skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Cauzele spirituale ale bolilor

 

Astazi va prezentam un text extrem de interesant care ne-a sosit la redactie.

Poate nu toti dintre dumneavoastra credeti in reincarnare, asa ca unora dintre dumneavoastra s-ar putea sa vi se para nerealist. Totusi, va stafuim sa-l cititi pana la capat intrucat este interesant chiar si pentru acestia din urma intrucat organele sunt legate intr-un mod direct de posibilele afectiuni. Evident, mergand pe principiul ca daca elimini cauza va dispare si efectul, fiecare dintre dumneavoastra va putea aprecia acest text. In plus, medicina moderna de cele mai multe ori trateaza efectele si de aceea nici nu se constata rezultate vizibile in eradicarea principalelor boli de astazi.

Sfantul Hilarion, hermitul si vindecatorul din secolul al patrulea, a fost renumit pentru miracolele sale. El a petrecut douazeci de ani in desert pregatindu-se pentru misiunea sa. A facut exorcizari si a vindecat mii de oameni.A fost urmat pretutindeni de cei pe care I-a vindecat, chiar si in desert. La sfarsitul acestei vieti, in jurul anului 371, s-a inaltat. Ca si Maestru Inaltat, Hilarion indruma pe cei care cauta adevarul, pe liderii religiosi si pe misionari, precum si pe vindectori, oamenii de stiinta, inginerii din toate domeniile, muzicienii si cei implicati in activitatile de explorare spatiala. El ajuta pe atei, sceptic si pe cei care au devenit atat de deziluzionati de viata si de religie, incat nu mai vor sa paseasca pe calea Hristica.

 

Picioarele: reprezintă ancorarea, conexiunea cu Terra şi cu manifestarea; problemele la picioare simbolizează un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna în viaţă.

Gambele: reprezintă personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezintă capacitatea de a lua noi direcţi. Fiinţa incarnata este duala, dispunând de parte masculina şi parte feminina. Este deci natural ca gamba, ce reprezintă tocmai personalitatea, sa aibă doua oase: tibia în fata şi peroneul în spate. Pentru o femeie, tibia o reprezintă ca femeie şi peroneul simbolizează partea sa masculina, inconştienta. Pentru bărbat, tibia il reprezintă ca bărbat, în timp ce peroneul indica partea sa feminina, inconştienta. Exemple: daca un bărbat îşi rupe tibia stânga, aceasta înseamnă ca el are ceva de înţeles în raport cu o femeie (stânga = femeia, mama, sotia, etc.) şi cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie şi de acţiune. Daca o femeie îşi rupe peroneul stâng, aceasta înseamnă ca ea are ceva de înţeles în raport cu o femeie (stânga = mama, prietena, rivala, etc.) şi cu partea sa masculina, inconştienta. Ea se poate lăsa manevrata de către o prietena sau colega.

Coapsele: reprezintă Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizează principiul unităţi şi nu exista decât un os în coapsa: femurul. Daca individul îşi rupe femurul, aceasta înseamnă ca el nu şi-a ascultat fiinţa sa interioara, sufletul sau. Daca fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta înseamnă ca el trebuie sa devina din ce în ce mai creativ şi ca personalitatea sa trebuie sa se integreze din ce în ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfecţionare. Daca problema este situata aproape de genunchi, înseamnă ca posibilitatea sufletului de a comunica (intuiţia) este scăzută.

Genunchii: simbolizează legătura intre suflet şi personalitate şi calitatea acestei legături. O problema la genunchi indica o îndepărtare de scopul sau din aceasta incarnare şi un refuz de a evolua. Ego-ul sau doreşte sa întrerupă comunicarea dintre suflet şi personalitate. Cu acest simbolism, putem înţelege actul îngenunchieri: gambele (personalitatea) se estompează pentru a pune în evidenta coapsele (sufletul). Actul indica faptul ca individul se pune în serviciul sufletului sau.

Soldurile: reprezintă utilizarea liberului arbitru, pentru a-şi găsi propria sa cale în planul material. O problema în aceasta zona înseamnă o slaba sau lipsa a utilizări propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop în viaţă.

Bazinul: reprezintă aspectele creatoare şi procreatoare ale individului. O problema a bazinului subliniază ca chakra rădăcina (Muladhara) nu funcţionează corect. În general, disfuncţia se datorează schemelor negative privind sexualitatea.

