skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Inorogul

 

Se spune că primul care ar fi văzut un inorog ar fi fost chiar Adam, în Grădina Edenului. Deşi nimeni nu a mai văzut unicorni, de câteva secole încoace, totuşi credinţa în existenţa lor este larg răspândită în lume. Pentru unii, faptul că nu au mai fost văzuţi, nu face decât să le sporească misterul; în timp ce alţii cred că inorogii mai există încă în regiuni extrem de îndepărtate, putând fi văzuţi numai de către oamenii de o virtute şi curăţenie a sufletului, excepţionale.
În mitologia chineză, unicornul era un animal benefic, ce venea printre oameni doar cu misiuni importante. Apariţia sa era considerată ca un semn bun, iar faptul că nu a mai fost văzut de multe secole, arată că trăim într-o epocă de decădere. El va reapărea atunci când va veni timpul şi când bunătatea va domni din nou printre oameni. Numele chinez al inorogului, Ki Lin, este similar cu Yin-Yang.
Se spune că unul dintre primii inorogi i-a revelat împăratului Fu His scretele scrierii, cu mai bine de 5 000 de ani în urmă. Chinezii credeau, de asemenea, că inorogii pot prezice naşterea şi moartea unor oameni deosebiţi, precum înţeleptul Confucius. În anul 551 î.e.n., mama lui Confucius, fiind însărcinată, a întâlnit în pădure un inorog, care i-a dat o bucată de jad şi şi-a culcat apoi capul în poala ei. Ea a ştiut atunci că acesta era un semn de la zei. Pe bucata de jad era o inscripţie în care se vorbea despre marea înţelepciune de care va da dovadă fiul ei. Confucius a fost, într-adevăr, cel mai respectat filozof chinez. La bătrâneţe, se spune că a văzut şi el un inorog, înţelegând astfel că i se apropia sfârşitul.
În Geneză se spune că Dumnezeu i-a dat lui Adam sarcina să dea nume la tot ce îl înconjura. În unele traduceri ale Bibliei, inorogul a fost primul animal pe care Adam l-a numit, ridicându-l astfel deasupra tuturor animalelor din lume. Atunci când Adam şi Eva au părăsit Paradisul, inorogul a mers cu ei, devenind un simbol al castităţii şi purităţii.
Există în Vechiul Testament şapte referiri clare la unicorn, deşi acum există discuţii referitoare la aceasta. Şi Talmudul face referiri la el. De-a lungul istoriei, biserica a ajuns să interpreteze inorogul, în diferite feluri. În epoca medievală, el a devenit chiar simbolul lui Cristos, cornul său simbolizând uniunea dintre Cristos şi Dumnezeu Tatăl. Faptul că apare în Biblie înseamnă că nici un creştin adevărat nu se putea îndoi de existenţa sa.
Licorna apare în unele planşe din tratatele alchimice, fiind o indicaţie pentru cei iniţiaţi, a procesului transmutaţiei interioare, absolut necesar pe calea reîntoarcerii la starea primordială, androginală şi a descoperirii aurului filosofal. În mitologia orientală, acest animal fabulos este în legătură cu cel de-al treilea ochi, ochiul frontal al înţelepciunii, pecete a Unităţii divine şi cu Nirvana.
Inorogul simbolizează, prin cornul său unic din mijlocul frunţii, săgeata spirituală, raza solară, sabia divină a discernământului, revelaţia, pătrunderea spiritului în natură, dar şi o punte între lumi. El reuneşte în sine cele două polarităţi sexuale şi le transcende – de unde ideea de puritate şi de virginitate. Inorogul evocă întotdeauna ideea unei sublimări miraculoase a vieţii carnale şi a forţei supranaturale care emană din ceea ce este pur. Cornul său are virtuţi magice: decantează apele poluate, vindecă boli, detectează şi anihilează otrăvurile şi nu poate fi atins decât de către o fecioară. La British Museum din Londra există un corn despre care se spune că ar fi de unicorn şi pe care oamenii de ştiinţă nu au primit permisiunea să îl studieze (cel puţin nu oficial).
Se spune că inorogul se va întoarce. Aceasta poate fi doar o metaforă a ceea ce oamenii caută astăzi: adevărul, puritatea şi iubirea care s-au pierdut în umbra tehnologiei. Pentru a găsi inorogul, aşa cum l-au găsit strămoşii noştri, trebuie să uităm ceea ce am învăţat, să renunţăm la orgoliul nostru de stăpâni ai naturii. Trebuie să ne întoarcem la modul tradiţional de a privi lumea. Doar atunci ÎL vom găsi, la fel ca şi pe celelalte făpturi extraordinare din noi, ce abia aşteaptă să poată umbla iarăşi, fără frică, prin lume…

