skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Întrebări fără răspuns

 

Există întrebări fără răspuns, sau mai degrabă întrebări cu foarte multe răspunsuri. Unele răspunsuri provin din zona științifică, altele din cea spirituală. Aceste întrebări sunt cele care ne duc mai departe, sunt cele care ne motivează să căutăm mai mult, să aflăm mai mult. Ele sunt motorul civilizației noastre.
Dacă avem zeci de răspunsuri pentru o singură întrebare și dacă aceste răspunsuri sunt contradictorii, de unde știm care este răspunsul corect? Poate că răspunsul corect nici măcar nu a apărut în lista noastră.
Acesta este modul în care un copil privește lumea. Să ne minunăm alături de copilul din noi, de măreția Universului.
Niciodată să nu ne fie frică să întrebăm și niciodată să nu ne fie frică să spunem că nu avem răspunsul la o întrebare.
In continuare, vă punem  la dispoziție un clip care vă va face imaginația să zboare, dar vom afla și ce părere au fizicienii asupra acestor întrebări.

În dreapta-jos, butonul cu formă dreptunghiulară vă va permite să selectați limba română pentru subtitrare.

Într-o zi obişnuită la școală, ore nesfârșite se scurg învațând răspunsuri la întrebări, dar acum vom face invers. Ne vom concentra la întrebări ale căror răspunsuri nu le poţi învăţa pentru că nu sunt cunoscute.
Când eram mic, mă măcinau mai multe lucruri, de exemplu: Cum ar fi să fii câine?
Oare peştii simt durere?
Dar insectele?
A fost Big Bang-ul doar un accident?
Există Dumnezeu?
Şi dacă există, cum putem fi siguri că este un El şi nu o Ea?
De ce atât de mulţi oameni nevinovaţi şi animale nevinovate îndură lucruri cumplite?
Chiar există un plan pentru viaţa mea?
Viitorul urmează să fie stabilit, sau e deja scris, dar nu-l putem vedea?
Dar atunci, am liber arbitru? De fapt, cine sunt eu?
Sunt doar o maşinărie biologică?
Dar atunci, de ce sunt conştient? Ce este conştiinţa?
Roboţii vor deveni conştienţi, într-o zi?
Într-un fel mi-am închipuit că, într-o zi, voi primi răspunsuri la toate aceste întrebări.
Cineva tebuie să ştie, nu?
De fapt, nimeni nu ştie.
Cele mai multe dintre aceste întrebări mă nedumeresc acum, mai mult ca niciodată. Dar, răscolindu-le, este interesant, pentru că ajungi la marginea cunoaşterii şi nu ştii niciodată ce vei găsi acolo.
Două întrebări — întrebări la care nimeni pe Pământ nu ştie răspunsul.
Uneori când parcurg un zbor lung, mă uit la munţi şi deşerturi şi încerc să-mi imaginez cât de mare e Pământul. Apoi, îmi amintesc că existăceva pe care-l vedem în fiecare zi şi în care ar încăpea un milion de Pământuri. Soarele. Pare imposibil de mare. Dar, în marea schemă universală, e doar un vârf de ac, una dintre cele 400 de miliarde de stele din galaxia Calea Lactee, pe care o poţi vedea într-o noapte senină, ca o ceaţa albă, palidă, întinsă de-alungul cerului. Şi devine şi mai şi. Probabil există 100 de miliarde de galaxii detectabile cu telescoapele noastre. Dacă fiecare stea ar fi de mărimea unui singur fir de nisip, Calea Lactee ar avea suficiente stele cât să umple o plajă de 9 pe 9 metri şi adâncă de 1 metru. Şi tot Pământul nu are suficiente plaje, cât ar fi toate stelele din univers. O asemenea plajă s-ar întinde pe sute de milioane de kilometri. Sfinte Stephen Hawking, asta înseamnă multe stele!
Dar el şi alţi fizicieni cred acum într-o realitate care este inimaginabil mai mare. În primul rând, cele 100 de miliarde de galaxii, pe care le cuprind telescoapele noastre, sunt probabil doar o mică parte din toate. Spaţiul se extinde într-un ritm accelerat. Marea majoritate a galaxiilor se îndepărtează de noi atât de repede, încât lumina lor s-ar putea să nu ajungă niciodată la noi. Totuşi, realitatea de pe Pământ e strâns legată de acele galaxii îndepărtate, invizibile. Le putem privi ca făcând parte din universul nostru. Ele alcătuiesc o singură construcţie gigantică, ce se supune aceloraşi legi ale fizicii şi sunt toate făcute din acelaşi tip de atomi – electroni, protoni, cuarci, neutrini – din care suntem făcuţi şi noi. Totuşi, teorii recente în fizică, inclusiv cea numită teoria corzilor, ne spun acum că ar putea exista nenumărate universuri construite din diferite tipuri de particule, cu proprietăţi diferite, care se supun unor legi diferite. Majoritatea acestor universuri n-ar putea niciodată susţine viaţa şi ar putea apărea şi dipărea într-o nanosecundă. Dar totuşi, combinate, creează un set vast de universuri ipotetice, posibile, în 11 dimensiuni, care conţin minunății ce depăşesc cea mai bogată imaginaţie.
Varianta principală a teoriei corzilor prezice un set ipotetic de universuri posibile, compus din 10 până la 500 de universuri. Este 1 urmat de 500 de zerouri – un număr atât de mare, încât dacă fiecare atom din universul nostru vizibil ar avea propriul univers şi toţi atomii din toate acele universuri ar avea fiecare propriul univers şi ai repeta asta pentru mai mult de două cicluri, tot ai avea doar o mică parte din total – de fapt, o trilionime dintr-o trilionime dintr-o trilionime … dintr-o trilionime din total. Dar chiar şi acel număr e minuscul, în comparaţie cu alt număr: infinit.
Unii fizicieni cred că spaţiu-timpul sunt infinite şi conţin un număr infint de aşa numite universuri-nișă, cu diverse proprietăţi.

Ce mai face creierul vostru?
Teoria cuantică mai adaugă o ciudățenie. Teoria s-a dovedit fără îndoială adevărată, dar interpretarea ei este derutantă şi unii fizicieni cred că poate fi clarificată, dacă îţi imaginezi că un număr imens de universuri paralele iau naştere în fiecare moment, iar multe dintre ele ar fi similare cu lumea noastră, acestea ar conţine numeroase copii ale tale. Într-un asemenea univers, ai absolvi magna cum laude şi ai lua în casătorie pesoana visurilor tale, iar în alt univers nu ar fi tocmai aşa. Totuşi, sunt unii oameni de ştiinţă care ar spune, apă de ploaie. Singurul răspuns semnificativ la întrebarea cât de multe universuri sunt, este unul singur. Un singur univers. Şi câţiva filozofi şi mistici ar putea argumenta că până şi universul nostru este o iluzie. După cum vedeţi, acum nu există acord în această privinţă, nici pe departe.
Tot ce ştim e că răspunsul se află undeva între zero şi infinit.

Totuşi, cred că ştim un alt lucru.
E un moment minunat să studiem fizica. S-ar putea să fim martorii celei mai mari schimbări de paradigmă în cunoaştere, pe care a văzut-o vreodată omenirea. Undeva acolo, în acel univers vast, cu siguranţă există nenumărate planete în care mişună viaţa.
Dar de ce nu vedem dovada?

Asta e faimoasa întrebare pusă de Enrico Fermi, în 1950:
Unde este toată lumea?
Adepţii teoriei conspiraţiei pretind că OZN-urile ne vizitează mereu şi că semnalările sunt muşamalizate. Dar, să fim serioşi! Aceştia nu sunt foarte convingători.
Asta lasă loc unei enigme reale. În ultimul an, obsevatorul spaţial Kepler a descoperit sute de planete, doar în jurul stelor apropiate. Şi dacă extrapolăm aceste date, se pare că ar putea exista jumătate de trilion de planete, doar în galaxia noastră. Dacă una din 10.000 are condiţii ce ar putea susţine o formă de viaţă, sunt 50 de milioane de planete care ar putea susţine viaţa, chiar aici în Calea Lactee. Aici este enigma: Pământul nu s-a format decât după 9 miliarde de ani după Big Bang. Nenumărate alte planete din galaxia noastră s-au format mai devreme şi i-au dat vieţii şansa să apară cu miliarde, sau, cel puțin cu multe milioane de ani înainte să apară pe Pământ. Dacă în doar câteva a apărut viaţa inteligentă, care a început să creeze tehnologii, acestea ar fi avut milioane de ani să crească în complexitate şi putere. Pe Pământ, am văzut căt de repede poate să crească dezvoltarea tehnologică,
în doar 100 de ani. În milioane de ani, o civilizaţie extraterestră inteligentă ar fi putut, cu uşurinţă, să se răspândească în galaxie, poate generând artefacte gigantice, care să înmagazineze energie sau flote de nave spaţiale colonizatoare sau opere de artă glorioase, care să umple cerul nopţii. Cel puţin, ai crede că şi-ar face simţită prezenţa, în mod voluntar sau nu, prin semnale electromagnetice de un tip sau altul. Şi totuşi nu vedem nicio dovadă convingătoare, de niciun fel.

