skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Iarna aricilor

 

Era cea mai rece iarna care a fost vreodata. Foarte multe animale au murit de frig.
Aricii, constientizand situatia in care erau, s-au hotorat sa se adune, sa stea aproape unul de celalalt pentru a-si tine cald unul altuia. Astfel s-au simtit protejati. Dar tepii fiecaruia deranja pe vecinii sai. Astfel ca au inceput sa se indeparteze usor unii de altii, iar unii au inceput sa moara de frig. Aricii au fost pusi in fata unei mari alegeri: sa accepte inconvenientul dat de tepii vecinilor ca sa primeasca caldura acestora sau sa aleaga sa moara.
Aricii au realizat ca era mai bine sa accepte efectul tepilor colegilor decat sa dispara cu totii de pe fata pamanatului. Ei au invatat sa traiasca cu inconvenientele cauzate de apropierea celor din jur ca astfel sa poata beneficia de caldura ce venea dinspre ei. Astfel, ei au reusit sa treaca cu bine peste iarna cea grea.
Relatiile cele mai bune nu sunt cele care pun fata in fata oameni perfecti, pentru ca fiecare trebuie sa invete sa traiasca cu imperfectiunile altora pentru ca sa se poata bucura de compania acestora.

Un comentariu până acum
 1. Poate ca ar trebui sa vedem de ce iarna asta rece nu se mai termina!
  Si in loc sa ne intepam reciproc la nesfarsit, sa incercam sa ne destindem tepii netezindu-i in loc sa-i indreptam inspre ceilalti fiindca ni s-a sugerat ca sunt dusmanii nostri!
  Si astfel, scapand de durerea inutila, sa trecem de la a supravietui la a convietui! Sa scapam asadar de durere si fara a renunta la caldura!
  Si uite asa, fara a suferi, stand la caldura, am putea incepe a gandi care e cauza adevarata a suferintei noastre; cum se face ca iarna e tot mai grea si lunga, cum se face ca noi suntem constransi sa traim tot mai compactati si cu pielea contractata (ea indreapta tepii in directia prezumtivului dusman!) convinsi fiind ca altfel vom muri!
  Vine in curand Primavara!

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top