skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Lenea

 

Ca de obicei, la șapte sună ceasul ca să mă alunge din patul cald și primitor. Uff, mi-e tare somn și nimic nu m-ar face mai fericit decât o zi liberă, dar azi e luni. Săptămâna e la început ca un balaur ce vrea să mă mănânce, ochii lui de foc îmi dau fiori și nu vreau să mă lupt, mi-e mult prea somn.
Sunt doborât, mă simt sfârșit și încă sunt întins în pat. Mai stau un pic, o clipă doar, că nu arde biroul. Șeful o să enerveze iar, dar somnul e prea dulce.
Pleoapele mi se lipesc și Ene cel bătrân vine să mă fure iar și în regatul visului alunec ca într-un paradis pierdut și regăsit. Abia ajung la poarta lui și ceasul sună iar.
Doamne, Tu milă n-ai! Te rog, fii bun și înalță până la cerul tău unealta de tortură, apoi o poți lăsa să cadă-n bătătură, doar să dispară criminalul strigăt al deșteptării mele.
Cu ce-am greșit de e luni iar?
Și visul mi se face-acum un chinuitor coșmar. De cavaleri sunt prins, sunt atacat de lume. Eu vreau să șed să mă odihnesc dar văd că pe lăncile lor sunt nume. Încep a le citi cu greu: Gelozia, Furia, Ranchiuna, Lăcomia, Orgoliul, și Mândria mă țintuiesc de-o stâncă. Sunt rele – știu – dar ce au azi cu mine? Nu vreau să lupt, nu sunt erou, ci doar un suflet plin de… somn.
Lăsați-mă voi cavaleri nătângi, ce vă astăzi vă schimbați în inamici hulpavi. Nu am nimic cu voi, nu vă iubesc și știu că sunteți răi, nu vă doresc, lăsați-mă să dorm…
În somn, Voința n-are forță, nu mă poate ridica, nu-mi dă tărie în lupta mea. O caut și o văd firavă într-un colț în timp ce cavalerii mă rănesc și bat la mine rând pe rând, iar visul meu într-un coșmar se schimbă. Voință dragă, ești singura-mi speranță. O chem, o strig și văd că vrea să-mi vină-n ajutor, dar nu poate săraca. Este legată de un picior.
Nu mai rezist și fug spre ea, cerul se-ntunecă, trompetele Apocalipsului îmi sună-n tâmple, am transpirat și gem, mă chinui și mă zbat, ajung la ea, să o salvez – să mă scap și eu. Abia atunci pot să pricep că lanțul ce o leagă și nu o lasă să m-ajute în luptă este de fapt doar LENEA.
O dau deoparte, o gonesc și cu vigoare nouă Voința mi se așează-n suflet, iar cavalerii se topesc pentru că… ceasul sună!

Articol de: Răzvan

Comentarii (2)
 1. Unul dintre avantajele pensionării este ca am scăpat de această tortură…ceasul deșteptător. Te înțeleg și te aprob…Am trecut și eu prin astfel de clipe…Dar VOINȚA nu te lasă la greu și te ajută, mai mereu, să învingi ”dulcea lene”! Dar ( spun iar dar…) ca să te ajute , trebuie să îi dai și tu imboldul necesar, să participi cu forțe egale, dacă nu mai mult, pentru a avea câștig în lupta cu propria-ți LENE!!!
  ‘:Sick:’

   
  1. he, he… nici eu nu mai depind de ceas… dar a fost o vreme cand el era in fiecare dimineata instrumentul de tortura :)
   Important de retinut este ca ai nevoie de Vointa ca sa te lupti cu toate relele din tine, cu Gelozia, Furia, Ranchiuna, Lăcomia, Orgoliul, Mândria ;i multe altele. Iar inamicul Vointei este Lenea.
   Iti multumesc pentru comentariu, si bine ai revenit printre noi.
   Comentariile tale sunt mereu un motiv de bucurie.
   O zi minunata!

    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top