Autor: necunoscut

Comentarii (26)
 1. O fiinta fabuloasa, care ne-a infrumusetat copilaria, prin misterul care il inconjura, prin faptele si darurile care il insoteau si le putea darui celor cu sufletul curat. Era insotit , in bazmele noastre , de zanele cele bune si frumoase, de pitici care insoteau aceste zane, , sau de ingeri in scrierile cu tenta religioasa! In orice infatisare sau poveste , era un prilej de bucurie , de respect si iubire! Asa ar trebui sa fie si printre oameni. Dar asa cum spune textul prezentat , vor reveni printre noi, atunci cand lumea va fi mai buna ! Cand oare????

   
 2. Tacit vorbeste de divinatia cailor pe care o practicau germanii: „Un obicei numai al acestui popor este să cerce si presimtirile si prevestirile cailor. Acesti cai, albi si nepângăriti de nici o muncă făcută pentru oameni, sunt hrăniti pe socoteala obstii tot în pădurile si dumbrăvile acelea; după ce îi înhamă la un car sfânt, preotul si regele sau mai-marele obstii merg pe lângă ei si iau aminte la nechezatul si sforăitul lor. Si nici o altă prevestire n-are mai mult crezământ decât aceasta, nu numai la popor, ci si la fruntasi: în adevăr, si unii si altii socotesc că preotii sunt servitorii zeilor, dar caii stiutori ai gândurilor acestora.”……..5 ore in urma ….mi-am postat o fotografie de pe facebook…cu un cal …alb….In momentul acela …eram f.trista….Simt nevoia sa povestesc mai departe ….Semne ale Crizei de Transformare Psiho-Spirituală
  1. Nivelul fizic.
  Accese de oboseală profundă, moliciune a corpului, aritmii ale respirației, aritmii cardiace, lipsa de forță în brațe, palme și picioare. Dureri lombare ce par să vină din interiorul corpului, senzații de arsură, temperatură ridicată ale unor zone ale corpului sau în ansamblu. Durere și arsură la nivelul osului sacral. Dureri în zona cefei, a umerilor, a coloanei vertebrale. Dureri ale mușchilor spatelui, cârcei, blocaje la nivelul fibrei musculare. Senzații de căldură/arsură la nivelul creștetului capului și al tălpilor, la nivel pelvian, la nivelul centrului pieptului. Tulburări temporare ale văzului și ale auzului. Uscăciune a pielii, senzații de arsură, descuamare a pielii la nivelul feței, urechilor, mâncărime a pielii oriunde pe corp. Dureri ”ciudate” de cap. Aceste semne nu apar toate în același timp și nici nu este obligatoriu să experimentăm toate aceste senzații la nivel fizic. Ele sunt semnele unor profunde transformări interioare la nivel celular și al ADN-ului. Sunt trecătoare.
  Atitudinea potrivită față de aceste simptome fizice este aceea de observare, acceptare și însoțire blândă a acestora. Ne îmbrățișăm durerea având conștiința că sunt semnele transformării interioare, ale încorporării unor noi niveluri de Conștiință și energie.
  În limbaj mistic este vorba despre nașterea Divinității Interioare, despre încolțirea Seminței Cristice.,,…..Mai mult pe http://www.calatoriainimii.net………De ce vorbesc despre toate acestea ?Pentru ca eu trec prin aceste transformari…Sunt singura …Intotdeauna am fost singura …Dar ACUM ….este altceva ….Nu am cu cine discuta …despre aceste schimbari prin care fiinta mea trece …Cu cine ?Sunt privita ca o persoana care nu este in toate mintile…Simt ca se si rade de mine …Oricat de puternica as fi …simt ca se prabuseste totul …Daca de o luna am avut o stare de oboseala profunda …probleme cu inima …am dormit aproape continuu…acum am insomnii…Scriu despre aceste stari in ideea ca mai sunt si alte persoane care trec prin aceste stari…Vreau ca acele persoane …sa afle ca ….sunt stari …normale …si ca TOTUL ESTE OK………Am deschis calculatorul…si asa nu am dormit deloc…Deschid FILE DE LUMINA…..si BOMBA…..acest articol..despre ….INOROG……Plus….comentariul facut..de Lucia …la art EU SI DUMNEZEU….prin care DUMNEZEU …imi arata ca nu sunt singura …CINEVA ESTE LANGA MINE…..PLANG….PLANG IN HOHOTE ….IMI DESCARC….TOATE ….FRUSTARILE…..NU AM FACUT RAU NIMANUI….MULTUMESC ACESTOR….SICRONICITATI….MULTUMESC LUI DUMNEZEU….FILE DE LUMINA….MULTUMESC RAZVAN…..si LA TOTI CARE CITITI…..Ma Simt mai bine …..Am aflat ca TOTUL ESTE OK….si ca SUNT PE DRUMUL CEL BUN….VORBA CUIVA ….E PROBLEMA MEA …

