skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Paharul cu lapte

 
Într-o zi,un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă, ca să-și plătească studiile la Universitate, găsi în buzunar doar o monedă de zece cenți și îi era foame.
Decise sa ceară ceva de mâncare, la următoarea casă. Dar nervii l-au trădat când îi deschise ușa o femeie superbă. În loc să ceară ceva de mâncare, ceru un pahar cu apă.
Ea se gândi că tânărul părea înfometat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.
El îl bău încet și după aceea întrebă:
– Cît vă datorez?
– Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. Mama mea ne-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi…
Tânărul răspunse:
– Vă mulțumesc din suflet…!
Când Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai că se simți mai ușurat, dar și încrederea în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile, din cauza sărăciei.
După câțiva ani, femeia se îmbolnăvi grav. Medicii din satul ei erau îngrijorați. După puțin timp au trimis-o în oraș. Îl căutară pe doctorul Howard Kelly pentru o consultație.
Când el auzi numele satului din care provenea pacienta, simți în ochi o lumină specială și o senzație plăcută.
Doctorul Kelly urca din holul spitalului, în camera ei. Îmbrăcat în halat, doctorul intră să o vadă. Capriciile destinului – era ea, o recunoscu imediat… Se întoarse în sala de vizite, hotarat să facă tot posibilul să-i salveze viața. Din ziua aceea, urmări cazul femeii cu cea mai mare atenție. Ea a fost operată pe cord deschis și se recupera foarte încet… Dupa o lungă luptă, aînvins boala…! Era, în sfârșit, sănătoasă…!
Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr.Kelly ii ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O verifică și o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii și o trimise în camera pacientei.
Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că știa că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale, ca să plătească costul unei intervenții atât de complicate…
În sfârșit o deschise și ceva îi atrase imediat atenția: pe marginea facturii citi aceste cuvinte…
„Platită integral acum mulți ani, cu un pahar cu lapte.”
Ochii ei se umplură de lacrimi de bucurie și, fericită, îl binecuvântă pe doctor, pentru că-i salvase viața…
 
Să nu te îndoiești că vei culege ceea ce semeni…
Nu există întâmplarea… există o invizibilă mână a destinului, care ii redă fiecăruia ceea ce a dat…
 

dramatizare după o poveste reală referitoare la dr. Howard Kelly (1858-1943)

Comentarii (14)
 1. „O VORBA din batrani ” ne spune : „Intotdeauna CULEGI ceea ce SEMENI ” (semeni porumb -culegi porumb, semeni grau -culegi grau samd). UNIVERSUL „NE SPUNE ” : „DARUIESTE ceea ce vrei SA PRIMESTI !” (daruiesti RECUNOSTINTA-primesti RECUNOSTINTA, daruiesti DRAGOSTE -primesti DRAGOSTE , daruiesti RESPECT -primesti RESPECT ……..dar ATENTIE !!!!!!! : „daruiesti” dispret -primesti dispret,” daruiesti” ura -primesti ura,” daruiesti ” inselaciuni-primesti inselaciuni…….ALEGEREA RAMANE TOT A NOASTRA SA DARUIM CEEA CE…… VREM NU VREM VOM PRIMI. Pace si bucurie

   
  1. Aveti dreptate.
   Atunci cand daruiesti vei primi inapoi tot ce ai daruit si vei primi mai mult.
   O zi minunata va doresc!

    
  2. Am avut o experienta de acest gen. Acum vreo doi ani am avut niste ganduri rele despre doua colege( imi paruse mie ca trebuia sa-mi fi fost ceruta incuviintarea pentru o anume situatie care se repeta) Eu sunt zic eu, un om destul de ingaduitor si saritor imi a ajuta semenul, dar atunci mi-a cazut pe invers fapta pe care o faceam, dar ma irita faptul considerand ca m-au ob;ligat ele sa o fac si nu venise de la mine initiativa.. In dimineata respectiva am plecat la servici cu masina si timp de vreo doua ore in capul meu nu era decat cum sa fac sa nu mai imi ajut colegele . Repet nu sta in caracterul meu asa ceva, dar atunci am considerat ca trebuia sa mi se ceara permisiunea. Deci doua ore am gandit rau , din suflet. Inainte de a ajunge la servici am avut accident cu masina. A fost primul meu accident, dee domnul sa fie ultimul. Sunt aproape sigura ca daca nu as fi avut acele ganduri rele nu as fi avut accidentul. Acum arunc pe cat pot gandurile rele si sfatuiesc si pe cei din jur sa faca la fel. Pace si lumina.