De ce?
Ei bine, există numeroase răspunsuri posibile – unele chiar întunecate. Poate că o civilizaţie unică, super inteligentă, a preluat controlul asupra galaxiei şi a impus o tăcere radio strictă, pentru că e paranoică în ce priveşte competitorii potenţiali. Stă acolo pregătită să distrugă orice devine o ameninţare. Sau poate că nu-i atât de inteligentă, sau poate că evoluţia inteligenţei capabile să creeze tehnologie sofisticată este mai departe decât am presupus. La urma urmei, în patru miliarde de ani, s-a întâmplat o singură dată pe Pământ.
Poate că a fost un noroc incredibil. Poate că suntem singura civilizaţie de tipul acesta, din galaxia noastră. Sau poate că civilizaţia poartă în ea seminţele propriei distrugeri, prin inabilitatea de a controla tehnologiile pe care le creează.

Dar sunt numeroase răspunsuri mai optimiste. Pentru început, nu ne uităm cu suficientă atenţie şi cheltuim o suma jalnică pentru asta. Doar o mică parte dintre stelele din galaxia noastră au fost studiate cu atenţie, pentru a detecta semne ale unor semnale interesante. Şi poate că nu ne uităm în direcţia potrivită. Poate că, pe măsură ce civilizaţia se dezvoltă, se vor descoperi tehnologii de comunicare mult mai sofisticate şi mai utile decât undele electromagnetice. Poate că toată acţiunea se desfăşoară înăuntrul recent descoperitei materii negre, sau energii negre, care pare să fie responsabilă pentru cea mai mare parte a masei universului. Sau, poate că ne uităm la o scară greşită. Poate că civilizaţiiile inteligente ajung să înţeleagă că viaţa reprezintă doar modele complexe de informaţii, care interacţionează reciproc, într-un mod minunat şi că asta se poate petrece mai eficient la o scară mai mică. Aşa cum, pe Pământ, sistemele setereo greoaie s-au micşorat, devenind iPod-uri mititele, poate chiar viaţa inteligentă, pentru a-şi reduce impactul asupra mediului, a devenit microscopică. Aşa şi Sistemul Solar poate că mişună cu extratereştrii pe care nu îi vedem. Poate chiar ideile din capul nostru sunt o formă de viaţă extraterestră.

Ei bine, ăsta e un gând nebunesc. Extratereştrii m-au făcut să zic asta. Dar e super că ideile parcă au o viaţă proprie şi că îşi depăşesc ca durată de viaţă, creatorul. Poate că viaţa biologică e doar o fază trecătoare.
În următorii 15 ani, am putea începe să vedem informaţii reale, spectroscopice, de la planete promiţătoare din apropiere, care ar dezvălui cât de propice vieţii ar fi.
Între timp, SETI, Institutul pentru Căutarea Inteligenţei Extraterestre, îşi face publice datele, pentru ca milioane de oameni de ştiinţă, cetăţeni, poate chiar şi tu, să aducă forţa maselor, ca să se alăture căutării.
Şi aici, pe Pământ, se fac experimente uimitoare, pentru a se crea viaţă din nimic – viaţă care ar putea fi foarte diferită de formele de viaţa pe baza de ADN, cunoscute.

Şi toate acestea ne vor ajuta să înţelegem dacă universul mişună de viaţă sau dacă suntem doar noi singuri.
Oricare răspuns, în forma lui, este plin de inspiraţie, pentru că şi dacă suntem singuri, faptul ca gândim, visăm şi ne întrebăm toate astea ar putea fi cel mai important fapt despre Univers. Şi mai am o veste bună pentru voi. Căutarea cunoaşterii şi a înţelegerii nu se perimează. Nu devine plictisitoare. De fapt, opusul e valabil. Cu cât ştii mai multe, cu atât mai uimitoare pare lumea. Exact aceste posibilităţi nebuneşti, întrebări fără răspuns, sunt cele care ne propulsează înainte.
Aşa că, rămâneţi curioşi.

Comentarii (35)
 1. Ma bucur ca sunt o fiinta de sex feminin care isi poate pune toate intrebarile din lume, care acum beneficiaza de „N” surse de informare si care imi dau seama ca sunt foarte importanta ca sunt. Sunt prezenta in viata mea, sunt „tehnic” sanatosa si functionala, am simtul umorului si inca mai am de descoperit lumea traind cat mai frumos in realitatea fiecarei zile. Va am pe voi deci sunt de-a dreptul foarte bogata. Sunteti mai sinceri si mai ok decat ce am cunoscut candva sub titulatura de prieteni. Avem multe de descoperit si de comentat. Va doresc mii de bucurii in fiecare zi.

   
  1. Ma ,,fiinta de sex feminin ” de ce nu dormi tu la ora 03.03….dimineata….???Ce nu te atrage in pat….? Sau ce te tine departe de pat…???
   Calculatorul , setea de cunoastere, sau ai alte raspunsuri….Tu sti , dar ca un sfat prietenesc , nu neglija odihna .Neglijarea acestui aspect banal pentru unii poate genera …un ,,univers ” de probleme..( sa fim in ton cu tema )…