   
  1. Rosa… ieri am citit acelasi material… hmmmm… sicronicitate… Rosa, iti scriu ca unei surori. Unul din motto-urile sufletului meu este ,,am venit aici sa iubesc, nu sa judec”. Te rog, permite-mi 2 vorbe. Una din concluziile de viata este ca exista oameni care nu inteleg ce experimenteaza altcineva, impartindu-se in 2 categorii: cei care te judeca punand tot felul de etichete, si cei care desi nu inteleg, au rabdarea data de deschiderea inimii sa asculte, sa inregistreze… spre norocul lor viitor :) Nu conteaza ETICHETA… suntem ceva mult mai maret decat spun altii ca suntem, plecand de la autoetichetarea noastra. Cat despre exprimarea libera a trairilor, DA, iti trebuie curajul ,,nebun” pe care ti-l da doar cunoasterea de sine. Si ultima concluzie: DACA REUSESTI PRIN CEEA CE ESTI IN INTERIORUL=EXTERIORUL TAU SA pui un umar la RIDICAREA, FIE SI A UNUI SINGUR SUFLET DIN POZITIA SERPUIND IN POZITIA VERTICALA, CA PUNTE INTRE CER SI PAMANT…. merita! ATUNCI NU MAI FACE PRESUPUNERI INUTILE DESPRE CEEA CE SPUN ALTII!!!! Altii sunt ALTII, nu TOTI :) Sa fii binecuvantata! Te rog primeste tot ce am mai bun, Lumina si Iubire

    
   1. …scuze ,Daniela draga ,dupa opinia Batranului Dan exista si categoria oamenilor care INTELEG CE EXPERIMENTEAZA CINEVA , si chiar LE PASA DE ACEL CINEVA si …ISI EXPRIMA SINCER OPINIA chiar daca uneori …..”neelegant ” (am „discutat” intr-un comentariu , tema aceasta ,cu tine zilele trecute) si categoria celor CE INTELEG CE EXPERIMENTEAZA CINEVA si …….ATAT. Namaste

     
    1. Buna dimineata, Dan! Mesajul si gandirea mea nu este exhaustiva :)))))) Vorbind acum fara nicio legatura cu raspunsurile de aici, as vrea sa te intreb ceva… iti cer parerea, pentru ca mai am pana sa dau decrete :) Inima imi spune ca omul care ajunge la o masura mai mare a cunosterii de sine nu mai foloseste critica ca mijloc de indrumare frateasca. Nu mi-e greu sa ma feresc sa nu critic pentru ca nefiind ,,iluminata” am venit in bagajul ancestral cu absenta acesteia (deci nu-mi asum meritul). Cat despre cei care fac asta, nu se pune problema rezistentei la critica sau deranjament. Nu am eu o problema, ci cel care critica. Mai mult ca oricand am inteles ca opinia mea sincera poate naste diferite reactii. E in regula, mi se testeaza fermitatea… intotdeauna mi-au placut oamenii care mi-au aratat fateta pe care eu nu am vazut-o,,, atunci e constructie… cam atat :) Te imbratisez cu tot dragul!

