skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Salvarea unui cal

 

Rafael Pease, un pasionat al sporturilor extreme, însoţit de un bun prieten, a decis să îşi sărbătorească aniversarea celor 21 de ani pe superba pârtie de schi „El Colorado” din Chile. Cum abia avusese loc prima furtună de zăpadă a sezonului, stratul de nea avea o grosime impresionantă de 1 metru şi 22 de centimetri, iar plăcerea tinerilor de a aluneca cu snowboard-ul pe zăpada netasată era una deosebită.
La un moment dat însă ceva suspect le-a atras atenţia. Ceea ce semăna de la depărtare cu o piatră mare era de fapt un cal blocat în zăpadă de 4 zile şi care cu greu reuşise să supravieţuiască. Neputând să rămână indiferenţi la drama bietului animal, cei doi tineri au mers lângă iapă şi au început să înlăture zăpada care practic îi imobilizase picioarele. Următorul pas era evident: acest animal avea nevoie urgentă de hrană, iar cei doi au căutat prin rucsaci ceva ce ar fi putut fi util. Cu câţiva pufuleţi au reuşit totuşi să o mai pună pe picioare, ajutând-o să-şi recapete puţin puterile.

Dacă aceşti băieţi nu ar fi fost în locul potrivit, la momentul potrivit, cu siguranţă iapa nu ar mai fi rezistat prea mult. După ce a legat-o cu un ham improvizat dintr-o sfoară, Rafael a început să o direcţioneze pentru a o duce la adăpost. După patru zile petrecute în zăpadă, cu ajutorul acestor tineri mărinimoşi iapa a ajuns din nou la stăpânul ei care de acum se va gândi de două ori înainte să o lase liberă.

Devotamentul şi umanitatea acestor tineri i-au redat şansa la viaţă unui animal care a avut ghinionul să treacă prin această aventură periculoasă. Cu siguranţă această aniversare a fost una inedită pentru Rafael Pease, în urma căreia a rămas cu o amintire de neuitat.

Sursa: GoPro via Youtube

Autor text: LiveBiz.ro

 

Comentarii (5)
 1. Minunat gest..si frumoasa amintire.!!!
  Cred ca nimeni n-ar fi putut trece nepasator..pe langa un asemenea animal blocat in zapada,decat daca era un „animal.”…fara suflet….!!! Oricum,gestul si efortul facut…merita toata admiratia si lauda..!!! Multumim..!!!

   
 2. Mi-am adus aminte de o poveste ….De mult , tare de mult :) doua broscute , neatente :) au cazut intr-un vas cu lapte ( cred ca era din lut , tinand cont ca povestea e f veche ! :) …Una dintre ele nu a facut nimic pentru a incerca sa se salveze din aceasta situatie si ..a murit ….. Cealalta :) … a cautat sa gaseasca solutia la problema … Si ..tot gandu-se cum ar putea sa scape din incurcatura … a tot dat din picioruse .. Si tot gandea … devenise atat de agitata …ca incepuse sa dea si mai tare … Finalul : Laptele s-a facut unt si a scapat :)
  Morala :
  Nu mai astepta ca altii sa te salveze, devino tu propriul tau erou asumandu-ti responsabiltatea asupra vietii tale .. Daca nu ai reusit pana acum , fa schimbarile necesare , pentru a putea sa te bucuri de viata pe care o traiesti !
  ………………………..
  O intamplare hazlie : Ieri , dupa amiaza , il supreavegheam pe Darius cum se joaca .. De data asta eram in bucatarie .. maica-sa avea ceva de facut si din cauza copilului f curios din fire , nu putea sa-si faca treaba … Ca o paranteza :) ..Daca pana acum aceste supravegheri ale copilului ma oboseau … in momentul de fata au devenit cele mai frumoase clipe .. Am incercat sa gasesc solutia ..Ce as putea face ca totul sa devina ceva f palpitant .. Atunci cand faci ceva de placere si nu din obligatie …timpul trece mai repede ..( Un exemplu : in drum spre fii-mea ma tot gandeam cum sa fac comentariu la postarea de astazi , pentru mine , a fost ca un fel de revelatie ! .. si … la un moment dat am realizat ca depasisem locul unde trebuia sa ajung ..cu o statie de autobuz ! :)
  .. Imi plac starile astea in care ma pierd cu totul intre ganduri ,, inovatoare ,, :) … Imi place sa visez cu ochii deschisi la fereastra camerei mele , lasandu-mi imaginatia sa debordeze … Patrund prin fereasta sufletului meu , cat mai adanc in fiinta care sunt … Ma scufund cu totul , asemeni unui scafandru impatimit ale apelor lumii care – si dedica viata descoperirii secretelor civilizatiei trecute , cladindu-si intr-un stil original viitorul de maine … Timpul si spatiul l-am inventat noi , ne-am pus bariere asupra existentei noastre .. )
  ……………………………….
  … M-am pierdut printre imaginile care defileaza in fata ochilor imaginari …
  … Pe scurt .. Nu vreau sa va obosesc .. Continui ..
  Pe frigider se afla printre multi alti magneti unul anume , care i-a atras atentia lui Darius .. Dar il alesese tocmai pa acela pe care nu il putea lua f usor pt ca era f plat … S-a chinuit el cat s-a chinuit sa-l dea jos ..pana a reusit ! Cum ?
  F. simplu …l-a tras catre marginea frigiderului pana a iesit din cadru ..
  I-a placut atat de mult ca a reusit , incat .. a repetat de multe ori aceasta faza .. Pentru un copilas de un an si o luna …inseamna Ceva !
  …………………..
  Este uimitoare starea aceea cand reusesti sa rezolvi o problema care pentru inceput nu are nici o rezolvare … Este … nu pot gasi cuvintele ca s-o descriu …
  …………………….
  Traim , timpuri extraordinare pentru care ar trebui sa multumim in fiecare secunda ca am fost binecuvantati de Dumnezeu sa fim … La Locul si la Timpul potrivit …
  ……………………….
  Multumesc , Multumesc , Multumesc !
  Va doresc o zi in care sa va lasati sloboda imaginatia ! Va va purta in locuri la care poate nici nu visati !
  Va imbratisezi pe toti ! :) .. Stati la rand ! :)

