skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Reputația și caracterul

 

Pentru astăzi am considerat important un citat din Napoleon Hill, referitor la reputația și caracterul omului. Într-o perioadă atât de tulbure, în care de multe ori rațiunea te face să pui la îndoială aproape orice, atunci când sufletul și inima ne sunt amenințate, ne refugiem în modele. Căutăm repere morale, atât în oamenii de lângă noi sau în personalitățile pe care societatea ni le scoate în față, cât și în înțelepciunea aflată între coperțile cărților.

Napoleon Hill (26 octombrie 1883 – 8 noiembrie 1970) a fost un celebru autor american de cărți de literatură motivațională. Cercetările întreprinse de el Hill au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului. Între 1933 și 1936, a fost consilier al președintelui american Franklin D. Roosevelt. “Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, ea poate realiza” este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill.

Iată un fragment al acestui autor, referitor la reputație și caracter:

“Reputația ta este ceea ce cred oamenii despre tine, Caracterul tău este ceea ce ești tu cu adevărat.

Tu vrei ca Reputația și Caracterul tău să coincidă, dar concentrează-te asupra Caracterului.

Poate că ești capabil să-i păcălești pe ceilalți, cu privire la ce fel de persoană ești, dar rareori acest lucru durează pentru o perioadă lungă de timp.

Cea mai sigură cale pentru ca Reputația și Caracterul tău să coincidă este să îți trăiești viața în așa fel, încât nimic din ceea ce faci să nu te poată face de râs, dacă ar ajunge public, în paginile unui ziar.

Un Caracter bun înseamnă să nu te abați de la principiile etice, chiar dacă toți cei din jurul tău o fac. Îți construiești un Caracter bun, făcând întotdeauna lucrul corect, pentru că este corect să faci așa.”

 

Autor text: Napoleon Hill

Comentarii (9)
 1. frumos,doar ca umanitatea a inventat un cuvant oribil ”compromisul” nu stiu daca a fost inventat sau a existat deja in vietile oamenilor si a fost definit ca suma a comportamentului in cuplu.e oribil ,dar cred ca frica de singuratate sau toate fricile noastre au scos aceasta uratenie din abisurile de unde nu trebuia sa iasa vreodata afara .
  Poate ne imbolnavim viata pt ca nu stim cum(nu suntem pregatiti la scoala si de cele mai multe ori viata in familie ne arata doar un tipar .Deobicei fugim pana la capatul pamantului sa nu cumva sa fim ca si parintii nostri,mare greseala ,ar trebui sa invatam ce sa nu facem(sau cum sa facem) ca sa avem o viata plina de lumina ,ce sa schimbam si cand anume tocmai ca sa nu aducem compromisul in vietile noastre.
  Da stiu…..alegem………liber arbitrul ………..cateodata e o povara pe care o ducem o mare parte din viata.
  Iti doresti cu pasiune,cu nebunie chiar anumite lucruri sau persoane ca sa faca parte din viata ta,ca sa-ti dai seama dupa ce le-ai dobandit ca de fapt nu de ele aveai nevoie .(cum spuneam,liber arbitru).
  Si ca sa traiesti drept si sa le scoti din viata ta trebuie sa renunti la inima (nu suntem imparati ca Napoleon (si da ,are dreptate,poti sa le faci pe toate ,doar ca iti trebuie inspiratia(muza)care sa-ti dea putere )sa renuntam la imparatie,inima e imparatia noastra)cum sa traiesti fara tresaririle ei cand vezi cerul spuzit de stele ca o mireasa in ziua nuntii,copacii susurand soapte de buna dimineata ,prima tresarire a pleoapei cand simti dimineata o simti cu inima(esti om intai de toate,pe urma inteleptesti ziua si lasi mintea sa puna capastru inimii).
  Ce vreau sa spun este ca nu ne nastem intelepti si ne trebuie o viata sa invatam cum sa ne respectam valorile ,eu nu cred ca poti trai ca la carte.
  cat despre ce cred ceilalti ,depinde care sunt ceilalti,daca iubesti acele persoane ,te vor percepe asa cum esti (sau poate nu),pt ca le deschizi inima.
  Nu poti sa te comporti cu toata lumea la fel ,eu nu pot (stiu,a nu putea nu este o virtute,e o neputinta).

  multumesc razvan(faci fiecare zi mai buna) pt articol,altfel nu as fi avut pe marginea a ce sa inteleptesc si eu.