      
     1. …iar te-ai PRIPIT . 1. A fost vorba DOAR de o OPINIE SINCERA a Batranului Dan – in legatura cu o alta ‘ categorisire ” .
      2. A fost vorba DOAR de :” VORBELE SINCERE nu sunt intotdeauna ELEGANTE iar CELE ELEGANTE , nu sut intotdeauna SINCERE „. Referirea se facea la cuvintele Rosei : „E PROBLEMA MEA ” ce erau ca un raspuns la comentariul Batranului Dan
      3.Daca nu vei intra in politica SIGUR nu vei da DECRETE
      4.Avand PULSATIA DIVINITATII in tine ILUMINAREA O AI IN INIMA ca toti oamenii …CAT O LASI sa TE LUMINEZE asta-i alta poveste
      5.N-ai aflat ? NU EXISTA PROBLEME decat CELE CREATE DE MINTE…EXISTA DOAR LECTII DE VIATA ,OPORTUNITATI si SOLUTII …
      6.CRITICA ? Ce-i aia , nu cunosc notiunea , AM UITAT- O !
      7.PRIPEALA si APASAREA PREA TARE PE ACCELERATIE …. poate avea uneori CONSECINTE NEPLACUTE …..PENTRU CEL AFLAT LA VOLAN si NU NUMAI PENTRU EL ci si PENTRU PARTICIPANTII IN TRAFIC ……Namaste

       
   2. Nimeni nu are nici o vina …fiecare este asa cum este …fiecare este unic …in felul lui….Este normal …dupa parerea mea …sa mai fie si neintelegeri….Eu nu ma astept ca cineva sa traiasca starile ..emotiile mele …valabil si invers …Un lucru stiu sigur :toti suntem perfecti …Daca cineva nu se simte bine intr-un loc …cred ca nu-l opreste nimeni sa plece …Cu timpul…ne vom cunoaste mai bine …Cat despre exprimarea libera a trairilor…eu le vad ca un lucru normal…Asa simt eu sa traiesc… …Nu pot spune nici ca e bine nici ca e rau sa fii asa … Imi vad de viata mea …dar atunci cand cineva incearca sa ma deranjeze…sau poate imi fac eu o parere gresita … cu ceva …din instinct ..reactionez …dupa care …toata lumea mi-e prietena..Nu port …dusmanie …Scrisul pentru mine este terapia sufletului meu…nu scriu ca sa arat la cineva ceva anume ….La fel de mult imi place sa citesc…de la altii…trairile lor …emotiile …experientele …si iau ceea ce ce este mai aproape de felul meu de a fi …Chiar mi-a facut placere sa vorbesc cu tine ,Daniela ….Sa fim cu totii binecuvantati !

     
  2. Esti binecuvantata,Rosa !Asa cum spuneai,schimbarea ADN-ului implica o renovare totala a intregului organism.Incredibile si de neanteles miscari interioare insotite si de dureri,dar mai ales uimitoare prin noutatea ce o aduc (ingrijoratoare si insuportabila initial),te fac ,in cele din urma,sa intelegi ca nu au o alta rezolvare decat sa le permiti sa se desfasoare si…cand ajungi sa constientizezi ca,de fapt,sunt un mare dar,le suporti cu bucurie,in taina (chiar nu are ce sa inteleaga din ele nici un medic-doar daca ar experimenta si el asa ceva).E clar ca nici o nastere nu-i usoara si omul efectiv se naste din nou in acelasi corp.Oricine este incercat de astfel de transformari si nu a avut sansa sa intalneasca o altfel de abordare decat religioasa,poate claca in chinuri,gandind ca i se intampla ceva…necurat.Nu este nimeni altcineva care sa „vindece” astfel de suferinte decat propria constiinta,propria dedicare tie insuti,urmand calea catre ceea ce ai venit de aceasta data :Inaltarea in trup,ramanand in continuare pe Pamant.Aceasta-i noutatea Lucrarii actuale:SA RAMANA OMUL INALTAT IN TRUP PE PAMANT PENTRU A EXPERIMENTA BUCURIA DE A TRAI SI NU…SUFERINTA DE A TRAI.
   Provocatoare peste masura cunoscuta ,dar si recompensatoare peste masura cunoscuta ! Am trait si inca mai traiesc astfel de demolari si renovari care,in mare parte, nu seamana cu nimic din descrierea vreunui simptom medical,; de aceea singurul diagnostic pe care mi l-am pus este:Schimbarea .Din experienta va impartasesc ca este mult peste ce se poate imagina de dur,dar se rezolva admitand exclusiv un singur diagnostic pe care tu singur ti-l atribui:SCHIMBAREA.Cand acest singur „diagnostic” ti-a intret in relitatea ta ,celelalte,oricare ar fi si de la oricine ar fi,sunt…glume.Numai tu singur stii ce se petrece cu tine;nu sunt afectiuni cu care sa te adresezi unui medic traditional.O medicatie prescrisa spre a lupta cu aceasta „boala” nu poate exista (inca!);singura e INCREDEREA in NASTEREA TA.