   
  1. Iti multumesc draga Rosa . Povestioara cu broscutele si cu morala ei le-am notat in „caietel ” . Mi-au adus aminte de „Povestea magarului batran ” care imi este tare draga.Te imbratisez.

    
   1. Ce onoare ! :)
    ……………………………………
    Mi-a placut mult , Povestea magarului batran ! Multumesc , Batrane Dan !
    …………………………………….
    Povestea magarului batran ( poveste populara )
    ……………………………………………………………..
    Era odată un ţăran care avea un măgar bătrân. Omul se cam săturase de măgar şi nu ştia cum să scape de el. Aşa că nu prea îi dădea nici de mâncare şi nici apă de băut.Într-o buna zi, măgarul vru să bea apă şi căzu în fântână. Noroc că fântâna era secată.Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Pâna la urmă, ţăranul hotărî ca măgarul şi-aşa era bătrân, iar fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odata şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei.Aşa că ţăranul îşi chemă vecinii, ca sa-i dea o mâna de ajutor. Fiecare dintre ei a apucat câte o lopată şi au început să arunce de zor pămant înăuntrul fântânei.Măgarul pricepu de îndata ce i se pregătea şi se puse mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa câteva lopeţi bune de pământ, măgarul se potoli şi tăcu. Ţăranii îşi continuară munca, dar deodată măgarul…zdup…a sărit din fântână. Ce se întâmplase?Cu fiecare lopata de pămant, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. În acest fel ajunsese la suprafaţa fântânei.Oamenii au rămas uimiţi de isteţimea măgarului, care nu stătu mult pe gânduri şi o tuli peste câmpuri. Ţăranul, ruşinat de fapta sa, l-a căutat pe măgar şi de atunci l-a îngrijit aşa cum se cuvine.
    …………………………………….
    Parerea mea : Cel ce poate recunoaste ca a gresit merita sa iti scoti palaria in fata lui……
    …………………………………….
    Te imbratisez si eu! :)

     
 3. Consider ca aceasta intamplare ne prezinta o simbioza minunata intre OM , NATURA , FIINTELE NECUVANTATOARE si …DIVINITATE (manifestata prin iubirea fata de natura si compasiunea si altruismul fata de o fiinta necuvantatoare). Dar oare compasiunea si altruismul nu se manifesta tot datorita IUBIRII ?. TOTUL e BINE cand se termina cu BINE !…zice o vorba din batrani . Va imbratisez

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top