skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro
Povestea Vânzătorului De Hotdogi

Povestea vânzătorului de hotdogi

 

Un bărbat care locuia pe marginea unui drum vindea hotdogi foarte buni. A pus semne pe marginea autostrăzii şi şi-a făcut reclamă în ziar spunând cât de buni erau.

Stătea pe marginea drumului şi striga: „Cumpăraţi un hotdog bun?” Iar oamenii se opreau şi cumpărau. Având succes, a crescut comenzile de carne şi de chifle şi a cumpărat chiar şi un stand mai mare pentru a se ocupa de afacerea lui în dezvoltare.

În cele din urmă, l-a luat ca ajutor pe fiul lui care venise de la facultate. însă apoi s-a întâmplat ceva: fiul i-a zis: „Tată, n-au auzit la radio şi n-ai văzut la televizor? Trecem printr-o criză economică gravă şi situaţia internaţională este groaznică. Iar cea internă este şi mai rea!”

Auzind acestea, tatăl s-a gândit: „Ei, fiul meu a făcut facultatea şi ar trebui să ştie mai bine.”, aşa că tatăl şi-a redus comenzile de carne şi chifle, a dat jos semnele de pe stradă, a anulat reclamele din ziare şi nu s-a mai deranjat să stea pe marginea autostrăzii pentru a vinde hotdogi la fel de multe ore în fiecare zi. Vânzările s-au prăbuşit aproape peste noapte.

„Ai avut dreptate, fiule!”, i-a zis tatăl băiatului. „Cu siguranţă suntem în mijlocul unei crize economice foarte grave!”

Uneori e bine să asculţi doar de instinctul tău. Chiar şi cei care au o facultate, sau cei ce pot părea mai inteligenţi, nu sunt neapărat cei care au şi dreptate…

Autor: necunoscut

Comentarii (2)
 1. Razvane, te rog prieteneste sa transmiti necunoscutului autor ca povestioara lui e – sorry – absolut cretina, zau asa!…

  1. Ce-are a face o afacere DOVEDITA de succes cu faptul ca altora le merge sau le-ar merge deja rau?…

  2. Ce-are a face criza interna si internationala in domenii macro-economice cu niste amariti de cremwursti din domeniul … micro-economic al coltului strazii si de care orice burta are nevoie 24/7/365 indiferent de starea economiei??…

  3. Ce-are a face reducerea comenzilor de carne si chifle (de mustar, ketch-up si maioneza nu?), datul jos al semnelor de pe strada, anularea reclamelor din ziare si statul la vinzare mai putine ore in fiecare zi cu comertul EVIDENT infloritor al … micro-intreprinderii cu hotdogs???
  Nu de alta, da’ afacerea avind deja succes si deci ne mai bazindu-se pe reclama ci deja pe clientii stabili, nu vad cum toate astea n-ar fi dus la altceva decit la … cozi lungi la standul batrinului si, pe linie de consecinta logica, la … reaprovizionarea corespunzatoare de mai inaintea stupizeniei ilogice?
  Razvane, feedback-ul comercial e o ‘arma’ mult mai inteleapta decit orice studii superioare!

  4. Ce-are a face o facultate sau mai multe – orice facultate sau orice facultati – cu … inteligenta intrinseca?!?
  Cu mintea, ratiunea si logica in general…

  Nikola Tesla n-a terminat in viata sa nici macar … ciclul gimnazial de 4 ani si desi nu se stie a fi absolvit vreun liceu, a inceput si urmat VREMELNIC ceva semestre pe la vreo 2-3 universitati pe care insa nu le-a absolvit NICICODATA!
  Deci una dintre cele mai prolifice minti tehnice ale tuturor timpurilor si unul dintre cei mai mari inventatori ai Umanitatii practic nu si-a definitivat nici una dintre etapele de educatie formala ale timpului.
  La nici un nivel!
  Iar Thomas Alva Edison, alt gigant al tehnicii si inventicii, nici macar nu s-a mai omorit … sa piarda timpul si sa treaca pe la scoli.
  Toata educatia lui ‘formala’ a fost facuta … acasa, de catre mama sa!
  Iar singurele carti – care se pare ca i-ar fi influentat in vreun fel educatia informala – au fost „Scoala de filozofie naturala” alui R.G. Parker si … cursurile scrise ale „Uniunii Cooper pt. promovarea stiintei si artei”!
  Scoala pe care insa nu a frecventat-o vreodata!

  Asa ca despre ce … pilda stupida vorbim noi pe-aici, Razvane?!?

  Personal eu cred mai degraba ca fiul inconstient si iresponsabil ori nu era copilul natural al vinzatorului (sic!), ori nataraul era studinte la una dintre – Ooops! – binecunoscutele noastre ‘facultati’ autohtone!

  Sau poate chiar autorul n-a prea trecut el insusi pe la vreo scoala si, umoral vorbind, a simtit nevoia chiar sa-i … mistocareasca – din invidie, dipret sau crasa prostie – chiar pe aia de-au fost in stare sa faca si ceva studii superioare.
  http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif
  Parol!…

   
  1. Sa incerc sa raspund la problemele evidentiate de tine:
   1 In primul rand, tatal era un prostovan si a luat de bun ceva ce nu intelege.
   2. Evident ca povestea hiperbolizeaza totul ca sa sublinieze cum apare o criza economica. Zvonurile si increderea sunt foarte importante. Cand Napoleon a venit la putere, valoarea francului a inceput sa urce, inainte ca el sa faca ceva.
   3 Autorul sublinieaza ca este important sa-ti folosesti propriul cap si propria judecata indiferent de cat de multa incredere ai avea in cei din jur, chit ca e fiul tau, chit ca e scolit…
   O zi minunata!
   http://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1face cu ochiul.gif

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top