skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Festivalul gheții

 

Totul este efemer. În mod fals, dorim să lăsăm în urma noastră ceva etern, case, ziduri, construcții mari, durabile, ce dăinuiesc o veșnicie.

Dar… nimic nu durează. Totul este într-un proces, într-un ciclu, în plină transformare. Celulele, care acum îți alcătuiesc trupul, sunt formate din praf de stele.

Atomii ce te compun au fost cândva construiți în inima unui soare. Astazi ești o Luminiță, mâine te vei întoarce într-un Soare. Este înspăimânător și, totodată, minunat.

Dacă ești un om bun, un om deosebit, vei lăsa în urma ta amintirea, dar amintirea durează două-trei generații. Dacă ești un geniu, un om ce a realizat lucruri uimitoare, atunci amintirea ta va dăinui 500-1.000 sau chiar 5-10.000 de ani. Există astăzi cineva care știe ceva despre un om care a trăit acum 100.000 de ani? Știm care a fost numele lui, care au fost credințele sale, știm ce dorea, ce iubea, ce gândea? Dar ce se va întâmpla într-un milion de ani? Iar un milion de ani reprezintă doar o clipă, în istoria Universului.

Când privești în acest fel lucrurile, îți dai seama că cel mai important este să trăiești în clipa de față, să trăiești ACUM, restul este fum, este efemer.

Deci,

Iubește, ACUM!

Trăiește, ACUM!

Zâmbește, ACUM!

Ia-ți copilul în brațe, ACUM!

Mărturisește-i persoanei iubite dragostea ta, ACUM!

Lasă iubirea să te cuprindă, ACUM!

Nu lăsa viitorului promisiunea fericirii. Fii fericit, ACUM!

Grijile zilei de mâine să nu-ți macine bucuria de ACUM. Privește-le cu încredere și soluția îți va sosi la momentul potrivit, dar nu uita să te bazezi pe Iubire.

Atunci când iubești, ești alături de Dumnezeu, ești alături de cea mai sfântă parte a sufletului tău.

Ce iubire mai mare poate fi decât cea dintre o mamă și copilul ei? Copilul este creația supremă a unei ființe umane.

Creatorul ne-a făcut după chipul și asemănarea lui și ne-a dat puterea de a fi și noi creatori. Atunci când construim, când realizăm ceva cu pasiune, atunci suntem creatori și devenim  Dumnezeul creației noastre.

Când ai creat ultima dată?

Când ai construit o casă, ai pictat, ai desenat, ai croit o fustă sau o haină?

Când ai făcut un origami, sau când ai scris un vers?

Nu contează rezultatul. Contează bucuria pe care ți-o aduce în suflet, procesul creației. Importantă este iubirea pe care o pui în ceea ce faci. Atunci ești în inima ta, atunci ești în divinul din tine, atunci esti tu Creatorul. Creația ta este efemeră, dar asta nu are importanță, pentru că, atunci când aceasta este terminată, rolul tău de Creator s-a încheiat, iar creația pe care ai finalizat-o te reprezintă pe tine, cel din trecut. Pentru a fi din nou Creator, va trebui să continui să creezi. Cu cât rezultatele dispar mai repede, cu atât dorința ta de a continua este mai mare. De ce să nu aduci un omagiu Efemerului, prin crearea de castele de nisip, castele din cărți de joc, forme spectaculoase din piese de domino, desene pe asfalt sau construcții de gheață?

 

Comentarii (5)
 1. Trecutul a trecut, deci nu mai este. Viitorul inca nu a sosit, deci nu exista. Exista doar prezentul, clipa de fata, Marele Acum. Depinde de fiecare din noi, cum traim clipa Marele Acum. Sa o traim cu cea mai intensa iubire, fericire, bucurie in suflet, sa avem cele mai inalte ganduri, si cele mai pure ganduri, ca sa cream cele mai frumoase si mai minunate lucruri in viata noastra, ca sa Construim cele mai frumoase Castele in Univers. In fiecare clipa cream cu gandurile noastre, deci de noi depinde ce ganduri avem, aceea si Cream. Multumesc mult. O zi buna Tuturor.

   
 2. Atunci cand ma opresc o vreme din tumultul vietii exterioare incepe un proces de creatie interioara: in Cosmosul interior sunt o luminita care danseaza pe o muzica colorata, in care sunetul si culoarea se imbina in expresii incredibile, acolo bucuria si calmul prind forma, culoare, sunet. Apoi aduc aceasta bucurie in afara…
  Cream in lumea interioara, cream in lumea exterioara, toata calatoria noastra prin diferitele dimensiuni este creatie.
  O zi minunata tuturor!

   
 3. Asa este…Hai sa construim frumos clipa de clipa,hai sa fim noi schimbarea pe care o vrem,hai sa fim prezenti in viata noastra…O zi frumoasa tuturor! Multumesc,Razvan,multumesc tuturor!

   
 4. Desi TRECUTUL a trecut , el vorbeste depre tine,deci respecta-l pe ACUM,caci cand am terminat sa il rostesc el este deja TRECUT,iar Viitorul stiind ca este respectat va intra cu placere pe usa lui ACUM>

   
 5. Consider ca atunci cand vrei sa faci un lucru (O CREATIE) , importanta este INTENTIA PORNITA DIN INIMA de a-l face . Daca stai si „DESFACI FIRUL IN PATRU ” -cum zice o vorba din „batrani” , sigur o sa gasesti justificari ca sa nu faci acel lucru (ACEA CREATIE) datorita in primul rand a „fricii de esec” . Consider ca important este „SA PORNESTI LA DRUM” CU CREDINTA si INCREDERE IN DIVINITATEA DIN TINE si sa consideri ca PROVOCARI ( pe care le consider LECTII DE VIATA) , orice OBSTACOL ce se iveste in cale.Chiar si ESECUL poate fi considerat o LECTIE DE VIATA din care poate uneori , inveti mai mult decat dintr-o REALIZARE (o spun din proprie experinta)…………Despre a TRAI CLIPA am mai comentat , insa azi voi face o recomandare tuturor CAUTATORILOR DE LUMINA (cum ma consider si eu) : vizionarea Conferintei cu titlul : ” Cel mai profund adevar al existentei ” a lui Eckart Tolle , care (pe langa ,cartile scrise) , ne aduce explicatii asupra IMPORTANTEI PENTRU NOI CA FIINTE , A TRAIRII CLIPEI PREZENTE ….NAMASTE ! Pace ,armonie si bucurie

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top