skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Visul neguțătorului

 

Se povestește că a trăit odată în vechea cetate a Brașovului un neguțător de piei. Din păcate, chiar dacă și-a chivernisit cu mare atenție avutul și era tare muncitor, el n-a avut niciodată noroc. Negoțul său mergea din ce în ce mai prost. Niște străini cu bani mai mulți și-au deschis prăvălii mai mari și mai frumoase decât a lui luându-i încet-încet clienții.  Într-o noapte, i s-a spus in vis că trebuie să călătorească la Târgoviște. Acolo, era ascunsă o comoară la intrarea în garnizoana orașului. La inceput, negustorul nu a luat in seama acest vis, dar dupa ce i-a aparut in somn inca zece nopti la rand, s-a hotarat sa porneasca la drum pentru a gasi comoara promisa.

Dupa o lunga calatorie, neguțătorul a ajuns in Târgoviște si s-a indreptat indata spre garnizoană. Intrarea era păzită zi și noapte de catre soldati. Desi a ramas la o distanta destul de mare fata de ea, prezenta lui acolo zi de zi a atras pana la urma atentia .Capitanul garzii a venit la negustor si l-a intrebat ce facea acolo. Acesta si-a dat seama ca acest capitan era un om cumsecade, asa ca i-a marturisit despre visul lui.

Capitanul a izbucnit in hohote de ras nestavilite.”Bunul meu negustor, pari sa fii un om intelept si, cu toate astea, iei in serios niste visuri ? Daca as fi fost la fel de naiv ca si tine, nu as mai fi fost acum aici in Târgoviste , ci in Brasov. Am visat si eu in mai multe randuri ca trebuie sa merg la Brasov, in casa unui negustor de piele, si sa sap intr-unul din colturile bucatariei lui pana voi gasi o comoara ascunsa. Ce spui? Sa ma duc intr-acolo si sa incep sa intreb despre un negutator?

Negustorul a ramas cu totul naucit de aceasta istorisire. I-a multumit capitanului si s-a intors acasa cat de repede a putut si a inceput sa sape in toate colturile bucatariei. In cele din urma, a gasit o comoara atat de mare incat nu a mai avut nici o grija pana la sfarsitul vietii.

Trebuie sa crezi mereu, cu tarie, in visurile sau aspiratiile tale . Daca reusesti sa ai aceasta credinta, vei reusi sa gasesti o comoara, o implinire care iti va apartine tie si numai tie. Vei sfarsi prin a descoperi ca aceasta comoara nu este tainuita la mare departare de tine, ci chiar in casa ta, in sinele tau, in sufletul tau.

 

Autor: necunoscut

Comentarii (3)
  1. Si povestea mai contine un mare adevar, despre care nu prea am citit, si anume ca drumul/calea pe care ajungi sa-ti implinesti visul, este aleasa de Univers, si,nu se aseamana cu ceea ce crezi tu ca ar trebui sa fie….Putem sa facem o asemanare cu un GPS :Noi stabilim tinta/scopul/visul, apoi GPS/Universul/Dumnezeu alege calea/drumurile, care de multe ori sunt cu multe serpentine si uneori chiar cu intoarceri pe acelasi drum, DAR TE VOR DUCE CU SIGURANTA LA TINTA/VISUL TAU. Problema este ca necunoasterea/nerecunoasterea acestui mod de a lucra al Universului face ca pe drum sa ne indoim de directia buna, sa ne indoim de atingerea Visului, si atunci, intradevar, se va ntarzia atingerea Visului, pana la posibilitatea de a nu-l atinge….Indoiala/neincrederea, duc la neimplinerea Viselor.

     
  2. Implinirea celui mai maret vis nu poate fi decat in tine insuti,in casa ta launtrica.Acolo e comoara comorilor.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top