skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Afghanistan – o atingere din zbor

 

Afghanistanul este tarâmul negru, locul blestemat, unde nimeni nu vrea să ajungă. Este țara în care religia este dusă pe culmile iraționalului de o mână de fanatici și marile puteri își încearcă armele.

În această țară sărăcia e la ea acasă, iar oamenii sunt însemnați pe viață de ororile războaielor. Femeile nu au niciun drept și oricine vine din afară este privit ca un invadator.

Aici unde puștile sunt la îndemâna tuturor până și un copil te poate ucide din joacă.

Din acest ținut, unde oamenii sunt aspri și nu cunosc ce este mila Creatorul nu a plecat. El a rămas în inimile oamenilor, al celor care suferă, al celor obidiți, al femeilor și al copiilor.

Un cântec străbate munții, magia apare chiar și pe munții sterpi și dezolanți. Acolo unde nu crește aproape nimic, acolo unde oamenii sunt tratați doar ca niște pioni în jocul marilor puteri, acolo apare magia.

Magia sufletelor și a bunătății. Priviți aceste chipuri, priviți aceste clipe surprinse cu măiestrie de cei doi operatori. Puteți observa sufletele inocente, chinuite sau împăcate?

Afghanistanul este și va rămâne mult timp o țară a extremelor. Acolo doar iubirea și dragostea față de semeni poate aduce mângâierea și pacea, atât pe câmpul de luptă, pe străzi sau în case cât și în sufletele oamenilor.

Astăzi vă oferim un clip care a câștigat locul întâi la CNN Journalist Award 2013.

Dumnezeu este în tot și toate… chiar și în Afghanistan. Îl vedeți?

 

Comentarii (9)
 1. Ce ti-e si cu americanii astia,dupa ce-i decimeaza le plang de mila….ce face petrolul din OM………CUNOASTEM SCENARIUL.

   
 2. PAMANTUL .. e singurul loc in care se poate crea PARADISUL – …….PUSTIUL… nu-l poate intelege decat cine l-a trait …Octavian Paler …..Atunci de ce atatea RAZBOAIE INUTILE ?Curcubeele sunt esarfele pacii DIVINE aruncate sfios peste Lume -Valeria Mahok CURCUBEULeste drapelul Terrei ,simbol al LEGAMANTUL dintre CER si PAMANT,arborat periodic de DUMNEZEU spre aducere aminte – Mihai Cuceeavii .. FLORI -Stropi subtili de curcubee ce-s imbratisati de SORI ..-Eugen Deutsch IARBA-curcubeul indragostitilor …Gh. Gurau ….NORI – „Nu am ști cât de frumos e cerul dacă nu ar avea nori pe el.“- M.Preda …….Existam nu pentru a palavragi despre absurditatea lumii, ci pentru a ne da o justificare. Si uneori e de ajuns DUIOSIA unui CER DE PRIMAVARA ca sa ne reaminteasca acest lucru……-Octavian Paler ….Da… DUMNEZEU este in Toate …chiar si in aceste imagini din Afganistan care m-au impresionat pana la lacrimi ..IL recunosc…in ZAMBETUL INOCENT de copil …In RASARITUL DE SOARE ….IN FLOAREA plantata cu IUBIRE intr-un Ghiveci , de un om care cu putin timp inainte …..poate ….a luat viata cuiva …In LACRIMILE ..celui care tine o mitraliera in mana ….In IUBIREA …acelui om ..care HRANESTE ..PORUMBEII…IN OCHII frumosi ALBASTRI ..in care vezi MAREA …As putea continua la nesfarsit ….Daca iubesti UN OM PERFECT ,n-ai nici un merit ca-l Iubesti…-Octavian Paler….Multumesc lui Dumnezeu pentru ziua de azi ..in care Soarele a Rasarit ca de obicei …pasarelele si-au inceput concertul …ca este Pace …si Iubire in Sufletul Meu …Poate va veni si Ziua cand se vor sfarsi toate Razboaiele Lumii …si vom fi cu Totii ca fratii .. ..O zi Minunata ,sa aveti Iubire in Suflete ! :) Multumesc ,Razvan ..pentru acest Filmulet …E bine sa mai cunoastem si fata Trista a Lumii ..Poate asa vom putea Aprecia mai Mult …Frumusetea dintr-un lucru Marunt …

   
 3. Ati observat nobletea si mandria de pe chipul acestor oameni ?Dumnezeu este in mod sigur alaturi de ei !
  Nu uitati ca pina nu demult si Albania era la fel si acum mergem acolo ca turisti !
  Frumos film,degeaba ii acuzam pe americani pentru ca interesele politice le depasesc pe cele umane si peste tot sunt oameni si oameni !

   
 4. Am citit mai demult că Afganistanul este singura ţară din lume unde există echivalentul cuvântului românesc DOINĂ, folosit asemenea nouă

   
 5. Buna ziua.
  Bineinteles ca Dumnezeu este ….si in Afganistan.Cu atat mai mult Dumnezeu este acolo.Acolo unde ipocrizia marilor puteri creeaza distrugeri,haos si durere.Ce apare urat in acele zone sunt „facaturi”umane.Dumnezeu si frumeseti,Dumnezeu si iubire,sunt toate acolo,in Afganistan,ca in ori si care alt loc de pe planeta unde acei ce se cred conducatorii lumii aduc numai durere si suferinta.Chiar si legile acestei tari musulmane care priveaza femeia de orice drept este tot facatura umana.Dar Dumnezeu este totusi acolo.Ma bucur ca am avut posibilitatea sa urmaresc acest filmulet.Daca putem vedea frumosul acolo unde omul murdareste,inca mai sunt sperante pentru om.
  O zi buna tuturor,Sefora

   
 6. …….in Afganistan ii intereseaza mai mult drogurile,campurile de mac si pozitia strategica aproape de rusi sim chinezi….Sefora

   
 7. După părerea mea, de data aceasta, filmul chiar că nu are nimic de a face cu americanii. Poate doar dacă autorii or fi de prin State. Este un film normal, despre oameni normali – surprinde, cred eu, atitudini umane dintre cele mai tipice, care trec peste spațiu și timp, religii și culturi – flori, tinerețe, senectute, joacă, țesut, zidire și părinți iubindu-și copiii. Acesta este, probabil, și unul dintre posibilele mesaje – cît de asemănători sîntem, de fapt, și cît ne chinuim să părem de diferiți. Norocul este că, totuși, nu prea ne reușește…

   
 8. citim pe DAVID IKCE …curajul relatarii istoriei ascunse …si aflam monstri din spatele manipularilor din lume

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top