skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Spirit liber

 

Pentru astazi v-am pregatit o mica surpriza.
Un taur care a fost tinut toata viata intr-un loc cumplit de mic, in lanturi, de oameni fara suflet a fost eliberat.
Locul unde a fost ţinut bietul animal măsoară doar câţiva metri pătraţi. Apoi, un om cu un suflet bun i-a oferit posibilitatea sa scape de lanturi. Si-a intampinat viata mai buna cu un entuziasm greu de descris in cuvinte.
Comportamentul taurului si recunostinta fata de noul proprietar este atat de minunat ilustrata in aceste imagini ca pot impresiona pe oricine. Ca si el, omul este prizonierul propriilor ganduri, propriilor obiceiuri si propriilor masti pe care le poarta in fiecare zi. Pentru a ne inalta spiritul si a scapa de lanturile slabiciunilor noastre, trebuie sa facem pasi hotarati pe drumul nostru catre lumina. A citi o carte a te informa, a excela in ceea ce iti face placere reprezinta o rupere a rutinei zilnice si o mare realizare in vederea obtinerii unui spirit liber. Un om de cultura, un om care a citit mult, care a studiat mult este mult mai liber decat orice ignorant.
Totusi, oricat de euforici am deveni e bine sa stim ca intotdeauna vor exista limitari la nivel fizic si mental iar singurul ce poate cunoaste nemarginirea este doar sufletul. Fizic, asemenea taurului vom putea obtine doar o cusca mai mare. Chiar si cei care calatoresc fara odihna vor constata ca nu pot parasi Pamantul, cusca lor cea mare.
Pe de alta parte, gandurile noastre si capacitatea de a rationa sunt limitate de propriul nostru IQ. Chiar si cei mai inteligenti oameni, cu un IQ ce depaseste cu mult media sunt limitati. Dar, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luptam in fiecare zi pentru a deveni mai buni in tot ceea ce facem astfel incat sa ne marim pas cu pas „cusca” in care traim.