    
 2. Intrebarile privind existentialitatea , divinitatea , sensul sau rostul vietii …. ti-le pui abia dupa ce ajungi la un anumit grad de dezvoltare . Dezvoltare in toate sensurile , si dupa ce treci de ,,barierele ” nevazute , impuse de conceptii , percepte si legi omenesti.
  A fi curios … a vrea sa stii , sa intelegi ce se intampla , nu e o caracteristica strict umana. Toate fiintele sunt curioase . Chiar si pestii sunt curiosi….De animale nu mai vorbim….Omul a extins aria curiozitatilor sale , de la instinctele primare care ai manau curiozitatea , prin dezvoltarea tehnologiilor , la curiozitati privin vastitatea Universala…..
  Stari instinctuale si adaptarea la un anumit mediu se transmit la animale genetic….Ele nu au ..,,biblioteci ” in care sa studieze si sa inteleaga ce sa intamplat cu mult timp in urma . Din fericire oameni au biblioteci pline de documente – carti , cu fapte si intamplari consemnate despre evenimente trecute, Din pacate aceste informatii pe o ureche intra si ies pe amandoua…..Cautam noi raspunsuri , vrem alte directii…..Privim la stele si socotim posibilitatile….infinite ca variante . Dar suntem absolut neputinciosi in a da un raspuns clar de ce cutrenura Pamantul Acum si Aici
  Nu suntem in stare sa ,,oprim ” sau sa prevenim un cutremur major , de uragane sau alte manifestari naturale nici nu mai intra in discutie….
  Omul e atat de vulnerabil in fata naturii si implicit in fata Universului …..Daca exista extraterestrii ( parerile sunt impatrite desigur ) si maine sa spunem – O nava extraterestra ar ateriza in centrul Bucurestiului sau la Londra – Tokio….unde vreti….credeti ca ar mai exista vreo posibilitate de ,,acoperire ” a acestui eveniment…..? Din pacate acest lucru nu sa intamplat niciodata si nu se va intampla…..Dar nici nu putem ignora in totalitate existenta anumitor manifestari inexplicabile pentru noi ca pamnateni…Aparitii misterioase si multe altele….Ceva exista …Ceva mai presus de intelegerea noastra….Exista o forta creatoare – conducatoare si care totusi lasa lucrurile sa se deruleze dupa voia fiecaruia….
  Omul e elementul central in toata aceasta creatie….Nu cred nici o secunda in teoria lui Darwin si nici in povestea biblica cu Facerea Lumii…
  Sunt speculatii . Biblia in esenta ei e o adunatura de povesti transmise pe cale orala din vremuri stravechi. La momentele coerentei au contribuit faput ca prin dezvoltare omenirea a inceput sa nu mai fie atat de destructiva . In vechime hoardele cuceritoare distrugeau si ardeau tot ce tinea de ,,cuceriti ”…Pretioase papirusuri au fost arse si implicit informatiile din ele . Au ramas doar povestile transmise oral….Care povesti mai tarziu au fost scrise dupa voia si placul anumitor carmuitori ai vremurilor.
  Omenirea cauta raspunsurile in stiinta si tehnologie , e normal , toti vor dovezi palpabile , vizibile ….Sa reusit zborul pana la planeta Marte , e un pas mare si totusi atat de mic….in comparatie cu vastitatea Universului…Omenirea in structura genetica nu a evoluat ncidecum la vreun alt nivel…..E aceasi ca acum…1000 de ani ….sau ca acum 5000 de ani, daca vreti. Doar tehnologic si stiintific am evoluat . Avem aceleasi nelamuriri ca la inceputuri…aceleasi temeri , aceleasi dorinte primeaza in fiecare , instinctele primare ne stapanesc inca….
  Suntem curiosi daca exista elemnte pentru sustinerea vietii pe o alta planeta , dar de viata pe planeta Pamant de doare la basca….Nu ne pasa pur si simplu…Privim la tv disperarea altora …..direct afectati de rapacitatea si goana dupa inavutire a altora. Cu aceasi nepasare ne alegem conducatorii- vremelnici , chiar daca sunt si au fost dovediti ca cei mai ticalosi talhari . Noi tot pe ei ai alegem sa ne reprezinte…..
  Pupam mana popi care ne vorbeste de manturire , penitenta , moderatie si piosenie…….cand pe el al vedem ca e cel mai nepios cel mai rapace dintre adunatorii de averi…..
  Iar comedia cu pupatul oase de morti pe care tot popa le-a mosit ca fiind sfintite ,,,,,intrece orice inchipuire….Recunosc , asa ceva nu sa mai facut….Nici lu’ Isus nu ia trecut asa ceva prin cap , ca ar fi spus-o….Dar cum sa dai ca invatatura o astfel de practica…..?
  Unde e omul de azi fata de omul de acum mii de ani…..???
  Personal nu am studii de nici un fel….ezoterice …cuantice sau cine stie ce alte nebunii ati mai scornit voi oamnei…Nu am ,,puteri ” nu citesc in stele si nici vreun ..canal special cu sfantul spirit…..Sunt un om care fara voia lui , la un moment dat am fost …intr-o alta dimensiune sau realiate….nu stiu cum sa o numesc . Experienta acea ma schimbat relmente , viata mea a capatat un alt sens …La un moment dat am inteles unde sunt , si am pus intrebari…la care am primit si raspunsuri. Intrebarile ai fost cele care ami veneau atunci in minte , cu nota de incredibil a cea ce intelegeam , ca se intampla….Am fost ,,dus” sa-mi revad parintii – morti de ani buni…care se aflau pe ,,nivelul doi” …pentru ca nu credeam ce mi-se intampla…si multe altele …Martor a fost sotia mea . care nu se dezlipea de langa patul meu , in timp ce eu povesteam cu voce tare tot ce vad….si ce vorbeam cu insotitorii mei (care erau doi ) In acelasi timp inconstient fiind de orice alceva – ma aflam in spital si medici ai spuneau sotie ca se poate pregati de ce e mai rau . Puteam sa mor – dar nu asta era ,,cel mai rau ”….
  Revenirea – vindecarea sa produs …ca o minune au spus aceasi doctori . Eu nu sunt de aceasi parere….dar asta e alta poveste.
  Povestea asta cu iz de …ezoterism – ocultism…poate fi credibila sau nu….E doar povestea mea , experienta mea fara dovezi clare.
  Sper ca nu v-am plictisit .Raspunsurile la toate intrebarile se afla in noi….De fiecare depinde cat de adanc ,,coboara ” in constiinta personala sa gaseasca raspunsul potrivit….Nu mai priviti la stele …Priviti in suflet in inima si veti gasi raspuns la tot ce va framanta.
  O zi buna.

   
 3. Domnule Vali fi ca vrei fie ca asa a fost sa fie faci parte din categoria „ciudatilor” care au trecut prin moarte clinica dar s-au intors pentru ca avem ceva de facut aici. Si eu inca ma intreb si fac multe lucruri care altora li se par ciudat de simple, placute si utile ce sunt – dar asta este. M-am obisnuit sa fiu asa si ma accept si ma regasesc pe mine. Mai dificil este ca vorbesc cu oameni si le raspund la ce gandesc real, nu la ce intreaba si trebuie sa fiu eu foarte atenta ca raspunsul sa fie undeva la mijloc, ca sa nu dau explicatii si pe de alta parte sa intelega ca se mint singuri. Nu toate intrebarile care ti se pun au ca scop cunoasterea sau aprecierea fata de tine… unele sunt ca sa fie la numar sau ca sa aiba ce interpreta…. pana se izbesc singuri de adevar … dar dureaza tinand cont ca in multi ani si-au consolidat egou-l si nestiinta cu briz-briz-uri la moda gen spiritualitate contra cost cu diplome cu denumiri exotice. Fundamentul educational si bunul simt le-a scapat – a ramas numai interesul si inselatoria pe care la un moment dat o cred siguri – de aceea o si incaseaza la un moment dat… e o chestiune de timp. Folosesc cuvinte mari al caror sens si continut nu il cunosc, dar sa le traiasca… cale lunga…. dar defileaza cu ele pe piept. Si apropo de framantari – eu inca mai am si probabil voi mai avea pana imi rezolv problemele financiare lasate de fostul sot. Intr-o economie functionala le-as fi rezolvat de mult dar…. .mai sper ca ne revenim la o realitate economica pragmatica si noi romanii suntem lasati sa producem si profituri in folosul tuturor. Atunci da, am trai in armonie cu noi si universul nu in zbatere ca acum. Cu respect.

   
 4. Acest material provine fara echivoc de la „serviciul de propaganda” al puterii!
  Esta mai mult decat o jignire grava adresata pamanteanului!
  Vom supravietui noi si acestui tip pervers de atac!
  In aceste vremuri cand si cel mai „sarac de duh” pricepe incet ca ceva nu e in regula cu eforturile disperate ale puterii de a ascunde milioanele si milioanele de aparitii extratereste, a indrepta „telescopul” spre adancurile universului si a forta toata omenirea sa „priveasca” in el ca sa vada ca sint 400 de miliarde de stele care pot sustine cel putin tot atatea planete cu posibile forme de viata si in acelasi timp sa juram ca sintem unicii e pervers!
  Dumnezeu e Fiinta suprema a Universului nostru, si El a creat si acele civilizatii vechi de miliarde de ani de unde ne tragem si noi!
  Acestea nu mai sint legate de vreo planeta in vastul univers, si se „plimbau” si pe aici cu mult inainte sa fi aparut planeta asta! Ceea ce au facut-o periodic culminind cu evenimentele ce urmeaza a avea loc pe pamant unde se vorbeste de 300 000 de civilizatii (nu de fiinte!) extraterestre care SUNT PRINTRE NOI, ACUM SI AICI!
  Si fac ochii mari ca sa vada cum vom maiestri aceste vremuri unice in univers, fara a se amesteca prea tare in liberul nostru arbitru!
  Cei care au facut-o maidemult au fost fugariti demult de pe pamant!!
  A mai ramas monstrul creat de ei care dupa cum se vede se mai zbate!
  Practic e o blasfemie sa fi ajus aceste vremuri de luminare si intelepciune si sa mai dezbatem aceasta tema!
  Asta face de la crearea ei, slavita „stiinta”!

   
  1. Daca nu au forma si consistenta corpurilor umane si nu-i pot vedea aceste hublouri numite „ochi” ca sunt incetosate de dezinformare ,nu inseamna ca nu exista.Ei vor „cobora” cand ceata se va ridica,adica atunci cand omul va fi in stare sa VADA ceea ce a fost dintotdeauna aici.Povestile cu aterizarea si coborarea (care au si speriat pe creduli) se vor elucida cand omul va deveni capabil sa scape de orbire si asta numai prin schimbarea constiintei.Cei ce vor dormi pe ei in continuare, crezand in balivernele bisericesti,s-ar putea sa traiasca un soc la un moment dat (chiar peste mai multe vieti) cand altfel nu se va mai putea si pacla le va fi smulsa de pe ochi.

    
    1. Domnul Nicu,
     Acest material la care faceti trimitere este o forma clara de manipulare. Practic, nu inseamna nimic, si in niciun caz ceea ce e scris in articol. Cel mai simplu mod de a manipula este prin a lua informatii din context si a le aranja asa cum ne convine noua.
     Am urmarit discursul lui Dalai Lama. El se refera la cu totul altceva decat la ce spune autorul articolului.
     Pe scurt, Dalai Lama vorbeste despre distanta dintre oameni. Spune ca asta i se intampla si lui cand intra in contact cu cineva. Daca omul nu-l cunoaste, vorbeste cu el normal, asa cum ar vorbi cu orice frate de-al lui. Dar, imediat cand afla ca el este Sfintia Sa, Dalai Lama omul ia o distanta, este mult mai respectos si incepe sa vorbeasca si sa se comporte diferit, comunicarea de la om la om se răcește, apar bariere. Acest lucru se intampla atunci cand intram in contact cu orice este diferit de noi, cu oamenii din alta tara, cu alta culoare a pielii, etc. La fel, cand intram in contact cu animalele. Diferenta dintre noi si ele isi pune amprenta asupra noastra si nu le mai consideram spirite frati sau surori.
     Daca presupunem ca intr-o zi vor veni extraterestri, care, poate simt ca noi, inteleg ca noi, traiesc intr-un mediu asemanator cu al nostru, dar care sunt diferiti din punct de vedere fizic, atunci cum ii vom primi? Va trebui sa inlaturam aceasta respingere din inimile noastre.
     In principiu, cam asa a sunat mesajul lui Dalai Lama. Acum, de la acest mesaj pana la – Dalai Lama anunta venirea extrateristrilor – este cale lunga…
     O zi frumoasa!