Spatele: blocajele în partea de jos a spatelui indica teama de viitor şi lipsa de susţinere financiara. Durerile/blocajele în partea de mijloc indica un sentiment de culpabilitate (la stânga fata de o femeie, la dreapta fata de un bărbat), dificultăţi de detaşare fata de trecut. Durerile sau blocajele în partea de sus a spatelui indica neînţelegere de către anturaj, lipsa de susţinere afectiva, impresia unor responsabilităţi prea grele pentru acel moment. O sciatica, de exemplu, indica teama de vi tor şi de problemele băneşti, nesusţinere din partea anturajului.

Sistemul de reproducere: probleme ale acestuia apar datorita unei proaste utilizări a sexualităţi în aceasta viaţă sau în cea precedenta sau legate de creativitate. Culpabilitatea sexuala aduce boli transmise pe cale sexuala, precum SIDA. Problemele de ovare sau testicule: rejecţia feminităţi/masculinităţi (după caz). Problemele legate de organele sexuale în caz de infecţie urinara: manie fata de partenerul sexual. Pentru a permite unui suflet evoluat sa se incarneze, este necesara multa iubire intre doi parteneri în momentul actului sexual. În actul sexual, cei doi parteneri schimba energie intre chakrele rădăcina: bărbatul fi nd emisiv, femeia primeşte energii subtile, mai mult sau mai putin poluate, în funcţie de starea de consti nta.

Sistemul digestiv: Stomacul reprezintă facultatea de a digera experientele existentei şi de a accepta cele învăţate. Resentimentul, aversiunea, neliniştea sunt principalele cauze ale ulcerelor. Indigeşti le, gazele, hiperaciditatea, reprezintă resentimente, manie refulata. Cauza acestora este faptul ca individul se interferează cu scopul vieţi sale, ca refuza sa înţeleagă şi sa meargă înainte, ceea ce împiedică sufletul sau sa progreseze. Intestinele, reprezintă facultatea de a asimila experientele vieţi şi în cazul existentei unor probleme intestinale, mesajul consta în condamnarea refuzului de a înţelege unele lecti de viaţă din punct de vedere evolutiv.

Cei mai multi medici stiu ca astăzi, cauza aparenta a cancerului vine din faptul ca persoana a suferit un grav soc emoţional, câţiva ani sau câteva luni înainte şi nu şi-a exteriorizat emotile la acea data. Cancerul reprezintă o autodistrugere, ceea ce face vindecarea dificila. Cauza spirituala a cancerului consta în faptul ca individul nu a asimilat cel putin jumătate din lectile karmice ce i-au fost propuse în aceasta viaţă, refuzând astfel evoluţia (chiar daca aceasta atitudine este inconştientă).

Pancreasul: are rolul de a echilibra contribuţia de glucoza în sânge. Daca individul consuma prea mult zahar, aceasta provoacă dezordini în organismul sau şi o hipersecreţie de insulina, care duce la hipoglicemie. Daca pancreasul este slab la naştere, vine un moemnt când nu mai poate furniza insulina şi de aici rezulta diabetul. Diabetul care se declara în copilărie sau în tinereţe este karmic: este datorat unei vieţi trecute în care individul nu şi-a refuzat nimic; excese senzuale, pasionale sau violente şi toate formele negative ale expresiei de sine. Datorita acestora, în viaţa actuala el se vede deasupra unei rigori extreme şi unei discipline severe, prin diabet. Diabetul declarat la maturitate/bătrâneţe va fi cauzat, mai curând, de problemele relaţionale ale pacientului cu partenerul sau.

Ficatul: este sediul celor mai negative emoti (ura, manie). Problemele de ficat vin, în general, dintr-o manie îndreptată împotriva propriei persoane disimulata într-o manie fata de altcineva, rezultat al unui conflict intre suflet şi mental.

Daca la naştere ficatul este slab, acesta arata ca, într-o viaţă anterioara, a existat un dezacord intre suflet şi mental (uneori chiar şi un dezechilibru).

Icterul ar avea aceasta cauza. Daca în viaţa actuala individul suferă un prejudiciu şi el nu va şti să-l îndrepte, icterul poate sa se declanşeze. Ficatul este legat de credinţă; credinţa în univers permite emoti lor negative sa curgă, pentru a curata ficatul. Probleme cu vezica biliara arata îngustime de spirit (sau oboseala excesiva ori supărare)

Inima: este legata direct de chakra inimi (Anahata) şi reprezintă contrapartea fizica a acesteia. Daca nu-şi exprima deschis sentimentele, individul îşi închide chakra inimi şi risca sa aibă probleme cardiace. Datorita reprimări emoti lor şi sentimentelor, multe persoane au probleme cardiace. Slăbiciunile cardiace congenitale semnifica acelaşi lucru, dar cu rădăcini în alta existenta.

