skip to Main Content
0744.135.444 Redactia@filedelumina.ro

Rugăciunea copiilor

 

Într-o zi, Mulla Nasruddin l-a văzut pe învăţătorul satului conducându-i pe copii către moschee.
– De ce îi duci acolo? l-a întrebat el.
– Seceta pârjoleşte ţinuturile, i-a răspuns învăţătorul, aşa că sperăm ca rugăciunile acestor minţi neprihănite să înmoaie inima Atotputernicului.
– Nu rugăciunile contează, i-a răspuns Mulla, indiferent dacă vin din partea unor minţi neprihănite sau a unor minţi criminale, ci înţelepciunea şi luciditatea.
– Cum îndrăzneşti să afirmi o asemenea blasfemie în prezenţa acestor copii?! A strigat învăţătorul. Dovedeşte ce ai spus, sau te voi denunţa ca eretic.
– E foarte simplu, i-a spus Mulla. Dacă Dumnezeu ar ţine într-adevăr cont de rugăciunile copiilor, în şcoli nu ar mai exista nici un învăţător, căci nimic nu detestă ei mai mult decât să meargă la şcoală. Motivul pentru care ai supravieţuit acestor rugăciuni este acela că noi, cei care ştim mai bine, te-am menţinut pe acest post!

Autor: Anthony de Mello

Comentarii (9)
 1. Sa ne aducem aminte ca rugaciuea se face din IUBIRE. Orice lucru am cere ,daca nu este cerut din iubire nu ne este dat .Si atunci cum ar putea niste copii care detesta scoala sa materializeze rugaciunea lor.
  “Cereti si vi se va da,cautati si veti afla, bateti si vi se va deschide” cu o singura conditie: SA NU FACI RAU altcuiva .
  Rugaciunea ne este data tuturor ,nu numai celor intelepti si lucizi.
  Spusa din inima – si aici nu conteaza din inima cui – ne va ajuta intotdeauna!

   
 2. Cei intelepti si lucizi nu fac rugaciuni.Ei stiu ca rugaciunile se fac din frica.Frica de boala, frica de lipsuri,…frica de rezultatele secetei etc..
  In privinta scolii,daca ne gandim mai bine,rareori se face cu iubire fata de toti copii.Oamenii nu sunt perfecti si nici nu trebuie sa fie.
  De fapt, primim tot ceea ce atragem.
  Iar Nastratin era un filozof si un intelept.
  Sunt simple constatari.

   
 3. Este pentru prima data cand am cautat in DEX semnificatia cuvantului rugaciune .Am fost placut impresionat de ce am gasit : RUGACIUNE = incercare PERSONALA de a intra in contact DIRECT cu DIVINITATEA ……Consider ca nu conteaza CINE se roaga ci ….CUM se roaga .Din acest motiv , CONSECINTELE rugaciunii la unii se simt , iar la altii …NU . Sper ca nu s-a suparat pe mine Mulla Nastruddin .Iar daca s-a suparat …inseamna ca nu da dovada de INTELEPCIUNE.Va imbratisez

   
   1. Pe mine m-a pus un pic pe ganduri expresia lui Nastruddin : „….”NOI care STIM mai bine ….”. Important consider faptul ca …nu s-a suparat .Te imbratisez

     
  1. Interesanta definitie!
   Formulata precis de cineva care nemaiavand bani sa dea „pastorului” sa o faca pentru el (adica sa incerce sa intre acesta in contact direct cu Divinitatea ca sa i se implineasca cererea!), s-a hotarat sa incerce singur!
   Paleta de rugaminti e pe cat de variata pe atat de fierbinte! De la „da doamne sa castig la loto”, „lua-l-ar Dumnezeu pe Dom`Profesor”, pana la „sa dea Dumnezeu sa moara vaca vecinului”, nu a ramas nici o posibilitate neexploatata!
   Eu as inclina sa cred varianta mai draguta in care se spune ca a te ruga inseamna a-i vorbi LUI Dumnezeu in timp ce varianta mai evoluata: a medita, inseamna a vorbi CU Dumnezeu!
   Tocmai fiindca in rugaciuni nu am intalnit acele pauze si momente de liniste in care Dumnezeu apuca sa ne spuna una alta!
   Si asa am deveni mai intelepti si o data cu ea ne-am intari si vrednicia!
   Si cine stie, poate odata ne va spune si cum se aduce ploaia!

    
 4. M-a dezamăgit dl de Mello. Ai mai multe șanse sa atragi ploaia cu înțelepciunea si luciditatea, decât cu rugăciunea? Iar copii nu se roagă cu adevărat, conștient sa dispară si școala si învățătorii din viața lor.

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/angel.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1zambet-mare.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1hohot de ras.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/dracusor.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/ganduri.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Astept.gif 
https://filedelumina.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/1Bataile inimii.gif 
more...
 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back To Top