      
     1. Imi cer iertare ca nu am „dramaluit” mai atent inainte sa fac trimitere la materialul in cauza!
      Eu nu am perceput afirmatiile (ce le-a facut sau ce-i sunt manipulativ atribuite) ca o amenintare sau ca o forma de a stimula sau produce frica!
      El a facut deseori afirmatii ce nu au fost pe placul puterii fiindca nu apartine structurilor ei si-si poate permite. Poate ca asta m-a facut sa fiu mai putin vigilent.
      Ce voiam sa arat e ca inca o prominenta are curajul sa abordeze tema.
      Si el e unul cu credibilitate.
      In context am facut poate gresala de a nu privi in detaliu cum fac de obicei.
      Asa invata omul!
      Sigur ca nu trebuie generalizat dupa motto-ul: daca un barbat isi inseala nevasta iseamna ca toti o fac!
      Pe de alta parte daca voi sustine mai departe si aborda tema extraterestra sa nu va surprinda!
      E mult prea importanta si clara ca sa ne facem ca nu o vedem, ca sa nu mai vorbim ce impact major va avea asupra omenirii dezvaluirile ce vor urma, culminand cu a se face „vazuti”!
      Nu cred ca a existat ceva pe pamant pe care puterea sa incerce mai abitir sa ascunda in fata noastra decat existenta acestora.
      Cred ca daca toate „dovezile” ce le-a adunat si ascuns puterea ar trebui „expuse” vederii intr-o „expozitie” nu stiu daca ne-ar ajunge concediul sa le putem vedea pe toate.

       
     2. Am rasfoit putin sa vad cum a fost tradus/preluat acest mesaj si in alte limbi.
      Cand unul dintre cei mai mari spirituali ai lumii vorbeste nu ramane neobservat.
      Ma gandesc ca ar fi frumos ca vreo fata minunata dintre colaboratoarele Monicai care ne incanta permanent cu cele mai frumoase traduceri a tot ce apare demn de retinut in lume, sa faca un efort in a traduce cat mai exact si acest mesaj.
      Sa nu mai lasam astfel la cheremul unora de a „adapta” astfel de mesaje („piatra de hotar…” cum era numit intr-o alta limba europeana ce a spus Dalai Lama) intereselor site-ului lor (in acest caz „stiri de senzatie!) si sa judecam singuri.

       
    2. Observatiile lui Razvan, sunt pertinente. Multumesc.
     Felul in care se seamana teama, prin subiectul numit extraterestri, este similar cu cel de a semana teama, extracasa, extraoras, extratara….extraspecie de vietuitoare.si cate si mai cate moduri de ”extra”.
     Viata, cunoaste o varietate infinita de specii. Daca nu te duce mintea la mai mult decat atat, poti semana teama in legatura cu fiecare dintre ele. Teama separa. Daca separarea se urmareste, teama este cel mai bun instrument.
     Universul, este inundat de varietatea manifestarilor lui D-zeu. Caci despre asta este vorba.
     Dalai lama, este un ”Isus”, primtre noi. Nu singurul.
     Trezirea lui sau Cristificarea, in termeni mai comuni, s-a produs acum aproximativ 1000 de ani.
     Spiritul lui, din dragoste nemasurata pentru oameni, a ales sa nu paraseasca acest plan de manifestare.
     Si-a stabilit dupa momentul trezirii, urmatoarea misiune :
     Nu va parasi acest pamant, ori plan de manifestare a omului, pane ce ultimul om, nu se va trezi. Si-asa , va face.
     Spiritul lui, se tot renaste, dupa un ritual pe care doar cei mai apropiati ”slujitori” al lui, il cunosc.
     Un astfel de spirit, nu poate arunca cu mesaje care sa inspaimante.
     Priviti daca vreti din nou, filmul, stiind despre el, ceea ce am aflat si eu, si v-am comunicat si voua.
     Mesajul, capata o cu totul si cu totul alta perspectiva.

      
 5. „Credinciosul” in vreuna din nenumaratele dogme aflate in „circulatie” a fost dresat sa interpreteze, sa perceapa totul prin prisma invataturilor cuprinse in cartile lui „sfinte”! Tot ce nu se poate trece prin acest filtru e luat ca inacceptabil si combatut! Ca daca s-ar ramane la eliminat…
  La fel si cu „ateul”! Pentru el au fost create o „sama” de „stiinte” care de care mai sofisticate prin prisma carora sa ne putem explica lumea!
  Asta in cazul in care nu o ingurgitam rapid pe cea servita de ei!
  Sute de ani, cu o consecventa inimaginabila, puterea a creat si promovat un intreg arsenal de cai si mijloace care sa ne abata cat mai eficient atentia de la adevarurile fundamentale.
  Repet, ele nu au fost create nici din gresala cu scopul de a ne ajuta sa ne luminam, ci cu scopul de a ne abate din cale.
  Permanent am fost bombardati, inca inainte de a ne „lua” locul in pantecul mamei, prin toate formele si mijloacele posibile ca in cel mai scurt timp posibil sa devenim incapabili de a „vedea” ce se intampla cu noi, ca sa nu mai vorbim de a putea actiona impotriva!
  In acelasi timp puterea, pe care daca am numi-o doar malefica ar fi ceva dragalas(!), si-a consolidat si perfectionat tehnologiile proprii, aserviti de o armata de docili carora li s-au dat privilegii in schimbul devotamentului.
  Cum zicea un congresman american: omenirea se compune din doua parti; cei care calatoresc in cosmos si cei care nu o fac!
  Si se referea la navele de transport a sute de persoane spre bazele create pe Luna sau Marte de elita pamanteana ajutati de civilizatii decazute de „extraterestri” care in schimbul libertatii de a experimenta cu rasa pamanteana le-au dat tehnologii cu care sa dobandeasca o suprematie de neegalat de catre ceilalti pamanteni! „Programele” sub egida nasa nu au avut decat rolul de a abate atentia omenirii si de a asigura fonduri uriase pentru cele ascunse! Sunt lucruri atat de cunoscute ca e pacat de pierdut vremea si cu enumerarea lor!
  Si noi asteptam de la slavita „stiinta” sa ne dea explicatii, aceasta fiind creata de fapt exact ca sa ne adanceasca nedumerirea!
  Cititi si ce spunea fostul ministru al apararii canadian despre colaborarea guvernelor cu extrtaterestri, sau de ce a declarat Medvedeev in fata a vreo cinci echipe de reporteri din west despre informatiile ce le primeste fiecare presedinte la preluarea functiei despre activitatea extraterestra si loccatia extraterestrilor pe teritoriul tarii sale!
  Sunt doar exemple marunte din milioanele existente!
  La noi ni se „arunca” ciosvarta imputita de tip Rosswell la care tot „roadem” de 70 de ani!
  Cine nu are urechi sa auda si ochi sa vada, nu poate fi ajutat.
  Fiti siguri ca fara ajutorul benefic al acestor civilizatii extraterestre evoluate eram demult injugati(!) de cei malefici care nici acum nu-si pot reveni din socul de asi vedea eforturile milenare neincununate de succes!
  Acesti extraterestri, care printre altele au facut, insarcinati de Dumnezeu, imposibila vreo detonare atomica din zecile de incercari din ultimele zeci de ani. Demult era pornit acel „mult” pomenit razboi mondial.
  Universul acesta desi pare un haos pur, are si El regulile Sale! Ierarhii potrivite transpun in fapta Dorintele lui Dumnezeu!
  Va veni vremea ca sa preluam si noi pamantenii (ca rasa, ca indivizi sint multi) asemenea misiuni de indata ce vom fi vrednici!

