de a exista.Eu sunt de parere ca nu trebuie sa traim pentru supravietuire,doar sa traim.Acele Forte Inteligente care ne-a daruit viata ne-au daruit-o nu ca sa supravietuim,ci sa o traim,sa o experimentam cu bucurie si incantare pentru ceia ce ne aduce viata sa experimentam.Greutatile intervenite si conceptul de supravietuire este „facatura umana”.De ce sa supravietuiesti daca esti patruns de faptul ca nu suntem acest corp,acest trup fizic.Avem acest trup doar pentru experimentarea vietii.Conceptul de supravietuire implica competitia,violenta ,abuzul si „eu sa fiu primul” sau „eu sa am mai mult”.Toate legile universale despre care se pomeneste pe aici trebuie sa ne aduca la gradul de a intelege diferenta dintre a trai pentru a experimenta viata si a supravietui.
    O zi buna tuturor,Sefora

     
    1. Incercati sa priviti dintrun al unghi …Ei nu lupta pentru nici o supravietuire….ei chiar experimenteaza viata. Aceea e viata lor , acolo sau nascut si acolo traiesc.Nu ai obliga nimeni sa faca ceea ce fac….o fac pur si simplu. Un catarator – alpinist care exploreaza un varf periculos poate sa lupte pentru supravietuire la un moment dat , dar tot o experimentare a vieti e.Coborand mai ,,jos” printre ,,concepte ” ce vreti sa spuneti cu ,,.De ce sa supravietuiesti daca esti patruns de faptul ca nu suntem acest corp,acest trup fizic ”..? ( ar fi bine sa nu mai supravietuim fizic…?) Conceptul vietii insasi, impune competitia pe toate planurile .A experimenta viata adevarata impune competitia . Poti si sa traiesti pur si simplu…..dar cineva tot trebuie sa scoata scoicile din gaura aia de sub gheata ( sau sa plateasca facturile ..) A nu intra in contradictie cu legile Universale consider ca e adevarata experimentare a vietii . ,,Din viata scapa cine poate ” spune o vorba – ( si cu ce poate ) as adauga eu.
      Sa aveti o zi buna.

       
  2. Cred ca „sefu” a plecat la „cumparaturi” in „strainatate” ca „barometrul” inspiratiei „scriitorilor” tinde spre zero!
    Precis isi ascut toti creieoanele si mangaie colile de hartie in asteptarea lui!

     
    1. Un bob zăbăvă… acușica sosim de la Pol. :Tired:
      Scoici presante nu ne dau pace și trebuie mângâiate întru adormire…

       
  3. Asteptand „Momentul angelic” a primit „O oferta de nerefuzat”! Si-a luat „Mireasa si soacra” intrebandu-le: „De unde cumparam?”
    Ignorand „Cele sapte legi ale Universului” au pornit in „Cursa pentru scoici”!

     
  4. Cursa pentru scoici este mult mai mult decat o acivitate pentru supravetuire …Nu oricine poate sa se bucure de acest Miracol …Ca sa reusesti trebuie sa te Abandonezi cu totul , lasi Totul sa fie ceea ce este ,intri intr-o stare de Liniste fara margini , de Pace cereasca … de relaxare totala ,fara ganduri …Este starea Pura de A fi …Tu esti Constiinta ,devii Constient de Constiinta infinita ,zgomotul mental se dizolva ,te reunesti cu Universul si infinitul ,devii una cu El , esti Iubire pura …Omul este mai puternic decat crede …Acesti oameni si-au descoperit aceste puteri nebanuite …Odata ce ai cunoscut aceasta stare , nu mai poti renunta , sa o simti ,iar si iar …Este modul tau de a Exista , este Calea prin care tu iti pastrezi Echilibrul vietii …
    Sunt multe , alte ,,profesii ,, care reusesc sa te aduca in aceasta Stare de Liniste …
    Linistea este singurul lucru care nu are nici o forma . ea nu apartine lumii acesteia …
    Este spatiul liber dintre doua ganduri , linistea dintre doua cuvinte , pauza dintre inspiratie si expiratie , spatiul de treizeci de minunte dintre Flux si reflux …cazul din videoclipul de azi …
    Am incercat sa intru in pielea ,culegatorilor de scoici :)
    Multumesc Razvan pentru aceste imagini minunate …Va doresc ,o seara in Liniste si Pace sufleteasca ! :)

     
  5. Consider ca in aceste imagini , ni se prezinta un Om ce nu are Frica de Plecare . In clipa cand se Constientizeaza ca indiferent de varsta sau de „rang social ” , Plecarea se poate produce in Orice Clipa a Vietii si oriunde ne-am afla , Reusim sa Apreciem Fiecare Clipa .

     
    1. Mi se pare foarte corect ceea ce ai spus, Batrane Dan ! Ca o completare doar, consider ca atunci cand Constientizezi ca plecarea poate surveni in Orice Clipa a Vietii, in orice moment posibil, oriunde ai fi si Apreciezi Fiecare Clipa cu Toata Fiinta Ta, si DA nu iti este Frica de Plecare si de nimc, Atunci esti in Totala Legatura cu Esenta Ta Divina, in Comuniune cu Tine, a Cine Esti Tu cu Adevarat, iar atunci Intentia ta, planul tau pe care l-ai intrepris devine O Reusita ! Acestea sunt momentele cand noi, chiar Reusim ceea ce ne-am propus in plan, visele noastre pot deveni Realitate…., si asa mai departe.
      O seara frumoasa !

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top