    
   1. „Belea mare” ….inca o SINCRONICITATE – ii scriam amandoi Rosei (pe „file ” diferite ) iar …unul din subiecte este BUCURIA ….Vorba unui contemporan : EXISTA O EXPLICATIE ” .Namaste

     
   2. Lucica ,Multumesc ,mult…Numai cine trece prin aceste schimbari…constient…poate sa dea valoarea reala a unui cuvant…sau mai multe…venite din partea unei ,,surori,,sau ,,frate ,, de ,,suferinta ,,spirituala …Si cand simte ca nu este singur -a …,,suferinta ,,lui se injumatateste …daca nu chiar si mai mult…Cand mai exista cineva …ai convingerea …ca este totul Ok….Iubire si Bucurie !

     
    1. Te imbratisez,Rosa.Este OK,mult mai OK decat si-ar fi putut inchipui omul !Aceste provocari curata omenescul de balastul necunoasterii si,deodata ,constati ca stii si intelegi informatii pe care nimeni din societatea omeneasca actuala nu ti le-a transmis.Accesezi deja alte dimensiuni .Ai incredere si experienta ta de Viata va imbraca cu totul alte valente.Pentru minunatia care ti se dezvaluie in realitatea ta nu ai nevoie de confirmari sau aprecieri de la cei din jur;cine are urechi de auzit si ochi de vazut,ti se vor alatura,chiar daca nu i-ai cunoscut fizic.Fiecare isi are drumul sau,dar cand doua sau mai multe drumuri au asemanari,calatorii de pe ele isi dau mana,sustinandu-se.Fara framantari !Doar INCREDERE !

      
 3. Rugaciune catre Ingerul Pazitor

  Sfinte Ingere, pazitorul si acoperitorul meu cel bun, cu inima zdrobita si cu sufletul indurerat stau dinaintea ta si ma rog. Auzi-ma pe mine, pacatosul rob al lui Hristos, care cu multa cainta si lacrimi amare strig: sa nu pomenesti faradelegile si nedreptatile cu care eu, nevrednicul, te mahnesc in toata vremea, savarsind fapte necuvenite in fata Ziditorului meu Dumnezeu. Fii milostiv si nu te departa de la mine. Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale, ca intru pocainta si neprihana sa-mi petrec cealalta vreme a vietii mele. Pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrajmasul de pierzarea mea. In tot locul si in tot ceasul sa-mi stai inainte, rugandu-L pe Domnul Dumnezeul indurarilor sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit in viata mea cu fapta, cu gandul sau cu vorba. Iar in infricosatul ceas al mortii tu sa fii langa mine, bunul meu pazitor, alungandu-i pe intunecatii demoni veniti sa infricoseze cutremuratul meu suflet. Apara-ma de cursele lor, cand va fi sa trec prin vamile vazduhului, pentru ca, de tine calauzit si pazit, lumina Raiului sa o vad, unde Sfintii si Puterile ceresti laolalta lauda si preamaresc numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Treimea cea de-o-fiinta si nedespartita, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

   
  1. Dragă Rosa,apreciz rugăciunea ta,dorința inimii tale,muncile sufletului tău,și trăirile tale.Un lucru nu este în ordine cu rugăciunea ta;adresa este greșită!,și de aceea cred că și trăirile tale nu au o finalitate de ușurare efectivă,ci numai niște autoimpuneri fără putere(chiar dacă tu afirmi că totul este ok,este de fapt o autoconsolare ).De ce spun toate acestea? Pentru că rugăciunile trebuiesc îndreptate doar la cine are și puterea ca să audă(să asculte)și să intervină.Aceste două persoane,sunt;D-zeu Tată,și Domnul Isus Cristos.În rest,nimeni în cer sau pe pământ,nu au nici o putere:Îngerii,sunt duhuri slujitoare,care ascultă ce le poruncește D-zeu,nu ce le cer oamenii.Deci,direcția lor este numai de la D-zeu către oamenii,nu invers.Toți avem ușa deschisă către cer,în mod personal.
   Dragă Rosa,rugămintea mea este,să citești cu mintea,dar și cu inima,mai întâi Noul Testament al Domnului nostru Isus Cristos,și D-zeu ți se va descoperi în modul cel mai clar,dacă acest lucru va fi îsoțit mai cu seamă și de rugăciune.Rugăciunile trebuiesc să fie scurte și concise(D-l Isus condamnă acele rugăciuni lungi-Ev.Matei cap.6,vers.7..)Să nu ne mai scrântim creierii cu filozofia,cu înțelepții lumii acesteia ,etc.Apropo,eu nu am găsit în Biblie nimic despre acești ”Inorogi” !?
   Eu,îți promit că am să mă rog pentru tine,fiindcă îl am în inima mea pe D-zeu ca tată,și pe Domnul Isus ca Mântuitor,și astfel am îndrăzneală să aduc cererile mele înaintea Lor.
   Cu dragoste și respect,Ion Burciu,din Covasna.