   
 6. Buna ziua.
  Subiectul acestui film este de o vastitate pe care nici o fiinta umana nu este capabila sa o cuprinda.Intrebari se pot pune cu miile si raspunsurile deasemenea.Curiozitatea fiintelor duce la desfasurarea si dezvoltarea asa ziselor civilizatii,dar toate aceste civilizatii in cadrul universurilor sunt pe plan fizic.Toate aceste intrebari la care face referire acest filmulet ne duc cu gandul numai la existenta in planurile fizice.Ori , din umilele mele intelegeri, existenta are loc continuu,vesnic,in planuri vizibile [fizice] precum si in planuri invizibile despre care se ocupa asa zisa stiinta ezoterica si de spre care ne deschid ochii si mintea acesti ganditori si intelepti ai lumii,indiferent de cultura sau religie.Este misterul care nu va fi niciodata dezvaluit,sau,pentru a fi mai corecta,intr-un fel,ni se dezvaluie treptat,cu cat inaintam in intelegeri dezvoltand oricare departament al vietii noatre aici pe planeta noastra,care este doar un bob de nisip in INFINIT.
  Ceia ce se dezvaluie din planurile invizibile prin aceste fenomene ce sunt tot mai mult expuse cunoasterii ,ca exemplu :moartea clinica sau iesirea din trup la vointa sau dupa invatarea unor tehnici,au ajuns la momentul in care trebuie sa fie dezvaluite.Probabil constiinta umana s-a dezvoltat suficient pentru a putea cuprinde si intelege aceste fenomene.
  Eu personal sunt un om obisnuit si nu am capacitati extrasenzoriale,nici intamplari senzationale nu mi s-au intamplat.Si daca sunt onesta cu mine insasi,nici intrebari prea multe nu mi-am pus.Doar ca am fost un om caruia i-a placut adevarul,in viata mea si in colaborarea cu cei din jurul meu.Simplul fapt de a iubi adevarul m-a facut sa fiu un om prea putin agreabil.Adica un pic altfel decat ceilalti,avand curajul sa intreb de ce asa si nu asa…A spune ce este corect din punct de vedere al drepturilor umane , m-a propulsat pe mine intr-un spatiu incomod.Dar aceasta trasatura m-a determinat sa simt din interior dorinta sa stiu mai multe,sa cunosc si sa inteleg cum se desfasoara existenta in vietile noastre si sa – mi dau seama cum ajung unii sa fie prilvilegiati si altii nu.Asa am inteles multe.Bineinteles ca nu am raspunsuri la tot ce ma framanta si-mi dau seama ca oamenii se complac in a-si gasi raspunsuri prin „voia lui Dumnezeu” atribuindu-i lui Dumnezeu reusitele si esecurile vietii lor.Inteleg ca nu este chiar asa.Majoritatea reduce totul la material.Au o viata buna,usoara , cu tot ce le trebuie,isi gasesc explicatia ,mai ales daca si-au insusit anumite cunostinte ,la moda acum,ezoterice,ca Dumnezeu i-a ajutat si ca sunt dincolo de judecata oamenilor.Multi mai au si indrazneala,ca sa nu zic tupeul,de a-ti spune ,mai mult sau mai putin voalat,ca in inima ta zace raul,daca cumva apuci sa spui ca esti nemultumit de starea de afi a ta si a lumii.
  Revenind la subiect,intrebarile trebuie puse,raspunsuri corecte nu poate spune nimeni ca le gasim sau ca exista,dar curiozitate ne va ajuta in final ca fiecare sa-si gaseasca pentru el raspunsul multumitor.In ce privesc universurile,tot ce se vede cu ochiul liber sau ajutat de tehnologiile avansate,este doar ce cuprinde materia,adica planul fizic.Restul…intotdeauna va fi mister.Lumea interioara inca nu s-a cercetat suficient si nici nu stim prea bine cum s-o cercetam.Se bajbaie…Aici zac raspunsurile care nu le cunoastem,pe care nu le avem.
  Cum spuneam la inceput,este un subiect vast….Va doresc sa gasiti raspunsuri la ce va framanta cel mai mult.Eu inca nu sunt satisfacuta despre inechitatea din lume ,lipsa pacii din inimele noastre si inconstienta umana de a trai in ignoranta.
  Sa aveti zile bune,ganduri frumoase si aspiratii evoluate,cu drag Sefora

   
 7. „Judecata” asta a oamenilor e manipulata peste inchipuirile noastre!
  „Ignoranta” in care traim e „rezultatul” unor actiuni bine regizate impotriva omenirii, nu este „cauza”!
  Nu am de gand sa „misionez” pe nimeni, cine nu vrea sau poate sa vada lucruri care pentru altii sint de necontestat, nu poate fi nici asa „convins” sa o faca.
  Fiecare e liber sa aiba si sa sustina opinia sa, ce imi doresc e sa nu mai negam, sa nu facem afirmatii categorice care maine s-ar putea sa le percepem cu timpul altfel findca apar alte elemente la marele „puzzle”.
  In locul lui Vali asi fi evitat doar afirmatia: „Din pacate acest lucru nu sa intamplat niciodata si nu se va intampla…”
  Pe de alta parte am cazut in capcana intinsa noua iscusit de a ne preocupa de marginile universului, de cele paralele si invizibile (ochiului nostru limitat) si ne „scufundam” in apa strigand: unde e apa!?
  Nu e misiunea noastra in vietile terestre sa aflam care e diferenta intre Dumnezeu sau Creator, cate Universuri exista samd, atata timp cat nici nu suntem in stare sa observam cu atentie imprejurimile!
  O minte deschisa nu ar putea ignora atatea dovezi in care pur si simplu inotam. Niciodata pana acum nu au avut acces oamenii la atata „material de studiu” ca acum! Cei care-l ignora vor contesta cu aceeasi vehementa si cand draguta moderatoare de la TVR 1 le va spune cu voce grava: Au aterizat! Asta e rezultatul „dresurii” la care am fost supusi mii de ani.
  Daca „puterea” aduna sau ascunde cu mare ravna orice artefakte, iar pe cele ce nu se pot „astupa” sau „transporta” le invaluie in cea mai mare „ceata” posibila nu inseamna ca nu raman destule dovezi zdrobitoare ce ne stau la indemana!
  Priviti doar „jocul” de-a „cercuri in lanuri”!
  Un spirit curios ar fi surprins cel mult dupa o ora de „rasfoit” imagini ca asa ceva nu e posibil de facut de pamanteni, chiar daca intregile armate secrete ale puterii ar lucra tot concediul!
  Complexitatea imaginilor, a modului de executie, „impletitul” plantelor nu numai mecanic ci in structura lor biologica! Diversitatea lor, a mesajului, a preciziei matematice de „nerefacut” cu mijloace pamantesti ca sa nu mai vorbim de „Inteles”!
  De ce nu se „ocupa” mult laudata stiinta de ele!? De ce nu se publica aceste fotografii in toate mediile, care sint controlate de putere!?
  Nu e dubioasa aceasta cenzura aplicata de ani si ani!?
  Cine l-a invatat pe acest „om de stiinta” „materia”; ce trebuie sa stie, ce trebuie sa spuna, ce trebuie sa gandeasca, ce are voie sa spuna!?
  Cine il plateste si prin asta il controleaza!? Cine ii taie comfortul daca face pe rebelul!? Cine il trimite in desert daca recidiveaza!?
  De la acestia, care sint doar marionetele marunte ale puterii sa ne asteptam asadar sa aflam marele adevar!?
  Acestia vor striga in gura mare la marea „dezvaluire” (era sa zic revolutie!) ca „au stiut dintotdeauna”, ca ei sunt cei mai grozavi in a duce mai departe destinele omenirii! Sunt destui care stiu ca mint de „ingheata apa”! De ce nu au ACUM curajul sa spuna ADEVARUL!?