    
   1. Si oare EGO-ul , a inceput sa se „DIMINUEZE ” , dupa acea intamplare ? „ACEASTA-I INTREBAREA . Parere personala : SUFLETUL NU POATE GANDI RAU. Cand ne nastem , TOTI AVEM SUFLETE PURE (chiar si cel mai odios criminal a fost initial un copilas fermecator)……Dupa aceea,insa dupa ce „intra in joc” mintea , EGO-ul, patimile, dorintele ,”educatia”, mandria samd , „lucrurile ” se mai schimba .Pace si bucurie.

     
 2. ……..ar fi prea simplu sa fie asa: 1 la 1. Sunt miliarde de exemple in viata care ne dezvaluie contrariul. DAR, mai nuantat pusa in ecuatie problema, probabil ca primesti ceea ce dai, dar nu de la aceeasi persoana si nu atunci cand te astepti… poate mult mai tarziu si in conjuncturi deloc similare…….. Sa avem incredere deci in puterea energiilor frumoase, calde, de iubire/ empatie/ compasiune etc. Sigur vor rezona si ne vor intoarce „gesturile”; in ce fel, ramane sa fie surpriza
  :)

   
  1. Aveti dreptate, cazurile de acest tip sunt rare si sunt minunate. In majoritatea cazurilor vei primi din alta parte, dar itele sortii sunt nestiute si surprize pot aparea mereu.
   O zi minunata va doresc!

    
 3. Superba povestea…primim ceea ce oferim nu conteaza cat asteptam,minunea niciodata nu intarzie sa apara.Weekend placut!

   
 4. Nu stiu cand ma voi vindeca de acel nod in gat si de lacrimile pe care nu le pot stapani cand citesc numeroasele povesti pilduitoare pe care ni le ofera Razvan ? Am totusi 68 de ani. Probabil in suflet am ramas un copil. Ma gandesc uneori ca nu trebuie sa-mi fie rusine cu cel care sunt de fapt.Si de fapt CHIAR nu-mi este.

   
  1. Chiar nu trebuie sa va fie rusine ca ati ramas cu inima curata ca a unui copil. Este o binefacere cand inima ramine tanara. De regula inima ramine in urma anilor, dar uneori se impietreste. Bucurati-va , bucurati-va cat de mult puteti. Numai asa ramaneti tanar

    
 5. Poate ca a fost o intamplare fara mare importanta, dar…intr-o zi am cumparat 5 vinete mari, frumoase si cu ele intr-o sacosa am intrat sa cumpar si paine ; fiind grabita, am plecat cu painea si am uitat vinetele in magazin, pe drum mi-am adus aminte si m-am intors sa le iau, dar in cca 5 minute disparusera ! Am decis in acel moment sa opresc raul si am gandit : le consider un dar de la mine pentru cine le-a luat, fie sa se bucure de ele !
  A doua zi dupa amiaza, la usa a sunat o cunostinta cu o ladita de vinete super in brate si mi-a spus, Stiu cat de mult iti plac si pentru ca eu am primit un sac de vinete m-am gandit sa-ti aduc si tie cateva !
  Sa fi fost doar o intamplare …?

   
 6. nu………………nu ete o intamplare d-na DORINA
  CEVA ASEMANATOR ,MAI MULT DE 5 VINETE,DUPA MAI MULTI ANI,MAI GRAV M-I S-A INTAMPLAT SI MIE,APROPO DE FURAT,DAR DUMNEZEU M-A RASPLATIT CU MULT MAI MULT
  AVETI INCREDERE IN EL.
  DUMNEZEU TRIMITE OAMENI (INGERI) LA OAMENI SA-I AJUTE PE OAMENI.
  DE ACEEA SE ZICE SA-I IUBIM PE SEMENII NOSTRI CA PE NOI INSINE.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top