    
   1. Domnule ,Ion Burciu….am citit cu sufletul randurile trimise …si intr-adevar am simtit ca sunteti o persoana cu frica si credinta in Dumnezeu….Mi-a facut o mare placere sa aflu ca sunteti din Covasna …nu stiu cum sa va spun …dar pentru mine acea zona a tarii…ma refer Transilvania ..am ceva aparte …o iubire …mare ..nici eu nu stiu cum sa mi-o explic…Probabil trecutul indepartat ma leaga de acele minunate locuri…Sincer va multumesc pentru cuvintele frumoase transmise …Nu spun ca nu aveti dreptate cand mi-ati aratat …ca am gresit drumul..rugaciunii mele…Nu prea stau bine la capitolul asta ..in genere cand ma rog …imi pun mana la inima ..si simt acolo..ceva DIVIN……E o simtire a mea …Dar daca intamplator mai exista si o iubire pamanteana ..nu cred ca Dumnezeu ar avea ceva impotriva …Cred ca este destul loc…De fapt cateodata am impresia ca atunci cand gandesc numai la semnificatia iubirii…de DUMNEZEU ..de mine ..si TOT si Toate …parca s-ar contopi acolo Toate …si atunci simt o inaltare …Nu am citit pana acum carti religioase ..probabil ..ca inca nu sunt pregatita …dar CREDINTA ..am avut-o meru ACOLO in inima mea …Si MULTUMESC…lui DUMNEZEU …ca niciodata nu am simtit ca m-ar fi neglijat….Da …aveti dreptate .. de multe ori am avut si acel moment de AUTOCONSOLARE…poate de mai multe ori …Dar a fost atat de puternic …incat …DUMNEZEU…mi-a aratat adevarata fata …si pentru care …ina o data pot spune ca ma simt BINECUVANTATA…intr-un fel am fost iertata …ca am gresit ADEVARATA CALE….prin simtirea GRATIEI DIVINE….Asa am putut afla ca nimic …din ce exista aici pe Pamant ..nu se compara …cu aceasta simtire …. ACUM pot face diferenta …MULTUMESC …ca m-ati trecut in lista ..rugaciunilor…Si eu la randul meu pot sa va spun ca deja aveti in sufletul meu o particica ….DUMNEZEU sa ne binecuvanteze pe toti…buni sau rai…PACE ,IUBIRE si BUCURIE

     
    1. Dragă Rosa,mulțumesc pentru răapunsul tău sincer și realist.Asa este,D-zeu,are îndelungă răbdare cu noi,tocmai pentru a pricepe voia și dragostea Lui.El nu ne face după păcatele noastre,El nu este un tiran,ci are felul Lui de a lucra,pe care de cele mai multe ori,noi nu-l pricepem,și atunci ne răzvrătim.Îmi dau seama că ești o femeie înțeleaptă,și bine pregătită.Noi trebuie să ne ajutăm ca să înțelegem voia lui D-zeu,”Cea bună,plăcută și desăvârșită”.Eu nu contest faptul că D-zeu,care este atotcunoscător(omniștient)nu a luat seama la rugăciunile tale,dar eu te-am învățat un lucru mai bun,care aduce bucuria desăvârșită înaintea LUI.Si noi,ca părinți,dacă copilul nostru nu apelează direct la noi,și se duce prin intermediari,nu suntem așa de bucuroși,dar nici nu-l pedepsim,ci îl sfătuim cum trebuie să procedeze.
     Cum ți-am promis,eu te voi avea mereu prezentă în rugăciunile mele,fiindcă simt ceva care-mi face plăcere față de tine,și doresc să te ajut și să primesc vești din partea ta ,de bine.Cât despre Covasna,poveste este alta;Acum cinci ani și jumate,am plecat din București definitiv,fiindcă nu mai puteam să rezist în mizeria de acolo.Nu avem copii,sau alte afaceri care să ne fi reținut acolo,și am cumpărat aici o casuță la curte,unde avem și o grădină unde ne petrecem clipe fericite cu diverse treburi.Este o liniste desăvarsiteă,oameni de o calitate extraordinară,cu frații maghiari ne înțelegem excelent,fiindcă îi respectăm și desigur că și culegem ce semănăm.Am sa-ți dau adresa mea de e-mail,pentru a discuta ”între patru ochi.”(nu stiu cum sa fac sa pun un maimuțoi care râde).-burciuionel@yahoo.com
     p.s.Domnul Isus,a spus;”Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați,și Eu vă voi da odihnă pentru sufletele voastre”.De aceea și eu te-am trimis la EL.
     Te sărut cu o sărutare sfântă!