Neregularitatea ritmului cardiac indica inconstanta în manifestarea naturi sentimentale. Un atac cardiac arata ca persoana nu transmite suficient energia iubiri. Ea va trebui sa înveţe să-şi exprime şi să-şi manifeste iubirea în toate relati le sale.

Sângele: reprezintă energia şi simbolizează circulaţia emoti lor şi a sentimentelor în corp.

Hipertensiunea: subliniază o facultate de a iubi prea limitata şi o lipsa de compasiune. Persoana trebuie să-şi exprime iubirea pentru tot ceea ce întâlneşte şi pentru tot ceea ce vede.

Hipotensiunea: arata, de asemenea, o iubire limitata, dar în sensul ca aceasta persoana a fost foarte negativa şi defetista, necrezând în iubire, ea a avut antecedente în viaţa actuala sau într-una anterioara, care au făcut-o sa creadă ca are dreptate.

Anemia: reprezintă o utilizare necorespunzătoare a oxigenului la nivelul globulelor roşii şi este consecinţa unui refuz de a-şi utiliza talentele în serviciul aproapelui sau. Un anemic de înalt nivel spiritual va trebui sa accepte să-şi iubească semenii, sa servească omenirea şi sa devina un ghid spiritual.

Colesterolul: corespunde înăspriri naturi sentimentale, rigidităţi, durităţi persoanelor care-şi creează o carapace crezând astfel ca se protejează.

Individul va trebui sa devina mai suplu, mai deschis, lăsând sa curgă firesc emoti le şi energia iubiri prin fiinta sa. Pentru toate problemele sângelui este util un regim vegetarian.

Splina: reprezintă un depozit de sânge, deci de energie. Problemele splinei arata o incapacitate de exprimare a iubiri sau o obsesie; în acest ultim caz e necesara o purificare prin eliminarea sentimentelor negative.

Sistemul respirator: aerul conţinând energia intra în plămâni şi asigura funcţionarea corpului. Problemele respiratori provin din refuzul de a exista, de a lăsa viaţa sa intre în corp. De asemenea, ele pot fi rezultatul unei utilizări necorespunzătoare a energiei într-o exisenta precedenta (violenta de exemplu).

Tuberculoza arata ca, într-o viaţă anterioara, persoana respectiva a trăit numai pentru valorile materiale.

Sistemul limfatic: este strâns legat de mental şi facultăţile intelectuale (comunicaţie), reflexie, idei, gânduri, expresia de sine. Bolile nervoase arata o utilizare defectuoasa a cunoştinţelor sau a calităţilor intelectuale sau gânduri prea negative, în aceasta viaţă sau într-una anterioara. Ele indica o utilizare prea dogmatica, prea critica şi prea rigida a mentalului. Este necesar sa se lucreze asupra tolerantei şi deschideri spirituale.

Pielea: reprezintă un aspect structural şi unul estetic. Problema subliniază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuşi, de a se deschide complet. Psoriazisul şi alte boli de piele reprezintă o lipsa de iubire pentru sine şi o respingere a tot ceea ce viaţa i oferă individului. Cauza karmică consta în 4 www.cartiaz.ro – Cărţi şi articole online de la A la Z cruzimea fata de animale într-o existenta precedenta. În viaţa actuala, aceste persoane fie au teama fata de aceste animale, fie le adora. Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasa utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experiente traumatizante în aceasta viaţă ori într-o existenta anterioara.

    Zona zoster: indica teama de viitor antrenând gânduri negative.

Anorexie nervoasa: într-o existenta anterioara, individul a manifestat lăcomie, urmata de obezitate şi de moarte precoce.

Autism: într-o existenta anterioara individul a avut parte de un refuz al societăţi (mizantropie) ducând o viaţă marginala. Acum singura soluţie este iubirea pe care apropiaţi sai trebuie sa i-o dăruiască.

  Tabagism: este legat de o problema de înţărcare; ar trebui cultivata detaşarea fata de mama sa. În unele cazuri poate fi legat de tatăl sau.

Alcoolism: implica probleme cu tatăl; trebuie cultivata detaşarea fata de acesta.

Angina: reprezintă teama de a se exprima sau de a cere ceva părinţilor ori partenerului.