   
 8. Toata stiinta omeneasca,toate „descoperirile” nemaipomenite (!) sunt jocuri in ladita cu nisip,menite de a taia elanul omului in a indrazni sa iasa din ea.Oricat de marete ar fi tehnologiile pamantene,oricat de docti ar fi cercetatorii,atata timp cat se bazeaza doar pe invatatura pamanteasca,e…joaca de copii.Cei care au iesit din lada cu nisip uzat prin schimbarea propriei constiinte nu sunt creditati de „sefii” omenirii ,pe de o parte din neantelegere (nici n-au cum),pe de alta parte din frica imensa de pierdere a profiturilor financiare.Sunt pe pamant oameni care si-au anuntat in fata autoritatilor uimirea in ceea ce priveste cheltuirea unor sume uriase pentru vizitarea unei infime parti din acest univers,cata vreme sunt unii capabili s-o faca fara nici o cheltuiala,in vastitatea intregii creatii.I-au ignorat pentru ca cea mai mare frica a lor le este de astfel de oameni.Intrarea lor in prim plan(dar se va face cu siguranta) ar da peste cap (si o va face) toata constructia actuala bazata pe control.Toate marile corporatii ar iesi din existenta,”serviciile” lor catre populatia globului fiind luate de fiecare om in parte,gratis.Nicolas Tesla,ale carui experiente stiintifice (o stiinta multidimensionala)au fost expuse guvernului din vremea sa prin demonstrare efectiva si care i-a uluit pe guvernanti,a fost anihilat (i-a ars laboratorul din intamplare,dat in judecata…),dar ARE ACUM CONTINUATORI care nu se vor lasa pana nu vor darui omenirii ceea ce a dorit Tesla:LIBERTATEA ENERGETICA(prin acesta metoda omul poate singur sa-si creeze energia de orice fel necesara uzului propriu intr-o maniera care intrece orice realizare pamanteana obisnuita:si incalzire,si deplasare,si cunoastere fara a studia milioane de pagini…etc.)Va dati seama astfel de ce aceste metode au fost impiedicate pana acum,dar le-a venit vremea!Asa, tot esafodul conducerii lumii prin stoarcerea de vlaga la care a fost supusa,se darama(se vede in finante,politica,justitie,religii,invatamant etc.).ACEASTA PLAGA VA FI MATURATA si LUMEA VA TRAI LIBER,BUCURANDU-SE DE TOT CE-I OFERA PAMANTUL FARA A PLATI CUIVA PENTRU ACEST DREPT DIN NASTERE.Intrebarile la care suntem invitati sa reflectam sunt de domeniul trecutului,menite a ne tine in hatisul necunoasterii.Raspunsul este in noi,in fiecare si iesirea din necunoastere se realizeaza trecand prin interiorul propriu si iesind…pe partea cealalta constienti(nu e vorba de iesirea din corp,partea cealalta fiind tot in noi).NOUA ERA E… CU TOTUL NOUA !
  (ati auzit de grupul Kasch?-am scris corect?!-)

   
 9. Buna seara.
  Foarte bune comentariile lui Nicu si ale Lucicai.Bine intelese sau,mai bine zis,intelegerea lor este avansata,dincolo de limitarile la care suntem impinsi continuu sa ne rezumam.Din experienta mea in discutii cu diverse persoane sunt multi care nu constientizeaza ca pana la acest moment al vremurilor in care traim ne-am complacut in limitarile impuse ,mai intai de religii si apoi de stiinta oficiala care a prins gustul pozitiilor avantajoase in lume si care demonstreaza ca dincolo de planul fizic nu mai vor sa mearga.Acceptand cu lipsa de bun simt si omenie sa prosteasca miliarde de oameni.Dar de multe ori constat ca anumite ramuri ale stiintei nu poate merge mai departe daca nu accepta ca INFINIT-ul este condus de o Forta,cum obisnuesc eu sa-i spun,de o INTELIGENTA SUPREMA .Acest aspect trebuie acceptat,altfel nu putem merge mai departe.Si acceptand acest adevar trebuie sa renuntam la toate avantajele si pozitiile obtinute in planul fizic.Acest domeniu al energiilor libere [free energy] este asa de revoltator oprimat ca ti se face scarba.Evident ca exista anumite forte care nu vor ca omul de rand sa traiasca lejer si sa poata sa-si deschida ininma si sufletul bucuriei navalnice ce exista in interiorul fiecaruia din noi.Spun aceastapentru ca eu sunt unul din acesti oameni,care daca presiunile societatii nu m-ar determina mereu sa gandesc la facturile care-mi depasesc venitul meu,as fi un om liber,vesel si m-as bucura continuu de micutele mele placeri.
  Toate intrebarile care trebuie puse exista in interiorul nostru si tot acolo gasim si raspunsuri.De aceia am spus ca lumea interioara nu este cercetata ,ba chiar se doreste a nu se dezvalui prea multe din aceasta lume,insistandu-se pe ce ne-a indoctrinat religiile traditionale.
  O seara buna,Sefora

   
 10. Sefora draga, saptamana trecuta parca, a aparut un material de la Monica Visan in care se vorbea de energia libera!
  Si anume ceva neasteptat care suna cam asa: nu vom mai reusi sa o folosim fiindca vom „trece peste ea”, in sensul ca nu mai e timp!
  Ca sa se fi putut dezvolta tehnologiile necesare folosirii ei ar fi trebuit de inceput prin anii `70!
  Puterea a blocat orice incercare de folosire a ei; fara ajutorul petrolului era si mai greu sa tina omenirea sub control!
  Acum nu mai e timp si vom trece la forme si mai superioare de materializare a necesitatilor noastre!
  Sa dea Dumnezeu sa fie adevarat! Daca tot ne-au chinuit cu energia (ba e scumpa, ba nu ajunge, ba trebuie de luptat pentru ea, ba e limitata, ba se epuizeaza!) zeci de ani!
  Asta le-a asigurat nu numai venituri incomensurabile dar ne-au tinut astfel intr-o stare de „saracie” interminabila!
  Goana asta interminabila dupa morcovul agatat de undita ne-a secat de puteri si privat de timpul necesar sa „gandim”!
  Dar si cand a reusit Badea Mitru sa „gandeasca” apoi sa te tii! Aia nu i-a mai „clintit-o” nimeni din cap! Nici un popa cu sloavele lui, nici un politician cu propaganda lui, nici un bancher cu gologanii lui!

   
  1. Toata energia e libera.Nu am citit articolul si nu stiu la ce se refera.Formele superioare de materializare a necesitatilor noastre se realizeaza tot cu energie (e adevarat ca nu cu cea conventionala).In jurul nostru ,nevazute,sunt cantitati inimaginabile de energie.Nimeni nu ne poate opri s-o folosim si nimeni nu se poate face stapan pe ea.Numai sub hipnoza omul a putut accepta sa fie prostit ,asteptand mereu ca altii sa le dea,iar acei altii s-au erijat in stapani ai mostenirii comune.Totul a fost posibil prin influienta dogmelor,care au inoculat in constiinta de masa nevrednicia omului de a se ridica la adevarata lui statura,repetandu-i-se ca doar unul dintre ei merita slavit si urmat .Modelul dogmatic a fost repetat si implementat prin frica in toate ramurile vietii sociale.Asa cum cei ce nu urmeaza indemnul de a se supune acestor invataturi,sunt amenintati cu iadul,pe plan social cei ce s-au facut stapani pe mostenirea comuna,ameninta cu lipsirea de bunuri,drepturi,libertate.FRICA este scheletul de otel pe care s-a cladit lipsirea de drepturi.ACUM OMUL REUSESTE SA SE DESCOTOROSEASCA DE FRICA(i-a gasit chichita demontarii-schimbarea constiintei),CARE-L ACOPEREA CA O CEATA DENSA SI ISI DA SEAMA CA ENERGIA DE CARE ARE NEVOIE II STA LA DISPOZITIE,FARA OPRELISTI,GRATIS.Procesul a inceput si se raspandeste cu repeziciune,lasand pe inchipuitii stapani …cu gura cascata.ESTE ATAT DE NEIMAGINAT DE MULTA ENERGIE,INCAT NU EXISTA POSIBILITATEA DE A MAI AVEA DOAR CATIVA STAPANI!

    
   1. Ma gandeam sa caut mesajul dar cam asta era esenta, ceea ce am descris mai sus.
    Mesajul era de tip Channelling, nu de vreo provenienta „stiintifica”!
    Si era pozitiv, desi producea cititorului reactia aproximativa a celui ce a visat toata viata la o masina ca intr-un timp sa i se spuna ca nu mai are nevoie de ea fiindca va primi un avion!
    Sigur ca, pe cat de inepuizabila se afla ea in jurul nostru, pe atat de indispensabila si de scumpa au declarat-o guvernantii!
    Dupa ce au declarat-o proprietarea lor, se intelege! Mai intai pe cea de o stare fizica mai „agregata”!
    Pe cea „invizibila” ne-au interzis prin lege sa o folosim!
    Daca-ti cumperi un petec de pamant unde sapand „la cartofi” iese petrol, ai sfeclit-o! Nu numai ca petrolul nu-i al tau, dar mai pierzi si pamantul!
    Daca o „descoperi” pe cea „libera”, vei observa ca nu e chiar asa de „libera” cum pare, si ca insasi „libertatea” ta e in pericol!
    S-ar cuveni aici sa lasam gluma la o parte si sa ne gandim la cei ce au platit cu viata in incercarile lor de a ne ajuta sa ne ridicam spre trepte mai inalte, care nu sint posibile decat dupa ce am scapat de jugul odios al alergatului dupa „hrana” zilnica!
    Au ajuns sa ne faca sa credem ca nici pruna nu creste in pom fara sa avem nevoie de energia lor!
    La Fundatia Keshe apare un paradox!
    Guvernele invitate acolo sa vada, sa se convinga si sa adopte formele de energie libera posibil de aplicat, sint puse in fruntea tarilor exact de cei care controleaza omenirea intreaga (prin monopolul asupra energiei) si prin ei pe noi!
    Nu au cum sa faca exact contrariul a ceea ce justifica existenta lor la carma, fiind „pusi”, nu alesi!
    Mass media aservita si perfect controlata, nu numai ca nu va sufla o vorba, dar prin „vocea” „de necontestat” a oamenilor „de stiinta” vor tavali prin cacao tema primind la urma aplauze frenetice de la „publicul” bine dresat!
    Sigur ca, asa cum spui, folosirea acestei energii nu poate fi oprita, chiar daca a fost franata zeci de ani si intr-o zi nu vom mai alerga aproape toata ziua pentru dobandirea ei.
    Sper sa ne folosim timpul ramas disponibil cat mai cu folos!