      
     1. MULTUMESC! inca o data pentru cuvintele frumoase daruite ,acum la inceput de saptamana…Simt deja ,in sufletul meu…si o spun cu toata seriozitatea …o apropiere ,,parinteasca ,,de sufletul D-voastra …Sunt sigura ca vom tine legatura …Chiar mi-ar face o deosebita placere …sa va fac o vizita …sa mai stam de vorba la un pahar de apa de Covasna ….Va doresc un inceput de saptamana cu iubire de DUMNEZEU si liniste sufletesca alaturi de cei dragi ….;) O imbratisare sincera de aici din Bucuresti !FILE DE LUMINA …intr-adevar …isi face bine treaba …reusind …sa ne aduca LUMINA ..in sufletele celor care sunt in cautarea ADEVARULUI….

       
    2. Da,chiar ne-ar face plăcere să vii pe la noi,fiindcă avem unde te găzdui,și cu siguranță te vei simți bine în mijlocul unor oameni cu dragoste de D-zeu,și de oameni(nu habotnici,nici bigoți,ci,oameni care să-L reflecte pe D-zeu și pe Domnul Isus în viața lor),fiindcă dacă ne bătem în piept cu o religie…de 2000 de ani,și viața noastră nu are a face cu nimic din D-zeu,ne amăgim că suntem creștini.
     Este adevărată concluzia ta,că File de lumină ,a fost o binecuvântare pentru aceste descoperiri,dar să luam seama,că toate aceste conjuncturi sunt programate,rânduite de D-zeu,și supravegheate de EL,pentru ca Lui să i se aducă gloria în veci,Amin!
     Desigur că trebuie să fim recunoscători și lui Răzvan, pentru că Domnul îl folosește ca pe o unealtă a Lui(nu numai pe îngeri),spre binele oamenilor și spre slava LUI.
     Aștept să comunicăm pe Yahoo.,cu o sărutare sfântă în Domnul Isus,Mântuitorul lumii(bine înțeles,a celor care îL primesc în viața lor,ca Domn și mântuitor).
     Ion Burciu,de la Covasna.

      
 4. …” SA RENUNTAM LA ORGOLIUL NOSTRU de stapani ai naturii” ……poate INTR-O ZI considera Batranul Dan …..SE VA PRODUCE aceasta …….poate cand NATURA NU O SA NI-L MAI SUPORTE ……..sau ALTFEL .Pana atunci……. SUPORTAM CU TOTII CONSECINTELE NERENUNTARII ……incercand pe ici pe colo cate UNII CARE NU SE CRED STAPANI ai naturii ……sa faca CEVA …..Pana atunci , hai sa ne BUCURAM de VIATA NOASTRA ,impreuna cu protagonistii (unul din ei este in CERURI ) filmului Dirty Dancing (Dans murdar ) pe melodia Time of My Lyfe . Namaste

   
 5. Recunosc, nu am vazut niciun inorog, insa dintotdeauna am simtit un mare respect si fascinatie fata de cai. Plina de invataminte este atitudinea lor fata de oameni… ei simt omul cu inima curata, iar cand ai inima si mintea tulburate te resping. Ma gandesc la o autoevaluare… sa ma duc sa mangai un cal care a fost batut de oameni, oare ma va primi?

   
 6. Este foarte frumos filmul Ultimul Unicorn (The Last Unicorn) pt cei care nu l-ati vazut, dar mult mai tare va recomand cartea Ultima Licorna de Peter Beagle, o carte exceptionala. Numai bine tuturor!