Artrita: spirit prea critic şi rigid; rigiditate provenita din mental.

Coma: fuga de cineva sau ceva.

Conjuctivita: manie neexprimata, frustrare.

Constipaţia: ataşament, posesivitate, refuz de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile.

Diaree; Hemoroizi; Retentie de apa: refuz, teama de a slabi încordarea.

Herpes: culpabilitate sexuala.

Insomnie: culpabilitate.

Rau în mijloace de transport: teama de a pierde controlul; raul de mare e în legătură cu teama de moarte.

Greata, vărsături: respingerea unei idei, a unei persoane sau a unei experiente. Pentru o femeie însărcinată, aceeaşi interpretare: nu a dorit cu adevărat sa aibă copilul.

Prostata: problemele de prostata sunt legate de culpabilitate sexuala ori teama de a îmbătrâni.

Reumatism: resentiment, slăbirea iubiri fata de aproapele sau, rigiditate, asprime.

Guturai: se declanşează într-o perioada de confuzie a individului sau în urma unei temeri ori culpabilităţi. Nasul care curge reprezintă lacrimi şi o purificare necesara. Nasul reprezintă intuiţia şi cunoaşterea de sine, fi nd legat de chakra frontala (Ajna).

Tiroida: problemele cu tiroida subliniază faptul ca persoana respectiva nu se poate exprima cum doreşte şi poate încerca umilinţă.

Miopia: indica teama de viitor şi faptul ca într-o experienta precedenta individul nu a dorit sa vadă adevărul şi nici să-l ajute pe apropiaţi sai. Adesea părinţi inspira teama copilului, ceea ce declanşează un proces retinier provocând putin cate putin miopia.

Dureri de cap: rezistenta la curentul vieţi sau la scopul incarnări sale, la schimbare; uneori autocritica şi denigrare de sine; lipsa de iubire de sine.

Ceafa înţepenită: refuz de a se schimba, teama de noutate.

  Dinţii: dificultăţi în a lua decizii.

Gatul: orice problema legata de gat corespunde temeri de a întreba şi de a se exprima sau chiar blocaj al creativităţi inspirate.

Urechile: problemele corespund refuzului de a înţelege ceva ori pe cineva.

Înălţime mica: într-o viaţă anterioara individul nu a dat importanta expresiei sufletului sau, ori a avut tendinţa de a se limita în mai multe domenii. Uneori este o karma rezultând dintr-o utilizare necorespunzătoare a forţei fizice (violenta) într-o existenta anterioara.

Comentarii (8)
  1. Buna ziua,
   Doamna Jasmuheen s-a retras pentru o perioada mai lunga in China pentru ca sa studieze si sa invete noi tehnici.
   Aceasta retragere este pe o perioada nedeterminata, dar dupa cate am inteles, cativa ani minim.
   Cand va reveni in lume, va vom informa prin intermediul site-ului nostru.
   O zi minunata!

    
 1. si eu consider ca majoritatea bolilor au cauze emotionale
  stresul emotional care sapa in tine boala …mie mi s-a intamplat sa
  constirntizez emotia sau situatia sau atitudinea… care a declansat simptomatologie
  de organ si s-o „delete”…vindecarea a venit mult mai repede..pt ca am inteles
  ce a declansat-o am acceptat si am iertat…si am schimbat atitudinea
  f interesant…..
  daca boala nu vine din neam…….

   
 2. Deoarece ma interesa subiectul cauzelor spirituale ale bolilor l-am investigat mai multi ani si am „scanat” zeci si poate peste o suta de asemenea liste. Mie unuia de departe cea mai precisa si la obiect lista de acest gen este cea facuta de marele Valeriu Popa, care din pacate nu mai este printre noi. Dupa mine Sufletul lui Valeriu Popa era superior ca vibratie lui Christos si Buddha si in plus mai avea si specializare pe acest subiect. Gasiti pe internet lista lui Valeriu Popa de cauze spirituale si in plus si ce sa faceti ca sa eliminati cauzele. Lista lui eu unul o consider peste 95% adevarata …
  Lista asta dupa mine este vreo 60% adevarata si contine si niste „perle” ca cele din lucrarile celebre la bacaulereat, va dau doar un exemplu” „Coapsele: reprezintă Eul superior, sufletul.” … Nu, serios?? Dar inima si alte organe nu mai au treaba cu sufletul? :) :)
  Cine se pricepe cat de cat la subiect mai gaseste destule asemenea aiureli in text.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top