     
    1. Cred ca reteta este sa-i ignoram pe toti cei ce tin fraiele si sa punem ATENTIA pe Energia Libera.,care,desi este „invizibila” deocamdata,iese la iveala sub „lupa” atentiei omului.Nu trebuie sa asteptam aprobare de la nimeni si nici nu ne-o poate confisca nimeni.Doar sa fii „curat” de tot ce ti-a fost impus prin :educatie,politica,finante,dogme…,adica sa stergi tot trecutul ,care,ne dam sau nu seama, a fost cladit pe frica.Libertatea dobandita prin tine insuti,fara lupta impotriva cuiva sau a ceva,este singura metoda apta de reusita.Cand nu mai depinzi de nimeni si nimic in constiinta proprie,orice energie iti sta la dispozitie si nu asa cum si-ar inchipui mintea omeneasca,ci intr-un mod pe care l-am putea numi ..”.miracol”.Maestrii nu cer voie nimanui sa traiasca miraculos (de fapt ceea ce a crezut omul obisnuit ca e miracol,este obisnuinta pentru cel ce foloseste Energia Libera).Si nu este apanajul unui singur…ales.E la discretia oricui.Depinde doar de omul insusi si nu de autoritati.Educatia,invatamantul Noii Ere asta ii va invata pe elevi:cum sa se aduca in starea de a trai LIBERI de orice,prin ei insisi creindu-si miracolul vietii.STIU ca reusita e asigurata !

      
 11. Consider ca Indemnul ce era scris pe frontispiciul templului lui Apollo din Delphi : ” Cunoaste-te pe Tine Insuti si vei Cunoaste Universul si Zeii ” daca ar fi urmat cu Entuziasm si Perseverenta …. ar Rezolva tare multe din Framantarile Oamenilor . Dar pentru a Reusi aceasta , Trebuie sa avem Curajul sa sa Iesim Obligatoriu din ” Zona de Confort a Obisnuintelor” si sa Schimbam aceste Obisnuinte cu Altele …… dupa care treptat , treptat vom Descoperi ce Minunate Fiinte Fericite Suntem si treptat treptat , vom gasi Raspunsuri chiar la multe din intrebarile din aceasta Fila de Lumina precum si la multe altele. Dar multi oameni ,raman in Zona de Confort ale propriilor Obisnuinte suferind de o stare numita ” ranologie „( purtatori de „rani”) si aratand continuu cu degetul spre Lumea exterioara lor. Este Alegerea Fiecaruia dintre noi cum scrie Scenariul ,cum Regizeaza si cum isi Interpreteaza „Filmul ” propriei lor Vieti” Oricum ….Viata merge inainte pentru Toti….. si tocmai acesta este Farmecul acestei Existente Efemere a noastra , pe acest Pamant .

   
 12. Orienteaza-ti privirea catre interior si vei gasi
  O mie de regiuni inca nedescoperite.
  Calatoreste in aceste regiuni si devin-o
  Expert in cosmografia propriei tale fiinte.

  Ceea ce vroiam sa spun este ca ne-am orientat atentia si curiozitatea in exterior uitand ca de fapt,noi suntem creatorii acestui Univers holografic si ca inlauntrul nostru se gasesc raspunsuri la toate intrebarile.Namaste

   
 13. Se pare ca Indemnul suna chiar asa : „Omule ,cunoaste- te pe tine insuti si vei Cunoaste Universul si Zeii ”
  Si inca o „vorba din batrani ” pe care am trecut-o in caietelul meu : ” Gloria lui Dumnezeu consta in a-Si Ascunde Misterele , iar cea a Omului …in a le Descoperi ” . Recunostinta draga Razvan ca-mi dai de „lucru „. Aceeasi Recunostinta si Tuturor celor ce comenteaza. Va imbratisez pe Toti.

   
 14. Nicu despre mine , cred ca sunt un om echilibrat care traieste in prezent .Am citit atent ce ati acomentat , tu si Lucica . Putin diferiti dar cam pe aceasi linie…Nu va contrazic , e parerea voastra . Dar sa o luam metodic…Spui ca puterea oculta ascunde dovezile clare ….si ca ne tine pe noi in ,,ignoranta ”….Crezi ca un eveniment fie el si extraterestru se manifesta doar in tarile oculte….??? Pe tot globul sunt tari si tari ..diferite si ca puncte de vedere , diferite politic….etnic si ca multe altele…Chiar crezi ca oculta aia a acaparat tot …??? Sunt de acord ca desenele din lanurile de ce sunt ele…sunt ceva extraordinar , artistic si matematic facute. Dar cam atat . Daca ele transmit ceva e un mare mister….
  Nimeni nu a reusit sa descifreze nici ce spun ele nici cine le face….sau ce le face . Pareri sunt multe dar sunt doar biete speculatii ale mintilor infierbantate…Nimic concret . Uitate la ce circ se face acum cu ,,marele cutremur ” ….apar toti circarii la tv si dai cu presupusul……si bieti oameni nu mai stiu ce sa creada . Daca mai era acolo un ,,sfarsit de lume ” mai ziceam .Ati mai faceai ceva provizii ca nu-i asa se sfarsea lumea si implicit se inchidea la supermarket ….Da asa ce provizii ca astia ati spun ca-ti cade casa in cap….Marketing , afacere , profit….
  Cercurile din lan nu dau bine….nu au impact la ,,bizon”…Nici nu prea au ce sa explice….
  Acum cam 100 de ani in urma incepusera marile descoperiri , comunicatiile incepeau sa fie ceva obijnuit..lumea deschidea ,,ochii” Marele public afla de Egipt…Inceputul unei ere a cunoasterii .La fel unele curente precizau mari evenimente…unii spuneau ca va fi revenirea lu’ Isus..
  Alti dadeau mai mult ca sigur venirea extraterestrilor…..Dezvoltarea tehnologica a dus in cele din urma…la primul Razboi Mondial si la scurta vreme la cel de al doilea Razboi Mondial….Stiu ca puteti sa.mi aduceti alte argumente privind cele doua Conflagratii Mondiale care au devastat planeta…dar asta a foat ca o paranteza.
  Vremea se va trece si noi o data cu ea , extraterestrii nu se vor arata nici maine nici peste un an nici peste 50….mai departe chiar ca nu mai conteaza pentru noi…
  Funtaia Keshe , anul trecut eram prezent pe forumul lor , dupa anuntul facut cu un an inainte , prin 2011 ca au o mare descoperire.
  Descoperire care se referea la dezintegrare …un fel de masina a timpului care permitea deplasarea pe distante – orice distante prin tehnologia lor foarte simpla. Aveau si niste clipuri in care ,,demonstrau ” alceva….ma rog , am asteptat data de 22 oct. parca ..si dupa sau ,,dezumflat”
  Ei voiau binele omenirii – independenta energetica ..bla bla…..dar aveau nevoie de niste fonduri imense . Asta era unul din aspecte .Un alt aspect ciudat la dr. Keshe era ca ai voia pe lideri lumii adunati la un loc… sa le explice el chipurile cum e cu tehnologia…..Normal ca a fost refuzat…Mai departe se pune intrebarea …..Daca acest dr. voia el asa de tare binele lumii ..arata pe viu o dematerializare ..ceva o caisa o pisica acolo….da de povesti…..e lumea plina….
  Dna Lucica sa stiti un mare secret : liberatea deplina la care va referiti e o utopie . Probata a dus la haos si anarhie….
  Nici cand oamenii traiau in pesteri nu erau liberi deplin….Depindeau de un conducator . Iar casa te bucuri ,,liber ” de tot ce-ti ofera pamantul..
  e iarasi cu cantec….casa manaci un mar trebuie sa ingrijesti copacul . Casa manaci o paine trebuie sa ari sa semeni sa culegi sa macini…sa…sa….E usor sa dai cu vorbe….Vom trai liberi din ce ne orefa pamantul….Daca maine se intrerupe curentul – utopic vorbind – pe toata planeta , multe din inventiile acestei stiinte ,,oculte ” nu vor mai fi funcionale . Dar atunci nu vom avea destule spitale sa internam toti pacientii….
  O seara buna….