   
 7. Cred ca in interiorul nostru suntem la fel, asa am fost creati cu toate atributele lui Dumnezeu, deci exista in noi acea puritate care admiram in inorog, si ceva salbatic ,adica nu vrem sa fim atinsi nici macar de ganduri negre. Stim insa ca atunci cand simtim iubire, ne putem abandona in liniste, acel simtamant trebuie sa fie adevarul nostru. Chiar si inorogul se imblanzeste la atingerea iubirii. (Asa cred). Mi-e inima plina de bunavointa si stau buluc aici sa iese. Incerc sa spun in cuvinte mai putine . Am vrut doar sa scriu scumpei noastre Rosa ca asa simt si eu, asa cred si eu ca nu am cu cine discuta. Ce bine ca exista File de Lumina si Razvan care ne-a inlesnit aceasta apropiere.

   
 8. Sunt fascinata de aceste fiinte magice, am incredere ca noi suntem cei care vom revedea inorogii.
  Noi am pasit deja pe noul pamant, si depinde doar de noi daca ei ne vor insoti sau nu, puritatea lor trebuie sa oglindeasca purittatea si frumusetea noastra.
  Sa avem credinta ca ni se vor arata si vor trai alaturi de noi, noi fiind alte fiinte magice.
  Cu drag.

   
 9. … sincronicitati… citeam ieri in cartea „Cristofor magul din Carpati” – de Ayana Havah:
  A fost o vreme în care pe acest pământ trăiau multe şi felurite animale. Dumnezeu le
  făcuse spre folosul şi spre bucuria oamenilor. Tot atunci, în acea perioadă, pădurile şi
  dealurile de la munte erau străbătute de herghelii de inorogi. Erau animale
  majestoase, paşnice, blânde şi aveau menirea de a ajuta omul, de a-l însoţi, de a-i
  călăuzi paşii şi a-l veghea. Dumnezeu i-a iubit atât de mult încât a dat
  acestora darul vindecării. Oamenii ce vieţuiau în acele timpuri ştiau de aceste
  puteri şi ori de câte ori aveau o boală se duceau în pădure, se culcau în iarbă şi
  adormeau. Şi inorogii veneau la ei şi picurau lacrimi de iubire deasupfa capetelor lor,
  iar aceştia când se trezeau erau vindecaţi, însă unii au prins de veste că dacă te ungi cu
  praf de corn de inorog, capeţi puteri magice, poţi stăpâni lumea, poţi avea totul şi
  atunci s-au apucat să îi omoare pentru a le lua cornul. Aşa se face că au fost vânaţi
  până când în întreg ţinutul au mai rămas doar doi, un mascul şi o femelă, însă oamenii
  au prins de veste şi i-au încolţit sus, pe creasta muntelui. Intâi au ucis femela. I-au
  străpuns inima cu suliţa, ţipând de bucurie. Masculul a stat nemişcat lângă ea, cerşindu-
  şi parcă moartea. Şi când unul din oameni se pregătea să arunce suliţa, s-a pogorât
  o lumină mare din cer şi a învăluit animalul, făcându-l să dispară. Nu se ştie exact ce
  s-a întâmplat cu el. sau unde a ajuns. Singurul luciu sigur este faptul că oamenii s-au
  luptat între ei vrând să stăpânească lumea, numai că erau mulţi cei ce aveau praf de
  corn de inorog şi acest lucru a făcut ca forţele să fie întrucâtva egale. Războiul a
  încetat abia când praful s-a terminat. Atunci au realizat că de fapt ei şi-au ucis şansa
  veşniciei, că de acum înainte vor trebui să-şi accepte suferinţa, boala şi să înveţe să
  trăiască cu ele. Aşa se face că omul a ales în locul nemuririi, mărirea vremelnică.

   
 10. SINCRONICITATE ?…..Citesc si recitesc …aceasta frumoasa legenda …si ..de fiecare data …am aceleasi trairi…Sangele mi se inferbanta prin vene …simt o usurare …o inaltare …catre DIVINITATE…Simt virtutea si curatenia sufletului meu…si parca …o presimtire …ca ceva bun …se va intampla in viata mea …Simt liniste …pace …si implinire sufleteasca …MULTUMESC ..RAZVAN..FILE DE LUMINA ,,si ..TOT si TOATE…..PACE si BUCURIE..

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top