skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Căsuța din depărtare

 

O fetiță trăia într-o casă micuță, simplă, la poalele unui deal și obișnuia să se joace în curte. După ce a crescut mai mare fetița reușea să vadă dincolo de gardul viu al curții. Îi plăcea să contempleze o casă frumoasă situată chiar pe vârful dealului – și această casă avea ferestre galbene, atât de galbene și strălucitoare încât fetița visa la ce frumos ar fi fost să locuiască într-o astfel de casă.

Chiar daca își iubea părinții și căsuța ei, ea tânjea atat de mult la căsuța galbenă și visa toată ziua cât de minunat și încântător ar fi să trăiești într-o asemenea casă.

Când a crescut mai mare și i s-a permis să iasă în afara curții, i-a cerut mamei permisiunea să facă o plimbare cu bicicleta pe cărarea de munte. După ce a insistat îndelung ca mama să o lase, a primit acordul cu condiția să nu se îndepărteze prea tare de casă. Era o zi frumoasă, iar fetița știa bine unde vroia să ajungă! La căsuța din deal.

Ajunsă în vârful dealului, fetița s-a dat jos de pe bicicletă și a legat-o de gardul casei, și-a continuat drumul spre casă … și a rămas foarte dezamagită să vadă că toate ferestrele erau fade și murdare, reflectând nimic mai mult decât o casă lăsată în paragină.

Astfel, fetița dezamagită de cele văzute nu mai dori să meargă în plimbare nicăieri. Se îndrepta spre bicicletă să o dezlege și să plece acasă. Când ridică privirea înspre vale zări, spre surprinderea ei, o căsuță mică cu ferestre aurii și strălucitoare. Soarele lumina căsuța ei…

Atunci fetița a realizat că locuise toată viața într-o căsuță de aur și toată iubirea și grija pe care o primise de la cei dragi făcuse ca acea casă să fie strălucitoare. Tot ce visase se afla în fața ochilor săi!

Autor text: necunoscut

Comentarii (5)
 1. 1- ,,O, iubire ! Daca ne-ai parasi, Pamantul ar ajunge neroditor, vietuitoarele vrasmase intre ele, soarele foc vatamator, iar lumea jale, spaima si distrugere universala. ,, 2-Sa iubim nebuneste tot ce straluceste pe acest pamant, fiindca alta viata nu ne este cunoscuta. – Euripide 3-Totul sta in voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodata. – Fuscolo 4-,,Viata fara dragoste este o umbra a lucrurilor care ar putea fi. ,, 5-,,Performanta pe care o reuseste Dumnezeu in iubirea Lui este ca ne iubeste pe fiecare de parca n-am exista decat noi in toata lumea.,, O poveste Minunata ,care mi-a reamintit ca fara iubire Sufletul meu se poate transforma intr-o casa parasita … Oare isi doreste Cineva acest lucru ? Eu ..in orice caz ..un …Nu …hotarat .. O zi Minunata plina de iubire ! :) Pace ,Acceptare si Armonie ! Multumesc! Razvan …

   
 2. Una din modalitatile de a defini Fericirea (dupa care tanjim cu totii ) , tare draga mie , pe care am notat-o in carnetelul meu , este aceasta : „Fericirea inseamna sa Pretuiesti…… ceea ce Deja Ai „

   
 3. stiu o poveste care m-a ajutat mult in viata si chiar o aplic cu riscul de a ma crede bleaga; DUMNEZEU NE-A ADUS IN BRATE PE PAMANT…NE- A ZIS SA AVEM GRIJE DE NOI SI ALTII IAR CAND NE LOVIM SA IL CHEMAM……si folosesc ,intorc obrazul ,dau camasa , fac 1000 de pasi ….dar din fata a ceva ce nu pot rezolva si ma depaseste ,CHEM ajutor si ma dau la o parte ….se invata……asa redevenim OAMENI

   
 4. Acum niste ani, ma lasasem de minerit si munceam la firma prietenului meu. De la stat la patron, adica. Si tot adica – munceam e corect intrebuintat. Situatia era din ce in ce mai stramta, pana ce a ajuns insuportabila. Puteam sa aleg sa actionez infara sau inauntru. Actiunea exteriara implica, foarte probabil, un triplu-salt din lac in put, asa ca am decis sa „ma mut” in interior. Exact ca fetita din poveste, m-am privit din alt loc, ceva mai departe. Suficient de departe ca viata mea sa nu mai para insuportabila, ba chiar suficient de interesanta si happy ca sa merite osteneala. Si ala a fost inceputul; de atunci reusesc sa vad casa mea cu ferestrele aurii fara mare efort si multa plimbare :)

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top