skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cine e Mesia?

 

In cel mai indepartat si mai inaccesibil varf de munte din lume, se inalta o modesta si totodata semeata manastire, asemanata de unii cu un cuib solitar de vulturi. Daca monahii erau extrem de piosi, simtind cumva o apropiere aproape fizica de Dumnezeu, ucenicii acceptati erau insufletiti de o mare nazuinta de a se infrupta din severele daruri ale dumnezeirii. Cantarile inaltate din mijlocul manastirii se prindeau de inimile oamenilor ca niste aripi de ingeri, indemnandu-i sa mediteze si sa isi gaseasca impacarea in rugaciuni.
Intr-o zi, insa, asa cum Adam si Eva au cazut prada ispitei din Eden, lucrurile au inceput sa se schimbe… Din ce in ce mai putini tineri se chinuiau sa ia drumul potecii abrupte ducand catre sfantul loc, tot mai putini oameni incercau sa isi gaseasca acolo impacarea sufleteasca. Calugarii au devenit, pe masura ce trecea timpul, tot mai tristi si mai lipsiti de sclipirea propavaduirii. In cele din urma, staretul , in cautare de sfat si indrumare, s-a hotarat sa apeleze la intelepciunea unui om sfant.
Inteleptul si binecuvantatul om a ascultat cu atentie pasurile staretului si a intrebat:
– Oare nu cumva din cauza pacatelor, manastirea voastra a ajuns sa nu mai fie cautata de oameni ?
– Daca avem vreo greseala, aceasta este cea a ignorantei, i-a raspuns inalt veghietorul acelui loc.
– Pacatul ignorantei ?, s-a mirat sfantul om. De ce ati fi voi ignoranti ?
Vestitul om al lui Dumnezeu s-a cufundat in meditatie si post, si, dupa cateva zile, a gasit solutia.
El i-a zis abatelui:
– Cu adevarat sunteti necunoscatori! In mijlocul vostru, nestiut si ndezvaluit de nimic, se afla insusi Mesia! El este insa deghizat in hainele si vorbele simple ale vietii voastre de calugari ..  Acestea fiind spuse, preacuviosul om s-a cufundat intr-o reflectie si rugaciune din care nu putea fi tulburat vreme de luni de zile …
– Mesia ?, s-a intrebat abatele. Cine dintre noi ar putea fi Mesia? Sa fie calugarul bucatar, sau contabilul asezamantului nostru? O fi clopotarul ori gradinarul? Cine sa fie? Cine o fi oare? Cu totii avem defecte, pacate si greseli. Nu trebuie, oare, sa fie Mesia perfect? Dar, poate ca pacatele si greselile lui nu sunt, de fapt, decat o parte din felul sau de a se deghiza si a se ascunde de noi … Cine sa fie? Care o fi oare?
Staretul i-a adunat laolalta in biserica pe toti calugarii si le-a marturisit vorbele spuse de omul cel sfant.
– Unul dintre noi sa fie Mesia? Nu se poate! E imposibil!
Persoana care le daduse aceasta sugestie era insa prea respectata pentru a i se pune la indoiala spusele …
– Sa fie vecinul meu? Mesia? Probabil ca asa este. Dar cine ar putea fi? Care dintre frati? Cine dintre noi?
Fiecare dintre calugari putea fi Mesia, iar aceasta fiinta intrupata de Dumnezeu era cu siguranta acolo, intre zidurile manastirii. Neavand cum sa afle care dintre ei era Mesia, calugarii au inceput a se purta unul cu celalt cu un neasemuit respect. Nu se stie de unde sare iepurele, isi spuneau ei , daca unul dintre noi este Mesia, trebuie sa ii arat cat de cuvincios si credincios sunt.

Nu a trecut mult timp pana cand manastirea a devenit din nou un izvor de sfintenie si credinta aducatoare de bucurie. In curand, ucenicii si-au facut intr-un foarte mare numar aparitia la portile sfantului locas, si oameni din toata lumea s-au asezat in cozi nesfarsite, asteptand binecuvantarea sfintilor calugari. Inca o data, manastirea era strabatuta de spiritul iubirii.

Autor: necunoscut

Comentarii (5)
  1. Subscriu textului si spiritului acestuia… cand vom vedea in toti cei pe care-i intalnim scanteia dumnezeiasca care ii tine in viata, atunci pamantul va fi un Rai, onorand Viata din noi si din cei animati de aceeasi Sursa. Pace si Liniste divina in noi!

     
  2. „Batranul Intelept avea dreptate : in fiecare din noi e Mesia.Nu trebuie cautat nicaaieri in alta parte decat in noi.Sigur ca nu e la vedere,nu poate fi fotografiat sau creionat. Dar ESTE ! Cine nu si-a descoperit Divinitatea e un om trist si neimplinit.Dar nu e usor sa te descoperi.Trebuie sa te rogi,sa te linistesti,sa te iubesti.Si te descoperi,asa cum din larva apare fluturele.Minunata povestioara,ca toate ce le gasim pe acest site.Multumesc !

     
  3. Cineva spunea ca : ” Ignoranta si Teama sunt cele doua surse fecunde ale ratacirii Speciei Umane ” . As adauga inca patru : Lacomia , Mandria , Dorinta de Dominare si Neiertarea . Toate acestea ne determina sa nu mai Simtim ca totusi ….Suntem Fiinte Minunate in care Pulseaza Divinitatea …. si ca Toti Suntem Una (Unul) -Mesia …..

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top