skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

20 de citate profunde de Carl Jung care te ajuta sa te intelegi mai bine

 

Unul dintre lucrurile pentru care Carl Jung este apreciat este gandirea sa filozofica si introspectia profunda asupra aspectelor sinelui in scrierile sale despre experienta umana. Asa cum se poate vedea in citatele de mai jos, pentru Jung era foarte clar ca suntem fiinte spirituale si ca dezvoltarea unei relatii spirituale cu noi insine ne ajuta sa intelegem mai profund toate aspectele fiintei noastre.

Pentru unii, aceasta idee este echivalenta cu definitia religiei — a gasi consolare intr-o existenta mai presus de tine — desi pentru altii aceasta forma de spiritualitate nu ii ajuta in mod necesar pe oameni sa inteleaga mai bine cine sunt (sau, dimpotriva, cine nu sunt).

Dupa cum se mentioneaza pe site-ul www.cgjungpage.org: “Carl Jung a fost unul dintre creatorii psihologiei moderne profunde, care cauta sa faciliteze o conversatie cu energiile subconstiente ce salasluiesc in fiecare dintre noi. El si-a adus contributia cu multe idei  care continua sa serveasca drept sursa de informatii pentru viata contemporana: complex, arhetip, persona, umbra, suflet si suflete, tipologii de personalitate, interpretarea viselor, individuatie, si multe alte idei. A avut o consideratie profunda fata de creatia vietii si a considerat spiritualitatea o parte centrala a vietii omenesti.”

 • ”Nu atingi iluminarea daca iti imaginezi jocuri de lumini, ci doar daca poti constientiza intunericul.”
 • “Nu te agata de persoana care pleaca, altfel nu vei putea intampina persoana care soseste.”
 • “Pana nu vei reusi sa-ti constientizezi subconstientul, acesta iti va calauzi viata si tu vei crede ca e soarta.”
 • “Tot ceea ce ne irita la altii ne poate ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine.”
 • “Intalnirea intre doua personalitati este ca si contactul dintre doua substante chimice: in prezenta unei reactii, ambele se transforma.”
 • “Nu sunt ce mi s-a intamplat, sunt ceea ce aleg sa fiu.”
 • “Sa cunosti partea intunecata din propria ta fiinta e metoda cea mai buna de a infrunta partea intunecata din altii.”
 • “Daca esti o persoana inzestrata, nu inseamna ca esti castigat. Inseamna ca ai multe de oferit.”
 • “Greselile sunt, pana la urma, fundamentul adevarului si daca un om nu stie ce este un anumit lucru, cel putin dobandeste ceva mai multe cunoastinte despre ce nu este.”
 • “Viziunile tale devin clare numai cand poti privi in propria ta inima. Cine priveste in exterior, viseaza; cine priveste in interior, se trezeste.”
 • “Oamenii ar face orice, indiferent cat de absurd ar fi, ca sa-si evite propriile suflete.”
 • “Singuratatea nu inseamna sa nu ai oameni in jur, ci sa nu poti comunica lucruri care conteaza pentru tine, sau sa te abtii sa exprimi anumite puncte de vedere pentru ca altii le gasesc imposibil de acceptat.”
 • “Depresia e ca femeia in negru. Daca apare, nu o alunga. Invit-o inauntru, roag-o sa se aseze pe scaun, trateaz-o ca pe un musafir si asculta ce are de spus.”
 • “Un barbat care nu a trecut prin infernul pasiunilor sale, inseamna ca nu si le-a depasit.”
 • “Perceptia devine clara numai cand privesti in sufletul tau.”
 • “Nu sunt ceea ce mi s-a intamplat, sunt ceea ce aleg sa devin.”
 • “Lucrurile carora le opui rezistenta vor persista.”
 • “Visul este usa aceea mica si ascunsa in cel mai profund si intim sanctuar al sufletului, care se deschide catre acea noapte primordiala care este sufletul, cu mult inainte sa apara egoul constient.”
 • “Poate ni se pare ca detinem pe deplin controlul asupra noua insine. Cu toate acestea, un prieten poate sa descopere cu usurinta ceva despre noi insine despre care noi nu aveam niciun habar.”
 • “Ceea ce ne nemultumeste la alti oameni ne ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine.”

sursa: viataverdeviu.ro

Comentarii (3)
 1. As spune ca citind zicerile lui Carl Jung de mai sus el se apropie de problemele de pe nivelul emotional al unei persoane venind de „sus”, adica din perspectiva spirituala, in timp ce majoritatea psihologilor pe care ii stiu inclusiv profesori la Fac de Psihologie o fac de „jos”, adica din perspectiva 3D sa zicem deoarece nu au acces cu sufletul mai sus cum avea Jung.
  Diferenta de perspectiva inseamna totul pana la urma daca vorbim de vindecare, caci degeaba „dregi” efectele pe termen scurt ale unei depresii sa zicem, daca nu reusesti sa vindeci cauzele.

   
 2. E psihologul pe care il prefer din intregul domeniul al psihologiei, de o unicitate aparte care a lasat o comoara vie pentru toti, a deschis usa spiritualitatii in domeniul stiintific al psiholgiei. El a spus ca vindecarea vine din intalnirea fata in fata a luminii si intunericului, atunci spiritul nostru intra in echilibru si putem imbratisa ceea ce putem deveni din aceasta intalnire, esential e sa primi acest dar !

   
 3. Foarte tare Carl Junghi asta! Ma tot întreb de ce nu s.a făcut pictor… Sau barman!!! Pai daca cugeta… E posibil sa existe apa pe luna!!!?

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top