Comentarii (2)
 1. ,, Mica surpriza ,, s-a transformat in Marea supriza ce v-am pregatit-o , din suflet pentru voi ! :)
  Multumesc , Multumesc , Multumesc .. :)
  ………………………………………..
  Omul este compus din doua parti: una biologica-animalica care ne afecteaza comportamentul si una umana-rationala-omeneasca …. Nu voi intra in amanunte ..Informatii se gasesc peste tot in acest sens
  ……………………….
  ,,singurul ce poate cunoaste nemarginirea este doar sufletul ,,……
  …………………………………………
  … Sansa ca omul sa devina un intreg armonios , este sa se elibereze de acest trecut animal , : furie , ura , gelozie . posesivitate … Daca nu va avea sansa sa se elibereze de trecut , va ramane divizat …si va trai intr-o societate divizata … Pentru a ajunge la un rezultat pozitiv ..schimbarea trebuie sa inceapa in primul rand cu transformarea interioara …
  ………………………………..
  Cea mai importanta relatie pe care poti sa o ai , este relatia cu TINE insuti-ati…
  Viata trupului este sufletul, iar viata sufletului este Dumnezeu. Doar un trup unit cu sufletul sau este viu ….
  ………………………………
  Exista Iubire prin karma si Iubire prin Alegere …Cel mai frumos mod de iubire este de a oferi libertate … Prin Alegere, putem sa iesim din ciclul Karmei si sa traim ca Adevarati Creatori constienti ai vietilor noastre… nu mai avem “nevoie” de alte persoane pentru a ne simti impliniti. Alegem sa ne simtim liberi din toate punctele de vedere, si sa oferim libertate, la randul nostru … ………………………………
  Sunt completa, echilibrata… Am invatat sa dezvolt o relatie cu mine, am invatat sa ma iubesc si in fiecare zi ma redescopar…
  Sunt constienta , ca sunt mai mult decat ceea ce mi-am imaginat vreodata ca pot fi …. si ca …. toate relatiile din viata mea au fost necesare ca sa ajung Aici si Acum !
  ………………………………………..
  Eliberarea totala ,de toate conexiunile , ce nu-ti apartin … se realizeaza prin Orgasmul cosmic ..
  – este starea naturala de a fi ,este starea de predare completa , este mult mai presus de orice orgasm fizic …este un sentiment care nu poate fi descris prin cuvinte ….este atunci cand poti experimenta conexiunea , unitatea cu tot si toate : energia care curge prin tine este energia care insufleteste intreg pamantul si intrg universul …
  Te cufunzi cu totul in interiorul tau , …disconfortul , se transforma in ceva confortabil … Descoperi pentru prima data acel loc magic in care simti ca Aici iti este locul ..Locul in care timpul nu mai exista , locul unde linistea si intreaga ta fiinta este suverana .. Trebuie ca sa ajungi Aici ca sa poti sti …Odata ce te-ai conectat la univers , odata ce ai cunoscut aceasta traire nu mai este nici o sansa sa te mai reintorci la ce ai fost pana atunci … Viata ta , abia Acum cunoaste un alt sens ..Devii un vas perfect in care energie divină , cosmică curge prin tine , se revarsa , da pe afara .. Este o experienta care nu apartine acestei lumi , nu apartin mintii tale …nu sunt creatii atent ,, fabricate ,, .. Totul este spontan … si nu se mai poate pierde niciodata … Constientizezi ca intreg corpul este interconectat , interdependent ..cu tot ceea ce exista …cu tot ceea ce vibreaza … Trecutul tau va deveni prezent si prezentul tau va deveni vesnic …
  Acesta este dreptul tau prin nastere , devine modul de a-ti trai viata de aici incolo..numai de Aici …in Adevar …
  ……………………
  ,, oricat de euforici am deveni e bine sa stim ca intotdeauna vor exista limitari la nivel fizic si mental ,, … Ce alegem ? Numai noi putem sti ce ne dorim !
  ………………………….
  Bucuria, fericirea, beatitudinea cunoscute … starea de pace si de abandon total in Dumnezeu …ma cutremura pana in adancul fiintei… Este Noua Energie …Un timp al transformarii majore pe Pamant… Constiinta umanitatii evolueaza in Noua Energie… Corpul se pregateste singur , la nivelul spatiului dintre spatii , ADN-ul , celule ,organe si tesuturi toate se transforma …Energia masculina se contopeste cu cea feminina ….devenim Un intreg..
  Fii multumit-a cu ceea ce esti, fii fericit-a doar tu cu tine. Incheie lupta dualitatii, cufundu-te cu totul in pacea sufletului tau , simte linistea si singuratatea ca pe o binecuvantare !
  Nu ai nimic de schimbat, nimic de facut… Totul, absolut totul este perfect asa cum e …Viata este o succesiune de “Acum si Aici”, nicidecum de “Candva si Acolo”.
  ……………………………………..
  Waw.. :) … M-a furat valul ! :)
  ……………………………………
  :) Gândul zilei de luni 11 ianuarie 2016
  Rugaciune
  „Pământul, apa, aerul, focul, cele patru elemente sunt guvernate de niște Îngeri, servitori ai Domnului. De aceea îi putem cere Domnului să ne trimită acești Îngeri pentru a ne ajuta în lucrarea noastră spirituală. Iată această rugăciune :
  „Doamne Atotputernic, Creator al cerului și pământului, Stăpân al universului, trimite-mi servitorii tăi, Îngerii pământului, ai apei, ai aerului și ai focului, pentru a putea lucra cu ei la venirea Împărăției și a Dreptății tale.
  Fie ca Îngerul pământului să-mi absoarbă murdăriile corpului fizic, ca să fiu în stare să-ți împlinesc voința și să-ți exprim splendoarea!
  Fie ca Îngerul apei să-mi spele inima de toate impuritățile ei, astfel ca ea să devină receptacolul iubirii tale infinite !
  Fie ca Îngerul aerului să-mi purifice intelectul, astfel ca el să strălucească din lumina și înțelepciunea ta!
  În sfârșit, trimite-mi, Doamne, Îngerul focului, ca să-mi sfințească sufletul și spiritul, astfel ca ele să devină lăcașurile adevărului tău!”
  Omraam Mikhaël Aïvanhov
  :) :) :) …………………………………..

   
 2. Ne dorim sa fim liberi .Speram sa fim liberi .Tanjim sa fim liberi.
  Ce este libertatea? Cu siguranta pentru fiecare inseamna altceva .
  Dar exista un sentiment care fara sa vrei darama toate tipurile de ziduri cu care ne inconjuram .Si acesta este BUCURIA.
  Ne bucuram atunci cand credem ca suntem liberi, dar libertatea ne-o da tocmai capacitatea de a ne bucura. ,
  Atunci cand ne bucuram zidurile cad.Si atat cat dureaza acea descatusare a sufletului, nu mai exista limite..
  Iar recunostinta vine de dincolo de noi.Recunostinta vine din noi. Ne invaluie fara sa vrem si atunci multumim.
  Multumim pentru darul primit.
  Mie, tie, noua, voua, lui Dumnezeu, universului, luminii, intunericului,celor stiute, celor nestiute, celor vazute, celor nevazute. Multumim.
  Si asteptam cu nelamurita nerabdare libertatea bucuriei urmatoare…

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top