   
 2. buna sa va fie ziua şi viaţa la toţi!
  am citit comentariul Monei şi mi-a placut…să nu uităm SPERANŢA şi mai ales să conştientizăm că suntem la o şcoală minunată care este VIAŢA! mă bucur pentru fiecare clipă de a ei, mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru toate exerienţele oferite şi bineînţeles alese de mine cu acel LA,de care amintea şi Mona-liber arbitru! Fiecare expeienţă înţelepţeşte,dar educaţia face alegerea,vorbesc mai întăi de o educaţie spirituală hristică sănătoasă , atenţie nu dogmatică sau habotnică, avem nevoie si de educaţia raţională pe care o deprindem prin şcoli dar asta impune autoeducaţie, pentru că nimeni mai bine ca mine nu ştie sau simte ce şi cât am eu nevoie la momentul acesta… şi nu uităm IDEALUL pentru care vreau să trăiesc ,vreau să exist ,să merg mai departe! Şi nu orice Ideal !
  Meditaţiile sunt calea spre inţelepciune.
  Reputaţie…faţă de cine sau faţă de ce?credeţi că Dumnezeu nu ştie cine şi ce fel suntem? Atâta timp cât voi lupta pentru manifestarea virtuţilor, respectând legile şi poruncile divine moştenite de la Sfinţii Părinţi voi învăţa că fiecare experienţă este necesara fie ea benefică sau malefică pentru că e a mea şi eu am ales calea aceasta!
  Ştiu în vorbe suntem cei mai buni…filozofii…practica uneori e dureroasă …dar de fapt ne dor orgoliile noastre exacerbate!
  Să recunoaştem că suntem fiii aceleaşi CREAŢII..şi n-am venit în această viaţă sa ne batem în reputaţii sau caractere…ELE SUNT EFECTE ALE MANIFESTĂRII NOASTRE!
  cu drag!

   
 3. Tot mai multi isi fac griji din cauza reputatiei si se ingrijesc din ce in ce mai putin de caracter.
  Ar trebui sa ne temem mai putin de ceea ce zic altii si sa ne preocupam de noi.
  Daca noi avem mai multa grija de integritatea noastra,si reputatia isi poate purta singura de grija.
  Caracterul ne vine de la cine suntem,caracterul nostru este responsabilitatea noastra.

  Multumesc,o zi buna!

   
 4. Imi permit sa comentez cu un citat din intelepciunea celui care a scris :”Cunoaste-te pe tine insuti”; „India secreta” ; „Egiptul secret”.

  „CARACTERUL INSEAMNA DESTIN „[Paul Brunton]

   
 5. Multumesc pentru articol si pentru comentarii, ma ajuta sa inteleg omul si sa evoluez si eu impreuna cu voi. Sanatate tuturor si toate bune.

   
 6. Fiecare om, dispunând de un potenţial nativ, de o zestre ereditară de personalitate, preia sub influenţa lumii înconjurătoare anumite modele de comportament şi gândire, care au asupra sa aceeaşi acţiune pe care operaţiunea de şlefuire şi fasonare o are asupra unei pietre preţioase, în urma căreia ea căpătă strălucire şi valoare sau rămâne opacă, lipsită de importanţă.
  Aşadar, fiecare individ are propria personalitate care îl face unic şi nerepetabil în felul de a fi, de a gândi şi de a simţi. Dar aceasta nu înseamnă nici pe departe că din melanjul trăsăturilor de caracter şi modalitatea comportamentală se va naşte şi aura, care înseamnă acel „ceva” anume. Unii nu au nevoie să facă nimic pentru a împrăştia în jurul lor valuri de căldură din preaplinul focului interior, înduioşindu-şi interlocutorii şi impresionând prin propria personalitate. Alţii sunt posesorii anumitor predispoziţii psihice paranormale sau au făcut experimente de iniţiere spirituală pentru a împiedica acţiunea forţelor oculte.
  Dar uneori personalitatea mai are nevoie şi de şansă pentru a se manifesta plenar. Daţi, aşadar, frâu liber personalităţii care sălăşluieşte în dumneavoastră.
  Fragment din lucrarea RĂSPUNSURI la TESTE de PERSONALITATE şi ACCES la ALTE TIPURI DE TESTE POSTATE

   
 7. Un caracter bun se formeaza in copilarie, in familie. Putem invata si mai tarziu ,dar cu lacune. Am avut „tot timpul” sa observ asta. Tot asa cum un om inteligent, citit, cultivat la facultati, nu e neaparat si intelept. Intelepciunea vine din alta parte. Reputatia poti sa o castigi avand caracter, dar caracetrul nu deriva din reputatie.Multumim Razvane, ca ne pui sa ne gandim mai profund la cuvinte. Eu asa am explicat, altii poate au alte pareri….

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top