   
  1. Vali dragule!
   Ca esti echilibrat, se stie, ca esti „in prezent”, de asemenea!
   Asta nu schimba cu nimic situatia!
   Am mai spus ceva despre calitatea unui adevar care nu depinde de numarul celor care cred in el! El tot acolo e!
   Si in ierarhiile cele mai inalte nu se stie ce Adevaruri Supreme o mai fi pastrand Dumnezeu!
   Insa nu vei putea nici sari peste etape din evolutia Ta. Toate la vremea lor!
   Dar iti recomand sa ramai „treaz”, deschis si intuitiv!
   Ce va trebui de aflat, ce vom afla, ce va trebui sa interpretam nu va putea fi facut cu gandirea inginereasca care te marcheaza!
   Asa cum popa nu poate intelege lumea decat prin prisma cartilor lui „sfinte”, asa un inginer nu poate intelege lucrurile decat prin prisma celor invatate toata viata, tot asa si un doctor e marcat pentru restul vietii de modul lui de a vedea si intelege vindecarea!
   Asta a facut „puterea” dintotdeauna, a incercat sa ne „traga” un tipar peste perceptii, avand cite unul potrivit pentru toate situatiile!
   Chiar si pentru cei ce incearca sa scape.
   Asa cum Dumnezeu a fost substituit in mintea noastra prin „trimisi”, tot asa si stiintele stravechi ale universului au fost inlocuite cu falsitati in care omenirea a fost dresata vartos sa aiba incredere oarba!
   Daca ai sti macar a mia parte ce tehnologii poseda si aplica puterea departe de ochii omenirii, te-ar apuca pe data „guta”!
   Ai aruncat o privire la cercurile din lanuri doar ca sa gasesti o explicatie de dat aici, nu ca sa cauti una pentru intelegerea proprie a ceea ce se intampla acolo. Ca sa nu mai vorbim ca aproape toate guvernele din lume poseda informatii ce ne-ar cutremura, ca sa nu vorbim ca unele poseda nenumarate nave extraterestre, sau „lucreaza” cu fiinte de aceeasi origine
   Nu lua personal ce spun, miliarde pe intreg pamantul reactioneaza la fel.
   Tu hotarasti cat timp vei mai petrece in starea asta.
   Nu argumentari ca cele de aici te vor scoate din ea.
   Bine era daca foloseai „impulsul” deosebit primit cu trairile extrasenzoriale, si sa incerci sa faci o practica din asta, in sensul de experimentat cat mai mult si mai des tehnici spirituale!
   Nu m-asi mira sa apartii acelor categorii de suflete care de vieti nu reusesc sa iasa din acest tipar al neincrederii si indaratniciei si acea traire a fost aleasa de suflet exact ca sa te scoata din impas, dar programele au recastigat controlul. Te-au readus in „aici si acum”!
   De asta tot trambitez la nesfarsit ca fara lucru nu facem pasi semnificativi!
   De peste zece ani facem acelasi lucru, dezbatem la nesfarsit, care ce stie care e mai ochios si nu facem progrese reale.
   Nu studiul si dezbaterile la infinit ne duc mai departe!
   Ele ar putea sa ne dea repere, motivatie sau imbold.

    
   1. Dragule , experienta prin care am trecut candva ma marcat si ma schimbat definitiv .Din anumite motive personale eu stiu ca sunt pe drumul cel bun . Increderea in Dumnezeul cel viu mi-a fost confirmata . In aproximativ 12 zile pamantesti cat a durat acel…experiment am inteles si vazut multe …destul de putine ,dar esentiale mi-au ramas in memorie pentru ca si asta era un raspuns la o intrebare cam fara raspuns….De ce nu tinem minte …..??? Tu ai ales asa….a fost raspunsul…. Suntem aici pentru a trai si a ne schimba ….pentru a intelege greseala fata de Dumnezeu….Candva demult noi toti am gresit prin purtarea noastra fata de El…. Acum si Aici avem misiunea de a arata ca suntem constienti de Greseala ….Prin purtarile noastre de zi cu zi….fata de noi insine si fata de semenii nostri…Prin manifestarea Iubirii fata de toate fiintele vii de pe acest Pamant. Ajutorul divin se manifesta in tot ce facem…de noi depinde daca al acceptam sau al indepartam….Cred ca sunt mai multe ,,nivele” daca eu am vazut nivelul doi insemana ca automat e si nivelul unu… si poate si trei….Asta nu am fost curios sa aflu atunci….Nu am vazut luminite la cap de …tunele …nici alta lumina stralucitoare cum am mai auzit la altii….La mine a fost o trecere , inconstienta ….abia tarziu am realizat ce se intampla de fapt.
    Lucrez cu cifre exacte , asta e natura meseriei dar sunt si am acces la multe date . Am calatorit si calatoresc in multe tari . Am vazut multe la viata mea…Oameni si locuri ciudate , dar si oameni de o bunatate si o cinste incredibila , acolo unde eram sfatuit sa fiu cu mare bagare de seama..Am spus-o si o repet manifestarile Divinitatii le putem percepe , intelege , Cred cu tarie in forta Creatoare Universala , Dumnezeiasca daca asa vreti sa o numim ….As crede cu placere si incredere in Extraterestrii ….dar ei nu exista sau nu asa unde ne inchipuim noi ca sunt si nu sub forma in care ne inchipuim noi ca exista…Entitati exista dar in alta dimensiune .
    ,,Oameni buni , cand nu voi mai fi viu….aflu eu taina , ce doar mortii o stiu ” spunea un cantaret o data
    Nicu daca tu stii si cunosti semnificatia desenelor din lanuri lumineaza-ma….
    Ai vazut ca sunt emisiuni ,,Vantorii de fantome ” de ex…Aia saracii daca ar vana ceva cu adevarat ar face inconjurul lumii stirea…
    Sunt si emisiuni despre acest subiect …UFO….Toate sunt bazate pe presupuneri , pareri , o fi sar putea…a fost da puterea …a ascuns…Acum avem acces la informatie mai mult ca niciodata . Asta poate fi un lucru bun dar la fel de daunator pentru unii…
    E doar informare , studiu , doar atat avem ….de aia tot,, batem apa in piua” de … zeci de ani cum spui tu…In afara de pareri noi astia nu avem alceva nimic….Un nasture , o gamela de provenienta extraterestra…..nimic.
    Eu am niste bucati de meteorit , pietre culese din desertul Saharian…dar sunt doar pietre .Frumoase , ciudate dar pietre .
    Trece toate informatiile prin filtrul mintii tale nu te lasa condus de parerile altora . Oamenii puterii…sunt oameni la fel ca noi ..curiosi , neinformati , si daca ar afla ceva …trambita ar suna sus pe palat …credema.
    Sa ai o zi buna

     
 15. Ne putem bucura de libertate si tot ce inseamna ea, cand vom scapa de toate tiparele bazate pe lipsa si frica.Asa am fost „crescuti” de mii si mii de ani incoace.

   
 16. Pentru mine filmuletul este de o banalitate absoluta, si reprezinta intrebarile bezmetice ale unei minti obisnuite si nu prea evoluate ce este incantata ca a dibuit in sfarsit ce inseamna puterea numerelor, vezi cand face comparatiile cu numarul de stele, atomi in galaxie, etc. Este adevarat ca omul obisnuit nu prea este constient de asta, dar sigur sunt destui altii care sunt constienti si n-are rost sa apari si tu din padure cu mintea ta mediocra si sa impartasesti la tot universul ca ai realizat in sfarsit o chestie asa banala, de parca toti ceilalti ar fi prosti si tu in sfarsit singurul tocmai desteptat din univers …:)
  Iar a doua jumatate a filmuletului cand isi da el cu parerea despre extraterestri si ca n-are el dovezi palpabile pe care sa le intelgea cu creierul lui cam mediocru chiar si pentru 3D, nu mai zic de ipotezele si „incurajarile” lui patetice bazate pe stiinta m-a facut efectiv sa simt toata compasiunea pentru el … eh, in fond filmuletul este facut de o minte de 3D cu toate limitarile de rigoare si la ce te poti astepta ?
  Ce nu inteleg este ce cauta un asemenea filmulet pe un asemenea site???
  Poate ne „ilumineaza” de motiv, Razvan … :)

   
  1. Pentru a arata tuturor, intr-un mod cat mai usor de inteles unde a ajuns stiinta de astazi si care sunt limitarile ei.
   Unii cred ca stinta este suverana si detine toate raspunsurile. De fapt, ea detine extrem de putine si mai exista multe secrete ce trebuie descoperite.

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top