skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

O lume paralelă

 

Visul de a vizita o lume paralelă a aparut si în Germania, intr-un fost hangar pentru dirijabile. Lumea din interior nu corespunde deloc cu lumea de afară. Singurul element pe care proprietarii l-au împrumutat sunt cele cateva case cu specific nemțesc.

In Brandenburg, s-a mutat paradisul unei insule tropicale. O lagună cu nisip, palmieri, pasari si insecte exotice, au aparut ca prin minune într-un climat mult mai rece.

Acest microclimat nu pare micro decat de la distanta intrucat cladirea nu este una obisnuita. Fostul hangar pentru dirijabile are o lungime de 360m si o latime de 210m, fiind cu adevarat uriasa. Pe vremuri, a apartinut Cargolifter AG specializata in transportul marfurilor cu dirijabilele. Compania neavand succes a dat faliment si hangarul a ramas abandonat pana cand a fost preluat de concernul malaezian Tanjong.

Aceasta a construit un parc uluitor, un microclimat destinat aventurierilor care nu-și pot permite din lipsa de timp sau bani sa calatoreasca la distante mari. Ștrandurile copiaza modelul natural al unor lagune, iar în jurul lor pot fi gasiti arbori tropicali.

Astazi in vechiul hangar au fost aduse chiar si pasari specifice climatului tropical. Asestea se simt ca acasa in jungla care creste cu rapiditate.

Flamingo roz pot fi intalniti si ei in aceasta oaza neobisnuita.

În plus aici se pot găsi şi insecte tropicale! Acestea nu sunt lăsate să se plimbe liber prin parc, fiind si din specii periculoase. Turiştii le pot vedea doar prin sticla unor terarii.

Parcul se numeste “Insulele tropicale” şi este unul de succes putand găzdui 6.000 de vizitatori

Pentru doriorii unui sejur prelungit exista chiar si un hotelul amenajat in interiorul hangarului.

Noaptea apa este iluminată in albastru oferind un ambient de vis oricarui musafir.

Cafenelele sunt amenajate in stil colonial si se integreaza perfect in peisajul minutios construit.

Comentarii (2)
  1. Minunat! Dar stabilimentul cu pricina trebuie pus de urgență ca tabără de refugiați la dispoziția „oaspeților” doamnei Merkel, vaca nebună a Europei. Să să bucură șî oasili lor. Ceva mai mult nisip sau poate numai nisip n-ar strica, să fie recreat în chip cât mai autentic ambientul țărilor de origine ale isis-ișor. E bun și hotelul, dar pare modest. Este necesar ceva muuult mai mare, să nu mai fie obligați „oamenii” ăia să violeze ariencele prin tufișuri. Fiindcă nu e sharia, adicălea cool. Din peisaj lipsește, deocamdată, moscheia, dar se va face urgent una mai mândră-n toate cele, în numele lui Allah, desigur. Și, bineînțeles, atenție la costumele de baie – sutiene cu văl și bikini cu niscai catrințe musai negre până-n nisip, să nu-i ofenseze pe cititorii Coranului revărsați pe șezlonguri. Cât despre Crăciun, Paște, sfinți creștini etc. să fie verboten orice aluzie – e liber numai la Ramadan. Era să uit – lângă terariu n-ar deranja un eșafod mititel, să nu mai bată băieții drumul până-n Siria pentru chestii banale – luatul gâților tipilor purtători de șalopete oranj. Încolo, la luzării de nemțălăi totul e din ce în ce mai alles in ordnung.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top